March 29, 2024

Μουσικά FESTIVAL 2020 Ακυρώσεις λόγω COVID-19!

Καλοκαίρι του 2020 και η πανδημία του COVID-19 είναι η αφορμή για την αλλαγή του μέχρι σήμερα τρόπου της ζωής μας, σε όλους τους τομείς και σε κάθε τι !
Αλλάζουμε συνήθειες, πάνω από όλα η υγεία μας! Μένουμε στο σπίτι και αν βγούμε σίγουρα ελαχιστοποιούμε τις μετακινήσεις μας και από το μήνα Μάη και μετά σε μερική κανονικότητα, με σταδιακή άρση των μέτρων απαγόρευσης του βγαίνω έξω, βλέποντας και κάνοντας… και έχει ο Θεός!
Το σχέδιο ΧΑΜ επί τάπητος και εμείς κυκλοφορούμε αλλά όχι άσκοπα, από εδώ και πέρα! Έτσι προς το παρόν και μέχρι νεωτέρας… Χέρια (πλένουμε), Αποστάσεις (κρατάμε), Μάσκες (φοράμε)! Τηρώντας έτσι τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας, μένουμε υπεύθυνοι, μένουμε ασφαλείς!…και έχει ο Θεός!
Έτσι μπαίνουμε σε μερική κανονικότητα, από τις αρχές του Μάη φορώντας τις μάσκες, πάνινες και χάρτινές υποχρεωτικά γιατί αν όχι πέφτει πρόστιμο, τώρα αν ρωτήσετε γιατί υποχρεωτικά ενώ πριν λίγες μέρες δεν ήτανε υποχρεωτικά , την απάντηση δίνουν οι ειδικοί περί της υγείας, εκείνοι γνωρίζουν και εκείνοι αποφασίζουν για τα της υγείας μας!
Τηρήσετε το λοιπόν προσεχτικά τις οδηγίες του πλάνου – σχεδίου ΧΑΜ που ο υφυπουργός το ανέλυσε με μια ανάρτησή του στο Twitter.
΄΄Χέρια (πλένουμε), Αποστάσεις (κρατάμε), Μάσκες (φοράμε)! Τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας, μένουμε υπεύθυνοι, μένουμε ασφαλείς!΄΄.
Υπομονή και Ψυχραιμία και ηρεμία και πάνω από όλα ατομική υπευθυνότητα!
Αυτά για και πάμε και στο θέμα μας το οποίο είναι, ΜΟΥΣΙΚΑ FESTIVAL Καλοκαίρι του έτους 2020 και οι ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ αυτών!
Η χαρά του Καλοκαιριού, με αυτές τις λέξεις θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις όλα εκείνα που συνέβαιναν εντός και εκτός των συνόρων μας και που αφορούσαν το χώρο της Μουσικής τα περασμένα Καλοκαίρια! Τα φεστιβάλ και οι συναυλίες κάθε καλοκαίρι αποτελούσαν μια ξεχωριστή νότα διασκέδασης, για όλους!
Πρώτα από όλα όμως, η υγεία μας και μετά όλα τα άλλα, όλα τα άλλα που χωρίς αμφιβολία έχουν αντίκτυπο οικονομικό αλλά και ψυχολογικό!
Το ATHENS CALLING G.R παρακολουθώντας κάθε χρόνο κάποια από τα Φεστιβάλ Μουσικής του Καλοκαιριού, που γίνονται στην Ευρώπη, σας μεταφέρει τα όσα μας ανέφεραν με ανακοινώσεις τους, οι διοργανωτές τους και τα οποία αφορούν την ματαίωση της διεξαγωγής τους!
Χαρακτηριστικά πριν λίγες ημέρες σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με ένα από τους διοργανωτές, ενός 3ημερου μεγάλου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ το οποίο ακυρώθηκε, μεταξύ των άλλων όσων μας είπε, τόνισε ιδιαίτερα και με έμφαση…
΄΄ Χωρίς αμφιβολία η υγεία μας και η υγεία των συνανθρώπων μας είναι πάνω από όλα! Μετά έρχονται όλα τα άλλα ,έτσι το Φεστιβάλ μας ακυρώνεται΄΄.
Ρωτώντας τον στη συνέχεια για το οικονομικό αποτέλεσμα το οποίο θα φέρει η ακύρωση, η απάντηση ήρθε μέσα από τις λέξεις…΄΄ Είναι μια καταστροφή για εμάς τους διοργανωτές, αλλά και για τους 2000 εργαζόμενους του Φεστιβάλ΄΄
Πάνω από όλα λοιπόν η υγεία μας και περί αυτού ουδεμία, ούτε καν η παραμικρή πιθανή μας αντίρρηση! Εξετάζοντας όμως το οικονομικό αποτέλεσμα όλων αυτών ακυρώσεων, εκτός της χασούρας των διοργανωτών, που αν το καλοεξετάσεις δεν είναι και οι πλούσιοι του πλανήτη, υπάρχουν και οι εργαζόμενοι στα Φεστιβάλ που κατά μέσον όρο σε Ελλάδα αλλά και στο Εξωτερικό αριθμούν από 500 έως και τα 2000 άτομα… και φυσικά οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες με τις ομάδες τους ηχολήπτες και βοηθητικό προσωπικό που έστω και με πρόχειρους υπολογισμούς αριθμούν περίπου από 30 έως και 100 άτομα και αυτοί μένουν άνεργοι, λόγω των ακυρώσεων!
Έτσι τον τρόμο της πανδημίας του COVID-19, έρχεται και συμπληρώνει ο τρόμος της ανεργίας!
Πάνω από όλα όμως προέχει το θέμα της υγείας, έτσι πρέπει να διατηρήσουμε την ηρεμία μας ακλουθώντας ευλαβικά της οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και έχει ο Θεός!
Πάντως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για τους κίνδυνους της πανδημίας το θέμα όμως είναι κατά πόσο θα αντέξουν οι κάτοικοι της Ευρώπης αλλά και οι άλλοι κάτοικοι των Ηπείρων του Πλανήτη!
Μένοντας στην Ευρώπη και γύρω από το θέμα των διοργανώσεων των Φεστιβάλ του Καλοκαιριού ας δούμε όμως, μέχρι τώρα , τι ακριβώς μας έχει ανακοινωθεί σχετικά με τις ακυρώσεις κάποιων Ευρωπαϊκών Μουσικών Φεστιβάλ του 2020

