July 14, 2024

THE CHOCOLATE WATCHBAND Συνέντευξη με τον TIM ABBOTT

The Chocolate Watchband είναι μια Αμερικανική  garage band που συγκροτήθηκε το 1965 στο Los Altos της Καλιφόρνια. Το συγκρότημα πέρασε αρκετές αλλαγές στη σύνθεση κατά τη διάρκεια της ύπαρξής του. Συνδυάζοντας τα ψυχεδελικά και τα ροκ γκαράζ στοιχεία, ο ήχος τους  χαρακτηρίστηκε από τα ηχητικά φωνητικά του David Aguilar, τη σύνθεση τραγουδιών, καθώς και τους proto punk μουσικούς  ήχους! Η επαναστατική μουσική στάση της μπάντας, τους έκανε ένα από τα πιο σκληρά group της εποχής τους, με πολλούς κριτικούς να τους  χαρακτηρίζουν σαν την απάντηση της Αμερικής στους… Rolling Stones!

Ότι και να γράψεις, ότι και να πεις όμως, για τους  The Chocolate Watchband  θα είναι λίγο και τούτο γιατί το μέγεθός του μουσικού τους αποτελέσματος από το 1965 που ξεκίνησαν έως σήμερα , είναι μια απάντηση σε όλα τα ερωτήματα που μπορεί να απαντηθούν γύρω από το φάσμα των μουσικών ήχων,Psychedelic rock, Garage rock και Proto Punk!

Τα μέλη της μπάντας σήμερα είναι οι David Aguilar: lead vocals, harmonica, synths keyboards, guitars-  Derek See: guitar, vocals, keyboards- Alec Palao: bass, backing vocals – Gary Andrijasevich: drums, backing vocals και ο  Tim Abbott – lead guitar!

Έτος 2020 μήνας Γενάρης και το διαδίκτυο μέσον επικοινωνίας με τον κιθαρίστα και μέλος των THE CHOCOLATE WATCHBANDTim Abbott!  

ATHENS CALLING G.R: Γεια σου Tim, θα θέλαμε να γνωρίζεις ότι είναι σπουδαία στιγμή για εμάς, αυτή η διαδικτυακή μας επαφή με έναν θρυλικό παραγωγό και μουσικό και δάσκαλο και φυσικά μέλος της αγαπημένης μας μπάντας με το όνομα …THE CHOCOLATE WATCHBAND, καλώς όρισες στο Athens Calling G.R και αρχικά θα ήθελα να πάμε αρκετά χρόνια πίσω και ταξιδεύοντας στο παρελθόν εσύ να φέρεις στη μνήμη σου, το πρώτο σου δάσκαλο, στα μουσικά σου βήματα!  

TIM ABBOTT (THE CHOCOLATE WATCHBAND): Ξεκίνησα να παίζω κιθάρα από τα 8 μου χρόνια, δυστυχώς δε θυμάμαι το πρώτο μου δάσκαλο. Όμως ο δεύτερος δεν άργησε να έρθει … θα έλεγα ότι ο κύριος δάσκαλός μου ήταν ένα παιδί ηλικίας 12 ετών που ήταν πραγματικά ότι το καλύτερο και μπορούσε να παίξει Chuck Berry B. B. King και πολλά διάσημα pop τραγούδια. Το όνομά του ήταν  Steve Catalico και τελευταία άκουσα ότι περιόδευσε με τον Bobby Helms, αλλά αυτό είναι μια πολύ παλιά ιστορία.

ATHENS CALLING G.R:  … Και για τις επιρροές σου, τι έχεις να προσθέσεις?

TIM ABBOTT (THE CHOCOLATE WATCHBAND):  Έχω πολλές επιρροές, ξεκινώντας από τον Elvis Presley,τον Little Richard, τον James Brown και τον Bobby Blue Bland ήταν πολύ μεγάλοι καλλιτέχνες . Μια άλλη σημαντική επιρροή για μένα ήταν ο Michael Bloomfield από την Paul Butterfield band.

ATHENS CALLING G.R: O.k. Tim θα ήθελα τώρα να μιλήσουμε για το νέο άλμπουμ της μπάντας σας, που κυκλοφόρησε το 2019 με τον τίτλο ΄΄THIS IS MY VOICE ” και για το πώς επιλέξατε αυτόν το τίτλο.

TIM ABBOTT (THE CHOCOLATE WATCHBAND): ΄΄THIS IS MY VOICE ” είναι ο τίτλος ενός από τα τραγούδια μας στο άλμπουμ. Η αφορμή για την ιδέα του τραγουδιού είναι ότι η νέα γενιά που έρχεται πρέπει να ακουστεί. Να ακούσουμε τη φωνή της όλες τις ανησυχίες τους … είναι ανάγκη να ακουστεί η φωνή της νέας γενιάς!

