March 28, 2024

ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΩ… ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ ΄΄Μεταίχμιο΄΄

ΠΡΟΛΟΓΟΣ…

…Άνοιξη, Απρίλης του 2022 και μόλις είχα ολοκληρώσει το διάβασμα ενός βιβλίου, που πρόσφατα είχε κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, με τον τίτλο ΄΄Να θυμηθώ να παραγγείλω΄΄ και με δημιουργό του, τον Στέλιο Μάινα!

Για να σας πω την αλήθεια… ο Μάινας είναι ένας από τους αγαπημένους μου εκφραστές της Υποκριτικής Τέχνης, όμως τώρα θα είχα να τον ΄΄αντιμετωπίσω΄΄ με την ιδιότητα του συγγραφέα, μια που αυτό δεν είχε γίνει πριν 12 χρόνια, όταν και είχε κυκλοφορήσει το πρώτο του βιβλίο ΄΄Τα φαινόμενα απατούν΄΄.

Άφησα λοιπόν στην άκρη τις μνήμες μου… από τη ταινία ΄΄Βαλκανιζατέρ΄΄ και από τα τηλεοπτικά ΄΄Μαύρα Μεσάνυχτα΄΄ όπου η ερμηνεία του πραγματικά με είχε εντυπωσιάσει, ξέχασα την συμμετοχή του στις 32 Θεατρικές Παραστάσεις, τις 14 στη Μεγάλη Οθόνη και τις 31 στη Τηλεόραση και θα τον ΄΄αντιμετώπιζα΄΄ πλέον… ως Συγγραφέα!

ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ…

… Μπαίνοντας λοιπόν στο θέμα, θα πω ότι μετά από 2 μέρες και με τα αναγκαία  διαλλείματα, είχα ολοκληρώσει το διάβασμα του βιβλίου του Στέλιου Μάινα με το τίτλο ΄΄Να θυμηθώ να παραγγείλω΄΄ , το διάβασα κάνοντας πάρα πολλές, από  περισσότερες σκέψεις, γιατί αν και όχι, σε κάθε από τις 300 περίπου σελίδες του βιβλίου, υπάρχουν θέματα που κάλλιστα θα μπορούσαν να επιλεγούν ως έκθεση ιδεών στις Πανελλήνιες εξετάσεις και όχι μόνο, μια που θα μπορούσαν  και οι αναγνώστες του βιβλίου, να επιλέξουν ένα από αυτά τα θέματα και να γράψουν τη δική τους Έκθεση Ιδεών!

Για να εξηγούμαι όμως, σε αυτό το σημείο θα αναφέρω κάποια από τα θέματα αυτά, που διάλεξα μέσα από τις σελίδες του βιβλίου …

΄΄ Ζούμε πιο πολύ για αυτούς που αγαπάμε΄΄, ΄΄ Οι άντρες δεν μεγαλώνουν ποτέ΄΄, ΄΄Τα λεφτά είναι μονάχα εργαλείο, όχι σκοπός΄΄, ΄΄ Η ζωή έχει νόημα αν τη ζεις΄΄ , ΄΄Οι άνθρωποι που κολλάνε στο παρελθόν αρνούνται να δουν και να βιώσουν το παρόν΄΄, ΄΄Δεν θα πεθάνουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη΄΄.  

Το βιβλίο θίγει πολλά θέματα, για να ψαχτούμε όλοι μεταξύ μας και φυσικά να αναρωτηθούμε, εάν τελικά ΄΄Το χάσαμε το τραμ το τελευταίο΄΄(σελ.234).

Ηρωίδα του βιβλίου, η Άννα Μυλωνά, ιατρός αναισθησιολόγος, ΄΄ελεύθερη΄΄, και κάπως απόλυτη …με τις δικές της σκέψεις και ιδέες!

Γύρω από την Άννα, τα υπόλοιπα πρόσωπα της ιστορίας, από το οικογενειακό της περιβάλλον, το φοιτητικό, το εργασιακό, το αισθηματικό και φυσικά το σωφρονιστικό, όπου εκεί ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής της!

