March 28, 2024

Συναυλία… ΜΟΥΣΑΣ ΠΝΟΗ – Breath of the Muse!

Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου στις 2 / 7/ 2022

Την δεύτερη ημέρα του Ιούλη, κάτι ιδιαίτερο θα συμβεί εκτός των τειχών της μεγάλης πόλης! Ευκαιρία λοιπόν για να αποδράσετε από την Αθήνα, το Σάββατο 2 Ιουλίου και σε περίπου μια ώρα να βρεθείτε στο Αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου, για να παρακολουθήσετε κάτι ξεχωριστό και σίγουρα αρκετά ενδιαφέρον!

Ο λόγος για την ιδιαίτερη συναυλία – ντοκουμέντο, ΜΟΥΣΑΣ ΠΝΟΗ – Breath of the Muse, όπου εδώ ο Αυλός ενώνεται ξανά με τη Λύρα, το Τραγούδι και τον χορό, σε μια εντυπωσιακή Μουσική Παράσταση, που θα πραγματοποιηθεί στο Αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Κορίνθου, το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, στις 19.30 με ελεύθερη είσοδο.

Στο πρώτο μέρος ο Στέλιος Ψαρουδάκης, Αρχαιομουσικολόγος καθηγητής, θα συμπράξει με τον δεξιοτέχνη Αυλητή Callumn Armstrong σε επιλεγμένα και σωζόμενα μουσικά αποσπάσματα – ανάμεσά τους το χορικό απόσπασμα από τον Ευριπιδικό Ορέστη (408 πΧ) και ο Δελφικός παιάνας του Αθηναίου (128/27 πΧ) – ενώ η Νεκταρία Καραντζή, καταξιωμένη ερμηνεύτρια του βυζαντινού μέλους, θα αποδώσει τον πρωτοχριστιανικό ύμνο στην Αγία Τριάδα (3ος μ. Χ αιώνας).

Στο δεύτερο μέρος, ο Αυλητής Callum Armstrong θα ερμηνεύσει έργα του στον ανακατασκευασμένο «αυλό του Λούβρου», η Λυρίστρια Αλίκη Μαρκαντωνάτου θα αποδώσει τραγούδια και μελωδίες σε ανακατασκευασμένη λύρα και η έμπειρη σε παραστάσεις του Αρχαίου Δράματος ηθοποιός και χορεύτρια Αλίκη Στενού θα συμπράξει με λόγο και κίνηση.

Συντελεστές της Συναυλίας:

Στέλιος Ψαρουδάκης Απαγγελία / Τραγούδι

Callum Aρμστρονγ –  Aυλός

Νκταρία Καραντζή – Υμνωδός

Αλίκη Μαρκαντωνάτου – Αρχαία Λύρα

Αλίκη Στενού – Απαγγελία / Χορός

Σπύρος Δομαζάκης- Σκηνοθεσία

Nenad Radocevic- Ηχοληψία

ATW PRODUCTIONS – Εικονοληψία & Παραγωγή Video 

Διοργάνωση: ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ & ATW Productions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back