June 18, 2024

3 ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΜΠΑΝΤΕΣ ΑΠΟ ΑΥΣΤΡΙΑ! THE ZSA ZSA GABORS-DEMENZIA KOLEKTIVA-SUX SUX SUX! Ο Mots T. Sux (Matthias Nimpfer) και οι 5 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ!

Από το 2007 μέχρι και σήμερα παρακολουθώντας τη Μουσική Σκηνή στην Αυστρία διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πολλά και αξιόλογα συγκροτήματα, γεμάτα μουσική ενέργεια, δυστυχώς όμως αυτά είναι άγνωστα στον κόσμο και φυσικά και στην Ευρώπη.

Συγκροτήματα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα αντίστοιχα της Μεγάλης Βρετανίας.

Τα Αυστριακά συγκροτήματα δημιουργούν τραγούδια σε όλα τα μουσικά είδη με αξιόλογους στίχους και μουσική!

Ανάμεσα στα Αυστριακά συγκροτήματα που έχουμε ακούσει κατά καιρούς, είναι και τα 3 συγκροτήματα που θα σας παρουσιάσουμε!
Εννοούμε … THE ZSA ZSA GABORS , DEMENZIA KOLEKTIVA και SUX SUX SUX!

THE ZSA ZSA GABORS

THE ZSA ZSA GABORS (Punk Rock), ιδρύθηκαν το 2013 στην Αυστριακή πόλη St. Pölten, και ανεβαίνουν στο punk rock ουρανό βήμα βήμα, με αρκετή επιτυχία!

Η μπάντα είναι πράγματι αφοσιωμένη στο κλασικό punk rock, αυτό αποδεικνύεται εξάλλου στις ηχογραφημένες δημιουργίες τους αλλά και στις ζωντανές τους εμφανίσεις!

Στο στούντιο επικεντρώθηκαν σε λεπτές μουσικές αποχρώσεις, όπως στο πιάνο, δημιουργώντας έτσι οργανικές ηχογραφήσεις, για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και ήχο, που μπορεί να χαρακτηρισθεί… μελωδικό, πιασάρικο, αλλά και έντονα ”θυμωμένο!”

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

2013 SELF TITLED CD Rock’n’Roll Highschool Records
2015 LIFE KILLS CD/LP Rock’n’Roll Highschool Records
2016 REVOLUTION ROCK CD/PicLP Rock’n’Roll Highschool Records
2017 SPLIT with THE BLACK TAPE 7″ Ghetto Box Records
2017 BLACK ROADS BLANK THOUGHTS CD/LP Mad Butcher Records
2019 X CD/LP Mad Butcher Records
2022 GLOSS CD/LP Mad Butcher Records

DEMENZIA KOLEKTIVA

DEMENZIA KOLEKTIVA ( Δεν μπορεί να συμπεριληφθεί σε κανένα μουσικό είδος),ιδρύθηκαν στη Βιέννη τον Νοέμβριο του 2009. Στα τέλη του 2010 κυκλοφόρησαν στην TRABUC RECORDS ένα split 7″ EP με τον DISPARO (HC-Punk από τη Βαλένθια της Ισπανίας).

Αργότερα το 2011 υπήρξε asampler συμμετοχή στο ILLEGAL BY CHOICE EP στο DE:NIHILRECORDS. Ακολούθησε το ντεμπούτο LP TWISTED CHORDS τον Αύγουστο του 2014 με 12 punk rock τραγούδια με μελωδίες, πιασάρικες και γεμάτες συναισθήματα.

Η DEMENZIA KOLEKTIVA(δεν μπορεί να ενταχθεί σε κάποιο μουσικό είδος)
Η μπάντα αυτή αναζητά και πορεύεται κάπου…ανάμεσα σε κλασικό πανκ ροκ, κάποιο πρώιμο αναρχο-πανκ και στον ήχο του ’77.
Ταυτόχρονα, οι Demenzia Kolektiva είναι εξαιρετικά μοναδικoί σε ευέλικτες και ποικίλες δημιουργίες χάρη στο τραγούδι της Carolina και τους ισπανικούς και αγγλικούς στίχους.

Γρήγορο, παθιασμένο πανκ ροκ με δύναμη, μελωδίες, θυμό και μελαγχολία, μοχθηρό και όμως καθαρό και ευθύ για πιασάρικα τραγούδια διάρκειας 2 λεπτών.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

DEMENZIA KOLEKTIVA / DISPARO – SPLIT 7“ EP
VA – ILLEGAL BY CHOICE 7“ EP
DEMENZIA KOLEKTIVA – st LP
DEMENZIA KOLEKTIVA / DIM PROSPECTS – SPLIT 7“ EP

SUX SUX SUX

SUX SUX SUX (Surfin’ GaragePunk) Φανταστείτε, ότι είστε καλεσμένοι να περάσετε μια μέρα στην παραλία μαζί με τους The Mummies και τους Black Lips…
Σας ακούγεται τρομερό και άρρωστο; Λοιπόν, ΝΑΙ έχετε δίκιο. Όμως προτείνουμε να φορέστε το πιό καλύτερο σας σορτς και ότι σας ακολουθεί στη παραλία, γιατί η Sux Sux Sux,σίγουρα με τους ήχους τους, θα σας κατακεραυνώσουν!

