June 18, 2024

SOFI TUKKER Συνέντευξη με το hot duo από την Νέα Υόρκη

Sofi Tukker … είναι το όνομα του hot and amazing duo από τη Νέα Υόρκη το οποίο  αποτελούν από το 2014, η Sophie HawleyWeld και ο Tucker Halpern.

Το ντουέτο των Sofi Tukker έγινε ευρύτερα γνωστό  στο μουσικό στερέωμα με δύο εκπληκτικά τραγούδια τους, το ” Best Friend ” ( iPhone XCommercial song ) και το “Drinkee” ( Grammy nominated song το 2017 ).

Οι  Sofi Tukker  έχουν  έναν αναγνωρίσιμο και μοντέρνο ήχο, στην περίπτωσή τους εμπνευσμένο θα λέγαμε, από τη μουσική της δεκαετίας του ’90, με φόρμες δηλαδή jungle pop αλλά και ένα μείγμα από house και ίσως κάποιους latin ήχους.

Νοέμβρης του 2018 και η περιήγηση μας στο διαδίκτυο, μας έφερε την είδηση. Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν ,στο EXIT FESTIVAL , ένα από τα πιο δημοφιλή Μουσικά Φεστιβάλ  στη Ευρώπη ,ανακοίνωσε αρχικά για το line up του 2019 , ένα ντουέτο ‘’φωτιά’’ και ο λόγος για τους  Sofi Tukker ‘’ .

Αυτός λοιπόν ήταν ένας ακόμη λόγος,μεταξύ των άλλων , για να τους αναζητήσουμε και φυσικά να συνομιλήσουμε μαζί  τους , μέσω διαδικτύου.

ATHENS CALLING : Γεια σας , από την Αθήνα! Καταρχήν είναι απαραίτητο να σας πούμε ότι είμαστε ευτυχής ,που θα συνομιλήσουμε μαζί σας.

SOPHIE (SOFI TUKKER): Ευχαριστώ! Ελπίζουμε πραγματικά να έρθουμε στην Ελλάδα σύντομα!

ATHENS CALLING : Αλήθεια  πως θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τη μουσική σας … Ηλεκτρονική – Νew wave –  Synth – jungle pop – ή κάτι άλλο.

SOPHIE (SOFI TUKKER): Προσπαθούμε να μην καθορίσουμε το είδος μας, γιατί τότε θα μπορούσε να περιοριστεί όταν δημιουργούμε. Κάνουμε ακριβώς αυτό που θέλουμε να ακούσουμε και οι επιρροές μας είναι παντού! Έτσι μπορείτε να  πάντα να χορέψετε με τη μουσική μας.

ATHENS CALLING :  Άνοιξη του 2018 και ” Treehouse ” είναι ο τίτλος του πρώτου σας studio album. Ποια η αφορμή για αυτόν τον τίτλο.

SOPHIE (SOFI TUKKER): Πρόκειται για το παιδικό πνεύμα του παιχνιδιού και της ελευθερίας που προέρχεται από την ύπαρξη σε ένα Treehouse. Είναι δηλαδή ένας μαγικός και ενιαίος χώρος όπου μπορείς να δημιουργήσεις  πράγματα με  τους δικούς σου κανόνες! Αυτό είναι που συνειδητοποιήσαμε ότι θέλαμε να κάνουμε.

ATHENS CALLING : Πόσος ήτανε  ο  χρόνος προετοιμασίας ‘’Treehouse” .

SOPHIE (SOFI TUKKER): Γράψαμε τα τραγούδια μέσα σε ενάμισι  χρόνο , αλλά όπως το κάναμε δεν συνειδητοποιήσαμε ότι ήμασταν στη διαδικασία παραγωγής ενός άλμπουμ και δεν είχαμε μια ετικέτα που να μας λέει πρέπει να τελειώσετε και να μας επιβάλλει μια προθεσμία ή οτιδήποτε άλλο. Έτσι εμείς το κάναμε διασκεδάζοντας χωρίς καμιά πίεση και σε κάποιο σημείο συνειδητοποιήσαμε ότι αυτή η συλλογή των τραγουδιών, δημιούργησε μια ιστορία που θέλαμε να πούμε.

