June 18, 2024

RUSSKAJA … TURBO-PÖLKA από τη Βιέννη!

Sep 11 Sat/NOVA ROCK ENCORE 2021/ WIENNER NEUSTADT/ AUSTRIA

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ RUSSKAJA

Οι RUSSKAJA είναι ένα πολυεθνικό Αυστριακό συγκρότημα που παίζει το δικό του μουσικό είδος αποκαλώντας το …TURBOPÖLKA, είναι το εκρηκτικό punk Ρωσικού στιλ, κάτι που σίγουρα είναι αποκλειστικότητά τους και που πάντα έχει  τον τρόπο να ξεσηκώνει το κοινό!

Το συγκρότημα ιδρύθηκε το έτος 2005 από τον Αυστριακό μουσικό/τραγουδιστή και ηθοποιό Georgij Alexandrowitsh Makazaria, γεννημένο στη Μόσχα, ο οποίος   μετακόμισε στη Βιέννη το 1992 και ήταν στο παρελθόν μέλος του Αυστριακού metal συγκροτήματος Stahlhammer!

Η φήμη των Russkaja ως ένα αξιοθέατο των συναυλιών, οδήγησε τη μπάντα στο δρόμο προς την Αυστριακή mainstream σκηνή και όταν το 2008, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, με ανεξάρτητη παραγωγή, έγινε Top 20 επιτυχία!

Οι RUSSKAJA έχουν κυκλοφορήσει, 6 albums από το 2008 έως το 2019 και το τελευταίο με τίτλο ΄΄ No Οne is Illegal ΄΄ είναι πραγματικά υπέροχο, με 12 γεμάτα ενέργεια  τραγούδια!

Τα μέλη του συγκροτήματος είναι οι Georgij Makazaria-τραγούδι, με Dimitrij Miller-μπάσο, Engel Mayr-κιθάρα, Lea-Sophie Fischer-βιολί, στη τρομπέτα τον Rainer Gutternigg και τους H-G. Gutternigg – potete και Mario Stübler  στα drums.

Για το έτος 2021 οι ημέρες περιοδείας του συγκροτήματος έχουν αφετηρία τη χώρα της Αυστρίας και στη συνέχεια την Κροατία και τη Γερμανία!

Οι RUSSKAJA είναι η περίπτωση της μπάντας που μπορεί να παίξει με το ίδιο εκρηκτικό τρόπο …από το πιο μικρό pub/club μέχρι τις μεγαλύτερες σκηνές!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι έχουν δώσει δείγματα μουσικής γραφής σε πάνω από 600 live μεταφέροντας την πολιτιστική και μουσική τους ποικιλία αλλά και την αυθεντική και καθαρή επί της σκηνής ενέργειά τους!

 Λίγες μέρες πριν, από την εμφάνιση του συγκροτήματος στις 11 Σεπτεμβρίου στο NOVA ROCK ENCORE 2021- WIENNER NEUSTADT- ΑΥΣΤΡΙΑ, είχαμε  μια αρκετά ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον δημιουργό και χαρισματικό Ρώσο front man  Georgij Alexandrowitsh Makazaria!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ  Georgij Alexandrowitsh Makazaria (Frontman)

Athenscalling.gr: Καλημέρα Georgij. Με μεγάλη μου χαρά θα σου πω ότι όλη η  ομάδα μου στο webzine λατρεύει τα τραγούδια των RUSSKAJA. Georgij καλώς ήλθατε στο web zine of culture, του Athenscalling.gr!

Georgij Alexandrowitsh Makazaria (RUSSKAJA): GIASOU ELADA ! Σας ευχαριστώ πολύ για το κάλεσμα σας!

Athenscalling.gr: Αρχικά πρέπει να σας πω ότι έχω εντυπωσιαστεί πάρα πολύ με τραγούδι σας ΄΄No one is Illegal΄΄( Κανείς δεν είναι Παράνομος)!Τι υπέροχο άσμα  με ηρωίδα της ιστορίας τη Σάρα και μέσα από τους στίχους του, αυτά όλα τα μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση! Θα ήθελα να μας μιλήσετε για αυτό και για τα αίτια της δημιουργίας του!

