June 18, 2024

DeathDisco MiniFest 2K19…At Fuzz Live Music Club ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 Συνέντευξη με τον Λεωνίδα Σκιαδά

Το Σάββατο 23 του Φλεβάρη στο Fuzz Live Music Club (Πατρ. Ιωακείμ 1- Ταύρος) θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε  το DeathDisco  MiniFest  2K19 !

Πρόκειται για τη διοργάνωση ενός πραγματικά αξιόλογου Festival που εμείς θα λέγαμε χωρίς να υπερβάλουμε, ότι κάθε άλλο από MiniFest θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε, λόγω της συμμετοχής των σημαντικών ονομάτων , από το μουσικό φάσμα των ήχων  Darkwave/ Electro και Post Punk !

Έτσι  θα έχουμε την ευκαιρία, να ακούσουμε και φυσικά να δούμε επί της σκηνής  τους  εκπληκτικούς VNV (Headliners) και ακόμη άλλα τρία πολύ αξιόλογα σχήματα Τους IN THE NURSERY από το Sheffield , THE FROZEN AUTUMN από την Ιταλία και τέλος τους  Βέλγους WHISPERING SONS!

Με αφορμή λοιπόν τα όσα προαναφέραμε και η συνομιλία μας με τον διοργανωτή    του DeathDisco  MiniFest  2K19 Λεωνίδα Σκιαδά !

ATHENS CALLING: Πραγματικά οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μας εξέπληξε αυτή η ανακοίνωση , του DeathDisco  MiniFest 2K19 σε μια εποχή που τουλάχιστον το Χειμώνα ,δεν γίνονται τέτοια events ! Αλήθεια πως γεννήθηκε το ιστορικό αυτής της απόφασης ,στη δημιουργία δηλαδή του Fest ?

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΚΙΑΔΑΣ : Η σκέψη της διοργάνωσης ενός φεστιβάλ σε έναν μεγαλύτερο χώρο από αυτόν του death disco υπήρχε ανέκαθεν στο μυαλό μου. Άλλωστε αρκετά χρόνια πριν από την δημιουργία του Death Disco είχα κάνει ανάλογα εγχειρήματα σε χώρους όπως το Ρόδον και το Gagarin με την μορφή των elfentanz festivals. Φεστιβάλς τα οποία έγιναν στα 00”s και στα οποία είχαν συμμετάσχει συγκροτήματα όπως Deine Lakaien, Wolfsheim, And Also The Trees, And One, Mesh κτλ κτλ. Όμως ένιωσα ότι έφτασε η ώρα να ξανακάνω κάτι αντίστοιχο όταν οι VNV Nation, το ίσως μεγαλύτερο όνομα της σκηνής, εξέφρασε την επιθυμία να ξαναέρθει στην Αθήνα. Από την τελευταία τους εμφάνιση που είχε γίνει στην Αθήνα και που όλα τα χρήματα από τα εισιτήρια είχαν πάει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς – προσοχή, όχι τα έσοδα της συναυλίας αλλά όλα τα χρήματα των εισιτηρίων. Ακόμα και τα αεροπορικά τους τα είχαν πληρώσει οι ίδιοι από τη τσέπη τους – ένιωσα ότι πρέπει με κάποιον τρόπο να τους  ανταποδώσω την αγάπη που μας έδωσαν απλόχερα σε μια δύσκολη περίοδο. Και αποφάσισα τη δημιουργία του φεστιβάλ με αυτούς να είναι οπως και δήποτε οι headliners.

ATHENS CALLING: Είναι σήμερα, ένα οικονομικό ρίσκο η διοργάνωση ενός Festival?

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΚΙΑΔΑΣ : Ανέκαθεν ήτανε ένα μεγάλο οικονομικό ρίσκο η διοργάνωση ενός φεστιβάλ, πόσο μάλλον τώρα που η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι ακόμα αρκετά προβληματική και η οικονομική δυνατότητα των περισσότερων συμπολιτών μας είναι πολύ περιορισμένη. Στη ζωή όμως, αν δεν ρισκάρεις μένεις στάσιμος και βαλτώνεις. Και κανείς δεν το θέλει αυτό.

ATHENS CALLING: Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των ονομάτων τα οποία θα ακούσουμε στις 23 του Φλεβάρη στο Fuzz ? και πως αντέδρασαν στο κάλεσμα σας?

