April 27, 2024

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΜΠ / THE OLD OAK Ken Loach – Paul Laverty.

Η Τελευταία Πάμπ/ The Old Oak, είναι μια δραματική ταινία του 2023 σε σκηνοθεσία Ken Loach και σενάριο Paul Laverty.

Πρόκειται γιά μια συμπαραγωγή μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και του Βελγίου.
Η ταινία The Old Oak έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ των Καννών το 2023, όπου διαγωνίσθηκε για τον Χρυσό Φοίνικα!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ken Loach, αυτή είναι η τελευταία του ταινία για το σινεμά. Εάν αυτό τελικά ισχύσει, τότε η φιλμογραφία του θα κλείσει με μια ταινία που τον αντιπροσωπεύει απόλυτα και αυτό έχει μεγάλη σημασία γιά την όλη πορεία, του μεγάλου Σκηνοθέτη … Ken Loach, στην ιστορία της 7ης Τέχνης!

Αυτή η ταινία του Ken Loach, όπως και όλες οι άλλες που μας έχει παρουσιάσει στη Μεγάλη Όθόνη, θίγει ότι ακριβώς συμβαίνει σήμερα και το οποίο αφορά την όλη ανά το κόσμο αντιμετώπιση του προσφυγικού, ειδικά στη Μεγάλη Βρετανία, όπου εκεί αυτή η αυξημένη ξενοφοβία εκδηλώθηκε με το Brexit!

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΜΠ…

Βρισκόμαστε σε ένα χωριό της Β.Α Αγγλίας, εκεί που κάποτε ήταν μιά ακμάζουσα κοινότητα εξόρυξης στην κομητεία Durham.

Ο ιδιοκτήτης μιάς παμπ TJ Ballantyne (Dave Turner), που ζει εκεί προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει το μαγαζί του, έτσι ώστε να παραμείνη ως ο ένας και μοναδικός δημόσιος χώρος όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να συναντηθούν στην πόλη.

Όταν όμως στο χωριό τοποθετούνται κάποιοι πρόσφυγες από τη Συρία, η ξενοφοβία πλέον θα το έχει το λόγο και οι εντάσεις μεταξύ των ντόπιων κατοίκων και των Σύριων προσφύγων… έναν επίλογο με απρόοπτες εξελίξεις!

Ενώ λοιπόν συμβαίνουν όλα αυτά και δημιουργούν ένα αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ των δύο κοινοτήτων,έρχεται η στιγμή όπου ο TJ Ballantyne (Dave Turner), γνωρίζει τη νεαρή Σύρια προσφυγοπούλα Yara (Ebla Mari), που αγαπά τη φωτογραφία αλλά και τους ανθρώπους.

Το τι ακριβώς θα συμβεί στη πορεία, μεταξύ του TJ Ballantyne, της Yara… αλλά και των δύο κοινοτήτων… θα το διαπιστώσετε εσείς, βλέποντας μιά ακόμη ταινία του μεγάλου σκηνοθέτη Ken Loach, σε σενάριο του Paul Laverty.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΜΠ/ THE OLD OAK …

Σκηνοθεσία: Ken Loach . Σενάριο: Paul Laverty.

Με τους Dave Turner(TJ Ballantyne), Ebla Mari (Yara), Claire Rodgerson (Laura), Trevor Fox(Charlie), Chris McGlade(Vic) και άλλους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back