Georgij Alexandrowitsh Makazaria (RUSSKAJA):΄΄ Κανείς δεν είναι παράνομος΄΄ λοιπόν! Αυτό είναι ένα Μήνυμα – λιγότερο από μια ιστορία της Σάρας – είναι κάτι  περισσότερο, είναι  σαν να παίρνεις θέση ενάντια στο να χαρακτηρίζεις τους ανθρώπους παράνομους. Η Σάρα είναι μόνιμη εκπρόσωπος των ειρηνικών ανθρώπων που υποφέρουν από τον πόλεμο στις χώρες τους, προσπαθώντας να βρουν ένα μέρος για ειρηνική διαβίωση. Είναι μια έκκληση προς τις δυτικές χώρες, τις «πλούσιες» χώρες να βοηθήσουν και να σώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους που προσπαθούν να επιβιώσουν και να ξεφύγουν από τις δυσάρεστες και τρομερές καταστάσεις. Έχουμε αυτές τις δυνατότητες και  μπορούμε να βοηθήσουμε – η πολιτική έχει άλλη ατζέντα, είναι κρίμα, ειδικά αυτή τη στιγμη!

Athenscalling.gr: Τι θα θέλατε να πείτε στη Σάρα αν τη συναντούσατε τώρα;

Georgij Alexandrowitsh Makazaria (RUSSKAJA): Αν την συναντούσα – θα σήμαινε ήδη ότι επέζησε, βρήκε μια νέα ζωή, θα την ρωτούσα περισσότερα για τα χόμπι της, τις ιδέες και  τη μουσική που της αρέσει  να ακούει!.

Athenscalling.gr: Θα ήθελα τώρα να πάμε στο όνομα RUSSKAJA είναι το όνομα που έχει η μπάντας σας,… ο Νονός του ονόματος;

Georgij Alexandrowitsh Makazaria (RUSSKAJA): Βρήκα αυτό το όνομα, που έχει τα 3 Μέρη που αντιπροσωπεύουν τη μουσική μας και σας εξηγώ τι ακριβώς εννοώ   RUS = Ρωσικές μελωδίες καρδιάς ,  SKA = Ο ρυθμός που σε κάνει να χορεύεις τρελά, JAAAA =Ο ήχος που βγάζεις όταν διασκεδάζεις τις καλές στιγμές, όπου εσύ νοιώθεις ικανοποίηση!

Athenscalling.gr: Αναρωτιέμαι  πώς μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη μουσική της μπάντας σας, δηλαδή με ποια είδη… Ska Punk, Gypsy Punk ή κάτι σαν το Folk Metal;

Georgij Alexandrowitsh Makazaria (RUSSKAJA): Αυτό είναι ένα από τα δύσκολα ερωτήματα! Είναι δύσκολο να τη βάλουμε σε μια από τις κατηγορίες, που εσύ προανέφερες,  γιατί εμείς  ενώνουμε διαφορετικά στοιχεία SKA, Metal, Reggae, Balkan-Brass, Russian Melancholie. Έτσι το ονομάζουμε TURBO-PÖLKA!

Athenscalling.gr: Κάτι για εσάς τώρα, το οποίο αφορά τη γέννησή σας, τις ρίζες σας και το πέρασμα σας στην Αυστρία! Στα αλήθεια πώς αισθάνεστε και το λέω αυτό γιατί  … Γεννηθήκατε στη Μόσχα και οι γονείς σας κατάγονται από τη Γεωργία, αλλά είστε Αυστριακός μουσικός στη Βιέννη!

