June 18, 2024

ROKKO RAMIREZ… Συνέντευξη με τον Αυστριακό hardest DJ!

Ο Rokko Ramirez γεννήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου του 1969 ως Gerold Haubner! Είναι γνωστός για τις παραστάσεις του ως ο σκληρότερος DJ της Αυστρίας στον κόσμο!

Τον θυμάμαι από τότε το 1992, ως τον δημιουργό του Αυστριακού ska punk συγκροτήματος Jesus Christ Smokes Holy Gasoline μέχρι και το 2012 που υπήρχαν Θυμάμαι επίσης το πρώτο EP της μπάντας, με τίτλο “How To Kill Your Neighbor” που γράφτηκε από τον Gerold Haubner… τον επί σκηνής ονομαζόμενο ως Rokko Ramirez! Εκείνο το album ήταν σε πάρα πολύ προσεγμένη έκδοση  που δυστυχώς εκείνα τα χρόνια κάπου στη Βιέννη… το έχασα μαζί με μια βαλίτσα!

Ο Rokko Ramirez  (Gerold Haubner) είναι ένας διάσημος DJ στην Αυστρία ο οποίος βλέπει τον εαυτό του ως ένα σύνδεσμο, μεταξύ μίας heavy metal band με έναν ροκ DJ, είναι με άλλα λόγια ο συνδετικός κρίκος μουσικών ρευμάτων!

Είναι γνωστός για τις παραστάσεις του, ως ο σκληρότερος DJ της Αυστρίας στον κόσμο! Οι παραστάσεις του είναι συχνά πολύ περίπλοκες και συνειδητά αυτές φλερτάρουν με κλισέ και προκαταλήψεις. Η δουλειά του ως DJ support στις εμφανίσεις των Marilyn Manson, όπως και του Rob Zombie του έφεραν δημόσια αναγνώριση και αναφορές σε όλα τα Αυστριακά μέσα ενημέρωσης.

Ο ROKKO RAMIREZ…είναι μια ιστορία ζωής με Διεθνείς περιηγήσεις, τις χρονιές
 2013 έως και το 2017 που τον έφεραν στο Σενζέν, στο Μπέινγκ, στη Σαγκάη και στο Σούζου, που εκτός από όλες τις άλλες εμφανίσεις, έπαιξε και στο μεγαλύτερο φεστιβάλ ροκ της Κίνας, στο… Midi Modern Music Festival!

Στη Κίνα  το παίξιμο του με δημιουργίες από τη Διεθνή μουσική αλλά και όλη του η παρουσία, λόγω της εμφάνισης του, δημιούργησε μεταξύ αυτού και του κοινού μια σχέση λατρείας, που κρατάει μέχρι σήμερα!

Ο  Rokko Ramirez έχει αναφερθεί από την Αυστριακή εφημερίδα “Mozart ball” ως η σημαντικότερη Μουσική εξαγωγή… ως DJ !

Ο πολυτάλαντος Rokko Ramirez στην μέχρι σήμερα καλλιτεχνική του πορεία έχει  συμμετοχές σε album με  Φωνητικά – Instruments & PerformanceWriting & ArrangementVisualActing και Literary with Spoken!

Το έτος 2018 κυκλοφόρησε ο Rokko Ramirez ένα καταπληκτικό άλμπουμ με τον τίτλο ΄΄No World Order΄΄ και θα πω ότι σε αυτό καθρεπτίζεται όλη η αλήθεια για τον σπουδαίο καλλιτέχνη, το πρόσωπο που ονομάζεται Rokko Ramirez!

Αύγουστος του 2020 και ζώντας στη τρέλα της πανδημίας του Covid-19, μια μέρα του καλοκαιριού και ευρισκόμενοι στο διαδίκτυο, το Athenscalling.gr  συνομίλησε  με τον ROKKO RAMIREZ… Τον σκληρότερο DJ της Αυστρίας στον κόσμο!

Athenscalling.gr: Γεια σου Rokko Ramirez και καλώς όρισες στο Athenscalling.gr!

ROKKO RAMIREZ: Γεια σου αγαπημένε φίλε! Να λοιπόν και κάποιος στην Ελλάδα θέλει να μάθει κάτι για μένα! Σας Ευχαριστώ πολύ για αυτό!

Athenscalling.gr: Αρχικά θα σε ρωτήσω για  ROKKO RAMIREZ το επί σκηνής όνομα σου. Είναι παράξενο λοιπόν, γέννημα θρέμμα της κεντρικής Ευρώπης να επιλέγει  όνομα με ρίζες και εκφορά latin… ποιος είναι ο νονός στην εν λόγω … βάπτιση?

ROKKO RAMIREZ: Αυτό ανάγεται σε μια εποχή που σίγουρα μετράει ένα διεθνές πιασάρικο όνομα DJ  και το όνομα είναι πολύ σημαντικό. Το πρώτο όνομα οφείλεται στην αγάπη μου για το κόκκινο κρασί που αναμιγνύεται με κόλα και το επώνυμο προέρχεται από την αγαπημένη μου δυτική ταινία “Il buono, il bruto, il cattivo”, του Sergio Leone! … Δηλαδή “ Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος”! Θα ήθελα να πω εδώ ότι πάντα μου άρεσε ο πολιτισμός του Μεξικού και πολλοί φίλοι εκεί! Αυτή ήταν λοιπόν, η τέλεια προσθήκη… ROKKO RAMIREZ!

