April 20, 2024

Συνέντευξη με τον Ewald ”Sunny” Pfleger , δημιουργό του τραγουδιού live is life

Πολλές φορές ένα και μόνο ένα τραγούδι, είναι αρκετό για να κάνει παγκοσμίως γνωστό ένα τραγουδιστή ή κάποιο συγκρότημα, τα παραδείγματα είναι πολλά στη περίπτωση μας όμως, αναφερόμαστε σε  αυτό ακριβώς που συνέβη με το Αυστριακό pop/rock group των OPUS, όπου το τραγούδι με τον τίτλο ΄΄Live is Life΄΄ ήταν αρκετό, για να γίνουν γνωστοί στον Πλανήτη Γη και να παραμένει επίκαιρο!

Το ΄΄Live is Life΄΄ αν και είναι ένα απλό τραγούδι, εν τούτοις έγινε ένα παγκόσμιο hit και αυτό το οφείλει στη ζωντάνια του και στον απλό τρόπο που μεταφέρει έτσι  απλόχερα το μήνυμα του και φυσικά στη μοναδική και διαχρονική εκτέλεση του από τους OPUS!

Στο You Tube το original video του τραγουδιού μέχρι σήμερα ,ξεπερνάει τα 34εκ. Views, ενώ άλλες live εκτελέσεις του ΄΄Live is Life΄΄ από τους OPUS καταγράφουν εδώ και τόσα χρόνια περισσότερα από τα 84 εκατομμύρια Views!

Οι OPUS δημιουργήθηκαν το 1973 και παραμένουν ενεργοί μέχρι σήμερα κυρίως με τις παγκόσμιες και εντυπωσιακές live τους, εμφανίσεις!

Στο ενεργητικό τους έχουν 16 albums, όπου σε αυτά υπάρχει το πρόσφατο σε κυκλοφορία, με δύο πολυτελείς εκδόσεις, ΄΄ OPUS MAGNUM΄΄  σε Double c.d και  σε Limited Fun Box!

Εκτός το “Live is Life” το τραγούδι που παραμένει μέχρι σήμερα ως η κορυφαία στιγμή του συγκροτήματος OPUS, ένα άλλο τραγούδι τους, μια μπαλάντα με το τίτλο΄΄ Flyin High΄΄είναι ίσως και αυτό μια σημαντικότατη στιγμή στη καλλιτεχνική τους πορεία !

Σήμερα εμφανίζονται με τους, Herwig Rüdisser (τραγούδι), Eewald-Sunny– Pfleger  (κιθάρα,φωνητικά), Kurt-Rene Plisnier(πλήκτρα) και ο Günter Grasmuck (κρουστά)

Δεν θα ήτανε υπερβολή λοιπόν αν λέγαμε ότι εν καιρώ πανδημίας με COVID-19 και τα παρελκόμενα αυτού, όπως οι συνοδευόμενες με τον εγκλεισμό μας ΄΄Ελληνικές΄΄ φράσεις που πλέον έχουν περάσει στη ζωή μας, όπως το lock down και  το take away ακόμη το click away με το click in shop, δεν θα ήτανε υπερβολή εάν επιλέγαμε για όλες αυτές τις δύσκολες ημέρες, να τραγουδάμε όλοι μαζί ένα τραγούδι… ελπίδα για το μέλλον το διαχρονικό “Live is Life” των OPUS!

Έτσι με αυτές τις σκέψεις και σιγοψιθυρίζοντας το “Live is Life” συναντήσαμε τον κιθαρίστα και συνθέτη του άσματος…  Ewald „Sunny“ Pfleger των OPUS!

Athenscalling.gr: Καλημέρα στην Αυστρία… Αγαπητέ Ewald, καλώς ήλθατε στο Athenscalling.gr! Θα έλεγα ότι αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά που έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε, με το δημιουργό της μεγάλης επιτυχίας, “Live Is Life”ένα διαχρονικό τραγούδι, εξαιρετικά αφιερωμένο στη πρώτη ημέρα του έτους!  

Ewald „Sunny“ Pfleger (OPUS): Με τη σειρά μου να σας ευχαριστήσω και να πω ότι είναι τιμή μας, που επιλέξατε το “Live Is Life” ως τραγούδι της Πρωτοχρονιάς!

Athenscalling.gr: Αρχικά θα σε ρωτήσω, κάτι που αυτήν την εποχή συνηθίζουμε να ρωτάμε , με όλα αυτά που ζούμε ,λόγω της πανδημίας του COVID-19, που σε συναντάμε λοιπόν και πως περνάς τον καιρό σου?

