March 28, 2024

Συνέντευξη με την ατμοσφαιρική μουσικό CHELSEA WOLFE

Athens Calling : Γεια σας από την Αθήνα, αγαπητή  Chelsea Wolfe. Πρέπει να ξέρετε ότι μας αρέσει πάρα πολύ η μουσική σας αλλά και όλα τα τραγούδια σας!

CHELSEA WOLFE : Γεια σας! Σας ευχαριστώ, είναι υπέροχο που μιλάω με εσάς !

Athens Calling : Αλήθεια , πώς μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη μουσική σας, εννοώ το μουσικό είδος, το οποίο σας αντιπροσωπεύει

CHELSEA WOLFE : Επιλέγω από κάποια είδη και μέσα σε αυτά μου αρέσει να παίζω και να πειραματίζομαι, νομίζω ότι είναι δύσκολο να καθοριστεί το μουσικό είδος, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν πολλά από τα τραγούδια μου που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν “rock” ή και ακόμα και “folk”. “
Athens Calling : Είδα μια αναφορά στο βιογραφικό σου ότι ο πατέρας σου ήταν σε μια μπάντα και είχε ένα στούντιο. Αυτό ήταν καλό για εσάς και την πρόοδό σας στη μουσική

CHELSEA WOLFE :  Μεγαλώνοντας ,θα πω ότι και οι δύο γονείς μου ήταν άνθρωποι της τέχνης η μαμά μου με τη ζωγραφική, το ράψιμο και την κηπουρική, ο πατέρας μου με τη μουσική. Αυτό ήταν υπέροχο, αλλά επέλεξα τη μουσική , την ικανότητα από  τον πατέρα μου καθώς ενστικτωδώς εναρμονίζομαι με άλλους τραγουδιστές. Βλέποντας και ακούγοντας το συγκρότημα του μπαμπά μου που ασχολείτο με την παρουσίαση ή την εκμάθηση των τραγουδιών των Fleetwood  Mac, μου έδειχνε επιρροή το δρόμο προς τη μουσική.

Athens Calling: Ποια είναι η αφορμή που σε οδηγεί στο να γράφεις τους στίχους και τη μουσική των τραγουδιών σου;

CHELSEA WOLFE :  Ως παιδί άρχισα να γράφω . Όταν ρωτήθηκα  τι ήθελα να «γίνω» όταν μεγαλώσω, έλεγα…΄΄ θέλω να γίνω ποιητής΄΄. Καταλάβαινα τον κόσμο με έναν τρόπο συγκεκριμένο και ήμουν ένα ενσυνείδητο άτομο. Δεν μπορούσα να αποκλείσω τον εαυτό μου από τα συναισθήματα, την παράξενη και τη θλίψη του κόσμου , έτσι αυτό το έκανα σε γραφή, για να προσπαθήσω να καταλάβω όλα αυτά τα οποία συνέβαιναν γύρω. Όσο για τη μουσική δεδομένου ότι ο πατέρας μου είχε το στούντιο στο σπίτι, ήμουν εκτεθειμένη στον εξοπλισμό καταγραφής τραγουδιών από νωρίς και μια μέρα αποφάσισα να  κάνω ένα από τα ποιήματά μου τραγούδι, οπότε ο πατέρας μου με βοήθησε .Αργότερα  έβαλα την προσοχή μου στο να φτιάξω τα άλμπουμ σαν ολοκληρωμένες σκέψεις και καλλιτεχνικά οράματα

Athens Calling: Θα θέλαμε τώρα να σας πούμε ότι όλα τα τραγούδια σας μοιάζουν με ταινίες μικρού μήκους. Έτσι άφοβα θα χαρακτήριζα ότι στα τραγούδια σας λειτουργείται σαν   μουσικός διευθυντής  παραγωγής ταινιών .

