June 18, 2024

LA CHICA … SOPHIE FUSTEC Τα μαγικά τραγούδια των δύο κόσμων ROCK EN SEINE Κυριακή 25/08/2019

Όταν άκουσα για πρώτη φορά τα τραγούδια της … πραγματικά και χωρίς υπερβολές με βρήκα να ταξιδεύω, μεταξύ δύο κόσμων. Το μαγικό και απαλό παίξιμο στο πιάνο στο τραγούδι της΄΄ Oasis΄΄ και η φωνή της, ήτανε ένα ξεχωριστό ακουστικό θαύμα… ήταν με άλλα λόγια ένα πενταγραμμικό διαμάντι !

Όλα τα προαναφερόμενα αφορούν το project La Chica Belleville που είναι ένα μουσικό δημιούργημα της τραγουδοποιού Sophie Fustec!

Από τη βιογραφία της ,διαβάζουμε μεταξύ των άλλων τα εξής …΄΄Μέσα από τη μουσική της, η La Chica συγκεντρώνει αυτούς δύο κόσμους, παρουσιάζοντας ένα κολάζ στίχων και ήχων, ριγμένο από την παραδοσιακή κληρονομιά της και την εισροή σύγχρονων επιρροών, σπάζοντας όλα τα σύγχρονα κοινωνικά πρότυπα΄΄ .

Η Sophie Fustec δημιουργεί ξεχωριστές εικόνες από το σύμπαν με τον τρόπο που χειρίζεται τα πλήκτρα του πιάνο, όπου εδώ διακρίνουμε στην έμπνευση της έναν φανερό επηρεασμό από τα κλασσικά μουσικά έργα ,τα οποία φυσικά εκείνη μας τα παρουσιάζει , σε σύγχρονες και δικές της φόρμες !

Το AthensCalling για πρώτη φορά ήρθε σε επαφή με τη Sophie Fustec ακούγοντας την, στο you tube και με αφορμή την εμφάνιση της στο Rock en Seine τη Κυριακή στις 25/08/2019 , συναντήθηκε μαζί της και είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία με την … La Chica!

ATHENS CALLING: Γεια σου Sophie … Καταρχήν θα ήθελα να σου εκφράσω το θαυμασμό μας σχετικά με τις μουσικές σου δημιουργίες και τον τρόπο εκτέλεσης τους, που μας ταξιδεύει μαγικά σε δύο κόσμους, από την Ευρώπη στην Λατινική Αμερική και από εκεί … στο άπειρο της έμπνευσης! La Chica καλώς όρισες στο Athens Calling GR.
SOPHIE FUSTEC (LA CHICA): … Σας ευχαριστώ πολύ !
ATHENS CALLING: Το τραγούδι σου ΄΄Oasis΄΄ είναι πραγματικά ένα εκπληκτικό ηχοστιχουργικό άκουσμα… πες μας για αυτό.

