April 25, 2024

The Coathangers Η Θηλυκή…Μαγική Μπάντα!

Οι Coathangers είναι μία δυναμική και εκπληκτική πανκ ροκ / γκαράζ band από την Ατλάντα της Τζόρτζια, με τραγουδίστρια/κιθαρίστα την Julia Kugel-Montoya (Crook Kid Coathanger), στο μπάσσο την Meredith Franco (Minnie Coathanger) και την Stephanie Luke (Rusty Coathanger) να τραγουδά και να παίζει ντραμς!

Δημιουργήθηκαν το 2006 και το συγκρότημα επέλεξε το όνομα “Coathangers” που αναφέρεται σε μια επικίνδυνη μέθοδο αυτοπροκαλούμενης άμβλωσης, να σημειώσουμε ότι όλα τα μέλη του συγκροτήματος είναι υπέρ αυτής της επιλογής!

Όταν οι Coathangers έπαιξαν στην πρώτη τους εμφάνιση το 2006 σε ένα μικρό πάρτι στην Ατλάντα, οι φιλοδοξίες τους ήταν λίγες και κάτι περισσότερο από μια μοναδική δικαιολογία… να παίζουν δηλαδή για μερικούς φίλους που έκαναν παρέα … και να κάνουν θόρυβο. Ωστόσο, η θορυβώδης παράσταση εκείνης της πρώτης τους εμφάνισης, ήταν το κάτι άλλο… ήταν εθιστική, τόσο για εκείνες όσο και για τους ντόπιους πανκ που έγιναν μάρτυρες της θεϊκής γέννησης του συγκροτήματος… The Coathangers.

Έτσι τα κορίτσια που σχημάτισαν τις Coathangers και που μαζί τους μέχρι το 2013 ήτανε και η Candice Jones (Bebe Coathanger) στα πλήκτρα, μπήκαν για τα καλά στο ΄΄χορό΄΄ παίζοντας σε πάρτι της περιοχής τους και στη συνέχεια σε μερικά clubs… ακολούθησαν οι ηχογραφήσεις και τα πρώτα τους albums!

Σχετικά με τη δισκογραφία των Coathangers θα σημειώσουμε ότι όλα περιέχουν μουσικά διαμάντια, στο είδος τους και πραγματικά εκπληκτικά φιλοτεχνημένα εξώφυλλα!

Το ΄΄ The Devil You Know΄΄ της Suicide Squeeze Records είναι το έκτο στούντιο άλμπουμ των The Coathangers, το οποίο περιέχει 11 τραγούδια γεμάτα ενέργεια!

ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ JULIA KUGEL ΤΩΝ COATHANGERS…

Athenscalling.gr : Καλώς ήρθατε λοιπόν στο webzine του πολιτισμού! Αγαπητή Julia χαίρομαι πολύ που θα τα πούμε και τούτο…γιατί πιστεύω ότι η μπάντα σου είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο στο Βιβλίο της Μουσικής Ιστορίας!

JULIA KUGEL (The COATHANGERS): Σας ευχαριστώ πολύ! Είναι χαρά μου να συνομιλώ μαζί σας!

Athenscalling.gr : Αρχικά θα σε ρωτήσω για το όνομα της μπάντας σου … THE COATHANGERS… Γιατί επιλέξατε αυτόν τον σκληρό τίτλο;

JULIA KUGEL (THE COATHANGERS): Επιλέξαμε το όνομα αυτό γιατί είναι μια αναφορά στο βασικό ανθρώπινο δικαίωμα να επιλέγει κανείς, τι θα κάνει με το σώμα του. Το όνομα σημαίνει ελευθερία!

Athenscalling.gr : Οκ! Συμφωνώ μαζί σου τα πάντα όλα για την ελευθερία του ατόμου! Υπάρχετε λοιπόν 16 ολόκληρα χρόνια … τρεις θηλυκές επαναστατικές υπάρξεις μαζί, δουλεύουν με πάθος και ορμή για τη μουσική, μαζί από το 2006 έως το 2022! Πώς νιώθεις γι’ αυτό; Τι ακριβώς συμβαίνει με εσάς… είναι η αγάπη για τη μουσική; Τα κοινά ενδιαφέροντα; Η φιλία;

JULIA KUGEL (THE COATHANGERS): Για μένα ήταν πάντα η αγάπη για τη μουσική που κράτησε το συγκρότημα για τόσο καιρό. Μου αρέσει να βλέπω πόσο μακριά μπορούμε να προχωρήσουμε και να αλλάξουμε.