Ο Στέλιος Μάινας λοιπόν στο βιβλίο αυτό είναι Ανθρώπινος, όπως και στους Ρόλους που Ερμηνεύει με τη ιδιότητα του Ηθοποιού, είναι ο Συγγραφέας που ξεφεύγει από τα στερεότυπα της γραφής μίας μυθιστορίας δίνοντας της, μια  μορφή βιογραφίας!

Πραγματικά διαβάζοντας αυτό το βιβλίο διαπίστωσα ότι η Άννα Μυλωνά… ζει και υπάρχει ανάμεσα μας!

Όμως με προβλημάτισε αρκετά και ακόμη δεν έχω βρει τη λύση στο ερώτημα…  …΄΄ Ποιος είναι αυτός που θα κλείσει το διακόπτη της ζωής?΄΄.

ΣΥΖΗΤΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΜΑΪΝΑ…

Athenscalling.gr: Δηλώνοντας θαυμαστής της Υποκριτικής σου Τέχνης και χωρίς πολλά λόγια… καλώς ορίζω στο Athenscalling.gr τον Συγγραφέα Στέλιο Μάινα… Άνοιξη του 2022 και αν δεν κάνω λάθος πέρασαν περίπου 12 ολόκληρα χρόνια από το ΄΄Τα φαινόμενα απατούν΄΄ την πρώτη σου συγγραφική δημιουργία. Γιατί τόσα χρόνια μετά?

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ: Η γραφή είναι μία τέχνη, που απαιτεί την ολοκληρωτική σου παρουσία. Διαφορετικά δεν  σου παραδίνεται. Άλλωστε θα έλεγα ότι αυτό συμβαίνει με όλες τις τέχνες, και όχι μόνο. Αν δεν αφιέρωσες χρόνο, ψυχή,ενέργεια,  αν δεν αποφασίσεις να διαγράψεις ότι άλλο κάνεις στη ζωή σου και να αφιερωθείς σε ένα μόνο πράγμα, τότε είναι επόμενο να είναι ελλιπές και αμήχανο. Άλλωστε, πρέπει να παραδεχτώ, ότι όταν ξεκίνησα να γράφω για την μεγάλη φόρμα, το μυθιστόρημα δηλαδή, δεν είχα ιδέα ότι θα βρεθώ μπροστά σε μία χαοτική κατάσταση, που θα με έφερνε μπροστά σε λαβύρινθους και αδιέξοδα. Έτσι, δεν έκλεινα Τα κεφάλαια, Τα άφηνα ημιτελή, με αποτέλεσμα αν δεν είχα επιμονή και υπομονή αυτά τα 10 χρόνια που νομίζω ότι είναι πολλά παραπάνωδεν , Θα τέλειωνε ποτέ αυτό το βιβλίο.

Athenscalling.gr: ΄΄Να θυμηθώ να παραγγείλω΄΄, είναι ο τίτλος του βιβλίου σου και αναρωτιέμαι εσύ τι θα μπορούσες… να θυμηθείς, να παραγγείλεις?

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ: Στο βιβλίο η μνήμη παίζει πρωταρχικό ρόλο όπως και στη ζωή μου. Όσο μεγαλώνεις ανακαλύπτεις Ότι αδυνατίζει το πιο σημαντικό στοιχείο που συνδέει την ύπαρξή σου, η μνήμη και για μένα, ο μεγαλύτερος μου εφιάλτης, είναι αυτή η απώλεια της μνήμης. Πολλές φορές συναντάω ανθρώπους, που ξεχνάνε, ποιοι ήταν, από πού προήλθαν, Που ξεχνάνε το παρελθόν και την ιστορία τους. Αυτό το βιβλίο, ήταν μία άσκηση μνήμης για μένα. Για να κρατάω ζωντανά Αυτά που πίστευα στην νεότητα μου, που με καθόρισαν, και ελπίζω ότι αυτά με  καθορίζουν ακόμα. Όσο για το δεύτερο συνθετικό της φράσης  μου, την παραγγελία, είναι γιατί, ηρωίδα μου, έχει απαλλαγεί από τα υλικά βαρίδια και τώρα πια, για ότι χρειάζεται, πρέπει να το παραγγείλει. Είναι αυτό που παρατήρησες εύστοχα, τα χρήματα είναι μόνο εργαλείο, όχι αυτοσκοπός!

