March 28, 2024

ΤΑ 3 ΜΕΓΑΛΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ 2022 ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Και μετά τη σιωπή… και πάλι η ΜΟΥΣΙΚΗ, που πραγματικά μας έλειψε τόσο πολύ!

Έτσι λοιπόν τα 3 Μεγάλα Φεστιβάλ, που διεξάγονται στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα, σχεδίασαν και είναι έτοιμα να πραγματοποιήσουν τη Μεγάλη τους Επιστροφή, χαρίζοντας μας αξέχαστες μουσικές καλοκαιρινές βραδιές με την on stage εμφάνιση των σημαντικότερων ονομάτων από τη Διεθνή Μουσική Σκηνή!

Το πάρτι θα ξεκινήσει στην Αθήνα στις 8 του Ιουνίου και πιο συγκεκριμένα από τη Πλατεία Νερού στο Φάληρο και θα συνεχιστεί στη Τεχνόπολη στο Γκάζι, για να βρεθούμε αργότερα βορειότερα στο Ο.Α.Κ.Α, με επιστροφή και ολοκλήρωση του φεστιβαλικού οδοιπορικού μας τον Ιούλιο στις 23 Ιουλίου από εκεί που ξεκινήσαμε … στη Πλατεία Νερού στο Φάληρο!

Ο λόγος για το RELEASE ATHENS στη Πλατεία Νερού στο Φάληρο, το PLISSKEN στη Τεχνόπολη και το EJEKT στο Ο.Α.Κ.Α!

Φυσικά αυτά δεν θα είναι τα μοναδικά, μια που σε όλη την Ελλάδα θα γίνουν και τόσες άλλες συναυλίες αλλά τόσα ακόμη φεστιβάλ!

Χρόνια σιωπής λοιπόν και αναμονής για τα Μουσικά Φεστιβάλ, όμως και πάλι ήρθε η στιγμή για αυτό που όλοι εμείς περιμέναμε με ανυπομονησία, ήταν αυτή η μεγάλη επιστροφή των Μουσικών Φεστιβάλ κυρίως στην Αθήνα, που σίγουρα θα δώσει ένα άλλο νόημα στη ζωή όλων εμάς… που έχουμε έδρα και ζούμε στην τσιμεντούπολη!

Χίλιες μύριες όσες… πενταγραμμικές δημιουργίες αναμένεται να μας χαρίσουν τα μουσικά σχήματα των…

MUSE, BONOBO, CARIBOU, CLUTCH, BAUHAUS,LONDON GRAMMAR, IGY POP , MANOWAR, SEPULTURA, NICK CAVE AND THE BAD SEEDS, Π. ΠΑΥΛΙΔΗΣ, EPICA, YUNGBLUD, NOTHING BUT THIEVES,SLIPKNOT, MALA RODRIGUEZ, SLOWTHAI, Γ.ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ, JUDAS PRIEST,LIAM GALLAGHER,PET SHOP BOYS αλλά και τόσων άλλων που θα αναφερθούμε στη συνέχεια!

Καλοκαίρι του 2022 Αθήνα και τα 3 Μεγαλύτερα Μουσικά Φεστιβάλ της χώρας μας… Επιστρέφουν και πάλι, δίνοντας το καλύτερο Μουσικό παρόν!

Ημερολογιακά λοιπόν το RELEASE ATHENS στη Πλατεία Νερού στο Φάληρο, το PLISSKEN στη Τεχνόπολη και το EJEKT στο Ο.Α.Κ.Α θα μας εξασφαλίζουν εκτός των όσων άλλων που αφορούν τη μουσική και που δηλαδή είναι τα μεγάλα ονόματα που έρχονται στην Ελλάδα, την εύκολη πρόσβαση στους χώρους της διεξαγωγής των! Έτσι αν δεν έχεις αυτοκίνητο, για να πας, παίρνεις το Μετρό, το Λεωφορείο, το Τραμ, το Τρόλεϊ, το Τρένο… άντε και κάνα Taxi!

