May 28, 2024

FINDLAY… Συνέντευξη με τη ταλαντούχα Αγγλίδα μουσικό!

Μερικές ημέρες πριν την εμφάνιση της  στο FM4 FREQUENCY FESTIVAL που γίνεται στην Αυστρία και πιο συγκεκριμένα στο Sankt  Pölten  από τις 16 – 19  Αυγούστου  συνομιλήσαμε με τη ταλαντούχα Αγγλίδα μουσικό Natalie Rose Findlay δηλαδή την επί  σκηνής FINDLAY.  (FM4 FREQUENCY FEST-Πέμπτη 17/08 στις 16:55 μ.μ)

ATHENS CALLING: Γεια σου … Natalie Rose  είμαστε πολύ ευτυχείς που έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί σου , είσαι μια νέα και ταλαντούχος μουσικός .
NATALIE ROSE FINDLAY: Γεια σας, χαίρουμε και εγώ που θα συνομιλήσω με εσάς.
ATHENS CALLING: Πότε και γιατί άρχισες να παίζεις μουσική  και εκτός από κιθάρα ποια άλλα όργανα παίζεις;
NATALIE ROSE FINDLAY:  Πάντα τραγουδούσα, αλλά πήρα μια κιθάρα όταν ήμουν περίπου 15 και άρχισα να διδάσκω τον εαυτό μου μερικά πράγματα. Εξακολουθώ να μην νομίζω ότι είμαι ένας καταπληκτικός κιθαρίστας, αλλά ίσως αυτό να γίνει στο μέλλον. Επίσης παίζω και λίγο πιάνο. Σίγουρα θα χαρακτήριζα τη φωνή μου ως το πρώτο μου ΄΄μουσικό΄΄ όργανο!
ATHENS CALLING: Ποιος ήταν ο πρώτος σου δάσκαλός Μουσικής;
NATALIE ROSE FINDLAY: Κανείς δεν κατόρθωσε να κρατήσει την προσοχή μου για αρκετό καιρό για να με διδάξει σωστά, δεν νομίζω. Είμαι τόσο ανυπόμονη  που θέλω  να κάνω τα πράγματα μόνη μου !Θα έλεγα ότι ο θείος μου με δίδαξε λίγο κιθάρα, αλλά ποτέ δεν είχα τα κατάλληλα μαθήματα σε τίποτα!
ATHENS CALLING: Είσαι  επηρεασμένη  από παλιά αρχεία και κασέτες;
NATALIE ROSE FINDLAY: Μεγάλωσα ακούγοντας πολλούς όπως τον Lou Reed και τους Velvet Underground,ακόμη τον Iggy pop, τον David Bowie αλλά και τζαζ όπως τον  Louis Armstrong και  Billie Holiday. Προέρχομαι από μια αρκετά μουσική οικογένεια, έτσι υπήρχαν πάντα στο σπίτι  κάτι νέο καθώς και όλα τα παλιά κλασικά. Ήμουν πολύ τυχερή  που μεγάλωσα ακούγοντας τόσο πολύ μουσική.

ATHENS CALLING: Κάτι τώρα για τις μουσικές αναμνήσεις σας. Ποιες είναι οι καλύτερες μουσικές αναμνήσεις σας; Στο σπίτι ,στη γειτονιά ή στην πόλη σας;
NATALIE ROSE FINDLAY: Έχω αναμνήσεις όταν έφηβη πήγαινα  σε συναυλίες             στο Μάντσεστερ. Πολύ τυχερή που ζω  σε μια πόλη που είναι μεγάλη και έχει κάθε συγκρότημα που αγαπούσα να περάσει σε περιοδεία γι ‘αυτό έπρεπε να πάω σε συναυλία σχεδόν κάθε εβδομάδα! Θυμάμαι να βλέπω τούς Strokes και τους  White Stripes όταν ήμουν περίπου 15 χρονών. Οι πιο πρόσφατες μουσικές μου αναμνήσεις,είναι ο θησαυρός μου να  γράφω στο σπίτι που ζούσα στη Γαλλία για 8 μήνες, κάνοντας ένα άλλο ρεκόρ. Δεν θα το ξεχάσω!
 
