July 14, 2024

MOOP MAMA-Τα χάλκινα όργανα του Μονάχου Συζητώντας με τον rapper… Keno Langbein

FM4 FREQUENCY FESTIVAL 2019 – Πέμπτη 15/08

Οι Moop Mama είναι μία 10μελής μπάντα από το Μόναχο που χρησιμοποιεί χάλκινα όργανα παίζοντας ένα είδος μεταξύ rock και hip hop .
Ιδρύθηκε το 2009 από τον Marcus Kesselbauer και οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τη μουσική τους …. urban brass, λόγω των χάλκινων οργάνων που χρησιμοποιούν.
Στην περίπτωση των Moop Mama, μπορούμε να πούμε ότι τα χάλκινα όργανα είναι εκείνα τα οποία δημιουργούν μια δυναμική επιστροφή στη μουσική σκηνή και βρίσκουν ξανά τους ακροατές τους , όχι μόνο τους νοσταλγούς του χθες αλλά και ένα νέο ενθουσιώδες δυναμικό κοινό, που αναζητά νέα μουσικά ερεθίσματα.

Στη χώρα μας έγιναν γνωστοί τον Σεπτέμβριο του 2012, κατόπιν πρόσκλησης του Ινστιτούτου Goethe, όπου έδωσαν δύο παραστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Σημειώστε ότι αυτές ήταν οι πρώτες μεγάλες συναυλίες έξω από τη Γερμανόφωνη μουσική τους παρουσία!
Καλοκαίρι του 2019 και στις 15 Αυγούστου οι MOOP MAMA θα εμφανιστούν στο στο 3μερο πάρτι της μουσικής FM4 FREQUENCY FESTIVAL, ημέρα Πέμπτη!
Το δημοσιογραφικό team του AthensCalling GR , έχοντας από το 2012 νωπές τις μνήμες του, από τις εμφανίσεις της ΄΄ χάλκινης μπάντας ΄΄ στην Ελλάδα και με αφορμή την εμφάνιση τους στο FM4 FREQUENCY FESTIVAL, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Keno Langbein (rapper/στιχουργό ) του συγκροτήματος!

ATHENS CALLING: Γεια σας MOOP MAMA … Helo Keno , χαιρόμαστε που σας συναντάμε και πάλι μετά από 7 χρόνια όταν σας είχαμε απολαύσει στις συναυλίες που είχατε δώσει στην Ελλάδα, τον Σεπτέμβριο του 2012 Αθήνα και Θεσσαλονίκη με πρόσκληση του Ινστιτούτου Goethe. Καλώς όρισες λοιπόν στο AthensCalling GR.
KENO – MOOP MAMA: Είναι καλές οι αναμνήσεις μας από τις εμφανίσεις στην Ελλάδα και την Αθήνα … Θα θέλαμε να επιστρέψουμε!