ATHENS CALLING : Ποιο από  τα τραγούδια του album είναι το αγαπημένο σας .

SOPHIE (SOFI TUKKER): Δεν μπορούμε να επιλέξουμε! Είναι όλα τα μωρά μας είναι όλα τα παιδιά μας και όλα είναι για διαφορετικές διαθέσεις.

ATHENS CALLING : Κάτι τώρα από το έτος 2016 και ο λόγος για το  ” Drinkee ”.

SOPHIE (SOFI TUKKER): Το ‘’Drinkee’’ ήταν το πρώτο τραγούδι που κάναμε μαζί. Το γράψαμε στην τελευταία κολεγιακή μας εβδομάδα και ήταν το πρώτο πράγμα που κάναμε με απόλυτη συνεργασία.

ATHENS CALLING : Ποιες είναι οι καλύτερες μουσικές αναμνήσεις σας. Στο σπίτι σας ή στη γειτονιά σας, στην πόλη σας ή κάπου αλλού ίσως.

 SOPHIE :  Έκανα μια μπάντα στην τρίτη τάξη με τις φίλες μου, ΄΄Amazon girls΄΄ ήταν το όνομα  της και δημιουργήσαμε ένα τραγούδι και χορογραφία για να γίνουμε τα  κορίτσια που δεν έχουν ανάγκη τα αγόρια!

TUCKER: Ήμουν σε μια μπάντα στο γυμνάσιο σε στυλ BLINK 182 , έπαιζα ντραμς και την ονομάζαμε  ‘’The Salty Donuts’’. 

ATHENS CALLING : Τι έχετε να θυμηθείτε από τον πρώτο σας μουσικό  δάσκαλο

SOPHIE : Ο πρώτος μου δάσκαλος ήταν η δασκάλα μου Toni  Jove και είμαι ακόμη  σε επαφή μαζί της. Οι φίλοι μου και εγώ μας άρεσε να τραγουδάμε τόσο πολύ που της ζητήσαμε να έρχεται και να μας διδάξει τις Κυριακές! Και το έκανε!

TUCKER: O Warren , δάσκαλος μου στα drums ένας πολύ ήσυχος τύπος που θα ήθελα να είμαι ακριβώς όπως αυτός.

ATHENS CALLING : … Και οι μουσικές σας προτιμήσεις.Σήμερα έχουμε πληθώρα μουσικών ονομάτων, ποια είναι τα αγαπημένα σας .

SOPHIE (SOFI TUKKER):  Stromae και Die Antwoord είναι δύο από τα αγαπημένα μας.

ATHENS CALLING :  SOFI TUKKER TOURπώς αισθάνεστε στις Live σαςεμφανίσεις

SOPHIE (SOFI TUKKER): Ταξιδεύουμε συνεχώς μέχρι το 2019 τουλάχιστον! Μετακομίσαμε  από τα διαμερίσματά μας για να ζήσουμε on the road full time , γιατί αυτό είναι πάντα το αγαπημένο μας πράγμα !

ATHENS CALLING : O.K κάτι τώρα για την Ελλάδα. Έχετε επισκεφθεί την Ελλάδα και αν έχετε ένα σχέδιο για μια συναυλία εδώ.

SOPHIE (SOFI TUKKER): Όχι δεν την έχουμε επισκεφθεί ποτέ , αλλά θα θέλαμε να το κάνουμε !

ATHENS CALLING : Πολλές ευχαριστίες για τα όσα μας είπατε με τις ευχές μας για ότι το καλύτερο, στη  Μουσική σας καριέρα.

SOPHIE (SOFI TUKKER): Σας ευχαριστώ! Ελπίζω να σας δούμε σύντομα!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back