Προγραμματίστε το λοιπόν το που θα πάτε, το ποιους θα δείτε και φυσικά το μέσο μεταφοράς που θα χρησιμοποιήσετε, γιατί από τα όσα τουλάχιστον γνωρίζουμε, φέτος οι διοργανωτές των φεστιβάλ μας περιμένουν με ανοικτές τις αγκάλες και οι καλλιτέχνες ανυπομονούν να τους επευφημήσουμε και να τραγουδήσουμε μαζί τους… τις δημιουργίες τους!

Εμείς θα πάμε … και σίγουρα και εσείς , ραντεβού λοιπόν εκεί με αρχικό σημείο της συνάντησης από τις 8 Ιουνίου στη Πλατεία Νερού και στις 12 του ίδιου μήνα  στη Τεχνόπολη και μετά πάλι στη Πλατεία Νερού χωρίς να λησμονήσουμε το ένα ακόμη ραντεβού μας, με τους MUSE στο Ο.Α.Κ.Α και να ολοκληρώσουμε το Φεστιβαλικό μας Ταξίδι στις 23 Ιουλίου συναντώντας τους  SLIPKNOT στο Φάληρο!   

Καλό Μουσικό Καλοκαίρι λοιπόν και χωρίς άλλους περιορισμούς, γιατί έχουμε ανάγκη να χαρούμε όλοι μας αυτό που όλους μας ενώνει… και που δεν είναι άλλο από τη Μουσική!    

Realize Athens 8 ΙΟΥΝΙΟΥ-23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΡΟΥ – ΔΕΛΤΑ ΦΑΛΗΡΟΥ.

Το Realize Athens μετά από 15 μήνες αναγκαστικής σιωπής, λόγω της πανδημίας του  COV-19, επιστρέφει και πάλι στο χώρο του στη Πλατεία Νερού στο Δέλτα του Φαλήρου!

Το αγαπημένο μας λοιπόν μουσικό φεστιβάλ επιστρέφει και πάλι κοντά μας μεγαλύτερο από ποτέ, με διάρκεια 12 ημερών, με 40 κορυφαία ονόματα από τη Διεθνή Μουσική Σκηνή, συνολικής διάρκειας 100 ωρών ζωντανής μουσικής!

Με ημερολογιακή αφετηρία την 8η Ιουνίου και λήξη στις 23 Ιουλίου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τους…

Bauhaus, Nick Cave and the Bad Seeds, Iggy Pop, Liam Gallagher, dEUS, Mogwai, Fontaines D.C., Parov Stelar,Arbat,Manowar, Rotting Christ, Judas Priest, Sabaton, Rhapsody Of Fire, Γιάννη Αγγελάκα και οι 100ο C, Παύλο Παυλίδη & Hotel Alaska, Παιδί Τραύμα, London Grammar, Pet Shop Boys, Laura Pergolizzi, γνωστή και ως LP, Hooverphonic, Thievery Corporation, Κ.Βήτα, Slea ford Mods, The Ks, Blind Guardian, Epica, Slipknot, Sepultura, Sabaton … και άλλοι!

Από τα προαναφερόμενα ονόματα που συμμετέχουν στο  Realize Athens 2022, θα διαπιστώσατε ότι όλα τα έχει ο μπαξές, όσον δηλαδή αφορά τα πενταγραμμικά γούστα του κοινού!

Όμως για περισσότερες & καθημερινές πληροφορίες για το Realize Athens 2022, και ειδικά για τις ειδικές προσφορές εισιτηρίων μπορείτε να τις αναζητήσετε στο https://www.releaseathens.gr/tickets/?gclid=EAIaIQobChMIpOnXg-vh9wIVzJBoCR3dOAcKEAAYASAAEgJ71_D_BwE

Τι άλλο μπορεί να προσθέσει κάποιος για το φετινό Realize Athens, με τα τόσα και μεγάλα ονόματα που συμμετέχουν σε αυτό… μονάχα ένα και ίσως μοναδικό παράπονο που έχουν εκφράσει οι φίλοι του φεστιβάλ…,

Άραγε δεν θα μπορούσε να γίνει σε λιγότερες ημέρες και να συμμετέχουν όλα τα ονόματα… ?

