May 28, 2024

DIE TOTEN HOSEN… Η Γερμανική απάντηση στο μουσικό κίνημα Punk Rock (αποκλειστική συνέντευξή)

Die Toten Hosen , είναι το όνομα της μπάντας από το  Düsseldorf  , και χωρίς άλλο είναι η απόλυτη , Γερμανική απάντηση στο Μουσικό κίνημα της Punk Rock ! Σχηματίστηκε το 1982 και μέχρι σήμερα τα μέλη της μπάντας δημιουργούν αξιόλογη πορεία στο Μουσικό είδος που ακολουθούν και είναι μια από τις εμπορικότερες και πιο επιτυχημένες Γερμανικές πενταγραμμικές εκφράσεις ! Δισκογραφικά μέχρι το Μάη του 2017 ,μας  παρουσιάζουν 16 Studio albums,6 Live , 4 Compilation ,12 Video albums , 46  Music videos ,3 EPs και ακόμη 56 singles  !
Τους DIE TOTEN HOSEN αποτελούν σήμερα  οι : Campino  (Andreas  Frege) singer  Kuddel(Andreas Von Holst)electric guitarBreiti ( Michael Breitkopf) electric guitar Andi (Andreas Meurer)electric bass – και ο  Vom(Stephen George Ritchie ) από το 1998 στα drums .  
To έτος 2018 αποτελεί μια ξεχωριστή σελίδα στη μουσική τους πορεία όπου μέσα από ένα συναυλιακό Μαραθώνιο με τον γενικό τίτλο LAUNE DER NATOUR 2018 – DIE TOTEN HOSEN LIVE , παρουσιάζουν στο κοινό το εκπληκτικό μουσικό τους έργο
Στις 14 Ιουνίου οι DIE TOTEN HOSEN θα σταθμεύσουν στην Αυστρία, στο εκπληκτικό NOVA ROCK FESTIVAL 2018 (Nickelsdorf Pannonia Fields ) ως Headliners μεταξύ των MARILYN MANSONAVENGED SEVENFOLDTHE PRODIGYIRON MAIDEN VOLBEATBILLY IDOLSUNRISE AVENUE και άλλων .

Ο κιθαρίστας Michael Breitkopf (Breiti)…συνομιλεί  μαζί μας
ATHENS CALLING: Γεια σας από την Αθήνα ,πραγματικά πρέπει να σου πούμε ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση, που συνομιλούμε με ένα μέλος της αγαπημένης μας μπάντας των DIE TOTEN HOSEN.

Breiti – (DIE TOTEN HOSEN): Ανταποδίδω τις ευχαριστίες μου,  σε εσάς ! 
 
ATHENS CALLING: Αρχικά θα θέλαμε να μιλήσουμε για τους στίχους των τραγουδιών σας, είναι πραγματικά άξιοι λόγου και γεμάτοι νόημα ,αλήθεια πως τους δημιουργείτε και με ποιες αφορμές , για παράδειγμα για το ” Tage Wie Diese ”

Breite – (DIE TOTEN HOSEN): Η έμπνευση είναι η ίδια η ζωή, τόσο απλά. Όταν γράφουμε τραγούδια για ένα album, ό,τι είχε συμβεί σε εμάς αντιμετωπίζεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έτσι υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων, αγάπης, ζωής, θανάτου, πάρτι, ποδόσφαιρο. Το “Tage wie diese” είναι να βγούμε έξω για να συναντήσουμε φίλους, να πάμε κάπου να περάσουμε καλά, είναι ανοιχτό, μπορεί να είναι ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι ,μια συναυλία ,διασκέδαση ,ή κάτι άλλο .
ATHENS CALLING: ΣΤα 36 χρόνια ζωής της μπάντας μας έχετε δώσει ουκ ολίγα ακούσματα ,όπως τα 16 στούντιο άλμπουμ, τα 5 live, τα 3 compilation,τα 56 singles ! Πείτε μας, υπάρχει ένα άλμπουμ ή τραγούδι που αγαπάτε περισσότερο από όλα αυτά

Breite – (DIE TOTEN HOSEN): Είναι δύσκολο να το πεις αυτό, γιατί δεν ακούς τη μουσική σου με τον ίδιο τρόπο που κάνεις στα τραγούδια άλλων συγκροτημάτων. Άλμπουμ,θα έλεγα ότι τα Ein kleines bisschen Horrorschau, το Opium fürs Volk, το Auswärtsspiel και το Ballast der Republik είναι μερικά από τα καλύτερα album μας και τα δύο Learning English albums ήταν μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία. Τραγούδια,  για μένα είναι  ένα τραγούδι καλό αν πέσει καλά, όταν το παίζουμε ζωντανά και το νιώθεις ,όταν  το αισθάνεσαι. Από αυτή την άποψη λοιπόν θα έλεγα ότι  τραγούδια όπως ο Hier kommt Alex, Wünsch dir was, Pushed Again, αλλά και τα ήσυχα όπως το Nur zu Besuch είναι σίγουρα καλά τραγούδια για μένα.
 
