May 28, 2024

NETTA LAURENE…Η Εκρηκτική φωνή των SMACKBOUND

Η NETTA LAURENNE είναι Φινλανδή τραγουδιστρια και ηθοποιός ,γεννημένη στη δεκαετία του ’80 στην Pirkkala , μόλις 12 χιλιόμετρα από το Tampere! Τα νεανικά  της χρόνια τα έζησε σε ένα ήρεμο φυσικό περιβάλλον!

Από μικρή τραγουδούσε σε κάθε στιγμή της ζωής της κάνοντας όνειρα για το μέλλον, χωρίς όμως να εξωτερικεύει αυτό που είχε ως στόχο και δεν ήταν άλλο από το τραγούδι. Έτσι τότε κρατούσε τα όνειρα της μυστικά από όλους καθώς φοβόταν να δείξει ευπάθεια στους ανθρώπους και φοβόταν ότι κάποιος θα ήταν δυνατόν να καταστρέψει την ελπίδα της… τα όνειρά της ήταν η σωτηρία της!

Σήμερα είναι η front woman και δημιουργός της μπάντας των SMACKBOUND, όμως εκτός της μουσικής η NETTA LAURENNE , συμμετέχει κινούμενη στο χώρο της τέχνης, σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, μιούζικαλ και στη τηλεόραση, όπου εκεί αναδεικνύει το ταλέντο της, με την ιδιότητα της ηθοποιού!

Είναι χωρίς αμφιβολία ένα πολυεργαλείο στο χώρο της τέχνης, εργαζόμενη πάντα  σκληρά για την πραγματοποίηση και την ανάλογη επιτυχία στα όνειρά της και αυτό από πολύ μικρή … μόλις από την ηλικία των 4 ετών, βήμα προς βήμα, όπως λένε όσοι την γνωρίζουν καλά! Στις μουσικές της σπουδές συμπεριλαμβάνονται η κλασσική μουσική και ακόμη η ποπ, η τζαζ και η παραδοσιακή μουσική του τόπου της .

Η ιστορία της μπάντας των Φιλανδών Smackbound, ξεκινά το 2015 όταν η NETTA LAURENNE αποφασίζει την ιδρυσή τους. Η Netta έχει φυσικά μια προϋπηρεσία στο χώρο ως guest, στο παρελθόν με τους ς Amorphis, Lordi, Black Sun και Elvenking.

Οι SMACKBOUND  σχηματίστηκαν σταδιακά με τον κιθαρίστα Teemu Mäntysaari που ήτανε  ο πρώτος που συμμετείχε στη σύνθεση και σύντομα τον ακολούθησαν  οι … Rolf Pilve στα ντραμς, Vili Itäpelto στα πληκτρα και Tuomas YliJaskari μπάσο. Συλλογικά, ως συμμετέχοντες μουσικοί έχουν εμπειρία σε πολύ αξιόλογες metal μπάντες όπως οι Wintersun, Stratovarius, The Dark Element και Tracedawn.

Οι SMACKBOUND άρχισαν να γράφουν δικά τους τραγούδια από το ξεκίνημά τους  και εν μέσω πανδημίας στις 12 /06/2020 κυκλοφόρησαν από την Frontiers Music s.r.l. ένα χαρισματικό debut album το 20/20  με 10 metal rock τραγούδια που θα γράψουν τη δική τους μουσική ιστορία και με τη φωνή της NETTA LAURENNE να τα … “ Σπάει”!
Μια μέρα λοιπόν τον Οκτώβρη ακούγοντας το album 20/20  των SMACKBOUND στείλαμε μήνυμα στη NETTA LAURENNE, προσκαλώντας την για ένα chatting μαζί της …η  ανταπόκριση ήταν άμεση! Ετσι, η εκρηκτική frond woman της μπάντας των SMACKBOUND… “βρέθηκε” απέναντι μας !

Athenscalling.gr: Γεια σου Netta… Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί συνομιλώ με μια πραγματική ηθοποιό και επίσης με μια πολύ όμορφη γυναίκα… με εκρηκτική φωνή! Καλώς ήλθατε στο Athenscalling.gr… Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα Netta!

NETTA LAURENNE (Smackbound): Ευχαριστώ! Έχω έλθει στην Ελλάδα αρκετές  φορές και απόλαυσα πάντα, την όμορφη χώρα σας… πάρα πολύ!

Athenscalling.gr: Αναμφίβολα όλοι ζούμε τις τρέλες αυτές ημέρες της πανδημίας Covid-19, οπότε λογικό είναι και εγώ να σε ρωτήσω, καταρχήν πως τα περνάς και που βρίσκεσαι, όλο αυτόν τον καιρό?

NETTA LAURENNE (Smackbound): Είμαι στο σπίτι μου στο Ελσίνκι. Καθώς όλες οι συναυλίες ακυρώθηκαν, γύρω από την παρουσίαση που θα κάναμε για το album 20/20 τον Ιούνιο, έτσι εμείς ξεκινήσαμε να γράφουμε το επόμενο μας album!

Athenscalling.gr: Δύσκολες μέρες για τη μουσική… Εννοώ για τους ανθρώπους γύρω από το χώρο της μουσικής . Έχεις ίσως κάποια πρόβλεψη για το μέλλον ίσως κάποιο φως στο τούνελ ?