Plissken Festival  12+13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

TECHNOPOLIS – CITY OF ATHENS

 

Το Plissken Festival, επιστρέφει στο χώρο του μετά από την αναγκαστική σιωπή του, λόγω της Πανδημίας του COV-19.

Τεχνόπολις στο Γκάζι και όλα είναι πλέον έτοιμα και μας περιμένουν από τις 12 έως και τις 13 Ιουνίου να βρεθούμε εκεί!

Η πρόσβαση στο χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ τα έχει όλα και συμφέρει, μια που πας ή με το Μετρό, ή το Τρένο, ή το Τρόλεϊ, ή το Λεωφορείο… ή και ακόμα με τα πόδια για αδυνάτισμα!

Φέτος για μια ακόμη φορά καλεί τους fans των ψαγμένων πενταγραμμικών  αναζητήσεων να απολαύουν μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα του χώρου που αντιπροσωπεύουν!

Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τους…

Since Simon Green started Bonobo, Dan Snaith aka Caribou, Destiny Nicole Frasqueri as Princess Nokia, Polo & Pan, Slowthai, Avalon Emerson, Beach Bunny, Nicolas Muñoz aka boy pablo, Jay Electronica, Mala Rodríguez, Yves Tumor band… και άλλους!

Το Plissken Festival λοιπόν είναι και πάλι κοντά μας, είναι η 2ημερη αποθέωση του φάσματος των ήχων που στις 12 και 13 Ιουνίου θα απολαύσουν οι φίλοι της μουσικής, στη καρδιά της Αθήνας,στη Τεχνόπολη (Γκάζι)!

Το 2019, είχαμε συναντήσει την Κινητήριο Μοχλό του  Plissken Festival, Θεοδώρα Καρακάση και μπορεί από τότε μέχρι σήμερα να έχουν περάσει κάποια χρόνια, όμως οικονομικά δεν έχει αλλάξει κάτι!

Στην ερώτησή μας λοιπόν …

Athenscalling.gr: Δαπανηρό υποθέτω το φετεινό Plisskën Festival, σε μια εποχή δύσκολη για τα οικονομικά όλων μας!.

Εκείνη είχε δώσει μια διαχρονική απάντηση…

ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΡΑΚΑΣΗ (Event Managent & Co-organiser): Κάθε διοργάνωση φεστιβάλ είναι πάντα δαπανηρή! Και ειδικά σε μια χώρα που δεν έχει τόσο μεγάλο market. Αλλά με τα χρόνια αυτό που κερδίζει κανείς είναι σχέσεις με agencies , management, καλλιτέχνες, προμηθευτές, venues με αποτέλεσμα πολλές φορές διάφορα κόστη και αμοιβές να είναι πιο ευνοϊκά. Το παράδοξο που συμβαίνει είναι πως αν και συνήθως οι αμοιβές καλλιτεχνών σε φεστιβάλ είναι διπλάσιες από ότι σε club show, στο Plisskën έχουμε παρατηρήσει το αντίθετο, λόγο της επιθυμίας του managment και του καλλιτέχνη να εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στα πλαίσια του φεστιβάλ και δίπλα στους άλλους καλλιτέχνες του Line Up.

Επικοινωνώντας τηλεφωνικά μαζί της πριν λίγες μέρες και εκφράζοντας τον εκ νέου θαυμασμό μας για το line up του Plisskën Festival 2022Φεστιβάλ και ειδικά  για την επιλογή της Βασίλισσας της Rap στην Ισπανία της εκρηκτικής MALA RODRIGUEZ , αλλά και για τον YVES TUMOR & ITS BAND, μας είπε … 

 ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΡΑΚΑΣΗ (Event Managent & Coorganiser):Πάντα διαλέγουμε κάτι που θα έχει την ευκαιρία να δει το κοινό, κάτι το νέο που δεν έχει ξαναέρθει στη χώρα μας και αυτό πιστεύω ότι είναι σημαντικό για ένα φεστιβάλ!