Athenscalling.gr: Παρελθόν… και ο λόγος για την μπάντα που είχες δημιουργήσει τους Jesus Christ Smokes Holy Gasoline, που δεν υπάρχει. Υπάρχει πιθανότητα επανένωσης της μπάντας? Ρωτώ, γιατί θυμάμαι να παίζεις κιθάρα τραγουδώντας επί σκηνής, τότε  στο NOVA ROCK του 2006, αυτό δεν σου λείπει !

ROKKO RAMIREZ: Χα χα χα ! Αυτή είναι σίγουρα μια καλή ερώτηση. Αν πρέπει να τραγουδήσω ξανά?…Θα πρέπει να μου πληρώσουν μια περιουσία, γιατί αυτό θα ισοδυναμούσε με μια επανένωση συγκροτημάτων, όπως για παράδειγμα των ABBA ή των Boney M. Και φυσικά των Led Zeppelin… αστειεύομαι… έτσι?

Athenscalling.gr: Ω! Ο Rokko Ramirez  ο σκληρότερος DJ της Αυστρίας στον κόσμο! Το πιστεύεις?

ROKKO RAMIREZ: Σίγουρα! Ακριβώς με το όνομα και το σχετικό χαρακτηριστικό έχω προκαλέσει φόβο μεταξύ των promoters… εκ των προτέρων. Το Hard επίσης δεν είναι απλώς θέμα μουσικής, αλλά και πολλά άλλα πράγματα σε εμένα! Τώρα  ως DJ , I never chose the line of least resistance! Η ποικιλομορφία μου και ο πάντα ο σταθερός μου χαρακτήρας δημιουργούν … εμένα!

Athenscalling.gr: Ας μιλήσουμε τώρα για το πραγματικά αξιόλογο και με νόημα album σου ΄΄No World Order΄΄ … Πώς καταλήξατε στον τίτλο και πόσος  χρόνος χρειάστηκε να προετοιμαστείτε?

ROKKO RAMIREZ: Αυτή ήταν έμπνευση και αναπτύχθηκε λόγω ενός ονείρου της δικής μου οικογενειακής ιστορίας! Κάποια στιγμή είχα τα θέματα και όλα τα τραγούδια στο μυαλό μου, έπρεπε μόνο να τα φέρω σε demo. Έτσι με την Eve von Klehi βρήκα ένα σπουδαίο τραγουδιστή, ο οποίος κατάφερε να μετατρέψει αυτό το “κόλπο” σε πραγματικότητα! Μια win-win-κατάσταση. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος και όλα καταγράφηκαν. Συνεργαστήκαμε τέλεια από την αρχή και μετά.  Ο τίτλος είναι επίσης η σύνδεση με τους παρόντες χρόνους. Αλήθεια ποια είναι τα  αποτελέσματα από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έως και τώρα? Τι προσέφεραν όλα αυτά? Μονάχα τους περισσότερους πόλεμους, πείνα κλπ!  Έτσι πάντα οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι επίσης, λόγω των καταστάσεων! Ο άνθρωπος πρέπει να μετράει, όχι με το που είναι ταξικά! Μακριά από κλουβιά και περιορισμούς!

Athenscalling.gr: Ποιο από τα 8 τραγούδια είναι το αγαπημένο σας και γιατί?

ROKKO RAMIREZ: Σίγουρα Isonzo. Ο παππούς μου ήταν ο κινητήριος οδηγός του τελευταίου Αυστριακού μονάρχη Karl. Έφερε επίσης τον Αυτοκράτορα στα πεδία μάχης του Isonzo.Ταυτόχρονα, είναι ένα είδος ερωτικής ιστορίας, αναμιγνυόμενη   στο δηλητηριώδες αέριο του Monte San Gabriele.

Athenscalling.gr: .. Η άποψη σου για τον Αυστριακό ποιητή Georg Trakl

ROKKO RAMIREZ: Ο Trakl είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες της εποχής του, μαζί με τους Λούντβιχ Βίτγκενσταϊν και Σίγκμουντ Φρόιντ. Τα ποιήματά του με συνόδευσαν από τότε που ήμουν δώδεκα ετών. Η γιαγιά μου γεννήθηκε στη σύγχυση της ανάκτησης του Grodek γύρω στο 1915. Είναι μια τρελή ιστορία, για την οποία ένα ολόκληρο άλμπουμ δεν θα ήτανε αρκετό. Τα ποιήματα του Trakl αξίζουν περισσότερη προσοχή. Στο νέο άλμπουμ θα βρεθεί ένα νέο μουσικό σκηνικό, που μπορούν να ειπωθούν ακόμη πάρα πολλά!

Athenscalling.gr: Το λογότυπό σου είναι εκπληκτικό! Ποιος το δημιούργησε?

