July 14, 2024

PSYCHOTIC WALTZ …η μεγάλη επιστροφή ! Συνέντευξη με τους Devon και Dan

Λιγο λοιπόν πριν αποχαιρετήσουμε το 2020, κάνοντας έναν απολογισμό των όσων album κυκλοφόρησαν αυτή τη δύσκολη χρονιά, λόγω πανδημίας του COVID-19 έχουμε ήδη ξεκινήσει και σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις σημαντικότερες κατά τη γνώμη μας,ηχογραφήσεις που ακούσαμε !

Στη προκειμένη περίπτωση ο λόγος αφορά τους PSYCHOTIC WALTZ και το album τους “The God-Shaped Void”, που ήταν μιά παραπάνω από ευχαριστή εκπληξη γιά τους φίλους της μπάντας … και όχι μόνο!

Οι PSYCHOTIC WALTZ, οι οποίοι θεωρούνται πρωτοπόροι στο είδος της μουσικής που εδώ και τόσα χρόνια αντιπροσωπεύουν και επέστρεψαν το 2020 στη δισκογραφία μετά από 23 χρόνια, με το νέο εκπληκτικό 5ο άλμπουμ της καριέρας τους “The God-Shaped Void”!

Χωρίς αμφιβολία θα πούμε ότι το ηχητικό αποτέλεσμα του album αποτελεί μια υπέροχη στιγμή για το Progressive metal και σίγουρα η επανεμφάνηση αυτής της ιστορικής μπάντας των PSYCHOTIC WALTZ, στη δισκογραφία σημαίνει την επανεκίνηση της μπάντας στη παγκόσμια μουσική σκηνή! 

Σε πλήρη σύνθεση λοιπόν η μεγάλη επιστροφή των προτοπόρων και καινοτόμων  των ΗΠΑ Progressive Metal των PSYCHOTIC WALTZ μας παρουσιάσε από τις  14 του Φλεβάρη του 2020 το 5ο αλμπουμ τους “The God-Shaped Void” με τους  Devon Graves  (φωνητικά / φλάουτο), τον Dan Rock (κιθάρες, πλήκτρα), μαζί τους ο κιθαρίστας Brian McAlpin  ο Ward Evans στο μπάσο και στα ντραμς ο  Norman Leggio .

Το “The God-Shaped Void” έχει όλα τα φόντα γιά να είναι το άλμπουμ της χρονιάς, έχοντας 11 υπέροχα τραγούδια, που βρίσκουν το στόχο τους, κατευθείαν στις καρδιές μας, παραγωγός του ο Ulrich Wild και το mixing mastering από τον Jens Bogren!

Με λίγα λόγια το άλμπουμ “The God-Shaped Void” συνδέει το παρελθόν με το παρόν … κοιτάζοντας το μέλλον !

Ήτανε λοιπόν αδύνατον να μείνουμε απαθείς στη πρόκληση αυτού του album των PSYCHOTIC WALTZ έτσι το επόμενό μας βήμα ήτανε η επαφή μας μέσω διαδυκτίου με δύο από τα μέλη αυτής της θρυλικής μπάντας, τους Devon Graves (Vocals / Flute) και Dan Rock (guitars/ keyboards) και να μιλήσουμε μαζί τους γιά το άλμπουμ “The God-Shaped Void”  και όχι μόνο!  

 

Athenscalling.gr: Πραγματικά δεν ξέρω πώς να αρχίσω τη κουβέντα μας όταν πρόκειται να συνομιλήσω με δύο θρυλικούς καλλιτέχνες της μουσικής σκηνής! Αλήθεια είμαι πολύ χαρούμενος … Devon και Dan καλώς ήρθατε στο webzine Athenscalling.gr … Καλώς ήλθατε PSYCHOTIC WALTZ… members!

DEVON (PSYCHOTIC WALTZ): Λοιπόν σας ευχαριστώ! Δεν ξέρω τι να πω σε αυτό … Αυτή είναι μια πολύ ευγενική εισαγωγή που κάνατε!
DAN (PSYCHOTIC WALTZ): Σας ευχαριστώ και εγώ με τη σειρά μου και θα πω… χαρά μας που σας συναντάμε!

Athenscalling.gr: Τρελές μέρες, τρελοί καιροί για όλο τον πλανήτη γη λόγω της πανδημίας του COV-19 και φυσικά θα ρωτήσω, που σας συναντώ και πως τα περνάτε?

