March 29, 2024

Οι ταινίες της εβδομάδας 16/2/2017

ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΕΥΕΞΙΑ

Κοινωνική (2017)

Σκηνοθεσία: Γκορ Βερμπίνσκι
Πρωταγωνιστούν: Ντέιν Ντε Χάαν, Τζέισον Άιζακς, Άντριαν Σίλερ, Μία Γκοθ, Χάρι Γκρένερ, Σίλια Ίμρι

Ένας φιλόδοξος νεαρός εργαζόμενος φτάνει σε ένα ειδυλλιακό αλλά μυστηριώδες «σπα ευεξίας», σε μία γραφική απομακρυσμένη τοποθεσία στις ελβετικές Άλπεις, για να εντοπίσει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας του. Οι εγκαταστάσεις υπόσχονται μία θεραπεία για αυτά που ταλαιπωρούν την σύγχρονη κοινωνία, αλλά δεν είναι όλα όπως φαίνονται, καθώς εκείνος αποκαλύπτει τα τρομακτικά του μυστικά και μάχεται να σώσει την ζωή του – και τα λογικά του.

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Κοινωνική (2016)

Σκηνοθεσία: Κένεθ Λόνεργκαν
Πρωταγωνιστούν: Κέισι Άφλεκ, Κάιλ Χάντλερ, Μισέλ Γουίλιαμς, Λούκας Χέτζες

https://www.youtube.com/watch?v=QTn6n_C9zBA

Ο Lee (Casey Affleck) επιστρέφει στη μικρή πόλη, όπου γεννήθηκε, με αφορμή τον θάνατο του αδελφού του και το γεγονός ότι αναλαμβάνει την κηδεμονία του ανήλικου ορφανού ανιψιού του (Lucas Hedges). Εκεί, θα έρθει αντιμέτωπος με την αποξενωμένη γυναίκα του (Michelle Williams) και όλες τις ανοιχτές υποθέσεις του παρελθόντος.
Σημείωμα του σκηνοθέτη
Γυρίσαμε την ταινία στο ακρωτήρι Ann τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαΐου. Στην αρχή έκανε πολύ κρύο, αλλά ήταν πολύ όμορφα. Στο ακρωτήρι βρίσκεσαι πάντα δίπλα στο νερό. Μου άρεσε που ήμουν δίπλα στον ωκεανό. Μου άρεσε που έκανα γύρισμα σε σκάφος, στις μαρίνες, στα ναυπηγεία, στα σπίτια στο Manchester, στο Gloucester και στο Beverly.
Ποτέ δεν ξέρεις ακριβώς για ποιο λόγο γράφεις για αυτά που τελικά γράφεις. Υποθέτω ότι η φόρα να δημιουργήσεις κάτι είναι πολύ βαθιά ριζωμένη στην προσωπική ψυχολογία του καλλιτέχνη για να έχει ενδιαφέρον για οποιονδήποτε άλλο, αλλά ελπίζεις το αποτέλεσμα να έχει ενδιαφέρον. Το αγαπημένο μου κομμάτι όταν κάνω μια ταινία είναι όταν μια ιστορία που αρχικά φύτρωσε στη φαντασία μου γίνεται συναισθηματικό κτήμα άλλων ανθρώπων. Η ιστορία καλλιεργείται και ανθίζει μέσα από τη φροντίδα, τα συναισθήματα και τις ιδέες των συνεργατών σου. Γίνεται μια συλλογική φαντασία που ανήκει σε όλους, μέχρι που τελικά περνάει στο κοινό. Εκεί ελπίζεις να γίνει κομμάτι τις προσωπικής του ζωής, με τον τρόπο που οι ταινίες που αγαπώ έχουν γίνει κομμάτι δικό μου.

Η ΖΩΗ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Κοινωνική (2016)

Σκηνοθεσία: Στεφάν Μπριζέ
Πρωταγωνιστούν: Γιολάντ Μορό, Ζαν-Πιερ Νταρουσέν, Τζουντίντ Γκεμλά, Σουόν Αρλό

Από τον σκηνοθέτη της ταινίας “Ο Νόμος της Αγοράς” Στεφάν Μπριζέ
Βραβείο της FIPRESCI στο Φεστιβάλ Βενετίας 2016
Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Γκυ Ντε Μωπασάν

Demain Tout Commence / Όλα Αρχίζουν Αύριο

Κωμωδία (2016)

Σκηνοθεσία: Ούγκο Γκελέν
Πρωταγωνιστούν: Ομάρ Σι, Κλεμάνς Ποεσί, Αντουάν Μπερτράντ, Άσλι Γουόλτερς, Γκλόρια Κόλστον

Η ανάλαφρη, χωρίς καμία έγνοια, ζωή του Σάμιουελ, ανατρέπεται όταν μια μέρα ξαφνικά μια γυναίκα εμφανίζεται στην πόρτα του με ένα μωρό που ουρλιάζει. Η γυναίκα ενημερώνει τον Σάμιουελ ότι το παιδί είναι δικό του κι εξαφανίζεται. Στην προσπάθειά του να βρει τη μητέρα του μωρού, ο πρωταγωνιστής μετακομίζει στο Λονδίνο, όπου και καταλήγει να μεγαλώνει τη μικρή Γκλόρια μόνος του. Άραγε, πόσες ανατροπές του κρύβει ακόμη η ζωή;

JOHN WICK: ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 (JOHN WICK: CHAPTER 2)

Θρίλερ (2017)

Σκηνοθεσία: Τσαντ Σταχέλσκι
Πρωταγωνιστούν: ίανου Ριβς, Λόρενς Φίσμπερν, Ίαν Μακ Σέιν, Πίτερ Στορμάρε, Τζον Λεγκουιζιάμο, Ντέιβιντ Πάτρικ Κέλι

Ο θρυλικός John Wick έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αναγκάζεται όμως να επιστρέψει. Ένας παλιός του εχθρός δίνει ένα τεράστιο ποσό προκειμένου ο John Wick να πεθάνει. Το «συμβόλαιο θανάτου» είναι διεθνές και πληρωμένοι εκτελεστές από όλο τον κόσμο τον αναζητούν. Ο John όμως δεν είναι ένας εύκολος στόχος…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back