April 20, 2024

Συνέντευξη με τους WHISPERING SONS

Before Sound check of DEATHDISCO MINIFEST 2K19

At Fuzz Live Music Club-SATURDAY FEBRUARY 23/2019

Οι WHISPERING SONS από το Βέλγιο,είναι η post punk band, που το Σαββάτο στις 23 του Φλεβάρη, ανοίγει τις πύλες του DEATHDISCO MINIFEST 2K19, που θα γίνει στο Fuzz Live Music Club!

Πρόκειται για ένα group που δημιουργήθηκε το 2013 με κύριο χαρακτηριστικό τους τις χωρίς αμφιβολία εντυπωσιακές τους, live εμφανίσεις!

Τα μέλη της Μπάντας :

Fenne Kuppens – Vocals

Kobe Lijnen – Guitar

Sander Hermans – Synths Tuur Vandeborne – Bass

and Sander Pelsmaekers -Drums

Το πρώτο EP ‘Endless Party’ κυκλοφόρησε το Δεκέμβρη του 2015 σε ταινίες Wool-E με επανέκδοση σε βινύλιο το Μάρτιο του 2016 μέσω του Minimal Maximal. Τον Απρίλιο του 2016, το συγκρότημα κέρδισε το Rock Rally του Humo, ένα Βελγικό διάσημο μουσικό διαγωνισμό !

Το πρώτο πλήρες άλμπουμ των WHISPERING SONS κυκλοφορεί με το τίτλο ‘Image’.

Πριν λοιπόν από το Sound check του group, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί τους !..

ATHENS CALLING : Καλώς ήρθατε στo Athens Calling GR .Ομολογώ ότι το άλμπουμ σας IMAGE είναι μια εκπληκτική μουσική δημιουργία! Θα έλεγα ότι είναι 45 ‘ λεπτά με dark exotic and sad music!

WHISPERING SONS : Σας ευχαριστούμε! Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για αυτό και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Είναι υπέροχο να βλέπουμε ότι αρέσει τόσο στο εξωτερικό όσο και στο Βέλγιο.

ATHENS CALLING : Ας μιλήσουμε λοιπόν για το IMAGE. Αλήθεια ποιος ήταν ο χρόνος της προετοιμασίας του, πριν βγει στην αγορά?

WHISPERING SONS : Τα τραγούδια γράφτηκαν σε μια περίοδο 18 μηνών. Χρειάστηκε αρκετός χρόνος, επειδή τότε είμαστε σε περιοδεία , το οποίο ήταν επίσης ένα πλεονέκτημα για εμάς, γιατί ήμασταν σε θέση να παίξουμε τα νέα τραγούδια ζωντανά και να δούμε αν είχαν απηχήσει. Αφού επιλέξαμε όλα τα τραγούδια, πήγαμε στο στούντιο τον Ιανουάριο του 2018 και στο διάστημα των 10 ημερών γράψαμε το άλμπουμ!

ATHENS CALLING : Σχετικά με τη μουσική και τους στίχους των τραγουδιών σας?

WHISPERING SONS : Η συγγραφή της μουσικής είναι ένας τρόπος ώστε εμείς να διοχετεύσουμε τα συναισθήματα και τις απογοητεύσεις μας, κάτι που λειτουργεί καλύτερα όταν τα ερμηνεύουμε live! Όταν γράφουμε μουσική, αρχίζουμε πάντα με τα όργανα. Στη συνέχεια προσθέτω τη φωνητική μελωδία και τους στίχους. Δοκιμάζουμε το τραγούδι μερικές φορές στο χώρο της πρόβας μας και στη συνέχεια το παίρνουμε στις ζωντανές μας εμφανίσεις!

ATHENS CALLING : Πείτε μας παρακαλώ για το αγαπημένο σας τραγούδι από το άλμπουμ IMAGE. Ποιο από τα 10 τραγούδια, είναι το αγαπημένο σας?

WHISPERING SONS : Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση, διότι διαφέρει σε κάθε περίπτωση. Νομίζω ότι τραγούδια όπως το Hollow, το Got A Light και το Waste είναι τα αγαπημένα μας, για να τα παίζουμε live ,λόγω του ότι είναι πολύ δυνατά!

ATHENS CALLING : Και οι επιρροές σας ?

WHISPERING SONS : Κάθε μπάντα έχει τις επιρροές της. Είμαστε επηρεασμένοι από τη μουσική που μας αρέσει να ακούμε και δημιουργούμε τη μουσική όπου εμείς θα θέλαμε να ακούσουμε. Ξεκινήσαμε από το new wave and post-punk της δεκαετίας του ογδόντα, αλλά πάντα προσπαθούμε να κάνουμε κάτι με αυτό που προέρχεται από εμάς. Τελικά, για αυτό που εκφράζεις και όχι από πού μπορεί να προέρχονται οι επιρροές σου!

ATHENS CALLING : … Whispering Sons είναι το όνομα της μπάντας σας, ποιος είναι ο Νονός του ονόματός?

WHISPERING SONS : Το όνομα προέρχεται από το τραγούδι ‘Whispering Sons’ της Δανέζικης μπάντας Moral. Ξεκινήσαμε να τη καλύπτουμε στις πρώτες μας πρόβες προτού να έχουμε ένα όνομα για το συγκρότημα. Έτσι, γι ‘αυτό το λόγο εμείς το καθιερώσαμε σαν το όνομα της μπάντας μας, επειδή έτσι θεωρήσαμε, ότι δηλαδή αυτό, ήτανε το σωστό.

ATHENS CALLING : Τι αγαπάτε περισσότερο, από τα δύο τις live ή τις στο studio εμφανίσεις σας?

WHISPERING SONS : Προτιμούμε να παίζουμε στα live ,αφού δεν είμαστε μάγοι των studio!΄Ομως απολαμβάνουμε απολύτως και την ύπαρξη μας, όταν είμαστε στο στούντιο! Αυτό ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία και μάθαμε πολλά στη διαδικασία της εγγραφής του άλμπουμ μας. Μερικά από αυτά τα πράγματα θα τα χρησιμοποιήσουμε πιθανών, στη διαδικασία εγγραφής του δεύτερου άλμπουμ μας. Αλλά και τα live είναι πολύ πιο έντονα και ενεργητικά. Η αλληλεπίδραση με το πλήθος είναι κάτι που μας αρέσει στις ζωντανές εμφανήσεις!

ATHENS CALLING : Και για τη συμμετοχή σας στις 23 του Φλεβάρη στο Fuzz Live Music Club, όπου ανοίγετε τις πύλες του DEATHDISCO MINIFEST 2K19, τι έχετε να μας πήτε?

WHISPERING SONS : Έχουμε παίξει στο Death Disco μια φορά πριν, όπου ήτανε μια πολύ διασκεδαστική εμπειρία. Δεν είχαμε πάει ποτέ στην Αθήνα πριν από αυτό και ήμασταν πολύ έκπληκτοι από το θερμό καλωσόρισμα που πήραμε εκεί. Οι άνθρωποι ήταν πολύ ανοικτοί και ευπρόσδεκτοι προς εμάς. Η Αθήνα είναι επίσης ένα πολύ ωραίο μέρος για να το εξερευνήσεις , έτσι είμαστε πολύ ευτυχείς που εμείς επιστρέφουμε εδώ!… It’s going to be a good show!

ATHENS CALLING : Να είστε καλά και σας ευχαριστούμε για τα όσα είπαμε, με τις ευχές μας για ότι το καλύτερο στη μπάντα σας!

WHISPERING SONS : Σας ευχαριστούμε και εμείς !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back