CHELSEA WOLFE :  Αυτό είναι υπέροχο που το ακούω. Έτσι θα έλεγα ότι εγώ προσεγγίζω τη μουσική με ένα κινηματογραφικό τρόπο, επειδή αυτό αποπνέει τη δραματική πλευρά μου. Δεν μου αρέσει το δράμα στην πραγματική ζωή, αλλά μου αρέσει να παίρνω λίγο θεατρικό, μέσα στην τέχνη και τη μουσική.

Athens Calling: ” Hiss Spun ” (2017) είναι ο τίτλος του νέου σας άλμπουμ. Πώς βγήκε ο τίτλος αυτού του άλμπουμ;

CHELSEA WOLFE :  Υπάρχουν πολλά μικρά λόγια με μεγάλες έννοιες σε αυτό το άλμπουμ όπως  vex, sys, scrape, spin. Μπερδευόμουν με το να βάλω τα λόγια μαζί και αγαπούσα τη ροή του “spin-spin”. Για να πεις ότι σε αναγκάζει να επιβραδύνεις λίγο και μου αρέσει ο ζωηρός ήχος του “hiss“. Το Hiss αντιπροσωπεύει επίσης τον όμορφο λευκό θόρυβο και το Spun αντιπροσωπεύει τον εθισμό και την απόσυρση.

Athens Calling: Πόσος ήταν ο χρόνος για την προετοιμασία του ‘’Hiss Spun’’.

CHELSEA WOLFE :  Μου αρέσει να μπαίνω στο στούντιο με ένα άλμπουμ πλήρους demo, οπότε υπάρχει πάντα μια δουλειά μερικών ετών πριν φτάσω σε αυτό το σημείο, γράφοντας, δημιουργώντας και δημιουργώντας μαζί με τους συνεργάτες μου.

Athens Calling: Ποιό από τα 12 τραγούδια του άλμπουμ είναι το αγαπημένο σου.

CHELSEA WOLFE: Το “Scrape” ήταν ένας εξορκισμός που χρειαζόμουν.

Athens Calling: Οφείλω να σου ομολογήσω ότι το αγαπημένο μου τραγούδι από το άλμπουμ είναι το ‘’Twin Fawn’’ και αν θέλετε να μας πείτε την ιστορία για αυτό το τραγούδι.

CHELSEA WOLFE: Σας ευχαριστώ. Αυτό το τραγούδι ξέρετε είναι μια ιστορία  για το πώς είναι να αγαπάς έναν εξαρτημένο.

 Athens Calling:  Έχετε κυκλοφορήσει πέντε άλμπουμ , θα θέλατε να μας πείτε ποια αγαπάτε περισσότερο.

CHELSEA WOLFE: Δεν ξέρω αν έχω ένα αγαπημένο, αλλά νομίζω ότι το να βγάζεις το “Unknown Rooms” ήταν σημαντικό για μένα. Την εποχή εκείνη είχα τόσα ακουστικά τραγούδια που κυκλοφόρησαν και δεν κυκλοφόρησαν, και η Sargent House μου πρότεινε τότε να τα τραβήξω μαζί για να φτιάξω ένα άλμπουμ. Σε αυτή τη διαδικασία άρχισα να γράφω κάποια νέα ακουστικά , ελάχιστα τραγούδια και να αγκαλιάσω αυτή την πλευρά του εαυτού μου και της μουσικής μου. Με το ’’ Hiss Spun’’, αγκάλιασα  την πιο μεταλλική και την rock΄ n΄ roll πλευρά μου.

Athens Calling: Πείτε μας περίπου 2018 περιοδεία, θα έρθετε στην Ελλάδα;

CHELSEA WOLFE: Ελπίζω να επιστρέψω σύντομα!

 Athens Calling: Ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη και όλα τα καλύτερα στο μουσικό ταξίδι σας ευχαριστώ πολύ με μια μεγάλη αγκαλιά από την Ελλάδα!

CHELSEA WOLFE:  Πολύ αγάπη.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back