Athenscalling.gr: Η επιλογή της ηρωίδας σου, είναι η ιατρός αναισθησιολόγος, Άννα Μυλωνά και να υποθέσω ότι επέλεξες αυτό το επάγγελμα γιατί βοηθάει στη πλοκή του βιβλίου…στο να ζει κανείς ή να μη ζει αλλά και αν ζει πως τελικά ζει?

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ: Η Ιατρική ιδιότητα από μόνη της, εμπεριέχει την εξυπηρέτηση της ζωής, αλλά και την ιδέα της μεταφυσικής επικοινωνίας. Άλλωστε στην αρχαιότητα η θρησκεία και η ιατρική, ήταν αλληλένδετα. Η μεσολάβηση του θείου, στην ιατρική πράξη, ήταν δεδομένη. Με δυο λόγια, ο γιατρός, είναι ιερεύς, σαμάνος, τελετάρχης, είναι ένα πρόσωπο, κοντά στο θείο. Επομένως, η ηρωίδα μου, πολύ εύκολα μπορεί να παρεκτραπεί από Το σκοπό της και το βασικό δίλημμα στο βιβλίο μου σε σχέση με την ηρωίδα είναι το δίλημμα, ευεργέτης η φονιάς?

Athenscalling.gr: Η Άννα λοιπόν … μεγαλώνοντας αποφάσισε να γίνει γιατρός αναισθησιολόγος. Η διαχείριση του πόνου όμως την οδηγεί να ξεπεράσει τα όρια της ιατρικής ηθικής, θέτοντας το δίλημμα ΄΄ ευεργέτης ή φονιάς?΄΄. Αλήθεια εσύ τι πιστεύεις υπάρχει κάποιος που μπορεί να πάρει το ρόλο του από μηχανής θεού και να κλείσει αυτό τον διακόπτη της ζωής? Υπάρχει μια ίσως πιθανή απάντηση στο ερώτημα σχετικά με το…΄΄ Ποιος είναι αυτός που θα κλείσει το διακόπτη της ζωής?΄΄.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ: Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κλείσει αυτόν τον διακόπτη. Τον όρισε ο θεός, η φύση, και Εκείνος Έχει το Μοναδικό Δικαίωμα. Κάθε άλλη ανθρώπινη επέμβαση που παραβιάζει αυτόν τον κανόνα εκτός από έγκλημα, θεωρείται ύβρις, απέναντι στην φύση και την λειτουργία της. Όμως, αυτό το ερώτημα Έχει τεθεί στον άνθρωπο επανειλημμένως κατά τη διάρκεια της Πορείας της ιστορίας. Ακόμα, είναι αναπάντητο. Το βιβλίο μου δεν δίνει απαντήσεις, ερωτήματα βάζει, ανθρώπινα. Η αλήθεια είναι ότι ο πόνος, Τη σημερινή εποχή της τεχνολογίας, έχει περάσει στο επίπεδο ενός ελέγχου. Δεν θα λέγαμε όμως ότι έχει εξαλειφθεί, διότι φαίνεται Πως είναι Συνυφασμένος με την Ύπαρξη μας. Υπάρχω = πονάω = ζω!

Athenscalling.gr: Τελικά θα επιμείνω και θα σταθώ στο διακόπτη της ζωής… Ανοικτός ή κλειστός και το κουμπί ποιος το γυρίζει …?

