May 28, 2024

SEAFRET…Συνέντευξη με το αξιόλογο Βρετανικό Ντουέτο.

Οι Seafret είναι ένα Βρετανικό μουσικό ντουέτο αποτελούμενο από το τραγουδιστή Jack Sedman και το κιθαρίστα Harry Draper, προερχόμενο από το Bridlington του  Ηνωμένου Βασίλειου.Το άλμπουμ τους ,με τον τίτλο Tell Me It’s Real βρέθηκε στο Νο 59 στο Βρετανικό Chart και φυσικά αξίζει να σημειωθεί ότι το video clip του τραγουδιού τους  Oceans  … πλησιάζει  στο You Tube τα 61 εκατ. Views.

Το ντουέτο σχηματίστηκε το 2011,στο Bridlington, μετά από τη μεταξύ τους εκτίμηση  γύρω από τις μουσικές τους δημιουργίες έτσι πήραν την απόφαση να συνεργαστούν ενώνοντας τις πενταγραμμικές τους αναζητήσεις !

Οι  Seafret  έχουν αποκτήσει πλέον εκατομμύρια fans , τόσο από το νεανικό κοινό όσο και από τους μεγαλύτερους σε ηλικία και λειτουργούν ως μια μουσική γέφυρα που ενώνει τις γενιές του χθες  με αυτές του σήμερα!

Εμείς  λοιπόν είχαμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε στη live εμφάνιση τους στις 18/08 /2018  στη Weekender Stage , στο FREQUENCY FESTIVAL  2018  και να συνομιλήσουμε μαζί τους  backstage… , ένα περίπου μήνα μετά την εμφάνιση τους στην Αυστρία τους συναντάμε και πάλι δια μέσου του διαδικτύου.

Η  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ATHENS CALLING: Γεια σας SEAFRET, θα λέγαμε ότι είναι μια μεγάλη στιγμή για εμάς να σας συναντήσουμε και πάλι στο διαδίκτυο μετά από την εκπληκτική σας εμφάνιση πριν από ένα μήνα περίπου , στη Weekender Stage του FREQUENCY FESTIVAL 2018 …. Καλώς ήλθατε λοιπόν στο  Athens Calling!

SEAFRET: Γεια σας! Είναι υπέροχο που σας συναντάμε πάλι και θα έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε εκ νέου με εσάς και φυσικά είμαστε χαρούμενοι που σας άρεσε η συναυλία μας ,στο FREQUENCY FESTIVAL στην Αυστρία !

ATHENS CALLING: Αρχικά θα θέλαμε να αναφερθούμε στους fans του ντουέτου σας και τούτο γιατί όλα τα κορίτσια κατά τη διάρκεια του show σας στο φεστιβάλ, ήταν πολύ ενθουσιασμένα μαζί σας… ξετρελαμένα θα ομολογούσαμε με τους SEAFRET !

SEAFRET: Είχαμε πάντα fans που έχουν δείξει μια πραγματική και γνήσια αγάπη για τη μουσική μας και αυτό εξάλλου είναι κάτι που πάντα ελπίζαμε να γίνει όταν ξεκινήσαμε. Τώρα πλέον είναι δική μας δουλειά ,να συνεχίζουμε να παραδίδουμε δηλαδή  μουσική σε αυτούς που τους αρέσει και τους κρατάει πάντα σε μια καλή διάθεση !

ATHENS CALLING : Κάτι πάλι με τους fans του ντουέτου σας .Αλήθεια κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί  για εσάς σημαντικό, αυτή  η τόσο μεγάλη επισκεψημότητα των τραγουδιών σας στο διαδίκτυο.

SEAFRET: Η ανταπόκριση γενικά είναι πολύ μεγάλη και φαίνεται να αυξάνεται συνεχώς , είναι … humbling αλλά  και συναρπαστική ταυτόχρονα. Η ηλεκτρονική ανταπόκριση όμως δεν είναι πάντα αντιπροσωπευτική ,πραγματικά δεν είναι ακόμα. Όταν νομίζετε ότι ένα κομμάτι που έχετε κυκλοφορήσει το έχουν ακούσει πιο πολύ από 100 εκατομμύρια φορές σε όλο τον κόσμο, στο μυαλό σου δεν μπορείς  να το κατανοήσεις  πώς αυτό συνέβη. Είναι πραγματικά τιμή αυτό για εμάς και πάντα αισθανόμασταν τόσο τυχεροί που έχουμε αυτή την υποστήριξη !

ATHENS CALLING :SEAFRET είναι το όνομα της μπάντας σας, πως το επιλέξατε

SEAFRET: Είχαμε λοιπόν κλείσει το πρώτο μας show και έπρεπε να δράσουμε πολύ γρήγορα … Εμείς μεγαλώσαμε  σε μια μικρή πόλη που ονομάζεται Bridlington δίπλα στη θάλασσα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Καθώς είμαστε ένα ακουστικό δίδυμο πήραμε τη λέξη «fret»… from the guitar fret board  και το συνδυάσαμε με  τη λέξη «sea» … ‘’Seafret’’. Αργότερα ανακαλύψαμε ότι το όνομα  Seafret ,είναι επίσης, ένας βόρειος όρος του Ηνωμένου Βασιλείου για μια ομίχλη η οποία  κυλάει από τη θάλασσα. Φαινόταν σωστό και από τότε ήταν το όνομα της μπάντας μας.