Αξίζει το κόπο σε αυτό το σημείο να θυμηθούμε τι ακριβώς μας είχε πει στη διαδικτυακή και πρώτη συνέντευξη που είχε δώσει για πρώτη φορά πριν 2 χρόνια στο www.athenscalling.gr … η La Mala MariaMala Rodriguez!

https://athenscalling.gr/malarodriguez-%ce%b7-%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%83%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%83-rap-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b9%cf%83%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%b1/

Το Plissken Festival, επιστρέφει στο χώρο του μετά από την αναγκαστική σιωπή του, λόγω της Πανδημίας του COV-19 και μας καλεί να είμαστε όλοι εκεί στις 12 & 13 Ιουνίου για να απολαύσουμε όλοι μαζί ένα ουράνιο μουσικό τόξο, εκεί στην καρδιά της Αθήνας, στη Τεχνόπολη (Γκάζι), θα είμαστε όλοι εκεί!

EJEKT Festival 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022.

Ο.Α.Κ.Α – ATHENS

Πάνε αρκετά χρόνια από τότε που τους είχαμε συναντήσει στο κέντρο της Αθήνας, όπου τότε είχαν στήσει το πρώτο τους ΄΄στρατηγείο΄΄ της διοργάνωσης του πρώτου EJEKT FESTIVAL, που είχε γίνει το 2005, Σάββατο 11 Ιουνίου στο χώρο της πρώην Αμερικάνικης βάσης στο Ελληνικό!

Από τότε μέχρι και σήμερα το EJEKT καθιερώθηκε πλέον σαν ένα από τα 3 μεγάλα φεστιβάλ που γίνονται στην Αθήνα και αυτός ο χαρακτηρισμός του δεν απέχει από την αλήθεια, γιατί μέχρι σήμερα οι διοργανωτές του με τον Γιάννη Παλτόγλου στο τιμόνι του σχεδιασμού του μας έχουν παρουσιάσει κορυφαία ονόματα από τη Διεθνή Μουσική Σκηνή.

Πριν κάποια χρόνια συζητώντας με το Γιάννη Παλτόγλου σχετικά με …

Athenscalling.gr: Αλήθεια στα χρόνια της διοργάνωσης του EJEKT, θα ήθελες να μας αναφέρεις τις καλύτερες αλλά και τις πιο δύσκολες στιγμές σε αυτήν την πορεία των 15 χρόνων διοργάνωσης του.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΤΟΓΛΟΥ: Η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή ,τι να πω είναι ένα δύσκολο ερώτημα αλλά θα μπορούσα να πω ότι, όταν πέθανε η Amy Winehouse, ήτανε από τις πιο δύσκολες στιγμές με την ακύρωση της εμφάνισης της, στην Ελλάδα, μια εβδομάδα δηλαδή πριν γίνει αυτό, άλλη μία όχι η δυσκολότερη ήταν αυτή πέρσι με τη βροχή, με τα ακραία δηλαδή καιρικά φαινόμενα που έπρεπε εμείς ουσιαστικά, να αδειάσουμε το χώρο της Πλατεία Νερού μέχρι να είναι όλος ο κόσμος ασφαλείς και μετά να ξαναγεμίσει !…Καλύτερη στιγμή τι να σου πω τώρα, νομίζω το EJEKT 2016 ήταν μια καταπληκτική χρονιά, το φεστιβάλ που κάναμε τότε, με την εμφάνιση των Muse… αλλά και το EJEKT 2018 με τον Nick Cave που είπε από μόνος του, μετά από όσα έγιναν με την κακοκαιρία …΄΄Εγώ ήρθα για να παίξω και θα παίξω ότι και να γίνει ΄΄ … και βγήκε τα μεσάνυχτα και έπαιξε για 2 ώρες και έκανε τον κόσμο να χοροπηδάει μέχρι τις 2 το πρωί . Αυτά είναι τα πιο σημαντικά που θυμάμαι τώρα.

Φέτος το EJEKT FESTIVAL,επιστρέφει στο Ο.Α.Κ.Α στις 29 Ιουνίου με τους … MUSE,YUNGBLUD,NOTHING BUT THIEVES και DANAΪ NΪELSEN και μας υπόσχετε πολλές εκπλήξεις!

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back