Athenscalling.gr : Αλήθεια, θυμάσαι κάποια δυσάρεστη ανάμνηση σε όλα αυτά τα 16 χρόνια στις COATHANGERS ;

JULIA KUGEL (The COATHANGERS): Χα χα.. Υπήρξαν κάποιες κακές στιγμές ναι, αλλά δεν θυμάμαι τώρα ποιες ήταν. Μάλλον περιλάμβανε hangover στο δρόμο.

Athenscalling.gr : Και η καλύτερη στιγμή;

JULIA KUGEL (THE COATHANGERS): Βέβαια! Παίζοντας την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης για Coach με την Debbie Harry!! Αποκορύφωμα ονειρικής μπάντας!

Athenscalling.gr : Η όλη μουσική ιστορία της μπάντας σου, από το 2006 μέχρι και σήμερα μας βρίσκει φανατικούς υποστηρικτές σας και εδώ θα σε ρωτήσω για τις μουσικές σου επιρροές… αν έχεις και από ποιους;

JULIA KUGEL (THE COATHANGERS): Οι επιρροές μας ποικίλλουν πολύ μεταξύ όλων των μελών του συγκροτήματος. Εγώ λατρεύω …Gang of Four, Pixies, Black Eyes, The Make-up, Modest Mouse και Detroit Cobras.

Athenscalling.gr : Και οι στίχοι των τραγουδιών σας, πώς δημιουργούνται ως ομάδα … μεμονωμένα ατομικά, με συμφωνία;

JULIA KUGEL (The COATHANGERS): Εξαρτάται από το τραγούδι… μερικά τα γράψαμε μαζί ως ομάδα… κάποια προέρχονται από ένα άτομο. Συνήθως όλοι συμφωνούμε για τον στίχο και το θέμα του τραγουδιού.

Athenscalling.gr : Πολλές φορές αναρωτιέμαι … ζούμε άραγε σε ένα τρελό κόσμο… τι λες ;

JULIA KUGEL (The COATHANGERS): Ναι. Νομίζω ότι ο κόσμος νιώθει πιο τρελός τώρα γιατί όλα προχωρούν όλο και πιο γρήγορα.

Athenscalling.gr : Έχετε να πείτε κάτι για τον πόλεμο Ρωσίας και Ουκρανίας… Ποια είναι η γνώμη σας;

JULIA KUGEL (The COATHANGERS): Η γνώμη μου είναι ότι ο πόλεμος είναι καλός μόνο για τις κυβερνήσεις, ποτέ για τους ανθρώπους. Η ποσότητα του πόνου, του θανάτου και της ταλαιπωρίας είναι συντριπτική. Ελπίζω να επικρατήσει ο λαός και να αποτύχει το καθεστώς!

Athenscalling.gr : O.k, ας μιλήσουμε τώρα για τα μελλοντικά σχέδια της μπάντας σας… κάποιο νέο άλμπουμ ή Ep;

JULIA KUGEL (THE COATHANGERS): Μόλις κυκλοφόρησα ένα προσωπικό album το – JULIA JULIA … DEREALIZATION στην Suicide Squeeze Records. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη με αυτό. Για τις Coathangers, δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για ηχογράφηση περισσότερης μουσικής. Έχουμε ήδη πολλά άλμπουμ που μπορεί να ακούσει ο κόσμος!

Athenscalling.gr : Για ζωντανές εμφανίσεις των Coathangers… κανένα νέο;

JULIA KUGEL (The COATHANGERS): Δεν υπάρχουν νέα.

Athenscalling.gr : Κάτι τώρα για τη χώρα μου. Ξέρεις κάτι για την Ελλάδα… κάτι που σου αρέσει;

JULIA KUGEL (The COATHANGERS): Ναι! Κάποτε παίξαμε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Και τα δύο μέρη ήταν τόσο όμορφα και δροσερά! Σκοπεύω να έρθω στην Αθήνα του χρόνου για συναυλίες των Soft Palms (το άλλο μου συγκρότημα). Ίσως μπορείτε να έρθετε στην παράσταση! Ο σύζυγός μου και εγώ σχεδιάζουμε να διοργανώσουμε ένα μουσικό φεστιβάλ στην Αθήνα που ονομάζεται Happy Sundays.

Athenscalling.gr : Ευχαριστώ Julia ότι καλύτερο για τις COATHANGERS και εσένα και πριν το τέλος … παρακαλώ δώστε το μήνυμά σας στον κόσμο!

JULIA KUGEL (The COATHANGERS): Να είστε ελεύθεροι στην καρδιά σας και να αγαπάτε περισσότερο από όσο νομίζετε ότι μπορείτε!

Φωτογραφίες κειμένου Jeff Forney.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back