DEVON (PSYCHOTIC WALTZ): Εγώ βρίσκομαι ουσιαστικά στο στούντιο σχεδόν πλήρους απασχόλησης. Κάνοντας φωνητική εκπαίδευση. Ρυθμίζω επίσης την υποδομή του στούντιο μου, και (όπως λέει ο κακός επιστήμονας όπως πάντα στις ταινίες) “σύντομα το σχέδιό μου θα ολοκληρωθεί !

DAN (PSYCHOTIC WALTZ): Τι να πω εγώ, δεν άλλαξαν τα πράγματα για μένα προσωπικά, εκτός από το ότι έπρεπε να ακυρώσωμε τις διακοπές μας στη Disneyworld. Όμως σαν μπάντα έπρεπε να ακυρώσουμε τις συναυλίες μας στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη που είχαμε προγραμματίσει γιά φέτος. Έτσι κάναμε επαναπρογραμματισμό για το επόμενο έτος, ελπίζοντας ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν μέχρι τότε. Αν τα πράγματα παραμείνουν άσχημα τότε μπορεί να προωθηθούν ξανά το 2022 … ποιος ξέρει?

Athenscalling.gr: Πέρασαν 23 ολόκληρα χρόνια γιά να σας απολαύσουμε πάλι ακουγοντάς σας από ένα νέο άλμπουμ!Θα έλεγα ότι μας λείψατε και αναρωτιέμαι εδώ, καλά όλοι εμείς που σας ακούμε αλλά γιά εσας το συγκροτημά σας, αυτή η 23 χρονη αποχή από τη δισκογραφία, ήταν κακό ή καλό για μια μπάντα, ειδικά για το μέγεθος των PSYCHOTIC WALTZ?

DEVON (PSYCHOTIC WALTZ): Ρωτάτε αν 23 χρόνια μεταξύ των άλμπουμ είναι καλό ή κακό για μια μπάντα? Υποθέτω ότι εξαρτάται από το συγκρότημα. Δεν φαίνεται τόσο πολύ. Είμαστε πραγματικά τυχεροί, που τόσοι άνθρωποι μας περίμεναν όλο αυτό το διάστημα. Ότι πολλοί άνθρωποι μας θυμούνται και αγαπούν το συγκρότημα.

DAN (PSYCHOTIC WALTZ): Εδώ θα σας απαντήσω λεγοντάς σας ένα ρητό… It is what it is“. Δεν υπάρχει αλλαγή του παρελθόντος, αλλά ναι, 23 χρόνια είναι μια ζωή πριν. Κυριολεκτικά. Πολλά έχουν αλλάξει από το τελευταίο άλμπουμ μας του 1996. Αλλά νομίζω ότι για το συγκρότημα μας ήταν καλό. Έχει περάσει αρκετός χρόνος και τα πράγματα έχουν σταματήσει στη ζωή όλων, έτσι ώστε η επανένωσή μας το 2011 ήταν η τέλεια στιγμή για όλους μας. Η τελική σύνταξη και ολοκλήρωση των τραγουδιών για το νέο άλμπουμ μας, μας κόστησε αρκετό χρόνο, περισσότερο χρόνο από τον αναμενόμενο και έτσι εμείς κάναμε πολλές αναθεωρήσεις, μέχρι την ολοκλήρωση του “The God-Shaped Void”!

Athenscalling.gr: Το “Devils and Angels” είναι το πρώτο single του άλμπουμ σας. Δώστε λοιπόν την δική σας ερμηνεία περί Αγγέλων και Διαβόλων στη ζωή μας!Αλήθεια τι θα τους λέγατε εαν εμφανιζόντουσαν αμφότεροι … μπροστά μας?

DEVON (PSYCHOTIC WALTZ): Πιστεύω ότι υπάρχουν πνευματικές δυνάμεις που λειτουργούν παράλληλα με την ανθρωπότητα είναι συνυφασμένοι με την ανθρωπότητα. Οι Διάβολοι μπορούν να δράσουν εντός μας και να εισέλθουν μέσα από τα αρνητικά μας συναισθήματα. Όπως η οργή μπορεί να δημιουργήσει ένα τέρας στον καθένα από εμας και να αφήσει ένα τέρας μέσα μας! Οι Άγγελοι είναι και αυτοί στο παιχνίδι της ζωής … μπαίνοντας μέσα από το φως διά μέσου της …  αγάπης μας!