ROKKO RAMIREZ: Το όνομα με τα ακουστικά έγινε από Kerstin Kofler, που έχει επίσης κάνει και άλλες δουλειές στο παρελθόν. Το λογότυπο του black metal στο άλμπουμ είναι γραμματοσειρά ενός Αμερικανού σχεδιαστή, τροποποιημένο από εμάς. Έτσι υπάρχουν δύο λογότυπα. Ακουστικά για DJ και black metal για όλα τα άλλα !
Athenscalling.gr: Ας μιλήσουμε τώρα για τον Rokko Ramirez στη σκηνή… Ποιο είναι το καλύτερο για σένα… Rokko με κιθάρα να τραγουδά ένα τραγούδι ή Rokko ως DJ;

ROKKO RAMIREZ: Δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να επιβάλω στον εαυτό μου ξανά, την ικανότητά μου να τραγουδάω ή ακόμη και στους άλλους! Αυτό ήταν χθες και εκεί πρέπει να μείνει. Μου αρέσει ακόμα να παίζω κιθάρα και να διασκεδάζω με τους συνεργάτες μου. Ως DJ είμαι σε έναν άλλο κόσμο και θα ήθελα να παραμείνει έτσι!

Athenscalling.gr: Πώς σε αντιμετωπίζουν οι θαυμαστές σας στην Αυστρία?

ROKKO RAMIREZ: Οι θαυμαστές μου είναι πολύ διαφορετικοί, από το heavy metal έως το Schlager punk! Εγώ να ξέρεις δε θα ήθελα ποτέ να αποκλείσω κανέναν από  τους θαυμαστές μου… εκτός φυσικά από τους Ναζί!.. Σε αυτό επιμένω!

Athenscalling.gr: Πες μου για τις μουσικές σου προτιμήσεις?

ROKKO RAMIREZ: Είμαι επίσης πολύ ευέλικτος, όσον αφορά αυτό. Μου αρέσουν τα πάντα, από το black metal έως το punk και επίσης το ska, αν υπάρχει μια καλή μελωδία ή ακόμη ένα πιασάρικο τραγούδι και θα πω τους Marduk, Joy Division, Dinosaur Jr., The Specials , David Bowie και ακόμη αν θες τους ABBA, Boney M. Peter Alexanders, Karel Gott, Udo Jürgens έως Zarah Leander και L. Andersen.

Athenscalling.gr: Και για τον ελεύθερο χρόνο σας… κάποιο χόμπι?

ROKKO RAMIREZ: Μου άρεσε να παίζω ποδόσφαιρο ως παιδί, σήμερα προτιμώ να το βλέπω – καθιστά ευκολότερο να πίνετε μπύρα και δεν χρειάζεται εσείς να μετακινείστε τόσο πολύ. Το Wiener Sportclub παίζει στον παλαιότερο αγωνιστικό χώρο στην Ευρώπη. Θυμάμαι 7- 0 εναντίον της Γιουβέντους (Τορίνο το 1958) πολύ καλά – χα χα χα χα χα. Από το EM 2017 έχω αναπτύξει επίσης μια προτίμηση για το γυναικείο ποδόσφαιρο. Οι αγαπημένες μου ομάδες εδώ είναι επίσης οι γυναίκες Wiener Sport club και SKN St. Pölten. Δύο ομάδες ονειρικές!

Athenscalling.gr: Είστε επίσης promoter του NOVA ROCK FESTIVAL. Τι έγινε φέτος και πόσο δύσκολα αντιμετωπίστηκε η ακύρωση του?

ROKKO RAMIREZ: Όλος ο κόσμος περνάει δύσκολες στιγμές αυτή την εποχή και προσωπικά δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα… περισσότερο για αυτό!

Athenscalling.gr: Για την Ελλάδα τι γνωρίζεις?

ROKKO RAMIREZ: Θα ήθελα πολύ να έρθω στην Ελλάδα και να κάνω DJ set!  Ίσως μπορείτε να κάνετε κάτι για αυτό? After my final exam I came to your beautiful country, but only for swimming! Θα ήθελα πολύ να δω την Ακρόπολη, ακόμη τις Θερμοπύλες και τους άλλους πολιτιστικούς σας θησαυρούς! Όλη αυτή η μαγεία της Ελλάδας σίγουρα δεν έχει χαθεί τόσες χιλιάδες χρόνια. Υπάρχει λοιπόν ένας μεγάλος λόγος που ονομάζεται η Ελλάδα… λίκνο της Ευρώπης!

Athenscalling.gr: Rokko, σε ευχαριστώ για τα όσα μας είπες και σου εύχομαι όλα τα καλύτερα για εσάς και την οικογένειά σας! Φίλε… Μείνε Υγιείς- Γερός και Hard Rocker!

ROKKO RAMIREZ: Εγώ να σε ευχαριστήσω για τα όσα προσφέρετε στον πολιτισμό  με το web site του Athenscalling.gr! Ακόμη να στείλω τις καλύτερες ευχές μου και υγεία σε όλους, σε εσάς και την οικογένειά σας! Θα τα ξαναπούμε όμως σίγουρα βλέποντας ο ένας τον άλλον… αυτό είναι μια υπόσχεση!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back