June 18, 2024

Theresa Jarvis… Συνέντευξη με την Frontwoman των YONAKA

Μια από τις αξέχαστες αναμνήσεις  για εμάς ,το Athens Calling G.R  team , ήταν  και το ταξίδι μας στην Αυστρία και πιο συγκεκριμένα στο Sankt  Pölten, εκεί όπου φέτος από τις 16 έως και τις 19 Αυγούστου παρακολουθήσαμε ένα από τα σημαντικότερα Ευρωπαϊκά  Φεστιβάλ Μουσικής …το FREQUENCY FESTIVAL 2018.

Εκεί  λοιπόν, μεταξύ των άλλων καλλιτεχνών που απολαύσαμε , τους επί της σκηνής ήχους τους , ήτανε και το κουαρτέτο των Βρετανών YONAKA , πραγματικά ένα πολύ αξιόλογο μουσικό σύνολο , με εκρηκτική σκηνική παρουσία .  

Οι  YΟΝΑΚΑ συνδυάζουν  στα τραγούδια τους, ένα σφαιρικό ακουστικό μίγμα ήχων με αξιοπρόσεκτους στίχους. Προέρχονται από το Brighton  και η σύνθεση τους περιλαμβάνει την εκπληκτική Theresa Jarvis (vocals), τον George Edwards (guitar) και ακόμη τους  Alex Crosby (bass, keyboards)  και  Robert Mason (drums).

Πριν σχηματίσουν  την μπάντα ,έπαιζαν σε διαφορετικά σχήματα και η συνένωσή τους έγινε το 2014 όπου κέρδισε γρήγορα αρκετούς fans , κυρίως για τις τρομερές τους  live  εμφανίσεις.

Το 2016 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους single, “Ignorance”, ακολουθούμενο από το “Drongo” και την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησαν το “No Would Wanna Be Ya” .

Σημειώστε ακόμη ότι στις μέχρι σήμερα μουσικές δημιουργίες του κουαρτέτου των YONAKA, περιλαμβάνονται τα albumHeavy’’ (2017) και‘’Teach me to Ficht’’(2018)

Δύο περίπου μήνες μετά την εμφάνιση των YONAKA στο FREQUENCY FESTIVAL ΄18 τους συναντήσαμε διά μέσου του διαδικτύου και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι συνομιλήσαμε με την εκπληκτική Frontwoman του κουαρτέτου Theresa Jarvis.

ATHENS CALLING : Γεια σας  Theresa πραγματικά είναι μεγάλη η χαρά μας, που σε συναντάμε και πάλι έστω και στο διαδίκτυο , μετά την εκρηκτική σας  εμφάνιση στη Weekender Stage του FREQUENCY FESTIVAL στην Αυστρία. Είμαστε εκεί λοιπόν και απολαύσαμε  το show σας . Επιστρέφοντας στην Ελλάδα σε καλωσορίζουμε λοιπόν στο Athens Calling G.R  .

THERESA (YONAKA): Γεια σας! Όμορφη και για εμένα ,αυτή η διαδικτυακή μας συνομιλία

ATHENS CALLING : ‘’ YONAKA ‘’ λοιπόν το όνομα της μπάντας σας, αλήθεια αρκετά περίεργο όνομα , από πού προήλθε η ονομασία και ποιος ήτανε ο ‘’νονός’’ του .

THERESA (YONAKA):  Ήμουν εγώ η νονά της ονομασίας, έτσι το όνομα ήρθε ενώπιον της μπάντας και σημαίνει “The Dead of Night” στα Ιαπωνικά. Άρχισα να ακούω darker music και πραγματικά μπαίνοντας στους στίχους συνειδητοποίησα ότι ήθελα να γράψω τη σκοτεινή πλευρά των σκέψεών και των δαιμόνων μου και εν συνεχεία αρχίζοντας το γράψιμο της μουσικής αυτά βάδισαν μαζί … χέρι-χέρι.

ATHENS CALLING : Και για τη μουσική σας τι έχετε να μας πείτε που είναι δυνατό να την κατατάξουμε σε ποίο είδος δηλαδή , indie pop, alternative ή garage punk.