SUMMER NOSTOS FESTIVAL γίνεται στον υπαίθριο χώρο του ΙΣΝ στο Δέλτα του Φαλήρου και συγκεντρώνει μεγάλο μέρος των κατοίκων της Αττικής και όχι μόνο! Εδώ παρουσιάζονται σημαντικά ονόματα από την Ελληνική αλλά και την Διεθνή Μουσική Σκηνή και μάλιστα με δωρεάν είσοδο! Αυτό ήταν το πρώτο email που λάβαμε, στις 20 /03 και αφορούσε την ακύρωση του SUMMER NOSTOS FESTIVAL με την σφραγίδα διοργάνωσης από το ΙΣΝ και που φέτος από τις 21-28 Ιουνίου θα είχαμε την ευκαιρία μεταξύ των άλλων να απολαύσουμε καλλιτέχνες, όπως τους Burna Boy, Caribou, The Casbah Club, The Irrepressibles, Φ. Βελεσιώτου Μιχάλη Χατζηγιάννη, Έλενα Παπαρίζου και άλλους

Το NOVA ROCK FESTIVAL είναι ένα Μουσικό Φεστιβάλ που γίνεται στην Αυστρία και συγκεκριμένα στη περιοχή Pannonia Fields του Nickelsdorf. Από το 2005 μέχρι σήμερα συγκεντρώνει περίπου 150.000 επισκέπτες και απασχολεί 2000 και βάλε εργαζόμενους. Ένα rock festival, με ήχους Alternative rock,Heavy metal,Punk rock και Electronic, που φέτος θα γινότανε από τις 10 έως και 13 Ιουνίου! Tο mail που λάβαμε στις 6 Απρίλη από τη διοργάνωση, ανακοίνωνε με λύπη του την ακύρωση του φετινού φεστιβάλ σημειώνοντας ότι σαφώς προέχει η υγεία όλων, όμως θα ήθελαν να ενημερωθούν νωρίτερα για την απόφαση που αφορούσε την ακύρωση των φεστιβάλ στη Αυστρία από τους αρμόδιους της κυβέρνησης τους, μια που ήδη εκείνοι είχαν ξεκινήσει την προετοιμασία του φεστιβάλ! Εδώ λοιπόν σε αυτό το φεστιβάλ θα παρουσιαζόντουσαν στο κοινό οι System of a Down- Τhe Distillers Volbeat- Mando Diao-The Offspring-Bring me the Horison- Foo Fighters και άλλοι.

EJEKT FESTIVAL αυτό είναι ένα ακόμη Φεστιβάλ, εντός Ελληνικών συνόρων, το οποίο φέτος στις 5 Ιουνίου θα εγκαινίαζε ένα νέο χώρο στην πρώτη ημέρα της διοργάνωσης στο ΠΑΡΚΟ του ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, που πραγματικά η εκεί τοποθεσία θα θύμιζε αντίστοιχα φεστιβάλ του εξωτερικού! Την δεύτερη ημέρα 13 Ιουλίου θα γινότανε στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΡΟΥ στο ΔΕΛΤΑ ΦΑΛΗΡΟΥ… κατέβασε όμως και αυτό λόγω της πανδημίας… ρολά! Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι η πρώτη ανακοίνωση στις 12 Μαρτίου ήταν αρκετά αισιόδοξη γύρω από την έκβαση της πανδημίας και στις 27/04 ήρθε μια νέα ανακοίνωση, που ανέφερε την ακύρωση! Το φετινό EJEKT θα ήταν αναμφίβολα το πιο σημαντικό στη ιστορία του μέχρι σήμερα με Foals και The Hives, Nothing but Thieves και φυσικά με τους Red Hot Chili Peppers!

