April 24, 2024

Συνέντευξη PLEASE MADAME… Ο Rock ήχος από το Salzburg Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019- FM4 FREQUENCY FESTIVAL

Το Salzburg είναι από τις ομορφότερες πόλεις της Αυστρίας ,γνωστή για την μπαρόκ αρχιτεκτονική της αλλά και για τις 27 εκκλησίες της. Είναι η Πόλη με τα τρία πανεπιστήμια και φυσικά με το μεγάλο αριθμό φοιτητών από όλο τον κόσμο.
Χειμώνα ,Καλοκαίρι θα συναντήσουμε τουρίστες να επισκέπτονται τη πόλη και να περιηγούνται κυρίως στο ιστορικό κέντρο το οποίο αποτελεί πόλο έλξης, με αρκετά αξιοθέατα και αξιόλογη και σχετικά φτηνή αγορά
Ας μην ξεχνάμε εξάλλου ότι η πόλη αυτή είναι η γενέτειρα του μεγάλου συνθέτη Wolfgang Amadeus Mozart, ένα επίσης μεγάλο τουριστικό θα λέγαμε …bonus, για το Salzburg !
Οι κάτοικοι…, είναι κάτι περισσότερο από φιλικοί όταν ακούν ότι είσαι Έλληνας, λέγοντάς σου ότι έχουν επισκεφθεί τη χώρα σου πάρα πολλές φορές ,ότι θαυμάζουν το ταπεραμέντο μας, τη ζωντάνια μας και γενικά όλα αυτά τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων και κυρίως τη φιλοξενία μας
Ήταν Καλοκαίρι του 2007 όταν βρεθήκαμε στο Salzburg,με αφορμή ένα φεστιβάλ μουσικής …το FM4 FREQUENCY FESTIVAL !
Τότε λοιπόν έτυχε, ένα απόγευμα σε κάποια φοιτητική εκδήλωση να ακούσουμε για πρώτη φορά ένα συγκρότημα που το αποτελούσαν 4 νέα παιδιά …ήταν οι PLEASE MADAME ,των οποίων μας εντυπωσίασε η μουσική τους αλλά και ο στίχος τους ,που σε αντίθεση με άλλες μπάντες της κεντρικής Ευρώπης , χρησιμοποιούσαν Αγγλικό στίχο σε indie pop rock ήχο!
12 χρόνια αργότερα, έμελλε να τους συναντήσουμε και πάλι, αυτή τη φορά μέσω διαδικτύου και να συνομιλήσουμε με τους PLEASE MADAME λίγες ημέρες πριν την εμφάνιση τους τη Πέμπτη 15 Αυγούστου στη Red Bull Stage του αγαπημένου μας FM4 FREQUENCY FESTIVAL!