Georgij Alexandrowitsh Makazaria (RUSSKAJA): Έφτασα στη Βιέννη το 1989 με τη μητέρα μου και δεν άργησα για να αφομοιωθώ, να βρω φίλους, να μάθω την  γλώσσα  και  είμαι χαρούμενος για αυτό! Έτσι  Ξεκίνησα με τη μουσική στα 11 μου χρόνια, μαθαίνοντας πιάνο, και τραγουδώντας στην Pioneer Choir, έμαθα κιθάρα στην Αυστρία, άρχισα να τραγουδάω σε ένα συγκρότημα που έκανε διασκευές τραγουδιών, αργότερα  προσκλήθηκα να συμμετάσχω σε μια πιο επαγγελματική μπάντα, μετά ξεκίνησα στο θέατρο, στα μιούζικαλ, έφτιαξα το δικό μου συγκρότημα και το 2003 πήρα την ιδέα για τη Russkaja, χρειάστηκαν 2 χρόνια για να προετοιμαστώ και να ξεκινήσω με αυτό το έργο. Αυτό είναι όλο!

Athenscalling.gr: O.k όλα αυτά που μας είπες δείχνουν άτομο που προσαρμόζεται έχοντας φυσικά διανύσει κάποια … πιθανά εμπόδια! Ας παίξουμε τώρα ένα παιχνίδι με τις λέξεις MOSCOW, GEORGIA και VIENNA και εσύ χρησιμοποιώντας τα πρώτα γράμματα αυτών των λέξεων , να φτιάξεις  όποιες άλλες λέξεις θέλεις!   

Georgij Alexandrowitsh Makazaria (RUSSKAJA):

MOSCOW= (M)other ,(O)nkle,(S)ister,( C )ompañero,(O)lga,(W)elcome …

GEORGIA =(G)randfather,(E)nvironment,(O)ther dimension,( R )embazamba… (G)eorgian Wine,(I)nternational,(A)live…

 VIENNA =(V)elocity,(I)integration,(E)mpathise,(N)uddels,(N)agjamba,(A)petite…

Athenscalling.gr: Τελικά Georgij …Πιστεύετε στοΆνθρωποι χωρίς σύνορα;

Georgij Alexandrowitsh Makazaria (RUSSKAJA): Σε έναν νέο κόσμο – ναι – αυτός ο κόσμος δεν είναι όμως έτοιμος για αυτό το όνειρο!

Athenscalling.gr: Και για την Ανθρώπινη Κρίση στο Αφγανιστάν;

Georgij Alexandrowitsh Makazaria (RUSSKAJA): Μπορώ να επαναλάβω μόνο αυτά που  ακούω στα Μ.Μ.Ε. – τα ίδια που ακούς κι εσύ! Δεν συμμερίζομαι την ιδέα της θρησκευτικής καταπίεσης, είναι λάθος να αναγκάζουμε τους ανθρώπους να ακολουθούν ή να πεθαίνουν! Από την άλλη πλευρά, Ρώσοι και Αμερικανοί προσπάθησαν να λύσουν αυτό το πρόβλημα χρησιμοποιώντας στρατιωτική δύναμη  και οι δύο απέτυχαν, πρέπει να υπάρχει άλλος τρόπος αντιμετώπισης με αυτό! Έχετε λύση; Ίσως η Κίνα να βρει κάποια; Δεν γνωρίζω. Το Ισλάμ είναι όπως όλες οι θρησκείες μια ειρηνική θρησκεία. Η ειρήνη πρέπει να καθοδηγεί αυτόν τον πλανήτη!

Athenscalling.gr: Οκ, αγαπητέ μου Georgij… Ας ταξιδέψουμε τώρα στο παρελθόν. Θυμάστε τον πρώτο σας δάσκαλο στη μουσική;

Georgij Alexandrowitsh Makazaria (RUSSKAJA): Ναι, η δασκάλα μου στο πιάνο – ALLA Nikolajewna – είχε μια πολύ ευχάριστη φωνή, ήτανε  εκπληκτική ένα πολύ σοβαρό άτομο!

Athenscalling.gr: Και το πρώτο σας άλμπουμ που αγοράσατε;

Georgij Alexandrowitsh Makazaria (RUSSKAJA): Α! Ήταν τότε με τους Modern Talking – You my heartyou my soulΕσύ καρδιά μου – εσύ ψυχή μου – ήμουν μεγάλος θαυμαστής τους!