Οι τύποι στη κυριολεξία τα ”σπάνε” είναι επίσημα γνωστοί ως Salami Sux, υπάρχουν εδώ και καιρό και προέρχονται από τις υδρορροές της Βιέννης και STP. SUX³ = Sux Sux Sux… τα μαθηματικά είναι περίπλοκα… αλλά μην ανησυχείτε, ο ήχος τους στο garage surf punk δεν είναι!

Ως SALAMI SUX κυκλοφόρησαν το 2021 δύο αξιόλογα LP πρόκειται γιά το “Salami Sux” & φυσικά για το “Salami Sux ‘n’ Roll Vol.1” μέσω της TOPSY-TURVY RECORDS GERMANY.

Το 2024 θα κυκλοφορήσουν με το όνομα SUX SUX SUX ως LP 10″.

Ο Mots T. Sux (Matthias Nimpfer) και οι 5 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ!

Ο Mots T. Sux (Matthias Nimpfer) είναι μέλος και των 3 συγκροτημάτων!
Είναι ένας σπουδαίος και ταλαντούχος μουσικός προερχόμενός από την Αυστριακή πόλη Sankt Pölten! Έχει επισκεφτεί την Ελλάδα αρκετές φορές με την πολυμελή οικογενεια του, πρόσφατα ήταν και στην Αθήνα!
Ο Mots T. Sux (Matthias Nimpfer), παίζει μπάσο και στα 3 συγκροτήματα.
Εννοώ τους … THE ZSA ZSA GABORS , DEMENZIA KOLEKTIVA και SUX SUX SUX!
Μια μέρα στα τέλη Μαΐου είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση μαζί του…

Athenscalling.gr: Γεια σου Mots και καλώς ήρθες στο webzine του πολιτισμού!

Mots T. Sux ( Matthias Nimpfer ): Γεια σου Θοδωρή! Πολύ χαίρομαι που θα τα πούμε…
Θερμούς χαιρετισμούς από την Αυστρία!

Athenscalling.gr: Κοίτα… Μου αρέσουν πάρα πολύ, πολλά από τα συγκροτήματα από την Αυστρία, αλλά αναρωτιέμαι για το ότι αυτά τα Αυστριακά συγκροτήματα δεν έχουν γίνει γνωστά σε όλη την ευρωπαϊκή μουσική σκηνή;

Mots T. Sux ( Matthias Nimpfer ): Η Rock σκηνή δεν είναι τόσο μεγάλη στην Αυστρία.
Τα Αυστριακά συγκροτήματα έχουν λίγες ευκαιρίες να εμφανιστούν, ειδικά στη χώρα τους.
Πάντα πρέπει πρώτα να γίνουν γνωστοί στο εξωτερικό για να τραβήξουν περισσότερη προσοχή στην Αυστρία.
Αλλά υπάρχουν μερικά πολύ ωραία Underground συγκροτήματα όπως οι DeeCracks, The Incredible Staggers, Batman και The Mighty Antiheroes και πολλά άλλα.

Athenscalling.gr: Είσαι μέλος και στα 3 συγκροτήματα, εννοώ THE ZSA ZSA GABORS – DEMENZIA KOLEKTIVA- SUX SUX SUX, περιγράψτε τα 3 είδη συγκροτημάτων και ποιο από τα 3 είδη μουσικής αγαπάτε περισσότερο;

Mots T. Sux ( Matthias Nimpfer ): Οι Zsa Zsa Gabors ξεκίνησε ως ένα τοπικό group σε κλειστούς χώρους.
Θέλαμε να παίξουμε μερικά απλά τραγούδια στο πνεύμα της αυθεντικής πανκ ροκ και να περάσουμε καλά με τους φίλους μας!
Περισσότερα τραγούδια γράφτηκαν γρήγορα και συνεχίσαμε να πηγαίνουμε στο στούντιο.
Έτσι έχουμε αυτή τη στιγμή 5 άλμπουμ και ένα σινγκλ.

Η Demenzia Kolektiva ξεκίνησε όταν διαλύθηκε το πρώην συγκρότημα “Skeptic Eleptic”.
Ο ντράμερ Thomsn γνώρισε την Carolina, η οποία παίζει στο σκληροπυρηνικό συγκρότημα Ruidosa Inmundicia. Ήθελε να δημιουργήσει ένα συγκρότημα που να είναι πιο πανκ.
Στην αρχή λοιπόν ανακατέψαμε το πανκ του ’77 με σκληροπυρηνικό και αυτό με ισπανικούς στίχους. Με τον καιρό το στυλ μας εξελίχθηκε περισσότερο προς το postpunk.