ATHENS CALLING: Γεια σας παιδιά , Niklas και Dominik, καλώς ορίσατε στο AthensCalling GR, ευχαρίστηση μας που σας συναντάμε μέσω διαδικτύου και εδώ θα πρέπει να σας πούμε ότι σας είχαμε ακούσει πριν από αρκετά χρόνια … μας αρέσουν τα τραγούδια σας !
NIKLAS MAYR (PLEASE MADAME): Σας ευχαριστούμε και εμείς και στα αλήθεια χαιρόμαστε για αυτά που μας λέτε!
ATHENS CALLING: Καταρχήν θα θέλαμε να ρωτήσουμε σχετικά με την διαφορετικότητα των τραγουδιών σας!Για παράδειγμα το΄΄ Wait for me ΄΄ σε σχέση με το τραγούδι σας ΄΄For the better ΄΄ αποτελούνται από δύο εντελώς διαφορετικές ιστορίες, αφορμή για το ερώτημα με ποια αιτία εσείς δημιουργείται τις στιχουργικές ιστορίες των τραγουδιών σας.
DOMINIK WENDL (PLEASE MADAME):΄΄ Wait For Me΄΄ , ήτανε ένα από τα παλαιότερα τραγούδια που γράψαμε. Εκείνη την εποχή ο Niklas δεν ήταν μέλος του group!To τραγούδι αυτό είναι μια λαχτάρα μια επιθυμία για κάτι που ποτέ δεν το αποκτάς και το προσμένεις! Το ΄For the better΄ από τη πλευρά του είναι ένα τραγούδι …χαλάρωσης για κάποιες καταστάσεις οι οποίες δεν είναι και τόσο …όπως της θέλεις!
ATHENS CALLING: Σε αντίθεση με άλλες μπάντες της Κεντρικής Ευρώπης ,εσείς χρησιμοποιείτε Αγγλικό στίχο …γιατί?
DOMINIK WENDL (PLEASE MADAME): Λοιπόν γιατί με τα Γερμανικά δεν βγάζεις κάποιο στιχουργικό νόημα …δεν με βοηθούν στιχουργικά, όμως με το χέρι στη καρδιά σου λέω ότι θαυμάζω εκείνους που γράφουν με Γερμανικούς στίχους ! Όχι μόνο εγώ λοιπόν αλλά όλοι στη μπάντα απλά δεν μπορούμε … !
ATHENS CALLING: Αποτελεί ένα bonus για τη καριέρα σας που εσείς προέρχεστε από τη γενέτειρα του μεγάλου, Wolfgang Amadeus Mozart?
NIKLAS MAYR (PLEASE MADAME):Χα…χα..χα, προσπαθούμε αυτό να το αποφύγουμε όσο μπορούμε ! Ξέρεις ότι όλοι αγαπούν το Salzburg λόγω του Mozart ! Όσο λοιπόν σεβόμαστε το έργο του ,εμείς θέλουμε να μας αγαπάνε και να μας ακούνε εξαιτίας του εαυτού μας!
ATHENS CALLING:Ας αναφερθούμε τώρα , να θέλετε και γύρω από τις ς μουσικές σας προτιμήσεις… τραγουδιστές, μπάντες ή κάποιο c.d.
DOMINIK WENDL (PLEASE MADAME): Εδώ θέλει σκέψη ,γιατί ακούμε τόσα πολλά ,έτσι δεν υπάρχει κάτι που να το αγαπάμε περισσότερο Πάντως αν θέλεις σημείωσε Bon Iver… Μόλις παρακολουθήσαμε show στο Wiesbaden και είμαστε ενθουσιασμένοι περιμένοντας το νέο τους album 31 Αυγούστου .
ATHENS CALLING: Αναμνήσεις από το παρελθόν υπάρχουν, κάτι τρελό δηλαδή το οποίο να έχει συμβεί κατά τη διάρκεια των συναυλιών σας, κάτι περίεργο!
NIKLAS MAYR (PLEASE MADAME):… Θεέ μου ! Υπάρχουν τόσα πολλά θα έλεγα γεγονότα στη πορεία μας … from crazy backstage parties to sucky sleeping arrangements to just meeting new people every day! Αλλά θα πρέπει να ξέρεις ότι όλα είναι στα πλαίσια του rollercoaster και αυτό εξάλλου είναι που εμείς … πάντα αγαπάμε !

ATHENS CALLING: Για να μας πείτε τώρα σχετικά με το όνομα της μπάντας, ποιος δηλαδή είναι ο πνευματικός της πατέρας .
NIKLAS AND DOMINIK (PLEASE MADAME): That’s a mystery …
ATHENS CALLING: Studio ή live? Τι προτιμάτε περισσότερο από τα δύο

NIKLAS MAYR (PLEASE MADAME): Και τα δύο, γιατί έχουν σίγουρα μια ξεχωριστή γοητεία … και τα δύο!
ATHENS CALLING: FM4 FREQUENCY FESTIVAL 2019 και η συμμετοχή σας εκεί στις 15 Αυγούστου το απόγευμα της Πέμπτης είναι γεγονός
DOMINIK WENDL (PLEASE MADAME): It will be awesome. Fire, Gold, Glitter. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε εκεί … να ξέρεις εμείς το παρακολουθούσαμε από τον καιρό που είμαστε νεώτεροι … με μία πρόταση …it is always very special to play there!
ATHENS CALLING: Και λίγο πριν σας αποχαιρετήσουμε, να ρωτήσουμε σχετικά με το τι γνωρίζετε από την Ελλάδα.
NIKLAS MAYR (PLEASE MADAME): Actually, yeah. Dominik went when he was very young (I think he can’t remember) but Laurenz was there just a year ago. He loved every minute of it! Greece is such a beautiful country.
ATHENS CALLING: Να είστε πάντα καλά και πάντα με επιτυχίες φίλοι μας …. ς Thank you Niklas and Dominik… and all the best for your band.
NIKLAS MAYR (PLEASE MADAME): Εμείς σας ευχαριστούμε για τα όσα συζητήσαμε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back