March 29, 2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ THE KVB το Βρετανικό audio – visual duo Fuzz Live Music Club, το Σάββατο 11 Μαΐου

The KVB επιστρέφουν στην Αθήνα για μια σαγηνευτικά σκοτεινή και ατμοσφαιρική βραδιά! Το ντουέτο των Nicholas Wood και Kat Day θα βρίσκεται στο Fuzz Live Music Club, το Σάββατο 11 Μαΐου, για να ξεδιπλώσει τις shoegaze / dark wave / psych-rock μελωδίες του μπροστά στο πιστό κοινό τους που μεγαλώνει συνεχώς. Έτσι  λοιπόν  μας δόθηκε η αφορμή να συνομιλήσουμε  μαζί τους διαδικτυακά λίγες   ημέρες πριν ανέβουν στη σκηνή του Fuzz Live Music Club!

ATHENS CALLING: Γεια σας από την Αθήνα, αρχικά είναι απαραίτητο να σας πω ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι, κουβεντιάζοντας με το εκπληκτικό σας δίδυμο. Καλώς ήλθατε λοιπόν στο Athens Calling G.R !

 Kat (THE KVB): Γεια σας ! Ευχαριστούμε !

ATHENS CALLING: Καταρχήν θα ήθελα να σας πω ότι μας αρέσει πάρα πολύ ο ήχος, η μουσική σας … αλλά πραγματικά μας είναι δύσκολο να τον περιγράψουμε και να τον τοποθετήσουμε σε κάποιο συγκεκριμένο είδος. Αλήθεια εσείς πώς μπορείτε να χαρακτηρίσετε τον ήχο σας ,την μουσική σας .

Kat (THE KVB): Προσπαθούμε απλώς να κάνουμε τη μουσική που μας αρέσει. Για εμάς, η ατμόσφαιρα και η μελωδία είναι τα βασικά στοιχεία του ήχου μας. Θέλουμε να κάνουμε μουσική… that you can get lost και μετά να παραμείνει στο κεφάλι σου.

ATHENS CALLING: Και για τους στίχους σας. Ποιά είναι η αφορμή που γράφετε τους στίχους στα τραγούδια σας;

Nick (THE KVB): Οι στίχοι βασίζονται συνήθως στις δικές μου εμπειρίες οι οποίες  δημιουργούνται από το κόσμο γύρω μου, αλλά επίσης μου αρέσουν οι στίχοι μας να έχουν πολλαπλές έννοιες, έτσι ώστε ο ακροατής να τις ερμηνεύσει με τον δικό του  τρόπο.

ATHENS CALLING:  Έξι τα στούντιο άλμπουμ των KVB , ποιο από αυτά θα λέγατε ότι είναι το αγαπημένο σας;

Nick (THE KVB): Το τελευταίο μας άλμπουμ “Only Now Forever” είναι το αγαπημένο μας. Είχαμε μεγάλη ελευθερία κάνοντας αυτό το άλμπουμ και έτσι εμείς αισθανόμαστε ότι είναι το πιο ισχυρό από την άποψη της τραγουδοποιίας αλλά και της μελωδίας.

ATHENS CALLING:  Έξι μήνες λοιπόν έχουν περάσει από την κυκλοφορία του album σας Only Now Foreverκαι σίγουρα η άποψή μου είναι ότι εδώ έχουμε κάτι νέο κάτι αρκετά εντυπωσιακό, από το ξεκίνημα σας δηλαδή μέχρι σήμερα και εδώ θα ρωτήσω για την προετοιμασία αλλά και την  παραγωγή του.  

Kat (THE KVB): Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε σε αυτό από τον Ιανουάριο του 2017 και δουλεύαμε  σε αυτό καθ ‘όλη τη διάρκεια του χρόνου, μεταξύ της περιοδείας μας . Είναι διαφορετικό από the early material in terms από την άποψη της παραγωγής και του στυλ, αλλά πολλά από τα παλαιότερα στοιχεία μας εδώ εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη .Κατά τη γνώμη μας και οι άνθρωποι που έχουν ακολουθήσει αυτό το δημιούργημα μας από τις πρώτες μέρες θα δουν αυτή την εξέλιξη και εξοικείωση. Το ηχογραφήσαμε στο χώρο μας στο Βερολίνο και αυτό, μας επέτρεψε να πειραματιστούμε πολύ περισσότερο και ανά πάσα στιγμή. Πολλοί από τους νέους εξοπλισμούς επηρέασαν επίσης τον ήχο του άλμπουμ . Παραδείγματος χάριν, το OB6, το οποίο χαρακτηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από το άλμπουμ και επίσης το Erebus, το οποίο έφτιαξε η εταιρία συνθεσάιζερ Dreadbox με έδρα την Αθήνα, το οποίο χρησιμοποιήθηκε κυρίως στο πρώτο single από το άλμπουμ ‘Above Us’.

ATHENS CALLING: Τι αγαπάτε περισσότερο, να παίζετε ηχογραφώντας στο στούντιο ή on stage στα clubs και στα φεστιβάλ;

Nick (THE KVB): Τα δύο είναι πολύ διαφορετικά, οπότε είναι δύσκολο να κάνεις σύγκριση . Για εμάς, οι live μας  εμφανίσεις έχουν να κάνουν με τη στιγμή που συνδέεστε με το κοινό σε αυτή την περίσταση – όταν όλα είναι συγχρονισμένα, είναι μια εκπληκτική εμπειρία, αλλά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος όταν παίζεις  live   τα πράγματα μπορούν να πάνε στραβά ανά πάσα στιγμή. Αυτό είναι το μέρος της συγκίνησης και η ευφορία από τα live! Τώρα η ύπαρξη στο στούντιο, σου δίνει μια ελευθερία  δημιουργίας και είναι σε θέση να αναπτύξει κάτι από το τίποτα, το οποίο είναι πάντα ένα μεγάλο συναίσθημα.

