May 13, 2024

ΤΑ ΑΗΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ… Στέφανος Δάνδολος.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ”ΤΑ ΑΗΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ”…

Απρίλης του 2024 και ένα ακόμη βιβλίο από την πέννα του Στέφανου Δάνδολου, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός με τον χαρισματικό τίτλο ”ΤΑ ΑΗΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ”.

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που μέσα από τις 544 σελίδες του, ο αναγνώστης θα ζήσει όλα εκείνα τα γεγονότα που συνέβησαν τότε το 1944, με την αποχώρηση των Γερμανών από την Αθήνα!

Εν αρχή λοιπόν με την απελευθέρωση μας από τους Γερμανούς … οι ζητωκραυγές και τα πανηγύρια σε όλη την Ελλάδα, για να ακολουθήσουν αργότερα όλες οι θλιβερές εικόνες των εμφυλίων παθών… οι δεξιοί, οι αριστεροί και η εμπλοκή των Εγγλέζων,σχηματίζουν την εικόνα του παζλ με τη μοναδική ονομασία … Διχασμός!

Γιά μια ακόμη φορά λοιπόν ο συγγραφέας Στέφανος Δάνδολος, με την πραγματικά εντυπωσιακή γραφή του, μας ταξιδεύει στο χθες και όπως μας είχε πει – στο Athenscalling.gr – πριν ένα χρόνο …

” Μου αρέσει η κατάδυση στο παρελθόν, το να βυθίζομαι σε άλλες εποχές, είναι ένας τρόπος να αισθάνομαι ότι χτίζω κάτι από το μηδέν, χρησιμοποιώντας την Ιστορία και την έμπνευσή μου.
Βέβαια στόχος μου πάντα είναι να μιλάω για το σήμερα, ακόμα κι όταν ανατρέχω στην Ιστορία”.

ΤΑ ΑΗΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ… με λίγα λόγια!…

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 1944. Οι Γερμανοί αποχωρούν από την Αθήνα.
Η απελευθέρωση φέρνει λύτρωση, αλλά και διχασμό. Εμφύλια πάθη ξυπνούν, η Ελλάδα οδεύει προς τον όλεθρο ξανά.

Ο Κύριος Αριστείδης είναι ο μακροβιότερος σερβιτόρος στο Καφενείον Ζαχαράτου της Πλατείας του Συντάγματος. Σεμνός και καλόψυχος ονειρεύεται πάντα την Ευδοξία του, την ευαίσθητη καθαρίστρια που ερωτεύτηκε κάποτε.
Καθώς η Αττική παραδίδεται στο χάος, ένα γράμμα θα ζωντανέψει την ελπίδα του να βρεθεί κοντά της. Αλλά ο φοβερός Δεκέμβρης παραμονεύει. Και φαντάζει αδυσώπητος.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ απελπισμένου ταξιδιού που έκανε ένας άνθρωπος μες στα Δεκεμβριανά, αναζητώντας τη δική του πατρίδα!

Γύρω του ένα σωρό άλλες ιστορίες…το θρυλικό καφενείο και οι θαμώνες του, μυστικά και ψέματα, αδελφός να σκοτώνει τον αδελφό, προδοσίες και σκευωρίες, το χρονικό της ένοπλης σύγκρουσης, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, η Ελένη Παπαδάκη, ο Οδυσσέας Ελύτης, οι απλοί & βασανισμένοι άνθρωποι που διασταυρώνονται με το βίαιο πεπρωμένο της Ελλάδας!

Τρία χρόνια μετά τη ”Δίκη που άλλαξε τον κόσμο”, ο πολυβραβευμένος συγγραφέας των μπεστ σέλερ ”Ιστορία χωρίς όνομα” και ”Φλόγα και άνεμος”, επιστρέφει με ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα για την αξία της αθωότητας μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι!

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ …

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΝΔΟΛΟΣ γεννήθηκε το 1970 και έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη λογοτεχνία το 1996.
Για το σύνολο του έργου του τιμήθηκε το 2009 με το Βραβείο Μπότση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Χαρακτηρίστηκε από τον Παύλο Μάτεσι ”Ο σπουδαιότερος συγγραφέας της γενιάς του” και το 2008 συμπεριλήφθηκε στη Παγκόσμια Ανθολογία Νέων Συγγραφέων, με αφορμή το Young Writers World Festival, που πραγματοποιήθηκε στη Νότια Κορέα.

Έχει μεταφραστεί με επιτυχία στα Ιταλικά ”Νέρων – Εγώ, ένας Θεός” & στα Τουρκικά ”Η Χορεύτρια του Διαβόλου”,εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Το μπεστ σέλερ ”ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ” των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ, τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού Public 2018 για το Καλύτερο Ελληνικό Μυθιστόρημα της χρονιάς, το Ειδικό Βραβείο Ενηλίκων των Βιβλιοπωλείων Public 2018, το Βραβείο Κοινού ATHENS VOICE CHOICE 2017, ενώ μεταφέρθηκε στο θέατρο τις σεζόν 2019 -21, σε μια παράσταση-φαινόμενο, η οποία σημείωσε αλλεπάλληλα sold out και τιμήθηκε σε τέσσερις κατηγορίες στα θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης.

Το μπεστ σέλερ ”ΦΛΟΓΑ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΣ” επίσης των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στην τηλεόραση και προβλήθηκε από την ΕΡΤ, ως σειρά δώδεκα επεισοδίων το 2022.

Το ιστορικό μυθιστόρημα ”Η ΔΙΚΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ” και αυτό από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού ATHENS VOICE CHOICE 2021 ως το Καλύτερο Ελληνικό Μυθιστόρημα της χρονιάς.

”ΤΑ ΑΗΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ” είναι το δέκατο τέταρτο βιβλίο του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back