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ: Όχι κανείς δεν μπορεί να κλείσει αυτό το διακόπτη. Κανείς δεν επιτρέπεται να το κάνει!Το βιβλίο βάζει το βασικό ερώτημα, της ενεργητικής ευθανασίας, που απασχολεί τους ευρωπαϊκούς λαούς εδώ και δεκαετίες. Είναι τέτοιες οι διχογνωμίες, και οι αντιρρήσεις, ώστε μόνο τέσσερις χώρες, στην  Ευρώπη την τελευταία δεκαετία, έχουν επιτρέψει, την ενεργητική ευθανασία, υπό αυστηρούς, όρους και συνθήκες. Το παράδειγμα του Γάλλου ηθοποιού του Αλαίν Ντελον, όπου, μετά από εγκεφαλικά επεισόδια που υπέστη, προχώρησε σε δήλωση ευθανασίας, στην Ελβετία, όταν βρεθεί σε κάποια μη αναστρέψιμη κατάσταση.

Athenscalling.gr: Σκληρό το βιβλίο σου και να σου πω, με το χέρι στη καρδιά ότι   σε κάποια αρκετά σημεία με ΄΄νταούνιασε΄΄, με προβλημάτισε… πώς να στο πω με ΄΄ έριξε στα πατώματα ΄΄… ο θάνατος το τέλος…

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ: Η αλήθεια είναι ότι ο θάνατος όταν βιώνεται ως αμετάκλητο τέλος, ναι, είναι τραγικός ο άνθρωπος, έχει ανάγκη το επέκεινα, Για να αντέξει την σκληρότητα αυτή του απολύτως τετελεσμένου. Όλες οι θρησκείες, μιλάνε, και βεβαιώνουν για την μετά θάνατον ζωή.

Athenscalling.gr: Στο βιβλίο επίσης θα σημειώσω ότι χάρηκα με τις αναφορές σου στα Εξάρχεια! Φίλε μου θύμησες πάρα πολλά από τα παιδικά μου χρόνια…

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ: Αγαπώ την Αθήνα, το κέντρο της , Και φυσικά και τα Εξάρχεια. Πέρασα πολλά απογεύματα της εφηβείας μου, αράζοντας στην πλατεία με φραπέδες, σε ατελείωτα πηγαδάκια για τα πολιτικά πράγματα της χώρας για την μεταπολίτευση για το μέλλον μας.Έχω προλάβει την Αθήνα το καλοκαίρι, να μυρίζει αγιόκλημα και γιασεμί την έχω προλάβει με ανοιχτές και ξεκλείδωτες πόρτες!

Athenscalling.gr: Με ευχαρίστησε ιδιαίτερα στο βιβλίο σου, η παρουσία της 16χρονης ανιψιάς της Άννας… της Ηλέκτρας, αλλά και αυτή της 19χρονης Μάγιας της κόρης του Αλέξανδρου συναδέλφου της Άννας. Άλλος δηλαδή ο τρόπος σκέψης, αυτών των κοριτσιών, που ίσως οι μεγαλύτεροι αμφισβητούν … δυστυχώς, το πώς σκέπτονται οι νέοι σήμερα!

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ: Η νεολαία ξεκινάει πάντα με όνειρα με αθωότητα με ορμή. Με άγνοια κινδύνου, Και έτσι πρέπει, γιατί έχει ανάγκη να δημιουργήσει το δικό της κόσμο!

Athenscalling.gr: Αναφορές σε όλα και σε όλους, νομίζω ότι μάλλον κανέναν δεν ξέχασες, τα έβαλες όλα… Αλήθεια τι θα ήθελες να σημειώσεις ακόμη και δεν το σημείωσες?

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ: Ειλικρινά δεν ξέρω τι έχω βάλει μέσα στο βιβλίο, και τι έχω ξεχάσει, υπάρχει μια παρόρμηση στην γραφή,Ένας αυτοματισμός. Αργότερα έρχεται η ώρα της γομολάστιχας, και του σκουπιδοτενεκέ … Ε τότε, πρέπει να φανείς γενναίος, και να πετάξεις. Αν δεν το κάνεις, θα κουράσεις  τον αναγνώστη σου θα τον απογοητεύσεις θα τον αποσυντονίσεις.