Ewald „Sunny“ Pfleger (OPUS): Είμαι στο στούντιο μου, δουλεύοντας σε διάφορες δραστηριότητες και σχέδια για τους Opus,! Όμως θα σου πω ότι εγώ και η σύζυγός μου Andrea, με όλη αυτή την κατάσταση έχουμε πλέον περισσότερο χρόνο για να ασχοληθούμε με το μαγείρεμα, την  ανάγνωση βιβλίων, το  περπάτημα, κ.ο.κ.…

Athenscalling.gr: Να σου πω τώρα κάτι που θα σε χαροποίηση ιδιαίτερα, το λοιπόν τις ημέρες του lockdown στη γειτονιά μας, κάθε απόγεμα από το ανοικτό παράθυρο του γείτονα μας- επαγγέλματος dj, περίπου στις 6 το απόγεμα που ξεκινούσε το πρόγραμμά του, χαρισμένο σε όλους τους γείτονες, το πρώτο στην  εισαγωγή, στα όσα ακολουθούσαν ήτανε το  ΄΄ Live is Life΄΄. Καταπληκτικές και εν μέσω εγκλεισμού στιγμές …και εμείς βγαίναμε στις βεράντες και χορεύαμε!

Ewald „Sunny“ Pfleger (OPUS): Ω! Ευχάριστη και τιμητική πληροφορία θα πω, να συνοδεύει το τραγούδι μας … τις μέρες του lockdown και να σας δίνει κουράγιο. Να σας πω εξάλλου ότι το “Live Is Life” είναι πολύ κατάλληλο με όλα αυτά που ζούμε , γιατί μεταφέρει κάποιο είδος ενέργειας που φέρνει θετικά, αισιόδοξα συναισθήματα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για όλους!

Athenscalling.gr: Το ΄΄ Live is Life΄΄ είναι ένα υπέροχο τραγούδι και από το 1984 μέχρι σήμερα παραμένει επίκαιρο… ολοζώντανο θα έλεγα και εσείς αγαπητέ μου Ewald είστε ο συνθέτης του τραγουδιού, αλήθεια πως δημιουργήθηκε?

Ewald „Sunny“ Pfleger (OPUS): Ήταν ένα είδος τραγουδιού γενεθλίων για την 11η επέτειο της ύπαρξης μας, όταν ηχογραφήσαμε το πρώτο μας live album, μπροστά σε περίπου 5000 θαυμαστές στο Oberwart / Austria. Το σχέδιο ήταν να φτιάξουμε  ένα κομμάτι τίτλου για το άλμπουμ, ένα τραγούδι το οποίο θα ήτανε δυνατόν να  τραγουδήσει μαζί μας το κοινό και όλοι οι παρευρισκόμενοι στη συναυλία … όπως και έγινε και γίνεται μέχρι τώρα για το ΄΄ Live is Life΄΄ !

 Athenscalling.gr: Ένα τραγούδι, λοιπόν ένα hit και ενώ στη πορεία σας υπάρχουν και άλλα εκπληκτικά rock και μπαλάντες όπως το ΄΄FlyinHigh΄΄… θα σας ρωτήσω εάν είναι καλό ή κακό για εσάς τους OPUS… ?

Ewald „Sunny“ Pfleger (OPUS): Όταν ξεκινήσαμε το συγκρότημα, ονειρευτήκαμε να έχουμε ένα διεθνές επιτυχημένο τραγούδι, οπότε φτάσαμε σε αυτόν τον στόχο και είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι γι ‘αυτό! Αλλά δεν περιμέναμε ποτέ ότι αυτή η επιτυχία θα μπορούσε να διαρκέσει τόσο πολύ… Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε ότι δημιουργήσαμε επίσης 16 άλμπουμ και γράψαμε εκατοντάδες άλλους τίτλους!

Athenscalling.gr: ΄΄ Live is Life΄΄… και στην ημιτελική ΄΄σύγκρουση΄΄ της Νάπολι με τη Μπάγερν του Μονάχου το 1989, βλέπουμε τον Ντιέγκο Μαραντόνα να  χορεύει  πριν το ματς κάνοντας τη προθέρμανση του, με τους ήχους του τραγουδιού σας… εντυπωσιακό θα έλεγα!

Ewald „Sunny“ Pfleger (OPUS): Ο χορός από τον ζογκλέρ του ποδοσφαίρου του αξεπέραστου Μαραντόνα, με το τραγούδι μας, ήταν θα πω το αποκορύφωμα, μια μεγάλη στιγμή στην καριέρα μας και μας κάνει πολύ περήφανους, αλλά θα σου πω, ότι είμαστε πολύ λυπημένοι για το θάνατό του!