ATHENS CALLING G.R:  … Και πόσος χρόνος χρειάστηκε για την προετοιμασία του album?

TIM ABBOTT (THE CHOCOLATE WATCHBAND): Παίζαμε αυτά τα κομμάτια εδώ και αρκετά χρόνια και μάλιστα σκεφτήκαμε να τα βάλουμε όλα μαζί σε ένα album από το 2018.

ATHENS CALLING G.R: … Και το αγαπημένο σου από τα 11 τραγούδια του album ποιο είναι ?

TIM ABBOTT (THE CHOCOLATE WATCHBAND): Το τραγούδι ‘ Secret Rendezvous’   είναι ένα από τα αγαπημένα μου, αλλά μου αρέσει και το  ‘Judgement Day

ATHENS CALLING G.R:  Αν δεν κάνω λάθος οι CHOCOLATE WATCHBAND, έχουν περίπου δύο περιόδους στην  ιστορία τους (1965-1970 και 1999-σήμερα),έχεις κάτι να μας πεις, στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, για την καλύτερη ή τη χειρότερη στιγμή της μπάντας.

TIM ABBOTT (THE CHOCOLATE WATCHBAND): Να σου πω ότι εγώ μπήκα στη μπάντα το 1967 και η πρώτη μου συναυλία ήταν μπροστά σε 50.000 ανθρώπους. …Very cool start! Είχαμε κάποιες μεγάλες στιγμές στη δεκαετία του ’60 δίπλα σε  σημαντικούς καλλιτέχνες όπως , The Doors, Moby Grape, The Fifth Dimension Frank Zappa και πολλούς άλλους! Η χειρότερη στιγμή για εμάς ήταν πριν από μερικά χρόνια στο Όκλαντ… It wasnt promoted and was very disappointing!

ATHENS CALLING G.R: Το όνομα της μπάντας θα έλεγα, ότι πραγματικά είναι πολύ πρωτότυπο, THE CHOCOLATE WATCHBAND … και ο νονός του ονόματος?

TIM ABBOTT (THE CHOCOLATE WATCHBAND): Το συγκρότημα έχει περάσει από διάφορες versions, αλλά το όνομα ήρθε με τα μέλη να κάθονται γύρω από το σαλόνι του κολεγίου και να ρίχνουν τις προτάσεις τους γύρω από το όνομα, τότε κάποιος λοιπόν είπε… Chocolate και κάποιος άλλος προσέθεσε ….Watchband και έτσι έγινε… THE CHOCOLATE WATCHBAND! 

ATHENS CALLING G.R: Έτος 2020 αρχή μιας νέας 10ετίας! Πάρα πολλές οι μπάντες στη μουσική σκηνή, επίσης έχουμε και πολλές επανασυνδέσεις συγκροτημάτων   από το παρελθόν! … και τα αγαπημένα σας ?

 TIM ABBOTT (THE CHOCOLATE WATCHBAND): Τόσα πολλά! Οι Stones ,οι Queen ακόμη οι Kinks, οι Yardbirds , ήταν οι επιρροές μας στα πρώτα μας χρόνια και πρόσφατα , The Foo Fighters, Bruce Springsteen, Pink Floyd και σίγουρα πολλοί άλλοι!

ATHENS CALLING G.R: Και για την Ελλάδα … Θα θέλατε να μας πείτε, αν γνωρίζετε κάτι από τη μουσική μας σκηνή, κάποιο τραγούδι, μπάντα ή ακόμη και κάποιον Έλληνα μουσικοσυνθέτη?

TIM ABBOTT (THE CHOCOLATE WATCHBAND):  Η μπάντα Baby Guru! Είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

 ATHENS CALLING G.R: Tim έχεις να στείλεις κάποιο μήνυμα στους Έλληνες fans των THE CHOCOLATE WATCHBAND?

TIM ABBOTT (THE CHOCOLATE WATCHBAND):  Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλη την υποστήριξή σας. Να ξέρεις ότι ανυπομονούμε να έρθουμε στην Ελλάδα. Είχαμε κάποιες ημερομηνίες που δημιουργήθηκαν πριν από μερικά χρόνια, αλλά τότε υπήρχαν κάποια προβλήματα και δεν μπορέσαμε να έρθουμε.

ATHENS CALLING G.R: Να είσαστε όλοι καλά Tim… με τις ευχές μας για ότι το καλύτερο για εσένα και τους CHOCOLATE WATCHBAND για το 2020.

TIM ABBOTT (THE CHOCOLATE WATCHBAND): Thanks again for keeping our music alive!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back