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΚΙΑΔΑΣ : Στόχος μου όταν διοργάνωνα αντίστοιχα φεστιβάλ στο παρελθόν ήταν να καλύπτεται ένα μεγάλο εύρος της λεγόμενης σκοτεινής εναλλακτικής σκηνής. Οπότε ήθελα αυτά τα τέσσερα συγκροτήματα που θα συμμετείχανε στο φετινό φεστιβάλ να κάνουν κάτι αντίστοιχο. Και νομίζω ότι το κατάφερα σε έναν αρκετά μεγάλο βαθμό, με τους VNV Nation να απευθύνονται στο πιο ευρύ electro κοινό, τους In The Nursery σε ένα πιο παραδοσιακό dark wave / esperimental κοινό, τους Frozen Autumn στους συμπαθούντες την electro wave μουσική και τέλος, στους Whispering Sons που είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η σύγχρονη post punk σκηνή. Σημαντικό επίσης ρόλο έπαιξε το να είναι οι μπάντες εντυπωσιακές επί σκηνής. Ακόμα και αν κάποιος δεν γνωρίζει κάποια από τις μπάντες το σίγουρο είμαι πως δεν θα μπορεί να ξεκολλήσει τα μάτια του από το stage του Fuzz. Όλα τα συγκροτήματα ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο κάλεσμα μου. Άλλωστε, με όλα αυτά τα γκρούπς έχουμε ξανά συνεργαστεί στο παρελθόν και διατηρούσαμε άριστες σχέσεις. Και πέρα από αυτό, όλες αυτές οι μπάντες έχουν μια ιδιαίτερη συμπάθεια για τη χώρα μας και βλέποντας πως πάει να γίνει πάλι κάτι πιο μεγάλο, θέλησαν με μεγάλη χαρά να συμμετέχουν.

ATHENS CALLING:  Και σχετικά με την διάρκεια του Festival ? Αναφέρομαι δηλαδή  για την έναρξη αλλά και τη λήξη του.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΚΙΑΔΑΣ : Οι πόρτες θα ανοίξουν στις επτά και υπολογίζω να έχουμε τελειώσει γύρω στη μία. Και μετά προφανώς όλοι μαζί θα πάμε στο Death Disco για τα μεθεόρτια. Τα γκρούπς θα έχουνε από περίπου 1h στην διάθεσή τους εκτός από τους VNV Nation που θα κάνουν ένα full set.

ATHENS CALLING: Κάτι τώρα για την πορεία σου στο χώρο. Αναρωτιόμαστε πάντα σχετικά με το πόσο αγαπάς αυτό που κάνεις ,αλλά και το τι συμβαίνει μέσα σου?

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΚΙΑΔΑΣ : Η αγάπη μου για τη μουσική είναι κινητήριος δύναμη για πάρα πολλά πράγματα που κάνω, χωρίς αυτήν θα ήμουν ένας εντελώς διαφορετικός και σίγουρα πολύ πιο μίζερος άνθρωπος. Μου αρέσει να ανακαλύπτω όλες τις πτυχές της μουσικής, είτε αυτό είναι τα dj sets, είτε η διοργάνωση συναυλιών  ή ακόμα και η δημιουργία των δικών μου μουσικών. Είναι κάτι που ανέκαθεν με ιντρίγκαρε και πολύ χαίρομαι που κουτσά στραβά τα καταφέρνω.

ATHENS CALLING: …Και με τον ελεύθερο σου χρόνο, τι γίνεται?

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΚΙΑΔΑΣ : Ελεύθερος χρόνος δεν υπάρχει πολύς, αλλά έτσι κι αλλιώς η όλη ενασχόληση με τη μουσική είναι κάτι που μου δίνει χαρά οπότε μπορώ να πω ότι ακόμα και όταν έχω κάποιον επιπλέον ελεύθερο χρόνο εκεί κατά κύριο λόγο τον ξοδεύω.

ATHENS CALLING: Λεωνίδα, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω εκ μέρους όλου του ATHENS CALLING G.R team, για τα όσα μας είπες και σε αυτό το σημείο σου δίνω το λόγο σχετικά με το κάτι άλλο, που εσύ θα ήθελες να προσθέσεις για το πραγματικά εντυπωσιακό  DeathDisco  MiniFest 2K19  .  

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΚΙΑΔΑΣ :  Κάτι που κρατάγαμε μυστικό μέχρι σήμερα είναι ότι την ακριβώς προηγούμενη μέρα του φεστιβάλ στο Death Disco θα κάνουμε μια βραδιά που θα είναι με ελεύθερη είσοδο και στην οποία πρόσβαση θα έχουν μόνο οι κάτοχοι των εισιτηρίων του φεστιβάλ. Σε αυτήν τη βραδιά λοιπόν θα υπάρξουν dj sets και θα παίξει live και μια από τις μπάντες του φεστιβάλ. Το όνομα της μπάντας όμως δεν θα ανακοινωθεί οπότε θα είναι μια μικρή έκπληξη για αυτούς που θα έρθουν.

ATHENS CALLINGΝα είσαι καλά φίλε … και ότι το καλύτερο στις σκέψεις και στις πράξεις σου!

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΚΙΑΔΑΣ :  Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας και τη βοήθειά σας στο να ενημερωθεί το κοινό σας για το DeathDisco MiniFest 2K19. Ελπίζουμε να σας δούμε στο Fuzz στις 23 Φεβρουαρίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019  –  DEATHDISCO MINIFEST 2K19  

Fuzz Live Music Club –  Πατριάρχου Ιωακείμ 1- Μοσχάτο Ταύρος  177 78

VNV NATION

IN THE NURSERY

 THE FROZEN AUTUMN

 WHISPERING SONS

ΤΑ  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Περιορισμένη προπώληση εισιτηρίων προς 28€
Υπόλοιπη προπώληση 30€
Εισιτήρια στο ταμείο 33€
Προπώληση : Le Disque Noir (Εξάρχεια), Death Disco (Ψυρρή) και Δίκτυο Viva

https://www.facebook.com/events/666572410384631/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back