June 18, 2024

What is love?… Αποκλειστική Συνέντευξη με τον Ηaddaway

Εποχή Καραντίνας … τέλος! Το Καλοκαίρι μας άνοιξε ήδη την αγκαλιά του μας περιμένει γιά τις όποιες διακοπές έχουμε στο μιαλό μας και εμείς… ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!

Η εποχή λοιπόν της Καραντίνας … και όλοι μας έχουμε κάτι να θυμηθούμε από εκείνες τις του εγκλεισμού ημέρες μας!

Εκείνες τις ημέρες ο τύπος από το απέναντι ρετιρέ κάθε απόγευμα εκτελώντας χρέη DJ χάριζε σε όλη τη γειτονιά, αξέχαστες στιγμές και έχοντας το Πικ- απ του στη διαπασών ξεκινούσε ένα χορευτικό πρόγραμμα!

Πάντα κάθε απόγευμα εισαγωγή στο πρόγραμμα του το Θρυλικό dance song του HADDAWAYWHAT IS LOVE?

Δεν είναι και λίγες οι φορές που θα  έχουμε αναρωτηθεί  περί του… What is Love? Οι απαντήσεις ποικίλουν, μια από αυτές είναι και αυτή που μπορεί να δώσει ένα τραγούδι και ο Θρυλικός ερμηνευτής της Pop, Nestor Alexander HADDAWAY !

Έτσι λοιπόν ένα απόγευμα του Ιούνη εν έτη 2020 συναντήσαμε στο διαδίκτυο τον HADDAWAY !

ATHENS CALLING G.R: …

What is love?
Baby, don’t hurt me
Don’t hurt me no more

(Whoa, whoa, whoa, whoa, oh-whoa, whoa, ohh, ooh)
(Whoa, whoa, whoa, whoa, oh-whoa, whoa, ohh, ooh)! …

Συγγνώμη, αλλά κάθε μέρα, όταν είμαστε καραντίνα λόγο της πανδημίας του COVID-19 , κάθε απόγευμα ένας γείτονας από την απέναντι πολυκατοικία, εκτελώντας χρέη DJ μας διασκέδαζε, έχοντας το στερεοφωνικό του διαπασών! Κάθε απόγευμα λοιπόν στις 6 ξεκίναγε το πρόγραμμα με το τραγούδι σου… και εμείς βγαίναμε στις βεράντες και χορεύαμε ενώ ακούγαμε εκείνο το αθάνατο τραγούδι του 1993 ΄΄What is love?΄΄ Haddaway, είναι μια από τις ευτυχισμένες μας στιγμές, αυτή η συνάντηση μαζί σου! Καλώς όρισες στο ATHENS CALLING G.R!

HADDAWAY: Σας ευχαριστώ πολύ για όλη αυτή την υποστήριξη και είναι ωραίο να ξέρετε, ότι οι Έλληνες δεν με έχουν ξεχάσει!

ATHENS CALLING G.R: Αλλοίμονο πως είναι δυνατόν να σε ξεχάσουμε! Θα θέλαμε να σου πούμε, εν αρχή, ότι κάθε καλοκαίρι από το 2007 επισκεπτόμαστε την Αυστρία λόγω των φεστιβάλ του  NOVA ROCK και του FREQUENCY και εσύ ζεις στο Kitzbühel –Austria, πώς είναι η ζωή σας εκεί;
HADDAWAY: Να σας πω ότι πάντα βρισκόμουν στο Kitzbühel – στην Αυστρία απλώς δεν το είχα διαδώσει, ξέρεις είναι καλό να εξισορροπείς την ταραχώδη ζωή της σκηνής  που βιώνεις ως ποπ τραγουδιστής – με την ήσυχη ζωή!