ATHENS CALLING: Ποιες είναι οι καλύτερες μουσικές σας αναμνήσεις. Στο σπίτι σας ή στη γειτονιά σας, στην πόλη σας ή κάπου αλλού.

Kat (THE KVB): Οι καλύτερες αναμνήσεις μας είναι να μπορούμε να ταξιδέψουμε μαζί και να παίξουμε σε όλο τον κόσμο σε μέρη που ποτέ δεν είχαμε σκεφτεί να επισκεφτούμε.

ATHENS CALLING: Σήμερα έχουμε πληθώρα ονομάτων στη Παγκόσμια Μουσική σκηνή. Θα θέλαμε την επιλογή σας ,γύρω από τα αγαπημένα σας ακούσματα .

Kat (THE KVB): Σημειώστε λοιπόν , Die Wilde Jagd ‘Uhrwald Orange’, Gabe Gurnsey ‘Physical’ and Jonathon Bree ‘Sleepwalking’ are some of favourite recent albums.

ATHENS CALLING: … Και σχετικά με τα μελλοντικά σας σχέδια;

Nick (THE KVB): Τώρα βρισκόμαστε στη διαδικασία επεξεργασίας του νέου υλικού  για τους KVB και επίσης για άλλα projects. Έχουμε μια ιδέα για ένα concept album ή project, έτσι θα δούμε πού θα μας οδηγήσει. Επίσης, θα περιοδεύουμε ξανά και ξανά ,όλο αυτό το έτος σε ορισμένες νέες χώρες και σε ορισμένες χώρες όπου δεν είμαστε σε κάποια στιγμή.

ATHENS CALLING: … Και πριν σας αποχαιρετήσουμε , θα θέλαμε να μας πείτε για την συναυλία σας , στο  FUZZ live Music Club το Σάββατο στις 11 του Μάη.   

Nick (THE KVB): Our live show has evolved since we were last in Athens. Εμείς θα παρουσιάσουμε ένα συναρπαστικό ταξίδι τραγουδιών από το καινούργιο μας άλμπουμ , μαζί με μερικά παλιότερα αγαπημένα όλα σε ολοκαίνουργια εικαστική παρουσίαση . Μερικές από τις πρώτες μας συναυλίες ήταν στην Ελλάδα, γι ‘αυτό εμείς πάντα αγαπάμε να παίζουμε εδώ και ανυπομονούμε να δούμε μερικούς παλιούς φίλους.

ATHENS CALLING: Εδώ λοιπόν να σας ευχαριστήσω για τα όσα μας είπατε και να σας δώσω τις ευχές μου για ότι καλύτερο, γύρω από τα μουσικά σας σχέδια …

THE KVB: Σας ευχαριστούμε και εμείς!

Πρόταση μας λοιπόν να είστε όλοι εκεί το Σάββατο 11 Μαΐου στο Fuzz Live Music Club, για να αξέχαστες στιγμές ήχου και εικόνας από το British audio visual duo των The KVB.

 

Στη συναυλία συμμετέχουν δύο ακόμη αξιόλογες μουσικές παρουσίες . Πρόκειται για τους Strawberry Pills ένα Dark ElectroRomantic δίδυμο που ξεκίνησε από την Valisia Odell και τον Αντ. Κωνσταντάρα και έκτοτε έπαιξαν μαζί με The Soft Moon, The KVB και Velvet Condom, κυκλοφόρησαν ένα E.P. (Conversation Piece, 2013) ενώ το singleVerbal Suicide“, προαναγγέλει τον πρώτο τους δίσκο.

Αλλά και τους νεοσύστατους Data Fragments που δημιουργήθηκαν μόλις το 2017, έχοντας ήδη μακρά πορεία στην Αθηναϊκή σκηνή. Με μέλη από Doric και Κωμωδία Θανάτου, ανέβηκαν για πρώτη φορά στη σκηνή τον Ιούνιο του 2018 με τους Second Still στο Death Disco, για να ακολουθήσουν support σε TRISOMIE 21 και Soviet Soviet, μια καθαρά post punk μπάντα, που κυκλοφόρησε και το πρώτο της ομώνυμο LP, στην Geheimnis Records, θέλει να δημιουργεί εκκωφαντικά, new wave μανιφέστα!

 

ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ  

Η προπώληση συνεχίζεται στα 16 ευρώ με ελάχιστα εισιτήρια να έχουν απομείνει. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 19 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 22 ευρώ.

Διάθεση:

Τηλεφωνικά / στο 11876

Online : www.viva.grwww.fuzzclub.gr/event/the-kvb   

 

Φυσικά σημεία / στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης, στον πολυχώρο Yoleni’s (Σόλωνος 9, καθημερινά 8:00-00:00, Σάββατο 9:00-00:00, Κυριακή 10:00-20:00), στο Viva Kiosk Συντάγματος (Πλ. Συντάγματος 4, καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00. Το ακριβές πρόγραμμα της συναυλίας θα γίνει γνωστό από το https://www.fuzzclub.gr/

The KVB + opening acts: Strawberry Pills + Data Fragments

 

Σάββατο 11 Μαϊου, Fuzz Live Music Club

(Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1) Ταύρος- Αθήνα ( Τηλ. 210 3450817 ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back