Οι Sux Sux Sux – ο πρώην ονομαζόμενοι “Salami Sux” κάνει ένα απλό Garagepunk με το Surfwipe. Κατά τη διάρκεια της περιόδου Corona, το συγκρότημα εξελίχθηκε από μια καθαρά διασκεδαστική ιστορία ηχογράφησης σε μια πραγματική μπάντα.
Έχουμε ήδη κυκλοφορήσει 2 άλμπουμ και πρόκειται να κυκλοφορήσουμε την επόμενη κυκλοφορία μας το φθινόπωρο του 2024.
Φυσικά μου αρέσουν όλα τα είδη των συγκροτημάτων μου.
Βασικά είναι όλα απλό, απλό punk rock με πολλή ενέργεια. Λατρεύω το Punkrock σε όλες τις πτυχές.

Athenscalling.gr: Πόσο εύκολο ή ίσως δύσκολο είναι… να παίζεις σε τρεις μπάντες με διαφορετικά μουσικά είδη;

Mots T. Sux ( Matthias Nimpfer ): Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να βρεις χρόνο για πρόβες.
Κάνουμε πρόβες σχεδόν κάθε εβδομάδα με τον Zsa Zsa Gabors. Αυτό είναι σίγουρα στο ημερολόγιο.
Με τις άλλες δύο μπάντες κάνουμε πρόβες μόνο πριν από τις συναυλίες ή πριν πάμε στο στούντιο.

Πάντα δοκιμάζω τα τραγούδια μόνος μου στο σπίτι πριν από μια παράσταση. Αυτό με βοηθάει να είμαι πιο ασφαλής. Διαφορετικά δεν είναι μεγάλο πρόβλημα.

Athenscalling.gr: Και για τα μελλοντικά σχέδια για – THE ZSA ZSA GABORS – DEMENZIA KOLEKTIVA- και SUX SUX SUX;

Mots T. Sux ( Matthias Nimpfer ): Οι Zsa Zsa Gabors θα επιστρέψουν σύντομα στο στούντιο. Πιθανότατα έχουμε ηχογραφήσει 30 demo μέχρι τώρα.
Το πιο δύσκολο μέρος θα είναι να βρούμε μια επιλογή εδώ. Φυσικά θα θέλαμε να παίξουμε πολλά live, αλλά υπάρχουν και οι οικογένειές μας, οι οποίες θα πρέπει να συμφωνήσουν!

Θα θέλαμε επίσης να ηχογραφήσουμε σύντομα μερικά νέα τραγούδια με την Demenzia Kolektiva. Δυστυχώς, ο χρόνος είναι πάντα ένα πρόβλημα εδώ. Η Carolina και ο Thomsn έχουν μικρά παιδιά. Οπότε σπάνια προλαβαίνουμε να κάνουμε πρόβες.
Θα παίξουμε ένα Σερβικό φεστιβάλ DIY το καλοκαίρι και επίσης θα παίξουμε μια παράσταση στη Βουδαπέστη. Ανυπομονώ πραγματικά.

Με τους Sux Sux Sux θα κυκλοφορήσουμε σύντομα ένα 10″ στη Γερμανική εταιρεία Topsy Turvy Records. Παίζουμε ζωντανά στο French Marvelous Festival και στο Austrian Saufzipf Festival.
Έχουμε επίσης προγραμματισει και κάποιες άλλες συναυλίες.
Να ξέρις είναι πολύ διασκεδαστικό να παίζεις ζωντανά.

Athenscalling.gr: Πριν το τέλος της συνέντευξης, πείτε μας, ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρό σας, ως θα πω ένας μεγάλος και ταλαντούχος μουσικός;

Mots T. Sux ( Matthias Nimpfer ): Το μεγαλύτερο όνειρό μου είναι απλώς να συνεχίσω να διασκεδάζω όπως κάνω πάντα. Η ζωντανή αναπαραγωγή δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη όσο είναι τώρα. Όλα τα μέλη του συγκροτήματος ξέρουν γιατί το κάνουμε αυτό.

Δεν είναι να βγάλεις λεφτά, είναι απλώς να διασκεδάσεις.
Όμως υπάρχουν ακόμα όνειρα. Θα ήθελα να παίξω ζωντανά σε χώρες όπως στην Αγγλία,τη Πολωνία και φυσικά στην Ελλάδα.

Επίσης σε ορισμένα φεστιβάλ όπως το “Back to Future Festival” και το “Mighty Sounds Festival” … μην το ψάχνεις … έρχεται όμως όπως έρχεται. Είναι όλα ωραία όπως είναι!

Athenscalling.gr: Ευχαριστώ Mots, ό,τι καλύτερο σε εσάς και στα μέλη των THE ZSA ZSA GABORS, DEMENZIA KOLEKTIVA και SUX SUX SUX! Μια μεγάλη αγκαλιά από την Αθήνα… και ελπίζω να σας απολαύσω σύντομα σε μια συναυλία στην Ελλάδα!

Mots T. Sux ( Matthias Nimpfer ): Ναι, πραγματικά ελπίζω να παίξουμε ζωντανά κάποια στιγμή στην Ελλάδα. Αυτό θα ήταν υπέροχο!
Θοδωρή, φίλε μου – ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υποστήριξη και τη συνέντευξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back