May 12, 2024

CINE CALLING… Τα νέα της Μεγάλης Οθόνης!

 Επτά ημέρες και άλλες ημέρες με νέες ταινίες στη Μεγάλη Οθόνη και για τους λάτρεις της ΄7ης Τέχνης το ATHENS CALLING GR. έχει να σας προτείνει μεταξύ των όσων ταινιών που προβάλλονται κάποιες από αυτές που ίσως αξίζει το κόπο να δώσετε μια ιδιαίτερη προσοχή, παράλληλα με όσες εσείς έχετε επιλέξει να δείτε!

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ του Χρήστου Δήμα.

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ είναι μια ταινία του Χρήστου Δήμα, που ξυπνάει μνήμες για μια Ομάδα και για μια Οικογένεια, την Οικογένεια Γιαννακόπουλου που έδωσε τα πάντα για την Ομάδα της καρδιάς της, τον Παναθηναϊκό!

Έτος 1987 και η οικογένεια που χωρίς καμιά αμφιβολία λατρεύει το Τριφύλλι η οικογένεια Γιαννακόπουλου, παίρνει την απόφαση να αναλάβει τον μπασκετικό Παναθηναϊκό, είναι η απόφαση που στο μέλλον θα οδηγήσει την ομάδα μπάσκετ των ανδρών … στα Αστέρια!

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ , η ταινία του Χρήστου Δήμα , είναι αυτή που περιγράφει το ταξίδι της εξάστερης ομάδας, ένα ταξίδι που το χαρακτηρίζουν κυρίως οι νίκες αλλά και οι ήττες, οι χαρές και οι λύπες και φυσικά τα ΕΞΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΤΡΟΠΑΙΑ.

Τελικά το ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ είναι μια ταινία που σίγουρα δεν πρέπει να χάσει κανένας από τους φίλους του αθλητισμού και ειδικά του μπάσκετ και όχι μόνο, μια ταινία ύμνος για το κόσμο του μπάσκετ, για τον πράσινο σύλλογο και φυσικά ένας φόρος τιμής για την οικογένεια  Γιαννακόπουλου…

΄΄Ο Παναθηναϊκός είναι το σπίτι μας΄΄…

Έλεγαν οι Γιαννακόπουλοι και αυτή τη μεγάλη αλήθεια τη μετέφερε στη μεγάλη οθόνη ο Σκηνοθέτης και Σεναριογράφος της  Χρήστος Δήμας με τον καλύτερο και πιο αληθινό τρόπο σε τέτοιο σημείο που δικαιολογούν τα όσα λέγονται από τους φιλάθλους, ότι δηλαδή η διοίκηση του Παναθηναϊκού από τους Γιαννακόπουλους   … ήταν η καλύτερη διοίκηση που είχε ποτέ αθλητικός σύλλογος στην Ελλάδα!

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας.

Πρωταγωνιστούν:  Δάνης Κατρανίδης, Θέμης Πάνου, Αργύρης Πανταζάρας, Γιώργος Γάλλος, Βαγγέλης Μουρίκης, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Κώστας Αποστολάκης, Τάσος Ιορδανίδης, Δάφνη Λαμπρογιάννη, Gilles Touchais, Μάρκος Λεζές, Νίκος Αρβανίτης, Ιωάννα Πηλιχού, Βαγγέλης Αλεξανδρής.

THE BATMAN του Ματ Ρίβς.

Η ταινία THE BATMAN προβάλλεται ήδη στις κινηματογραφικές αίθουσες με το κοινό και τους κριτικούς του κινηματογράφου να διχάζονται έχοντας διαφορετική άποψη σχετικά με την ταινία.

Εδώ συμβαίνουν τα εξής, αφενός οι λάτρεις του σκοτεινού ιππότη, εν προκειμένω οι θεατές της ταινίας, τη βλέπουν με ευχαρίστηση αφού απολαμβάνουν τον ήρωα  τους για 175΄  φεύγοντας χορτάτοι και αφετέρου οι κριτικοί του κιν/φου οι οποίοι ΄΄στολίζουν ΄΄ την ταινία με 3 το πολύ πολύ…στα 5 αστεράκια που είναι το άριστα!

Τελικά έστω και εάν οι γνώμες διίστανται, μεταξύ κοινού και κριτικών, εσείς καλό θα είναι να επιλέξετε αυτό που σας αρέσει χωρίς να επηρεάζεσθε από τους μεν ή τους δε!

Η ταινία αυτή του Ματ Ρίβς είναι ένα νουάρ με πλοκή αστυνομικής περιπέτειας και θα μπορούσε να σταθεί σεναριακά και χωρίς τον Batman, όμως με αυτόν το κοινό απολαμβάνει έναν επώνυμο και αγαπητό ήρωα και αυτό μετράει στην όλη πλοκή της ταινίας.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Ματ Ρίβς.

Πρωταγωνιστούν:  Ρόμπερτ Πάτινσον, Ζόι Κράβιτζ, Πολ Ντέινο, Κόλιν Φάρελ.

https://www.youtube.com/watch?v=jCPf9MRvJD0

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ του Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στην Ελλάδα πριν περίπου 2 εβδομάδες, όμως παίζεται ακόμη και αξίζει το κόπο να ψάξετε την αίθουσα προβολής της μια που αποτελεί ένα κομμάτι του πάζλ των κινηματογραφικών δημιουργιών του μαιτρ του είδους Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Εδώ συναντάμε  δύο ετοιμόγεννες γυναίκες που βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο της μαιευτικής κλινικής. Το εκπληκτικό σημείο της ταινίας είναι ότι καμία από της δύο  δεν είχε προγραμματίσει την εγκυμοσύνη τους και είναι εκεί χωρίς το πατέρα του  μωρού, που θα έρθει στο κόσμο … ΄΄ και τι με αυτό΄΄ ίσως πουν κάποιοι και δεν θα έχουν και άδικο.

Η μεγαλύτερη από τις δύο, η Τζάνις, δεν μετανιώνει για την επιλογή της να γίνει μητέρα. Η Άνα, από την άλλη, είναι έφηβη, έντρομη και μετανιωμένη γι’ αυτό που συμβαίνει… και από εδώ ξεκινάει η μαγεία της πραγματικά, εντελώς σημερινής ταινίας!

Σκηνοθεσία :Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Πρωταγωνιστούν:  Πενέλοπε Κρουζ, Μιλένα Σμιτ, Ρόσι Ντε Πάλμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back