Athenscalling.gr: Έβαλες μέσα και τους PINK FLOYD και το ΄΄ Dark side of the Moon΄΄ ! Αλήθεια τι μουσική ακούς?

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ: Είμαι και εγώ παιδί της ροκ. Ο πρώτος δίσκος που αγόρασα ήταν Stairway to Heaven, από τους μαγικούς Led Zeppelin, λίγες μέρες  αφ ότου κυκλοφόρησε!  Όμως όπως όλη την γένια μου, την διαμόρφωσαν με τα τραγούδια τους, ο Θεοδωράκης, ο Χατζηδάκης, ο Σαββόπουλος, ο Ξαρχάκος και επίσης ο Μαρκόπουλος. Αλλά και η ροκ, τα μπλουζ,που ακούγαμε στο ραδιόφωνο, αυτοί   ήταν για μας οι οδηγοί μας. Φυσικά έπαιξε ρόλο και η τζαζ που ανακαλύψαμε κάποια στιγμή και η κλασική και το τρίτο πρόγραμμα, που για μια περίοδο της ζωής μας, ήταν  συντονισμένο  μόνιμα στα ραδιόφωνα μας!

Athenscalling.gr: Έτσι τώρα που μιλάμε, θα ήθελα αν δεν έχεις αντίρρηση να πάμε ένα ταξιδάκι στο χθες… Θυμήσου λοιπόν την πρώτη ευχάριστη στιγμή στη ζωή σου αλλά και την πρώτη δυσάρεστη?

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ: Συνήθως, στη μνήμη μας επανέρχονται και οι δυσάρεστες και οι ευχάριστες στιγμές, αλλά εγώ κρατάω μόνο τα όμορφα πράγματα από το παρελθόν. Και είναι πολλά, ειλικρινά, δεν θα έλεγα, ότι δεν είμαι ευγνώμων!

Athenscalling.gr: Έχω το λοιπόν απέναντί μου το Συγγραφέα Στέλιο Μάινα και εδώ όμως θα μου επιτρέψεις να ρωτήσω με τον Ηθοποιό Στέλιο Μάινα, ακριβώς τι γίνεται? Σχετικά με το  θέατρο, τη τηλεόραση και το κινηματογράφο, που σε ν συναντάμε ή πρόκειται να σε συναντήσουμε?

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ: Αυτή τη στιγμή κάνω πρόβες στο θέατρο, για το έργο της Ανθής Τσιρούκη, Labor , το οποίο θα ανέβει στο θέατρο πορεία, στις 3 Μαΐου, και σκηνοθετεί η Έμιλυ Λοΐζου. Με την Ιωάννα Παππά, και τον Ορέστη Χαλκιά. Όσο για τον κινηματογράφο, συμμετέχω στην ταινία του Σωτήρη Γκορίτσα, ΄΄ Εκεί που ζούμε ΄΄ και που λογικά θα βγει στις αίθουσες, τον επόμενο χειμώνα.

Athenscalling.gr: Πάμε πάλι πίσω στο βιβλίο σου και να ρωτήσω αν στα σχέδια σου, υπάρχει μια συνέχεια με πρωταγωνίστρια την Ιατρό – Αναισθησιολόγο Άννα Μυλωνά.! Όμως… ο ΄΄ποιητής΄΄ τι λέει ?

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ: Ε… όχι η ιστορία αυτή της Άννας Μυλωνά τελείωσε. Θα ξεκινήσει σύντομα η γραφή ενός νέου μυθιστορήματος, που ελπίζω ότι δεν θα μεσολαβήσει μια δεκαετία για να Ολοκληρωθεί. Άλλωστε, δεν ξέρω καν αν έχω αυτό το χρονικό περιθώριο.     

Athenscalling.gr: Προσωπικά θα ήθελα να συναντήσω την Άννα Μυλωνά, θα είχα πολλά να συζητήσω μαζί της… και αυτό το κάνω τώρα, τα συζητώ με τον Συγγραφέα της ΄΄βιογραφίας΄΄ της και επειδή η Ιατρός-Αναισθησιολόγος Άννα Μυλωνά σίγουρα ζει και υπάρχει ανάμεσα μας, από αξιόπιστη πηγή δε, μαθαίνω ότι έχεις σχεδιάσει ένα ραντεβού μαζί της… είναι αλήθεια?