RELEASE ATHENS 2020 ένα ακόμη αξιόλογο φεστιβάλ Μουσικής εντός Ελλάδος και η ανακοίνωση μεταξύ των άλλων ανέφερε.
΄΄Μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, στις 28.4, και τις διευκρινίσεις των αρμόδιων διοικητικών και υγειονομικών υπηρεσιών, κάθε ελπίδα μας για την πραγματοποίηση του Release Athens 2020, έστω και μερικώς, έχει χαθεί.

Εργαστήκαμε πολύ σκληρά, επί έναν ολόκληρο χρόνο, και προσπαθήσαμε να εξαντλήσουμε τις όποιες πιθανότητες είχαμε μπροστά σε μία πρωτοφανή κατάσταση παγκοσμίων διαστάσεων. Τόσο εμείς όσο και όλοι οι καλλιτέχνες, με τους οποίους βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία, θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας λύπη για αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη. Όμως, η ασφάλεια όλων μας – συντελεστών, κοινού, εργαζομένων, συνεργατών – ήταν, είναι και θα παραμείνει η απόλυτη προτεραιότητά μας, πάνω απ’ οτιδήποτε άλλο΄΄.
Εδώ θα είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τους Bauhaus,Parov Stelar,M.Garrix Alpha Blondy, Pet Shop Boys, Judas Priest, Slipknot και άλλους!

ATHENS ROCKS ένα Μουσικό φεστιβάλ με ρίζες και πείρα διοργάνωσης από το παρελθόν θα γινότανε στις 14 Ιουνίου στη τοποθεσία του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών ΄΄Σπύρος Λούης΄΄ στο Μαρούσι, μας ανακοίνωσε στις 30 του Απρίλη την ακύρωσή του! Έτσι δεν θα απολαμβάναμε τους National τους Idles και κάποιους άλλους που δεν είχαν ανακοινωθεί ακόμη.

FREQUENCY FESTIVAL ένα φεστιβάλ αφιερωμένο εξαιρετικά στη νεολαία, όπου φέτος είχε τα γενέθλια του, κλείνοντας τα 20 χρόνια του, ακυρώθηκε και αυτό παρόλο που η ελπίδα των διοργανωτών του,μέχρι και τελευταία στιγμή παρέμενε ακόμα ζωντανή γύρω από την πραγματοποίηση του!
Έτσι αυτόν τον Αύγουστο στην Αυστρία, από τις 20 έως και 22 του μήνα η πόλη του Sankt Pölten θα παραμείνει για μια χρονιά χωρίς αυτή τη μουσική γιορτή χωρίς το μεγάλο πάρτι της νεολαίας το FREQUENCY FESTIVAL, που το τιμά κάθε καλοκαίρι περισσότερο από 180.000 κοινό. Σίγουρα θα λείψει και στη συντακτική ομάδα του ATHENS CALLING G.R , που το επισκέπτεται από το 2007 μέχρι και το 2019 ανελλιπώς, πραγματοποιώντας συνεντεύξεις και αναλυτικό ρεπορτάζ για τις ημέρες της διεξαγωγής του.
Ο Harry Jenner λοιπόν και οι συνεργάτες του ανανέωσαν το ραντεβού τους, με τους φίλους του Φεστιβάλ, για την επόμενη χρονιά, για τον Αύγουστο του 2021 με την υπόσχεση πολλών εκπλήξεων!
Εμείς φυσικά δεν είναι δυνατόν να ξεχάσουμε το εκεί περσινό μας ξεφάντωμα και τη φιλοξενία τους ανανεώνοντας και εμείς το ραντεβού μας, μαζί τους για το 2021.

Αυτά προς το παρόν που αφορούν τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις που λάβαμε από τους διοργανωτές κάποιων αξιόλογων Μουσικών Φεστιβάλ του Καλοκαιριού, με την υπόσχεση των διοργανωτών τους για την ανανέωση και επιστροφή του συναυλιακού ραντεβού το Καλοκαίρι του 2021!
Έτσι εμείς, εσείς και όλοι οι άλλοι παραμένουμε Ψύχραιμοι-Ασφαλείς και πάνω από όλα Υγιείς, ακούγοντας τα αγαπημένα μας τραγούδια!
Που θα πάει… ΤΟ ΚΑΚΟ ΘΑ ΠΕΡΆΣΕΙ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back