SOPHIE FUSTEC (LA CHICA): Το τραγούδι αυτό λοιπόν αναφέρει την ιστορία ενός αυτόματου σαμποτάζ μιας σχέσης. Είμαι ερωτευμένη , αλλά είμαι μοναχική, έτσι κλείνω τα όρια των δυνατοτήτων μου και αυτό δεν είναι δυνατόν να βοηθήσει! Έτσι αυτό με αναγκάζει να μάθω περισσότερα για τον εαυτό μου, γι ‘αυτό και επιλέγω να εξερευνήσω τον εαυτό μου , να βρω την όαση μου όπου αισθάνομαι ασφαλής. Βέβαια αυτό είναι αντιφατικό, αλλά πολύ ισχυρό για να πολεμήσεις ενάντια σε αυτό!
ATHENS CALLING: Με ποια αφορμή γράφετε, μουσική και στίχους?
SOPHIE FUSTEC (LA CHICA): Γράφω πολλά και μετά ονειρεύομαι! Έχω σίγουρα πηγή έμπνευσης από τα γεγονότα στη Βενεζουέλα, η κατάσταση είναι φρικτή και νιώθω ότι πρέπει να στείλω εκεί αγάπη και ενέργεια στους ανθρώπους και αυτός ο τρόπος που έχω είναι μέσω της μουσικής… Η μουσική θεραπεύει!
ATHENS CALLING: Πώς μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το μουσικό σου είδος?
SOPHIE FUSTEC (LA CHICA): Δημιούργησα μια μουσική που μοιάζει με μένα. Είμαι ένα κολάζ διαφορετικών πολιτισμών, γι ‘αυτό κάνω ένα κολάζ ήχων και επιρροών που έχτισα τον εαυτό μου. Μου αρέσει να δουλεύω με ένα ύφος αναμειγνύοντας αναλογικά το πιάνο, τα φωνητικά, τα synths, από τη δεκαετία του ’70, αλλά με σύγχρονους αριθμητικούς ήχους. Μου αρέσει να μεταμορφώνω τα πράγματα, να προσπαθώ να βρω κάτι διαφορετικό, κάτι προσωπικό. Είναι θα έλεγα υβριδική arty, pop, lectronic μουσική… ha ha! Πραγματικά μοντέρνο. Εγώ δεν χρειάζεται πραγματικά να βρω τον τέλειο προσδιορισμό, θέλω απλώς να κάνω και να παρουσιάσω κάτι πραγματικά αυθεντικό, κάτι πραγματικό, με ψυχή, σε αυτόν τον κόσμο… των ψεύτικων και επιφανειακών ψευδαισθήσεων!
ATHENS CALLING: Ποιος ήταν ο πρώτος δάσκαλός σου στη μουσική?
SOPHIE FUSTEC (LA CHICA): Οι BEATLES, αντιπροσωπεύουν την πλήρη ελευθερία στη δημιουργία.
ATHENS CALLING: Έχετε κάποιες ομορφότερες μουσικές μνήμες;
SOPHIE FUSTEC (LA CHICA): Όταν ήμουν 2 χρονών, άκουγα τα βινύλια του πατέρα μου με ακουστικά για ώρες, χωρίς να μιλάω!Θυμάμαι ότι … I used to imitate all the sounds of the house- creaky chairs, doors slapping, shoes walking, people voices, etc..

ATHENS CALLING: Αλήθεια ποιες είναι οι μουσικές σου προτιμήσεις?
SOPHIE FUSTEC (LA CHICA): Φυσικά … THE BEATLES και ακόμη , RADIOHEAD, RUBEN BLADES, MF DOOM, CLAUDE DEBUSSY και JOHN COLTRANE.
ATHENS CALLING: Και τώρα κάτι για την περιοδεία σου και ειδικά για το μεγάλο pop/rock πάρτι …. ROCK EN SEINE FESTIVAL 2019 και το εκεί show σου.
SOPHIE FUSTEC (LA CHICA): Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για εμένα! Θα τραγουδήσω και θα χορέψω και θα δώσω όλα αυτά που πήρα .. Ελπίζω να συνδεθώ και με το ακροατήριο και έτσι να δημιουργήσω τα κατάλληλα συναισθήματα. Μου αρέσει να είμαι στη σκηνή και να επικοινωνώ με το κοινό. Κατά τα άλλα χαίρομαι για την περιοδεία μου και τις συναυλίες μου στη Γαλλία και στο Μεξικό,… θα ήθελα να παίζω παντού!
ATHENS CALLING: Για να ακούσουμε τώρα ,εσύ ,τι ακριβώς γνωρίζεις για τη χώρα μου την Ελλάδα … για τη μουσική μας ή για ότι άλλο.
SOPHIE FUSTEC (Ελλάδα): Ελλάδα, θα ήθελα πολύ να παίξω φυσικά στη χώρα σας Γνωρίζω το υπέροχο φαγητό σας, μου αρέσει η ταινία… “Ποτέ την Κυριακή” που την είδα εκατομμύρια φορές όταν ήμουν νέα ! Ξέρω για τη μυθολογία σας , γιατί η μητέρα μου μας διάβαζε (όταν ήμασταν παιδιά) όλες τις ιστορίες των θεών και την αγαπήσαμε !! Από μουσική ξέρω την μπάντα SOCRATES DRUNK THE CONIUM και φυσικά ότι ο Σωκράτης ήπιε το κώνειο! Γνωρίζω να χορεύω sirtaki αλλά και προφανώς θα ήθελα να μάθω περισσότερα για τη σύγχρονη σκηνή της Ελλάδας!
ATHENS CALLING: Όλα τα καλύτερα για σένα Sophie. Πολλές ευχαριστίες για τα όσα είπαμε και ότι το καλύτερο για τη μουσική σου!
SOPHIE FUSTEC (LA CHICA): ΕΓΩ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ και ελπίζω να έρθω πολύ σύντομα στην Ελλάδα για να παρουσιάσω τη μουσική μου και φυσικά να μάθω περισσότερα για την Ελλάδα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back