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ: Λίγο-πολύ όταν γράφεις ένα βιβλίο, έχεις υποχρέωση να συνομιλείς με τους ήρωες σου, διαφορετικά είναι απλώς Χάρτινοι, Καθόλου πιστευτοί. Όταν το βιβλίο τελειώσει, δε σου ανήκει πλέον, ούτε ήρωες του. Πρέπει να πας παρακάτω.

Athenscalling.gr: Σε αυτό το σημείο να ρωτήσω και εσύ απαντάς με το χέρι στη καρδιά, σε όλη αυτή την ιστορία με ποιόν από τους εμπλεκόμενους θα ήθελες εσύ να πάρεις το ρόλο του?

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ: Πλάσματα της φαντασίας Οι Ήρωες ενός μυθιστορήματος καλό είναι να μένουν εκεί που βρίσκονται στο όνειρο και την φαντασία άλλωστε όπως ακριβώς Έγραφε και ο μέγας Παπαδιαμάντης, ΄΄ Τελέσαμε μυθηστορίαν΄΄.

Athenscalling.gr: Κάτι λίγο πριν το τέλος της συζήτησης μας, σημειώνω λοιπόν κάποια από τα θέματα, που διάλεξα μέσα από τις σελίδες του βιβλίου σου και τα οποία χαρακτήρισα ως ΄΄Θέματα Εκθέσεων Ιδεών΄΄ …

΄΄ Ζούμε πιο πολύ για αυτούς που αγαπάμε΄΄, ΄΄ Οι άντρες δεν μεγαλώνουν ποτέ΄΄, ΄΄Τα λεφτά είναι μονάχα εργαλείο, όχι σκοπός΄΄, ΄΄ Η ζωή έχει νόημα αν τη ζεις΄΄ , ΄΄Οι άνθρωποι που κολλάνε στο παρελθόν αρνούνται να δουν και να βιώσουν το παρόν΄΄, ΄΄Δεν θα πεθάνουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη΄΄…

Ποιό από τα παραπάνω θα επέλεγες για να γράψεις την δική σου έκθεση ιδεών?

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ: Την δική μου έκθεση ιδεών εξακολουθώ να την γράφω και παραμένω αμήχανος, με Μετέωρα το μολύβι και την τεράστια απορία μου… και  εξακολουθώ να Παραμένω με ανοιχτό τετράδιο, και λευκές σελίδες………         

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ  ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

…Γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου, την 1 Οκτωβρίου 1957 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων (ξενοδοχειακές σπουδές) και αργότερα τελείωσε τη Δραματική Σχολή Βεάκη το 1982. Στα μετέπειτα χρόνια, εργάστηκε ως ηθοποιός σε πολλά από τα κεντρικά και περιφερειακά Θέατρα της Αθήνας και της επαρχίας. Έγινε ευρύτερα γνωστός με τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά «Οι μεν και οι δεν» και την ταινία « Βαλκανιζατέρ». Το 2015 κέρδισε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, για τον ρόλο του στην ταινία « Τετάρτη 04:45».

Είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Κάτια Σπερελάκη με την οποία έχει ένα γιο, τον Ιωσήφ (Σήφη).

Ο Στέλιος Μάινας έκανε το 2010 την πρώτη του συγγραφική απόπειρα με το βιβλίο «Τα φαινόμενα απατούν»,κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Πρόκειται για μια συλλογή διηγημάτων και κειμένων, κάποια από τα οποία έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό Homme.

Σήμερα μετά από 12 χρόνια, επιστρέφει και πάλι στο χώρο της συγγραφής ενός βιβλίου και μας εντυπωσιάζει με το νέο του δημιούργημα, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, με τον τίτλο… « ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΩ».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back