Athenscalling.gr: Να πάμε τώρα σε κάτι που αφορά την πρόσφατη παρουσία σας στη δισκογραφία και πιο συγκεκριμένα στην κυκλοφορία του album σας, με τον τίτλο ΄΄ΟPUS MAGNUM΄΄, που ήδη είναι στην αγορά, σε δύο εκδόσεις!

Ewald „Sunny“ Pfleger (OPUS): Ναι, είναι η τελευταία μας δισκογραφική δουλειά με πολύ ολοκαίνουργιο υλικό και παλαιότερα τραγούδια, είναι ένα δώρο για τους θαυμαστές μας, γιατί θα ολοκληρώσουμε την καριέρα μας, με το ΄΄Opus-Goodbye Tour΄΄ φέτος το 2021!  

Athenscalling.gr: Κάποια σχέδια για το μέλλον μετά το ΄΄OPUS MAGNUM΄΄ ?

Ewald “Sunny” Pfleger (OPUS): Ναι είναι οι τελευταίες συναυλίες με την Orchestra & a lot ofSpecial Guests” , οι οποίες  θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή μας στο Graz Γκρατς,στην Όπερα, και μπορεί επίσης να μεταδοθούν στην τηλεόραση και ενδέχεται να τα κυκλοφορήσουμε σε DVD!

Athenscalling.gr: Και τώρα αν θέλεις ας ταξιδέψουμε στο παρελθόν… Θυμάστε τον πρώτο σας δάσκαλο στη μουσική?

Ewald „Sunny“ Pfleger (OPUS): Φυσικά, ήταν ο πατέρας του Walter (ο Walter ήταν ο αρχικός ιδρυτής της μπάντας μας) Franz Bachkönig, αυτός με δίδαξε πώς να παίξω το ακορντεόν

Athenscalling.gr: … Και η υπέροχη και καλύτερη στιγμή της καριέρας σας?

Ewald „Sunny“ Pfleger (OPUS): Η δεύτερη έκδοση της ηχογράφησης “Live Is Life” στις 4 Σεπτεμβρίου 1984 στο Oberwart!

Athenscalling.gr: Είστε θα το πω χωρίς να υπερβάλω, ένας αξιόλογος κιθαρίστας και εδώ θα σας ζητήσω τώρα, να μας πείτε ποιο είναι για εσάς το TOP 5 των κιθαριστών σε  όλο τον κόσμο!

 Ewald „Sunny“ Pfleger (OPUS): Eric Clapton, David Gilmore, Eddie van Halen, Carlos Santana και ο  John Mayer!

Athenscalling.gr: Θυμάστε ποιο ήταν το πρώτο σας άλμπουμ που αγοράσατε?

Ewald „Sunny“ Pfleger (OPUS): …Βεβαίως The Doobie Brothers!

Athenscalling.gr: Και ο καλύτερος τραγουδιστής ή μπάντα στις προτιμήσεις σας?

Ewald „Sunny“ Pfleger (OPUS): Ο καλύτερος τραγουδιστής είναι ο Herwig των Opus…και η καλύτερη μπάντα είναι οι Queen!

Athenscalling.gr: Ξέρετε κάτι για την Ελλάδα?… Για την Ελληνική μουσική ή αν για οτιδήποτε άλλο στη χώρα μου?

Ewald „Sunny“ Pfleger (OPUS): Φυσικά τους Aphrodites Child,το Vangelis και τον Demis Roussos και φυσικά  το φίλο μας στη Ζάκυνθο, τον Παύλο Λινάρδο!  Όταν παίξαμε μια συναυλία το καλοκαίρι του 2012 στο Αμφιθέατρο της Ζακύνθου, ήταν και ο Παύλος μαζί μας και τραγούδησε το “Live Is Life” με Ελληνικούς στίχους!

Athenscalling.gr: Σας ευχαριστώ Ewald για τα όσα μας είπες και θα περιμένουμε τους OPUS για μια συναυλία στην Ελλάδα… γιατί εδώ υπάρχουν πολλοί οπαδοί της μπάντας σας … αυτό πρέπει να το γνωρίζεις!.

Ewald „Sunny“ Pfleger (OPUS): Ναι… μπορεί να είναι και πάλι στη Ζάκυνθο αυτό το καλοκαίρι! Ευχαριστώ και εγώ για τη κουβέντα που είχαμε…όλα τα καλύτερα από την Αυστρία!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back