May 28, 2024

Plisskën Festival 2019 Συνέντευξη με τη Θεοδώρα Καρακάση

Μια 2ημερη αποθέωση ,του φάσματος των ήχων, στις 26-27 Ιουνίου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι της μουσικής φέτος το Καλοκαίρι στη καρδιά της Αθήνας … στη Τεχνόπολη (Γκάζι) και ο λόγος για το Plisskën Festival 2019!

Η πραγματικά εντυπωσιακή παρουσίαση του lineup του Plisskën Festival 2019 και όχι μόνο, μας έδωσε λοιπόν την αφορμή να συνομιλήσουμε διαδικτυακά με την Θεοδώρα Καρακάση ( Event Managent & Co-organiser ) στα πλαίσια του ειδικού αφιερώματος μας… ΄΄Συναυλίες του Καλοκαιριού’’.

ATHENS CALLING: Αρχικά να σας καλωσορίσουμε στο ATHENSCALLING.GR με τις ευχές μας για καλή επιτυχία του Plisskën Festival 2019 και θα πούμε ότι το φετινό Plisskën όσον αφορά το lineup, είναι κάτι παραπάνω από μια απλή έκπληξη γιατί τα έχει όλα. Εδώ λοιπόν θα ρωτήσω σχετικά με το πως αποφασίστηκε αυτό το ευρύ φάσμα των ήχων των παρουσιαζομένων καλλιτεχνών και το χρονικό διάστημα της προεργασίας στην επιλογή όλων αυτών των σημαντικών ονομάτων της Μουσικής .

ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΡΑΚΑΣΗ (Event Managent & Co-organiser): Ο σχεδιασμός του line up δεν έχει συγκεκριμένη περίοδο έναρξης. Αν πρέπει να την ορίσουμε θα λέγαμε πως ξεκινάει αμέσως μετά την λήξη του κάθε προηγούμενου φεστιβάλ. Ωστόσο πολλά ονόματα βρίσκονται σε μια μόνιμη wish list.Πχ ο Nicola Cruz τον οποίο προσπαθούμε να κλείσουμε εδώ και 3 χρόνια. Όταν λοιπόν το availability του καλλιτέχνη και οι ημερομηνίες του φεστιβάλ συμπίπτουν τότε έχουμε αυτή την μαγική λέξη που ονομάζεται confirmation!

ATHENS CALLING: Είναι αλήθεια δαπανηρή φέτος αυτή η διοργάνωση σας? Και το ρωτάω αυτό γιατί σε μια εποχή δύσκολη για τα οικονομικά όλων μας , εσείς μας παρουσιάζετε ένα εντυπωσιακό και πλούσιο πρόγραμμα με ονόματα που είχαν και έχουν να δώσουν πολλά ακόμη στη Παγκόσμια Μουσική Σκηνή, όπως οι GIORGIO MORODER- JUNGLE- THE BLACK MADONNA- PETER BJORN AND JOHN και ακόμη οι TINARIWEN- BOY HARSHER- BOMBINO αλλά και τόσοι άλλοι.

ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΡΑΚΑΣΗ (Event Managent & Co-organiser): Κάθε διοργάνωση φεστιβάλ είναι πάντα δαπανηρή! Και ειδικά σε μια χώρα που δεν έχει τόσο μεγάλο market. Αλλά με τα χρόνια αυτό που κερδίζει κανείς είναι σχέσεις με agencies , management, καλλιτέχνες, προμηθευτές, venues με αποτέλεσμα πολλές φορές διάφορα κόστη και αμοιβές να είναι πιο ευνοϊκά. Το παράδοξο που συμβαίνει είναι πως αν και συνήθως οι αμοιβές καλλιτεχνών σε φεστιβάλ είναι διπλάσιες από ότι σε club show, στο Plisskën έχουμε παρατηρήσει το αντίθετο, λόγο της επιθυμίας του managment και του καλλιτέχνη να εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στα πλαίσια του φεστιβάλ και δίπλα στους άλλους καλλιτέχνες του Line Up.

ATHENS CALLING: Και πάμε τώρα μια ‘’βόλτα’’ στα γούστα του κοινού και με το χέρι στη καρδιά θα θέλαμε να μας πείτε, κατά πόσο πιστεύετε ότι είναι προετοιμασμένο να υποδεχτεί το φετινό Plisskën … το κοινό.

ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΡΑΚΑΣΗ (Event Managent & Co-organiser): Πλέον με την πρόσβαση που έχουν όλοι σε όλα, είτε λέγονται μουσικές πλατφόρμες ή μουσικός τύπος δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα ετοιμότητας του κοινού. Ο περισσότερος κόσμος με την ίδια ευκολία μπορεί να ακούει τους Blind Guardian και να χορεύει με τη Black Madonna. H πολυμορφία και ποικιλία του Line Up μας είναι σημάδι των καιρών μας και όχι το αντίθετο.