ATHENS CALLING: Μακάρι … σας περιμένουμε! Ξέρεις αρχικά εκδηλώνω την περιέργεια να ρωτήσω …για το όνομα της μπάντας! Γιατί λοιπόν η επιλογή ως MOOP MAMA, ποίος ο νονός?
KENO-MOOP MAMA: Η νονά να πούμε …καλύτερα ταιριάζει, ha; … MOOP είναι μια λέξη που αναφέρεται στον ήχο ενός οργάνου Brass. Για τη λέξη MAMA εδώ υπάρχουν μερικές εξηγήσεις … Η μπάντα είναι κάτι σαν τη μητέρα μας, θέλουμε επίσης να πούμε ότι ήταν δέκα άνδρες στην ομάδα, αλλά μαζί ήταν ένα μεγάλο ένα ισχυρό γυναικείο σώμα μουσικής. Λίγο σεβασμό στο γεγονός ότι τόσο ο θεός όσο και το μέλλον… είναι σίγουρα θηλυκό!
ATHENS CALLING: Πραγματικά πώς μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη μουσική σας
KENO-MOOP MAMA: Την ονομάζουμε “Urban Brass”. Η μουσική του Brass, τουλάχιστον στη Γερμανία, θεωρείται συχνά ως παραδοσιακή λαϊκή μουσική, γνωρίζετε ότι οι βαυαροί πίνουν περισσότερη μπύρα παρά να παίζουν. Το λοιπόν έτσι , με τον όρο ” Urban ” προσπαθούμε να καταστήσουμε σαφές ότι η μουσική που παίζουμε προέρχεται από μια αστική παράδοση! Επίσης Τζαζ, Χίπ Χοπ, τον πολιτισμό της Νέας Ορλεάνης. Είναι η σύγχρονη λαϊκή μουσική που παίζεται με ένα πολύ ιδιαίτερο σύνολο οργάνων. Για εμάς το cast κάνει το είδος!
ATHENS CALLING: Αλήθεια με ποια αφορμή η δημιουργία των στίχων σας?
KENO-MOOP MAMA: Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ειδική περίσταση. Παρακολουθώ τις ιδέες και τις σκέψεις μου γράφοντας κομμάτια και σκίτσα όλη την ώρα που μπορώ να επανέλθω όταν προσπαθώ να κάνω τραγούδια. Τώρα η έμπνευση προέρχεται συχνά από την παρατήρηση μου στο κοινωνικό περίγυρο αλλά και από το προσωπικό μου περιβάλλον.
ATHENS CALLING:.. ” ICH ” (Ημερομηνία κυκλοφορίας – 07.09.2018) είναι το νέο σας άλμπουμ, πείτε μας για αυτό το νέο άλμπουμ … για τη μουσική αλλά και τους στίχους του.
KENO-MOOP MAMA: Λοιπόν, θα πρέπει πιθανότατα να το ακούσεις προσεχτικά αν θέλεις να το καταλάβεις. Δεν έχει νόημα να το περιγράψεις και τούτο γιατί πρέπει να το ΄΄δοκιμάσεις΄΄ καλά για το εαυτό σου, εν συνεχεία να δεις μια συναυλία μας , γιατί αυτό είναι όπου η μουσική μας έρχεται πραγματικά στη ζωή!
ATHENS CALLING: Και το αγαπημένο σας τραγούδι του άλμπουμ;
KENO-MOOP MAMA: Το αγαπημένο μου είναι το τραγούδι “Geister” το οποίο έχει μεγάλη συναισθηματική σημασία για μένα. Αλλά είναι περισσότερο θα έλεγα από την μελαγχολική πλευρά, δεν ξέρω αν συμφωνούν τα άλλα μέλη της μπάντας Και πάλι, θα πω ακούστε το album και βρείτε το δικό σας αγαπημένο …
ATHENS CALLING: Ποιο είναι το πιο τρελό και παράξενο που σας που συνέβη στις περιοδείες σας?
KENO-MOOP MAMA: Έχουμε κάνει περιοδείες για περίπου 10 χρόνια τώρα. Στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο μέρος του τουρνουά δεν είναι τόσο τρελό όσο θα φανταζόταν κανείς. Ίσως το πιο τρελό πράγμα είναι ότι μια μεγάλη ομάδα όπως εμείς, είναι ακόμα μαζί, κάνοντας ό, τι έκαναν. Χρειάζεται ένα τεράστιο ποσό δέσμευσης, ακόμα περισσότερος σχεδιασμός και επίσης τύχη.
ATHENS CALLING: Και για το 2019 tour, τι έχετε να μας πείτε?
KENO-MOOP MAMA: Το καλοκαίρι παίζουμε σε πολλά φεστιβάλ. Ένα από αυτά θα είναι μια ειδική συναυλία όπου γιορτάζουμε “10 χρόνια MOOP MAMA” με πολλούς επισκέπτες στο Μόναχο. Θα είναι το μεγαλύτερο σώου και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που το κάνουμε ! Τέλος του έτους , θα κάνουμε το 2ο μέρος της περιοδείας “ICH” παρουσιάζοντας το τελευταίο μας άλμπουμ.
ATHENS CALLING: Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας μουσικοί- Ομάδες ή CD;
KENO-MOOP MAMA: Λοιπόν, καθώς είμαστε 10 πολύ διαφορετικοί μουσικοί στη μπάντα, δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση για όλους μας, έχουμε διαφορετικές προτιμήσεις. Όσον αφορά εμένα, έχω ενθουσιαστεί πρόσφατα με την Rosalía από την Ισπανία, θα πρέπει να ακούσετε και να δείτε τα βίντεο της για “pienso en tu mira” και “malamente” και συνεχίστε από εκεί … απίστευτο ..! Τι άλλο; Εάν είστε ανοιχτοί να εκπλαγείτε και ίσως λίγο συγκλονισμένοι δείτε το “JPGMAFIA”. Ακούω post Rap, post Trap και busting sound. Στη συνέχεια, κάποια αγαπημένα όλων των εποχών μου είναι ο Kendrick Lamar, ο Thom Yorke …
ATHENS CALLING: 15/08/2019 –FM4 FREQUENCY FESTIVAL,τι έχετε να μας πείτε?
KENO-MOOP MAMA: Το FM4 FREQUENCY FESTIVAL είναι ένα μεγάλο φεστιβάλ. Με πολλά και ενδιαφέροντα group και φυσικά εμείς θα κάνουμε … our best to tear it apart…!
ATHENS CALLING: Στείλτε το μήνυμά σας στους φίλους του FREQUENCY FESTIVAL
KENO -MOOP MAMA: Ελάτε να δείτε το show μας και στα σίγουρα εσείς δεν θα το μετανιώσετε,… well make you dance!
ATHENS CALLING: … Και ένα μήνυμα για τους Έλληνες θαυμαστές σας;
KENO -MOOP MAMA: Είμαστε ενθουσιασμένοι από τη σκέψη ότι έχουμε ακόμη και οπαδούς στην Ελλάδα! Ελπίζω πραγματικά ότι θα έχουμε μια ευκαιρία να έρθουμε και πάλι στην Ελλάδα, ήταν μια φανταστική εμπειρία και μάθαμε ότι ακόμα κι αν η μουσική μας περιέχει τόσες πολλές γερμανικές λέξεις, ο ήχος είναι μια παγκόσμια γλώσσα που όλοι την καταλαβαίνουν!
ATHENS CALLING: Να είσαι καλά ΚENO σε ευχαριστούμε για τα όσα μας είπες θα τα ξαναπούμε και θα σας δούμε τη Πέμπτη στις 15 Αυγούστου … στο αγαπημένο μας FM4 FREQUENCY FESTIVAL 2019!
KENO-MOOP MAMA: Ευχαριστώ και εγώ … Θα σας δούμε σύντομα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back