June 18, 2024

ALANNAH MYLES… συνέντευξη με τη φωνή του Black Velvet

Ήταν το έτος 1989, όταν άκουσα για πρώτη φορά το τραγούδι με τον εκπληκτικό  τίτλο ‘’Black Velvet’’, ερμηνευμένο από την ξεχωριστή φωνή της Alannah Myles Από τότε μέχρι σήμερα πέρασαν αρκετά χρόνια και ένα από όνειρα  μου έγινε  πραγματικότητα στο να συνομιλήσω δηλαδή με αυτή τη σημαντική καλλιτέχνιδα    τραγουδίστρια και τραγουδοποιό την Alannah  Myles !

ATHENS CALLING: Γεια σου Alannah καλωσορίζοντάς εσένα στο Athens Calling G.r οφείλουμε να σου πούμε ότι αισθανόμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι, γιατί έχουμε απέναντι μας μια σπουδαία καλλιτέχνιδα.
ALANNAH MYLES: Είστε ευπρόσδεκτοι και πραγματικά σας ευχαριστώ για την συνεχή από εσάς, υποστήριξη της μουσικής μου.
ATHENS CALLING: Είναι πολλές οι φορές εκείνες που αναρωτιόμαστε τι να είναι εκείνο που κρατάει μέχρι σήμερα το BLACK VELVET ακόμα ζωντανό!
ALANNAH MYLES: Δεν έχω να δώσω μια απλή εξήγηση για αυτήν την τεράστια δημοτικότητα του Black  Velvet, που φαίνεται να έχει δώσει στο τραγούδι μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από ό, τι  άλλα τραγούδια ποπ ή μπλουζ ! Θα πρέπει  να πω ότι ίσως να οφείλεται εν μέρει δηλαδή, στο ότι είναι ένα μπλουζ τραγούδι διατεταγμένο και τραγουδισμένο, σαν ένα καλοφτιαγμένο ποπ  τραγούδι αλλά  με μια αμείλικτη ηχογράφηση . Όμως σίγουρα είναι κάτι περισσότερο από αυτό! Όλοι όσοι εργάστηκαν στην ηχογράφηση το θυμούνται ως το περίεργο άτομο και όχι ως κομμάτι που θα περίμενε κανείς να βρει σε άλμπουμ σκληρού ροκ της δεκαετίας του ’90. Είναι μια ιστορία η οποία αιχμαλωτίζει όλες τις αναμνήσεις της Αμερικανικής καρδιάς ,του country blues κατά τη διάρκεια ενός κυματισμού του Μισισιπή που λέει την ιστορία μιας Αμερικανικής εικόνας, του Elvis Presley,του Βασιλιά R & R.