DAN (PSYCHOTIC WALTZ): Ουάου … στα αλήθεια ενδιαφέρουσα ερώτηση! Δεν είμαι σίγουρος. Εννοώ … τι λες σε έναν Άγγελο ή Διάβολο? Τι να τους πω στα αλήθεια …”Πώς είναι ο καιρός,πως βλέπουν τα όσα συμβαίνουν γύρω μας?” και φυσικά “Τι κάνει ο Θεός αυτές τις μέρες?”Ακόμη θα μπορούσα να ρωτήσω εαν αμφότεροι θα ήταν σε θέση να μας περιγράψουν τι είναι πέρα ​​από την άκρη του σύμπαντος!

Athenscalling.gr: Οποιαδήποτε άλλη ιστορία για αυτό το τραγούδι?

DEVON (PSYCHOTIC WALTZ): Νομίζω ότι ήταν το πρώτο τραγούδι που τελειώσαμε από τότε που επιστρέψαμε σαν μπάντα όλοι μαζί. Νοιώθω σαν τότε σαν να είμαι ακόμα εκεί.

DAN (PSYCHOTIC WALTZ): Λοιπόν, το επιλέξαμε για εισαγωγή στο άλμπουμ  γιατί σε όλους μας άρεσε και ένιωθα ότι είχε λίγο από το τι θα περίμενε κανείς να βρει και να ακούσει στο υπόλοιπο άλμπουμ. Το τέλος είναι επίσης πολύ δυνατό και με άφηνε πάντα με την αίσθηση: “Στο τι θα ακολουθήσει?” Ας ελπίσουμε ότι δίνει στον ακροατή την επιθυμία να δώσει προσοχή και να ακούσει το υπόλοιπο άλμπουμ.

Athenscalling.gr: Ας ταξιδέψουμε τώρα, εαν φυσικά το θέλετε και εσείς με την  χρονομηχανή στο παρελθόν και θα σας ρωτήσω … Αλήθεια θυμάστε τον πρώτο σας δάσκαλο στη μουσική?

DEVON (PSYCHOTIC WALTZ): Εκτός από τον πατριό μου, ο οποίος είχε πάντα όργανα γύρω από το σπίτι … ήταν ένας σπουδαίος παίκτης τζαζ. Έβγαλα την κιθάρα του έξω από την ντουλάπα κάθε μέρα από τα 12 μου. Ο πρώτος και μοναδικός μου δάσκαλος κιθάρας ήταν ένας σπουδαίος κιθαρίστας με το όνομα Thom Beebe από μια μπάντα heavy metal από το Σαν Ντιέγκο που ονομάζεται Child. Έμοιαζε πολύ με τον Ritchie Blackmore και έπαιζε ένα Strat. Πέρασα κάθε μάθημα μόνο μαθαίνοντας τραγούδια από τον Hendrix κυρίως. Ήμουν περίπου 13-14 ετών μέχρι τότε!

DAN (PSYCHOTIC WALTZ): Ναι, ήταν ο πατέρας μου! Έτσι λοιπόν αυτός με δίδαξε μέσα από μια παλιά ακουστική κιθάρα που είχε το “Ghost Riders in the Sky” (Johnny Cash) όταν ήμουν περίπου 8 ή 9 χρονών!

Athenscalling.gr: Κάτι άλλο από το παρελθόν … Κάποιες υπέροχες στιγμές?

DEVON (PSYCHOTIC WALTZ): Κάποτε, στις πρώτες μέρες … όταν μόλις τελειώσαμε το demo Aslan, εμείς, μαζί με τον καλλιτέχνη μας Mike Clift… dropped acid και είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά!

DAN (PSYCHOTIC WALTZ): Για στιγμές PW, θα έλεγα το άνοιγμα του φεστιβάλ Dynamo το 1991. Όλα μας ήταν τόσο νέα και μαγικά τότε. Τώρα όσον αφορά τις προσωπικές μου, υπέροχες στιγμές, η γέννηση της κόρης μου και η παρακολούθηση της, όπου μεγαλώνει κάθε μέρα!

Athenscalling.gr: Και τώρα κάτι για τον Devon … Σας αρέσει ο Ίαν Άντερσον?

DEVON (PSYCHOTIC WALTZ): Ναι … ναι! Αλλά θα πω ότι ήμουν κυρίως οπαδός των Sabbath στα γυμνασιακά μου χρόνια… αλλά το άλμπουμ της μπάντας των JETHRO TULL “Aqualung” καθόρισε αρκετά τις μουσικές μου φιλοδοξίες!

Athenscalling.gr: Και η άλλη ερώτηση είναι για τον Dan … Πείτε μας το Top of  Dan 5, που περιέχει τους κιθαρίστες της προτιμησής σας.