THERESA (YONAKA): Όλοι αγαπάμε πολλά μουσικά είδη με διαφορετικό στυλ και με αυτό τον τρόπο έρχονται απλά όλα μαζί, αυτό είναι το  post genre νομίζω, εμείς γράφουμε ένα τραγούδι και αυτό ακούγεται καλά ,πηγαίνουμε με αυτό, δεν επικεντρωνόμαστε σε αυτό προσπαθώντας να ακούγεται ή να ταιριάζει σε ένα συγκεκριμένο είδος.

ATHENS CALLING :TEACH ME TO FIGHT ” είναι ο τίτλος του άλμπουμ σας, που μας άρεσε αρκετά, η επαναστατική προτροπή του . Αλήθεια τι έχεις να πεις για αυτόν το τίτλο και με ποια αφορμή δόθηκε.

THERESA (YONAKA): Είναι ο τίτλος ενός από τα τραγούδια μας, στο νέο EP και αυτός λέει απλώς ,ότι σταματάς να είσαι όπως όλοι οι άλλοι, σταματάς να κυνηγάς  για λογαριασμό κάποιου άλλου και κάνεις ό, τι  εσύ επιθυμείς, δηλαδή  να αγαπάς όπως εσύ το θέλεις και να είσαι ο  εαυτός σου … dont take any shit. 

ΑTHENS CALLING : Ποιό από τα τραγούδια σας…  είναι το αγαπημένο σου.

THERESA (YONAKA): Τα αγαπημένα μου τραγούδια για να παίξουν σε live είναι   Fucking with the boss  και Waves …. Το αγαπημένο μου τραγούδι είναι μάλλον το Fired Up‘. 

ATHENS CALLING :… Και για τους στίχους. Με ποια αφορμή γράφονται .

THERESA (YONAKA): Οι στίχοι γράφονται μέσα από την καρδιά μου και συνήθως από τις εμπειρίες της ζωής, γράφω για ενοχλητικές σκέψεις και πράγματα που σημαίνουν πολλά για μένα.

ATHENS CALLING : Τώρα κάτι για τη χώρα σας. Θέλουμε , τη γνώμη σας για το Brexit  και αν θέλετε δίνετε μια απάντηση ,αν όχι … δεν πειράζει.

THERESA (YONAKA): I voted to stay, i think the poorer people get lied to by the Government and can’t be looked after. I am sad the overall voted to leave.

ATHENS CALLING : Κάτι τώρα για την παγκόσμια μουσική σκηνή. Σήμερα  έχουμε  πληθώρα από ονόματα, αλήθεια ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας Μουσικοί ή Groups

THERESA (YONAKA): Τα είδωλά μου είναι ο Jeff Buckley και η Amy Winehouse ακόμη αγαπημένοι μου νέοι καλλιτέχνες , είναι οι…  Brockhampton, Billie Eilish Twenty One Pilots.

 ATHENS CALLING : Τι αγαπάς περισσότερο από τα δύο, studio ή live εμφανίσεις και το ρωτάμε αυτό γιατί  πραγματικά η μπάντα σας , έχει στα σίγουρα μία πάρα πολύ εκρηκτική  frontwoman 

THERESA (YONAKA): Προσωπικά , αγαπημένος μου χώρος είναι οι επί της σκηνής  εμφανίσεις  εκεί μοιράζεσαι την εμπειρία με κάθε ένα από το πλήθος , αυτό είναι το καλύτερο συναίσθημα… Οι εκρηκτικές γυναίκες είναι οι καλύτερες γυναίκες.

ATHENS CALLING : Πείτε μας  κάτι για τα μελλοντικά σας σχέδια

THERESA (YONAKA): Αυτή την εποχή έχουμε να παρουσιάσουμε στις 11 Οκτώβρη  Βiggest headline show at the Electric ballroom London ,επίσης θα περιοδεύσουμε   αργότερα φέτος as support on a killer tour ,αλλά δεν μπορούμε ακόμα αυτό να σας το ανακοινώσουμε και φυσικά … MORE MUSIC.

ATHENS CALLING : Πες μας κάτι για την Ελλάδα.

THERESA (YONAKA): Δεν έχω έλθει ποτέ στην Ελλάδα, αλλά θα ήθελα να έρθω μια μέρα (είμαι βέβαια ότι θα το κάνουμε).

ATHENS CALLING : Να είσαι καλά Theresa, ευχαριστούμε πολύ για τη συνομιλία μας … θα σας περιμένουμε για μια συναυλία στην Ελλάδα.

THERESA (YONAKA): Σας ευχαριστώ! και θα σας δούμε εκεί μια ημέρα στο μέλλον.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back