ATHENS CALLING: Ενώ έχετε τόσα αξιόλογα τραγούδια εντούτοις ένα μεγάλο μέρος των φίλων της  μουσικής σταματάνε μόνο στην ερμηνεία του Black Velvet και έτσι αγνοούν τόσα άλλα αξιόλογα τραγούδια σας .Τελικά η τόσο μεγάλη δημοτικότητα ενός τραγουδιού κάνει καλό ή κακό στη πορεία ενός καλλιτέχνη ;
ALANNAH MYLES: Πώς κάτι, τόσο μεγάλο, όσο αυτό το τραγούδι το Black Velvet δεν είναι δυνατόν  και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μη καλό για την καριέρα ενός καλλιτέχνη αυτό σίγουρα θα  μπορούσε να χαρακτηρισθεί  έτσι απλά ως άγνοια. Όσοι λοιπόν εξακολουθούν να γνωρίζουν τον κατάλογό των τραγουδιών μου γνωρίζουν και θυμούνται τα τραγούδια που κατατάσσονται υψηλότερα στα charts από το Black Velvet σε ορισμένες χώρες του κόσμου. 
The only country who refers to me as a “one hit wonder” is America because no tracks were promoted quite the way Black Velvet was. It was the last single of 7 singles released from a 10 song record In fact, Atlantic Records CEO informed me they were not releasing me from my 8 album contract but that I would no longer be receiving any financing for my upcoming records on the very night I received a second Grammy nomination in 1993 for Rockinghorse which was solely responsible for obstructing a perfectly good recording career.
ATHENS CALLING: Εκτός από την καταπληκτική φωνή σου κατά γενική ομολογία εσύ είσαι και μια πολύ όμορφη γυναίκα. Αυτό σας βοήθησε στην καριέρα σας;
ALANNAH MYLES: Σας ευχαριστώ. Υποθέτω ότι θα έλεγα ψέματα εάν θα ήθελα να αρνηθώ ότι είμαι φωτογενής μπροστά από την κάμερα αλλά και ότι η τηλεοπτική μου κατάρτιση δεν είχε καμιά σχέση αρχικά με την εκπληκτική επιτυχία που είχα  Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής σε αυτό το ντεμπούτο CD ακουγότανε  στο ρ/φ στον Καναδά είτε ήταν ένα μόνο είτε όχι. Στους πρώτους 18 μήνες το Black Velvet  ξεπέρασε σε πολλές χώρες στον κόσμο το Lover Of Mine και επίσης  το Love Is και το Song Instead Of A Kiss από το δεύτερο άλμπουμ μου.

ATHENS CALLING: Αυτή την εποχή έχουμε συνεχής αναφορές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για κάποια σκάνδαλα καλλιτεχνών, ποιά είναι η γνώμη σας για όλα αυτά.
ALANNAH MYLES: Έχω λίγα λόγια να πω για τα αναφερόμενα ως σεξουαλικά σκάνδαλα. Κανένας δεν μιλάει παρά μόνο αν μπορεί να αντέξει το κόστος των διαφορών. Μερικοί δικάζουν, ορισμένοι εγκαταλείπουν, μερικοί απλώς κινούνται προσπαθώντας να μάθουν από το παράδειγμα των άλλων αντί να γίνουν ένα.
ATHENS CALLING: Επιστρέφοντας και πάλι τη κουβέντα μας για τη μουσική θα θέλαμε να μας αναφέρετε ποιο είδος μουσικής σας αρέσει να ακούτε περισσότερο 
ALANNAH MYLES: Έχω αγαπήσει πάντα πολύ καλά ποπ τραγούδια ή ακόμη και  καλλιτέχνες που τραγουδούν black & blues τα οποία καταγράφουν την ψυχή του καλλιτέχνη. Εφόσον γίνεται με πεποίθηση, οι λέξεις και η μουσική είναι πιστευτές και δεν εξαρτώνται από τον αυτόματο συντονισμό ή άλλες παρόμοιες φωνητικές διακοσμήσεις για να προσελκύσουν τον ακροατή.
ATHENS CALLING: Με τα μελλοντικά σου σχέδια τι γίνεται, υπάρχει στα σχέδια σας κάποιο νέο album ή κάτι άλλο;
ALANNAH MYLES: Έχω γράψει υλικό για ένα vintage  style  blues άλμπουμ για την τελευταία δεκαετία αν και θα ήθελα επίσης να γράψω και  ένα a
lbum για  παιδιά. Δεν υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα κεφάλαια για επενδύσεις, αλλά θα φτάσω εκεί ένα τραγούδι κάθε φορά.
ATHENS CALLING: Πραγματικά θα ήθελα να σε ευχαριστήσω από το βάθος της καρδιάς μου, για τα όσα μας είπες και θα πρέπει να ξέρεις ότι στην Ελλάδα έχεις πολλούς φαν των τραγουδιών σου.
ALANNAH MYLES: Να ξέρεις ότι και εγώ έχω ευχάριστες αναμνήσεις  από την Ελλάδα , για την εκτέλεση της μουσικής μου με μέλη της Κρατικής Συμφωνικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης τον Ιούλιο του 2008.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back