ATHENS CALLING : Πώς μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη μουσική σας, εννοώ το είδος της μουσικής σας.

SEAFRET:  Όπως την ακούς, είναι πιθανότατα εσύ  να πεις ότι είναι… ένα είδος AcousticIndiePop αλλά και Rock?? Πάντα ήταν δύσκολο να  τοποθετήσεις κάπου  το μουσικό άκουσμα  των τραγουδιών μας , αλλά αυτό  μας αρέσει και μας αρέσει γιατί  εμείς δεν θέλουμε να κλειστούμε σε ένα συγκεκριμένο ‘’μουσικό κουτί’’. Τότε ξέρεις ότι θα έρχεται το κοινό να ακούσει κάτι αναμενόμενο. Ενώ έτσι έρχονται να ακούσουν τη μουσική μας χωρίς το αναμενόμενο και έτσι διατηρείται αυτή η δημιουργική  πλευρά του συναρπαστικού και για εμάς.

ATHENS CALLING : Και για το album ”Tell Me It’s Real”τι θα λέγατε.

SEAFRET: Το πρώτο μας άλμπουμ έγινε  πριν από μερικά χρόνια  και ήμασταν αλήθεια  ευχαριστημένοι με την πορεία του . Πάντως είναι δύσκολο να πεις ότι …”Ναι, αυτό είναι τελειωμένο” Επειδή πάντα σκέφτεσαι  ότι κάτι πρέπει να προσθέσεις ή κάτι να αφαιρέσεις από αυτό που ήδη έχεις δημιουργήσει .

ATHENS CALLING : Ποιο από τα τραγούδια είναι το αγαπημένο σας.

SEAFRET: Το ‘’Oceans’’,ήταν πάντα ένα από τα αγαπημένα μας. Είναι ίσως το πιο απλό τραγούδι μας, αλλά φαίνεται ότι έχει συνδεθεί με ανθρώπους που ανήκουν σε διαφορετικές χώρες… και αυτό είναι το ζητούμενο .

ATHENS CALLING : … Και για τους στίχους. Με ποια ευκαιρία η γραφή τους.

SEAFRET: Oceans was based around being pulled away from loved ones and moving somewhere new and into the unknown.  ( Σ.σ αναφέρεται όπως ακριβώς απάντησαν) 

ATHENS CALLING : Τώρα κάτι άλλο γενικότερο ,εκτός από τη μουσική σας. Θέλουμε  τη γνώμη σας για το Brexit … Έτσι  αν θέλετε δώστε μας μια απάντηση ,για αυτό το οικονομικοπολιτικό γεγονός.

SEAFRET: ……….

ATHENS CALLING : Επιστρέφοντας στη μουσική θα θέλαμε να μας πείτε  ποιο από τα δύο αγαπάτε περισσότερο. Στο να διαδίδετε τη μουσική σας δια μέσου των συναυλιών ή ηχογραφώντας  στο studio

SEAFRET: Και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά  για  τους μουσικούς ,τόσο on stage όσο και στο studio .Είναι η δέσμευση .. η ατμόσφαιρα στο δωμάτιο (studio) όταν όμως περπατάς πρώτη φορά στη σκηνή .. η πρόβλεψη … Είναι πραγματικά ένα απίστευτο  συναίσθημα.

ATHENS CALLING : Έχετε να σημειώσετε κάτι για τα μελλοντικά σας σχέδια.

SEAFRET: Αυτή την εποχή ετοιμάζουμε το νέο μας album και έχουμε  συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και τη Ρωσία στα τέλη του τρέχοντος έτους. Την επόμενη χρονιά θα έχουμε περισσότερη μουσική και μια πολύ μεγαλύτερη περιοδεία ,που ελπίζουμε να επισκεφτούμε κάποιες από τις χώρες που δεν είμαστε σε θέση να το κάνουμε στο παρελθόν.

ATHENS CALLING : Τι γνωρίζετε για την Ελληνική μουσική και τη χώρα μας

SEAFRET: Ακόμα δεν έχουμε έρθει στην Ελλάδα, αλλά έχουμε ακούσει όμορφα πράγματα για εσάς. Ακούγοντας ότι έχουμε fans, αυτό είναι απίστευτο και ανυπομονούμε να έρθουμε να παίξουμε στη χώρα σας

 

ATHENS CALLING : Με όλη μας την αγάπη από την Ελλάδα… σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συνομιλία μας

SEAFRET: (Χα χα!) Σας ευχαριστούμε και εμείς για τη συνομιλία μας και πράγματι  ανυπομονούμε να έρθουμε και να παίξουμε για όλους εσάς! Τα λέμε σύντομα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back