ATHENS CALLING: ” Die Toten Hosen ” διαλέξατε ένα ξεχωριστό όνομα για τη μπάντα σας, αλήθεια ποιος είναι ο νονός του ονόματος της μπάντας

Breite – (DIE TOTEN HOSEN): Το “Tote Hose” είναι μια αργκό έκφραση στη Γερμανική γλώσσα για “τίποτα δεν συμβαίνει”, “βαρετό”, “κακό στο κρεβάτι” κλπ. Όταν ξεκινήσαμε με το συγκρότημα, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλό όνομα. Δεν μπορώ να θυμηθώ όμως ποια ήταν ακριβώς η ιδέα.

ATHENS CALLING: Σε ποιο από τα μουσικά είδη κατατάσσετε τη μουσική σας Punk Rock, Hard Rock, Rock ή κάτι άλλο .

Breite – (DIE TOTEN HOSEN): Αυτές οι κατηγορίες δεν είναι πλέον σημαντικές για εμάς. Ξεκινήσαμε στο πλαίσιο του κινήματος punk rock, εμπνευστήκαμε από συγκροτήματα των The Clash,  Damned,  Ramones κλπ. Αλλά από τότε πολλά έχουν συμβεί στη μουσική και στη ζωή μας, οπότε δεν μπορώ να σας πω στα σίγουρα  τι ετικέτα για να βάλετε.
 
ATHENS CALLING: Τι ξέρετε για την Ελλάδα; Έχετε επισκεφθεί τη χώρα μας;

Breite – (DIE TOTEN HOSEN): Έχω έρθει στην Αθήνα για τον Τελικό του Champions League , Λίβερπουλ –Μίλαν,είδα την πόλη, επίσης ήμουν στη Κέρκυρα, για περίπου δύο εβδομάδες πριν από λίγα χρόνια. Φυσικά και τα δύο μέρη είναι πολύ διαφορετικά, μου άρεσε πολύ και θα ήθελα να δω περισσότερα από τη χώρα σας, ήταν πολύ εύκολο να περάσεις καλά με τους ανθρώπους που γνώρισα. Επίσης για πολλά χρόνια δίπλα στο σπίτι μου στο Ντίσελντορφ υπήρχε μια Ελληνική οικογένεια που είχε ένα μικρό market  εκεί συναντούσα πολλούς  Έλληνες ,έτσι κατά κάποιο τρόπο για χρόνια ήμουν στην Ελλάδα, σχεδόν κάθε μέρα

ATHENS CALLING:  Θα θέλατε να μας πείτε, αν θέλετε, τη γνώμη σας για τη Μετανάστευση αλλά και την Ξενοφοβία;

Breite – (DIE TOTEN HOSEN): Από την αρχή η θέση μας ήταν πολύ ξεκάθαρη ενάντια στους νεοναζί, τον ρατσισμό, τη ξενοφοβία και γράψαμε πολλά τραγούδια εναντίον της, επίσης  συνεργαζόμαστε με την  Pro Asyl  υπέρ των αιτούντων άσυλο και συμμετέχουμε σε εκστρατείες που σχετίζονται με αυτό.

ATHENS CALLING: Σίγουρα η παρουσία σας σε συναυλίες είναι κάτι που αγαπάτε είναι κάτι το ξεχωριστό για εσάς  και η μπάντα σας  αυτή την εποχή είναι σε δράση και μιλάω  για την περιοδεία σας, ” DIE TOTEN HOSEN LAUNE DER NATOUR ” όπου θα έχουμε την ευκαιρία να σας απολαύσουμε και στις 14/06/18 σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ , στο NOVA ROCK FESTIVAL.
 
Breite – (DIE TOTEN HOSEN): Είμαστε πολύ ευγνώμονες που υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι που έρχονται στις συναυλίες μας και που μας επιτρέπουν να κάνουμε ό, τι μας αρέσει περισσότερο, να κάνουμε περιήγηση, παίζοντας live όπου    συναντάμε πολλούς  παλαιούς αλλά  και νέους φίλους, μας δίνεται η ευκαιρία να παίζουμε με άλλες μπάντες, στα σίγουρα είναι αυτό για το οποίο εξακολουθούμε   να είμαστε πιο παθιασμένοι.

ATHENS CALLING: Να είσαι πάντα καλά Breiti σε ευχαριστούμε πολύ για τη συνομιλία  μας …. και ελπίζω ότι θα σας συναντήσουμε και θα απολαύσουμε το μουσικό σας αποτέλεσμα στο NOVA ROCK FESTIVAL

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back