ATHENS CALLING: Αν δεν κάνουμε λάθος έχετε διοργανώσει μαζί με τις παραγωγές του Χειμώνα, 10 Line – ups. Θα θέλατε λοιπόν να μας αναφέρετε την καλύτερη και ίσως την χειρότερη στιγμή , των διοργανώσεων σας .

ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΡΑΚΑΣΗ (Event Managent & Co-organiser): Όταν καταφέρνεις να σταματήσεις ότι κάνεις και να ξεκλέψεις 20 λεπτά να δεις έναν καλλιτέχνη που λατρεύεις. Η χειρότερη όταν περιμένεις να ανοίξεις πόρτες και η αδρεναλίνη είναι στο μάξ. Καθώς και όταν το 2014 & 2015 άνοιξαν οι ουρανοί με την μεγαλύτερη τροπική βροχή λίγες ώρες πριν την έναρξη του φεστιβάλ, αλλά δια μαγείας 1 ώρα πριν ανοίξουμε πόρτες είχαν στεγνώσει όλα. ‘Η όταν ένας καλλιτέχνης χάνει την πτήση του και μέσα σε 10 λεπτά πρέπει να τον κάνει reroute για να μην αλλάξει τίποτα στο timeshedule!

ATHENS CALLING: Αλήθεια ποιό από τα Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ Μουσικής του Καλοκαιριού θα προτιμούσατε, εκτός φυσικά του Plisskën, να είχατε τον πρώτο λόγο για την διοργάνωση του?

ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΡΑΚΑΣΗ (Event Managent & Co-organiser): Σίγουρα το Bestival του Rob De Bank που μέχρι πρότινος διαδραματιζόταν στο Isle of White στην Αγγλία. Για την αισθητική του, το Line Up του και τον μαγικό κόσμο που προσφέρει στον κόσμο. Και το Dour festival στο Βέλγιο στο οποίο θα πάμε και το καλοκαίρι για την γενικότερη οργάνωση και εκπληκτικό και πολυμορφικό Line Up του.

ATHENS CALLING: Κάτι τώρα, θα μας επιτρέψετε κάτι προσωπικό και πάντα επί της μουσικής .Εσείς τι μουσική ακούτε? Τι είναι αυτό δηλαδή που σας αλλάζει διάθεση που θα αγοράζατε ίσως ένα C.D, ή κάποιο εισιτήριο για την παρακολούθηση μίας συναυλίας ?

ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΡΑΚΑΣΗ (Event Manager): Ακούω τα πάντα ( πέραν από metal!). Θεωρώ πως όλα τα genre μουσικής έχουν την ώρα τους. Από electro-dance, house σε reggae σε dark wave, synth-pop, indie rock, afrobeat και πολλά άλλα. Το να πηγαίνω σε συναυλίες και φεστιβάλ είναι ζωτικής σημασίας για να χάνεσαι που και που και να αφήνεσαι.

ATHENS CALLING: Κάποιοι ίσως , που θα διαβάσουν τη συνέντευξη σας, να θέλουν να σας ρωτήσουν …‘’Κυρία Θεοδώρα Καρακάση, έχω κάποια χρήματα στην άκρη τι λέτε αξίζει το κόπο να τα διαθέσω για να διοργανώσω ένα Μουσικό Φεστιβάλ ‘’

ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΡΑΚΑΣΗ (Event Managent & Co-organiser): Αν είναι κάτι που αγαπάς θα το κάνεις με λεφτά, χωρίς λεφτά,θα χάσεις λεφτά,θα βγάλεις κάποια, ότι βγάζεις πάει στο επόμενο και είναι μια δουλειά που σε ρουφάει. Μήνες πίσω από ένα computer και άπειρα mail και ραντεβού και μέσα σε 2 μέρες έχουν τελειώσει όλα. Αλλά η αίσθηση του κοινού να ζητωκραυγάζει καθώς και των καλλιτεχνών, ο καθένας με την ιστορία, είναι εθιστικά.

ATHENS CALLING: Κάτι άλλο ίσως που εσείς θα θέλατε να σημειώσετε για το Plisskën Festival 2019 ?

ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΡΑΚΑΣΗ (Event Managent & Co-organiser): 7 Δεκεμβρίου έρχεται το Winter Plisskën Plissken Festival. Και επίσης ελάτε νωρίς φέτος γιατί τα αγαπημένα μας ονόματα είναι ο Donny Benet -Main Stage & Prison Religion.

ATHENS CALLING: Τα καλύτερα λοιπόν, με τις αμέτρητες ευχές μας για το φετινό Plisskën Festival 2019.

ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΡΑΚΑΣΗ (Event Managent & Co-organiser): Ελπίζουμε να περάσετε τέλεια όλες τις μέρες του φεστιβάλ!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back