DAN (PSYCHOTIC WALTZ):Top 5 είναι…, Randy Rhoads, Eddie van Halen David Gilmour, Ritchie Blackmore, Jimi Hendrix, Toni Iommi. Ναι, ξέρω ότι είναι 6 και όχι 5, συγνώμη αλλά δεν μπορούσα να αφήσω κάποιον εκτός!

Athenscalling.gr: Και πάλι για το “The God-Shaped Void”! … και το αγαπημένο σας τραγούδι από το άλμπουμ?

DEVON (PSYCHOTIC WALTZ): Μου αρέσει πολύ το “The Fallen” (το οποίο ίσως ήταν το πρώτο τραγούδι που κάναμε μετά την επανένωση, σκεφτείτε το …). … Λατρεύω τις αδελφές της αυγής και όλους τους κακούς … Σιωπή … Άνθρωπος … αυτό είναι δύσκολο …!

DAN (PSYCHOTIC WALTZ): Μου είναι δύσκολο να διαλέξω ένα τραγούδι αυτή τη στιγμή, ίσως το πρώτο κομμάτι. Άλλες φορές το ΄΄Sisters Of The Dawn΄΄ ή ακόμη και το ΄΄All The Bad Men΄΄, εξαρτάται πραγματικά από τη διάθεσή μου.

Athenscalling.gr: Δύσκολες μέρες για τον κόσμο και πολύ δύσκολες μέρες για όλη τη μουσική σκηνή, για όλα τα μουσικά έργα,λόγω της πανδημίας τι άραγε θα γίνει? Τι προβλέψεις για το μέλλον …κάποιο φώς στο τούνελ?

DEVON (PSYCHOTIC WALTZ): Δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις. Όχι! και καθόλου καλά. Αλλά πιστεύω στην ανθρωπότητα. Ελπίζω όλοι να ξυπνήσουμε εγκαίρως!

DAN (PSYCHOTIC WALTZ): Θα το ξεπεράσουμε, όπως έκανε η ανθρωπότητα με προηγούμενες πληγές. Νομίζω ότι οι συναυλίες θα είναι περίεργες όπως και η κάθε μαζική συγκέντρωση!Θα υπάρξουν  όμως σίγουρα a lot of longdistance album making soon.


Athenscalling.gr: Αυτή την  εποχή ένα μεγάλο πολυκατάστημα στην Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη προβολή για το άλμπουμ σας “The God-Shaped Void” και εσείς φυσικά πρέπει να το γνωρίζετε, ότι η μπάντα σας έχει πολλούς θαυμαστές στη χώρα μας … στην Ελλάδα! Στείλετε λοιπόν το μήνυμά σας γιά τους Ελληνες fans παρακαλώ!

DEVON (PSYCHOTIC WALTZ): Ακούγεται αυτό υπέροχο και θα ήθελα πολύ να το δω! Ελπίζω να είναι ακόμα εκεί όταν παίζουμε τον επόμενο αιώνα. Θα ήθελα να πω ευχαριστώ – από όλους μας, σε εσας και πραγματικά να πάνε όλα καλά και να δούμε το φως … στο τέλος αυτής της σήραγγας!

DAN (PSYCHOTIC WALTZ): Ήμασταν αρκετά τυχεροί που συναντήσαμε πολλούς από τους Έλληνες οπαδούς μας το 2012. Σε αυτούς τους λέω, “Σας ευχαριστώ που μας περιμένετε όλα αυτά τα χρόνια, λυπάμαι που πήρε τόσο πολύ αυτή η αναμονή , αλλά είστε στα σχέδιά μας για το 2021 … ή μόλις μας επιτραπεί να κινηθούμε και πάλι ελεύθερα!

Athenscalling.gr: Ευχαριστώ Devon ευχαριστώ Dan και ό, τι καλύτερο σε εσας και στα άλλα μέλη της μπάντας … και στα αλήθεια πιστεύω ότι το 5ο άλμπουμ σας με τίτλο “The God-Shaped Void” … θα είναι το άλμπουμ της χρονιάς !

DEVON (PSYCHOTIC WALTZ): Με τα σοφά λόγια του Homer J. Simpson … “Woo-hoo!” Ευχαριστώ!

DAN (PSYCHOTIC WALTZ): Λοιπόν είναι μεγάλη τιμή να λαμβάνω ένα τέτοιο κομπλιμέντο! Σας ευχαριστούμε για αυτό και για το γεγονός ότι εξακολουθείτε να ενδιαφέρεστε όλα αυτά τα χρόνια γιά εμάς!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back