ATHENS CALLING: Ποιο είδος μουσικής αγαπάς περισσότερο;
NATALIE ROSE FINDLAY: Λατρεύω το rock n roll. Πάντα θα είναι ο νούμερο ένα για μένα. Υπάρχει ένα πνεύμα που δεν προέρχεται μόνο από τη μουσική αλλά από τους ανθρώπους που το κάνουν και  τρόπο ζωής. Είναι δροσερό. Για να είμαι ειλικρινής αν και αγαπώ την περισσότερη μουσική σε όλα τα είδη, εφ ‘όσον το τραγούδι είναι καλό, τότε δεν έχει σημασία το στυλ για μένα.
ATHENS CALLING: Ποιος είναι ο λόγος που γράφετε τους στίχους και τη μουσική των τραγουδιών σας;
NATALIE ROSE FINDLAY: Νομίζω ότι αν δεν το έκανα τρελό. Έχω πολλά συναισθήματα που παίρνουν έξω από το τραγούδι και την παράσταση. Θα ήμουν κάπως γεμάτη από οργή, αν δεν το έκανα αυτό. Ή θα γίνω ακόμα πιο παθητικός επιθετικός. Νιώθω σαν τους ηλικιωμένους που παίρνω όσο βλέπω τον κόσμο και την ανθρώπινη φυλή για αυτό που πραγματικά είναι και θέλω να γράψω γι ‘αυτό. Είμαστε όλοι πατήσαμε, αλλά δεν φεύγω από αυτόν τον πλανήτη προτού να πω.
ATHENS CALLING: Ας μιλήσουμε τώρα για την ΄΄Monomania΄΄ πιστεύουμε ότι είναι ένα ,σπουδαίο τραγούδι !
 NATALIE ROSE FINDLAY: Δεν είμαι η μεγαλύτερη fan αυτού του τραγουδιού και τούτο γιατί νοιώθω ότι βιαστήκαμε για να έχουμε ένα ακόμα single στο άλμπουμ.
ATHENS CALLING: Πείτε μας για την μπάντα σας
NATALIE ROSE FINDLAY: Η τρέχουσα σύνθεση είναι ο Jules με το μπάσο και τα πλήκτρα , και παράγει επίσης το άλμπουμ. Ο Μπεν είναι ο κιθαρίστας και επίσης η Κριστίνα  στα κρουστά . Είναι όλοι υπέροχο .Είναι εξαιρετικό να βρεις κάποιους   ανθρώπους που δεν είναι απλώς εκπληκτικοί μουσικοί αλλά είναι και σπουδαίοι άνθρωποι. Είμαστε μια πραγματικά συμπαγή ομάδα τώρα που έχουμε περιηγηθεί τόσο πολύ μαζί είμαστε σχεδόν σαν οικογένεια.
ATHENS CALLING: O.K για την μπάντα σας! Σήμερα έχουμε πολλά ονόματα στη μουσική σκηνή και πρέπει να σας ρωτήσω ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας μουσικοί; Ομάδες; CD;
 
NATALIE ROSE FINDLAY: Αυτή τη στιγμή είναι οι Black Honey, Dream Wife, Weaves, Kali Kuchis, Mattiel, The Lemon Twigs, Idles και επίσης Beatles και τα soundtrack του George Harrison!

ATHENS CALLING: Θα θέλατε να μας πείτε, αν γνωρίζετε κάτι γύρω από την Ελληνική Μουσική Σκηνή .
NATALIE ROSE FINDLAY: Λυπάμαι πολύ που είμαι τόσο έξω από αυτό όταν δηλαδή πρόκειται για την Ελληνική μουσική!
ATHENS CALLING: Συναυλίες ή στούντιο που προτιμάτε
NATALIE ROSE FINDLAY: Λατρεύω και τα δύο. Τόσο τις ηχογραφήσεις στο studio όσο και τις live εμφανίσεις τα λατρεύω και τα δύο το κάθε ένα έχει ξεχωριστή σημασία για μένα  όταν το αποτέλεσμα βγαίνει σωστά .
ATHENS CALLING : O.K  Natalie  σας ευχαριστώ πολύ για τη όσα μας είπες να είσαι σίγουρη ότι θα συναντηθούμε στο FREQUENCY FESTIVAL στην ΑΥΣΤΡΙΑ … και μια και το έφερε ο λόγος έχεις κάποιο μήνυμα για τους fans του festival .

NATALIE ROSE FINDLAY: Ανυπομονούμε  να παίξουμε στο
FREQUENCY FESTIVAL ! Λατρεύω την Αυστρία τόσο πολύ … θα είναι καταπληκτικό! Και όλο το line up του Festival είναι εκπληκτικό!
ATHENS CALLING : Να είσαι καλά  Natalie, ραντεβού στο FREQUENCY FESTIVAL.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back