April 25, 2024

CineCalling! Οι προτεινόμενες ταινίες της εβδομάδας!

Επτά ημέρες με νέες ταινίες στη Μεγάλη Οθόνη και το ATHENS CALLING GR. έχει να σας προτείνει μεταξύ των όσων προβάλονται κάποιες από αυτές που ίσως αξίζει το κόπο να δώσετε μιά ιδιαίτερη προσοχή, παράλληλα με όσες εσείς έχετε επιλέξει να δείτε!

ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΔΕΛΦΟΣ–Σκηνοθεσία/Σενάριο:ΦΕΡΙΤ ΚΑΡΑΧΑΝ
Μιά ταινία με τόσες διακρίσεις και με τέτοιο θέμα, σίγουρα δεν πρέπει να την χάσει κανείς! Πρόκειται γιά ένα συγκινητικό δράμα, που αποδεικνύει ότι η φιλία είναι ότι το πολυτιμότερο στη ζωή μας!Ένα αυστηρό οικοτροφείο γιά παιδιά Κούρδων στη ορεινή Ανατολία, ο Μέμο και ο φίλος του Γιουσούφ, ο διευθυντής & οι δάσκαλοι πιστοί στο κατεστημένο της γραφειοκρατίας, σχηματίζουν ένα ανορθόδοξο πάζλ… στο όνομα της φιλίας!Ο Σκηνοθέτης και Σεναριογράφος Ferit Karahan με αυτήν την ταινία διεκδικεί χωρίς αμφιβολία μιά ξεχωριστή θέση στους δημιουργούς, που γυρίζοντας μιά ταινία λένε τα πράγματα με το όνομά τους, σε μιά κοινωνία που κάθε άλλο από Αγγελική …μπορεί να πει κανείς, ότι είναι πλασμένη… ειδικά στα οικοτροφία!Τούς ρόλους ερμηνεύουν οι Samet Yildiz, Ekin Koç, Mahir Ipek, Melih Selcuk.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΜΟΥ-Σκηνοθεσία/Σενάριο:Αϊτέν Αμίν
Βρισκόμαστε σε μιά μικρή πόλη κοντά στο Δέλτα του Νείλου, ηρωίδα της ιστορίας μας μιά 19χρονη κοπέλλα που ζεί σε δύο κόσμους … δύο ζωές !Από τη μία, η αλήθεια που οριοθετείται από τη συντηρητική Αιγυπτιακή κοινωνία και από την άλλη η ουτοπία και μυστηριώδη ζωή του διαδυκτίου. Πρόκειται γιά μιά ταινία σημερινή, άμεση και αληθινή που μιλά γιά τα όσα έχουν να αντιμετωπήσουν οι νέοι σήμερα… ζώντας αφενός στην ουτοπία και τον ψεύτικο κόσμο των social media και αφετέρου στα πρέπει και τα μη μιάς φτιασιδωμένης με μάσκα … κοινωνία της ΄΄αλήθειας΄΄. Σκηνοθέτης / σεναριογράφος της ταινίας είναι η Αιγύπτια Ayten Amin, η οποιά στο παρελθόν μας έχει παρουσιάσει, το 2011 συνεργαζόμενη με συναδέλφους της το ντοκυμαντερ με τον εντυπωσιακό τίτλο ΄΄Tahrir 2011: The Good, the Bad and the Politician΄΄ και το 2013 τη δραματική ταινία ΄΄Villa 69΄΄.Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Bassant Ahmed,Basmala Elghaiesh,Hussein Ghanem, Hagar Mahmoud και άλλοι.

ΕΝΑΣ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ-Σκηνοθεσία/Σενάριο:Γκάι Ρίτσι
Καλώς τον … και ας ΄΄άργησε΄΄, θα πούμε και γιά περίπου 120΄ απολαύστε τον ΤΖΕΪΣΟΝ ΣΤΕΪΘΑΜ να ερμηνεύει ένα ακόμη ρόλο στα μέτρα του και μαζί του οι Τζος Χάρτνετ,Τζεφρι Ντόνοβαν,Εντι Μάρσαλ,Σκοτ Ιστλουντ και Λάζ Αλόνσο. Πρόκειται γιά μιά καλογυρισμένη ταινία του Γκάι Ρίτσι,μιά περιπέτεια που είναι βασισμένη στο Γαλλικό θρίλερ δράσης «Le convoyeur» / «Η Χρηματαποστολή» του 2004 και που την προτείνουμε γιά τους φ΄λους του είδους και όχι μόνο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back