Athenscalling.gr: Σχετικά με το τελευταίο σας album. Μου αρέσουν πολύ όλα τα τραγούδια σας, επίσης μου αρέσει η εικόνα του album ΄΄ No Οne is Illegal ΄΄ είναι καταπληκτική!

 Georgij Alexandrowitsh Makazaria (RUSSKAJA): Σας ευχαριστώ, ήταν μια ενδιαφέρουσα δουλειά με μια ομάδα παραγωγών στη Γερμανία / Flensburg – Elephant Music, περάσαμε πολύ καλά, αλλά και παράλληλα τσακωθήκαμε, μερικά τραγούδια ήρθαν γρήγορα και εύκολα, αλά σε μερικά άλλα από τα  τραγούδια του album, έπρεπε να δουλέψουμε περισσότερο… δύσκολο το αποτέλεσμα να φτιάχνεις κάτι που να αρέσει και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Athenscalling.gr: Μιλήστε μας τώρα για τις επερχόμενες συναυλίες σας και ειδικά για την εμφάνιση σας, στην Αυστρία, στις 11 του Σεπτέμβρη στο NOVA ROCK  ENCORE 2021 στο WIENNER NEUSTADT!

 Georgij Alexandrowitsh Makazaria (RUSSKAJA): Το NOVA ROCK  είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ στην Αυστρία – φέτος όμως θα είναι πολύ μικρότερο από το κανονικό. Είναι μια μέρα και  συνήθως είναι 3 ημέρες! Εμείς φέτος, εκείνη την ημέρα θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό! Θα κάνουμε ένα πάρτι για τους όλους που θα είναι εκεί, που τόσο έχουν ταλαιπωρηθεί,  σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Athenscalling.gr: Ας ταξιδέψουμε τώρα στο Νότο. Ξέρετε κάτι για τη χώρα μου την Ελλάδα;

Georgij Alexandrowitsh Makazaria (RUSSKAJA): Αυτό που γνωρίζω, το ξέρω από την ταινία «Spartacus», και φυσικά από ιστορίες φίλων μου που κάνουν διακοπές στην Ελλάδα και μου δείχνουν όμορφες εικόνες. Δυστυχώς δεν έχω έρθει ποτέ στην  Ελλάδα, πέρυσι σχεδιάζαμε μια συναυλία στην Αθήνα – Club 22 – αλλά έπρεπε να ακυρωθεί με όλες τις άλλες συναυλίες. Ανυπομονώ να επισκεφτώ τη χώρα σας μια μέρα.

Athenscalling.gr: Πριν από το τέλος της συνομιλίας πείτε μας τα μελλοντικά σας σχέδια;

Georgij Alexandrowitsh Makazaria (RUSSKAJA): Αυτή τη στιγμή επικεντρώνομαι στην παραγωγή νέων αντικειμένων, στη μουσική, στα τραγούδια, στους στίχους και ακόμη στα εμπορεύματα του group, σε συνεργασίες, βίντεο! Να πω ότι έχουμε   σπουδαίους νέους συνεργάτες όσον αφορά την προώθησή μας! Συνεργαζόμαστε με    την Cobra –Agency και με τη FFS Management από τη Βιέννη, συνεργαζόμαστε ξανά με τα αρχεία τις Napalm records  – όλα αυτά δίνουν μια νέα ενέργεια και θα πω μια ενθουσιώδη δύναμη για να συνεχίσουμε ειδικά στους δύσκολους καιρούς.

 Athenscalling.gr: Σας ευχαριστώ Georgij, για τα όσα μας είπες με τα καλύτερα σε εσάς και το συγκρότημά σας … Σας ευχαριστώ πολύ!

Georgij Alexandrowitsh Makazaria (RUSSKAJA): Σας ευχαριστώ! Σας εύχομαι καλή υγεία και ειρήνη για την οικογένεια σας και τους ανθρώπους σας!

Photo by www.hans-leitner.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back