NETTA LAURENNE (Smackbound): Δεν έχω ιδέα τι θα συμβεί για να σας πω την αλήθεια. Πρέπει απλώς να περιμένουμε και να δούμε τι φέρνει το μέλλον και πότε επιστρέφουμε στο φυσιολογικό μέρος της ζωής μας.

Athenscalling.gr: 20/20 το debut album σας και η κυκλοφορία του εν μέσω του COVID 19. Πόσο το έχει επηρεάσει το γεγονός αυτό?

NETTA LAURENNE (Smackbound): Λοιπόν, η κυκλοφορία αναβλήθηκε δύο φορές λόγω της πανδημίας, αλλά αποφασίσαμε να το βάλουμε τον Ιούνιο παρά την όλη κατάσταση.Έτσι δεν άλλαξε κάτι, μια που δεν ήταν δυνατόν να το παρουσιάσουμε σε κάποια συναυλία!

Athenscalling.gr: 20/20 πως προήλθε αυτός ο μαθηματικός τίτλος και γιατί τον επιλέξατε?

NETTA LAURENNE (Smackbound): Πρόκειται για το όραμα  που έχουμε σχετικά με το 20/20. Τώρα που μας πήρε η “ κάτω βόλτα “ φτάνοντας στο πάτο που λέμε … Να ανακαλύψουμε την αλήθεια και να κατακτήσουμε αν είναι δυνατόν το ποθητό 20/20 !

Athenscalling.gr: Πες μας για τους στίχους του album και για τη μουσική του δημιουργία?

NETTA LAURENNE (Smackbound): Πρόκειται για την αυτό ανακάλυψη και την αυτό ενδυνάμωση. Μαθαίνοντας να γνωρίζεις τον εαυτό σου και να λογοδοτείς για τις δικές σου πράξεις και συναισθήματα. Το να συνειδητοποιείς ποιος είσαι  είναι ένας τρόπος να αισθάνεσαι ευτυχισμένος με τον εαυτό σου αλλά και με τον άλλο κόσμο! Η ευτυχία στη ζωή είναι σημαντική, πρωτεύουσα!

Athenscalling.gr: Αλήθεια πως προήλθε το όνομα της μπάντας … “Smackbound”  και ποιος ήταν ο νονός ?

NETTA LAURENNE (Smackbound): Εγώ ήμουν! Ήθελα κάτι που να μην σημαίνει τίποτα, έτσι δεν είναι μια υπάρχουσα λέξη, αλλά έχει ισχυρό αντίκτυπο. Αυτό το όνομα είναι μια πρόταση ερμηνείας για πολλά πράγματα, ώστε οι άνθρωποι να λαμβάνουν συσχετισμούς από τη λέξη που εξυπηρετεί το σκοπό του συνολικού μηνύματός μας.

Athenscalling.gr: Netta Laurenne ένα όνομα που σημαίνει αρκετά για τη τέχνη τραγουδίστρια αλλά και ηθοποιός… και εσύ τι αγαπάς περισσότερο από τα δύο Να είσαι τραγουδίστρια ή ηθοποιός?

NETTA LAURENNE (Smackbound): Λατρεύω όλες μου τις δουλειές, αλλά τα όνειρά μου είχαν πάντα σχέση με το τραγούδι!

Athenscalling.gr: Παραμένοντας στην ιδιότητα σου ως ηθοποιός θα σε ρωτήσω τι ακριβώς γνωρίζεις για το Θέατρο στην Ελλάδα.

NETTA LAURENNE (Smackbound): Έχω διαβάσει κατά τη διάρκεια των σπουδών μου… It’s evolvement from musical choirs to having actors. The types of genres were born there, Tragedy, Comedy and Satire!

Athenscalling.gr: Και η Netta ως τραγουδίστρια ποιες είναι οι επιρροές της και οι αγαπημένοι σου τραγουδιστές ή και μπάντες?

NETTA LAURENNE (Smackbound): Έχω αρκετές επιρροές… Η Whitney Houston ήταν η μεγάλη δασκάλα και η favorite band is Pain of Salvation from Sweden!

Athenscalling.gr: Θα ήθελες να θυμηθείς τώρα… κάποιες από τις ευχάριστες ή αν θέλεις και κάποιες από τις δυσάρεστες στιγμές, στη ζωή σου μέχρι σήμερα?

NETTA LAURENNE (Smackbound): Ναί. Και για τα δύο αυτά θα είχα πολλά να πω και τα κουβαλάω όλα με ευγνωμοσύνη. Οι εμπειρίες μας, για το καλό αλλά και για το κακό, μας κάνουν να ανακαλύπτουμε ποιοι είμαστε.

Athenscalling.gr: … Μελλοντικά σχέδια Υπάρχουν?

NETTA LAURENNE (Smackbound): Συνεχίζω να τραγουδάω και να παίζωμουσική όσο περισσότερο μπορώ!

Athenscalling.gr: O.k  Netta … Να είσαι καλά και εσύ και οι δικοί σου άνθρωποι και σε ευχαριστούμε για τη συνομιλία μας… Τα καλύτερα να μεταφέρεις στα μέλη των SMACKBOUND!

NETTA LAURENNE (Smackbound): Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και εγώ που ήρθατε σε επαφή μαζί μου ! Εύχομαι σε όλους τα καλύτερα. Μείνετε υγιείς, θετικοί και συνεχίστε να ακούτε μουσική!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back