ATHENS CALLING GR: What is Love… λοιπόν και πραγματικά θέλω να σε ρωτήσω από το 1993 έως σήμερα το 2020, τι είναι τελικά αυτό που κρατά ζωντανό, αυτό το καταπληκτικό χορευτικό τραγούδι, που εσύ ερμηνεύεις και που πρόσφατα είδα στο YouTube να πλησιάζει τα 180.000.000 views και που έχει επίσης πάρα πολλές επανεκτελέσεις!
HADDAWAY: Πρώτα απ ‘όλα, το πρωτότυπο είναι πάντα το καλύτερο και τα άλλα έχουν μια υψηλή ποιότητα με βάση το αρχικό! Το WHAT IS LOVE αντικατοπτρίζει τα συναισθήματά μας, για να είμαστε καλοί άνθρωποι. Δεν μιλάμε απλώς για την αγάπη – αλλά για τη ζωή και όλα τα ενδιάμεσα της και φυσικά κανείς δεν πρέπει να πληγώνει τον άλλο!

ATHENS CALLING G.R: Αλήθεια NestorAlexander Hardaway, πως αισθάνεσαι 27 ολόκληρα χρόνια, μετά από αυτήν την μεγάλη σου επιτυχία ;
HADDAWAY: Νιώθω 29χρονος. Δεν ήταν όμως μόνο το “What is love” – αλλά αυτό ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία! Προσωπικά νοιώθω εξίσου σημαντικά και αξιόλογα το ίδιο και τα “Life”, “Rock my heart”, “I Miss You” και πολλά άλλα. Είναι καλό να  είσαι ακόμα στην επικαιρότητα και φυσικά να δραστηριοποιείσαι στη μουσική βιομηχανία!

ATHENS CALLING G.R: Ζώντας σήμερα, στο έτος 2020, μας παρουσιάζεις ένα νέο τραγούδι , το πραγματικά εκπληκτικό single, με το τίτλο ΄΄I Wanna be For You΄΄ ! Θα ήθελα να πεις για αυτή τη νέα σου δουλειά, που σίγουρα να ανταγωνιστεί ουκ ολίγα νέα μουσικά δεδομένα, εντελώς διαφορετικά από αυτά των 90’s.
HADDAWAY: Λοιπόν, δεν είναι και τόσο εύκολο να το εξηγήσεις γιατί ζούμε σε μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά όπου εδώ πλέον μπορούμε να πούμε ότι τα ανθρώπινα όντα ανακάλυψαν ότι δεν είμαστε υπό έλεγχο και εδώ θα σου πω – βασικά δεν είμαστε τίποτα – το πιο σημαντικό όμως για όλους μας είναι να έχουμε την οικογένειά μας και τους αγαπημένους μας και εγώ θέλω να ζω για αυτό το άτομο που είναι τόσο σημαντικό για μένα!

ATHENS CALLING G.R:… Και τι ακολουθεί από εσένα; Τι ακριβώς έχεις να μας παρουσιάσεις ;
HADDAWAY: Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τη μουσική και τη βιομηχανία της ! Ελπίζω να επιστρέψω τον Σεπτέμβριο! Αλλά σίγουρα θα επιστρέψω το 2021 με μια μεγάλη περιοδεία!

ATHENS CALLING G.R: Τι σας αρέσει περισσότερο από τα δύο να είσαι στο Studio ή On Stage και γιατί;
HADDAWAY: Είμαι ο Επί της Σκηνής Εκφραζόμενος Καλλιτέχνης, δεν θέλει και ερώτημα αυτό! Το Studio βέβαια είναι μια άλλη μεγάλη υπόθεση, αλλά να ξέρεις όμως ότι ζεις την αληθινή ζωή και παρουσία του Pop StarOn Stage, χωρίς προ ηχογραφημένα φωνητικά και όποιες άλλες τεχνικές αλλαγές στις εκτελέσεις των τραγουδιών!  

ATHENS CALLING G.R: Έχετε τρελές ιστορίες ή αναμνήσεις από κάποιες συναυλίες;
HADDAWAY: Έχω πάρα πολλές αλλά πολύ ιδιωτικές και εδώ θα μου επιτρέψετε να μην τις αναφέρω!

ATHENS CALLING G.R: Στο παρελθόν είχαμε πολλά ονόματα στη μουσική σκηνή και σήμερα έχουμε επίσης πολλούς τραγουδιστές και συγκροτήματα. Μπορείτε να μου πείτε τουλάχιστον 3 προτιμήσεις σας;
HADDAWAY: Θα ήταν ανόητο να μην σας αναφέρω τουλάχιστον τα 3 παρακάτω ονόματα όπως τους ,  Michael Jackson, Prince & Bruce Springsteen και από τους νεώτερους θα έλεγα ότι στις προτιμήσεις μου είναι Beyonce, Christina Aguilera  Mary J Blidge και The Weeknd. Να σας πω την αλήθεια δεν παρακολουθώ τη νέα σκηνή σήμερα!

ATHENS CALLING G.R: Ζώντας στην Αυστρία, πείτε μας κάτι για τα δύο μεγάλα Φεστιβάλ στην Αυστρία και αναφέρομαι στο NOVA ROCK και στο FREQUENCY.
HADDAWAY: Έχω τραγουδήσει στο Nova Rock με το Emergency Gate πολλές φορές. Μου άρεσε το φεστιβάλ. Κάνουμε πολλά καλοκαιρινά φεστιβάλ, πολλά φεστιβάλ αφιερωμένα στη δεκαετία του 90.

ATHENS CALLING G.R: Ας ΄΄ταξιδέψουμε ΄΄ τώρα στο διαδύκτιο.Πιστεύετε ότι το Διαδίκτυο έχει επηρεάσει τη μουσική βιομηχανία;
HADDAWAY
: Το Διαδίκτυο σίγουρα  είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο κυρίως για basic bigness! Αλλά θα σας πω πραγματικά, ότι προσωπικά  εγώ δεν βλέπω το διαδίκτυο ως κάτι καλό για τη μουσική βιομηχανία. Νομίζω ότι είναι ατυχές που δεν αντιμετώπισαν τους καλλιτέχνες με σεβασμό επειδή χάνουμε πολλά χρήματα από το διαδίκτυο λόγω της παραβίασης της μουσικής μας, εννοώ αυτό που εσείς καταλαβαίνετε!.

ATHENS CALLING G.R: Τι θα λέγατε για ένα ακόμη ΄΄ταξίδι΄΄ στη Νότια Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στη χώρα μου την  Ελλάδα! Ξέρετε κάτι για τη χώρα μου;
HADDAWAY
: Από τη Θεσσαλονίκη έως τον Όλυμπο, από την Κέρκυρα έως τη Ρόδο, η γεωγραφία που γνωρίζω πολύ καλά! Φυσικά γνωρίζω και την Ελληνική Μυθολογία και ιστορία! Τον  Όμηρο με την Οδύσσεια και την Ιλιάδα ! Έτσι είναι  δυνατόν να μιλάμε για μια μεγάλη ιστορία!

ATHENS CALLING G.R: Και κάτι λίγο πριν το τέλος… Στείλτε το μήνυμά σας στους θαυμαστές σας σε όλο τον κόσμο.
HADDAWAY: Στέλνω πολύ αγάπη και σεβασμό σε όλους και σίγουρα ελπίζω ότι δεν με έχουν ξεχάσει και ελπίζω ότι και στη νέα γενιά αρέσει η μουσική μου και κάτι ακόμα παρακαλώ, αγοράστε τις νέες μου κυκλοφορίες!

ATHENS CALLING G.R:… Nestor Alexander Haddaway… Ευχαριστώ πολύ για τα όσα μας είπες, ήταν υπέροχο που τα είπαμε, μετά από τόσα χρόνια και να ευχηθούμε σε εσένα τα καλύτερα με την ελπίδα να σε δούμε επί της σκηνής και στην Ελλάδα!
HADDAWAY:
Ευχαριστώ πολύ. We would love to see you soon live!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back