March 28, 2024

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΣΙΝΕ ΗΛΕΚΤΡΑ… Μια Σελίδα στην 7η Τέχνη!

ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ

Τα Θερινά σινεμά, είναι μια από τις καλοκαιρινές απόλαυσεις, είναι αυτά που ξυπνούν τις αναμνήσεις σε βάθος χρόνου, είναι αυτά που δίνουν την ευκαιρία σε όλους εμάς να ζήσουμε όλα εκείνα που προβάλλονται στη μεγάλη οθόνη, και να βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο με τους πρωταγωνιστές των ταινιών και με τη φαντασία μας να συμμετέχουμε και εμείς παίζοντας το δικό μας ρόλο, στη μεγάλη άσπρη οθόνη!

Στην Ελλάδα ο κιν/γράφος έκανε την καλλιτεχνική του παρουσία το έτος 1896, τα θερινά σινεμά άρχισαν τις πρώτες προβολές τους το καλοκαίρι του 1900, κυρίως στα καφενεία της Πλατείας Συντάγματος

Το 1904 ανοίγει ο θερινός κιν/φος του Ζαππείου και το 1905 η Δεξαμενή στο Κολωνάκι. Από ότι καταγράφουν οι ιστορικοί – ερευνητές από το 1907 και μετά λέγετε ότι υπάρχουν περισσότεροι από 30 Θερινοί κινηματογράφοι στην Αθήνα!

Έτσι για την ιστορία του λόγου να πούμε ότι θερινούς κιν/φους συναντάμε από όσον τουλάχιστον γνωρίζουμε και εκτός των συνόρων μας, στο Βερολίνο, την Αυστρία, τη Γαλλία, τη Μάλτα και στη Κροατία!

Στην Αυστρία δε, τα τελευταία χρόνια γίνονται θερινές προβολές στη Βιέννη στο προαύλιο της πλατείας του Δημαρχείου, αλλά και στη πόλη του Sankt Pölten, όπου στη κεντρική πλατεία της, κάθε καλοκαίρι στήνεται το υπαίθριο υπερθέαμα με τον τίτλο CINE PARADISO!

Θερινά σινεμά λοιπόν με αγιόκλημα και γιασεμιά  και πριν ένα χρόνο περίπου σε σχετική μας ανάρτηση είχαμε αναφερθεί σε αυτά, κάνοντας ένα οδοιπορικό και δίνοντας σε εσάς την ευκαιρία  να παρακολουθήσετε με οδηγό τη φαντασία την δική σας αγαπημένη! Είναι κάτι που αξίζει το κόπο να το ξαναθυμηθείτε… ΘΕΡΙΝΑ ΣΙΝΕΜΑ…οδοιπορικό! Ιστορία με Αγιόκλημα και Γιασεμιά!

Έτσι για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των Θερινών Κινηματογράφων είχε ήδη δοθεί από τη Παρασκευή 21 Μαΐου 2021, ήταν ένα comeback που περιμέναμε, μετά από τους τόσους μήνες του εγκλεισμού μας στο σπίτι ,στο καναπέ και στη μικρή οθόνη!

Καλοκαίρι του 2021 Ιούλιος μήνας … και η Δ΄ μετάλλαξη του COV-19 παραμονεύει παντού, τα κανάλια ενημερώνουν καθημερινά  όλους τους ΄΄ναυτιλλομένους΄΄ και εκείνοι αναζητούν κάποια διέξοδο τηρώντας τους κανόνες και με τα νεύρα τους τεντωμένα… φοράνε μάσκες, τηρούνε αποστάσεις και εμβολιασμένοι, όπως είναι όταν έρχεται το βραδάκι, εκεί μετά την 21.00 η  ώρα, τους βλέπω μπροστά από το ταμείο κάποιου θερινού σινεμά!

΄΄Τι ρομαντικός που είσαι και υπερβολικός ΄΄… θα πείτε, και συνεχίζοντας θα αναρωτηθείτε… ΄΄Η τηλεόραση και ο καναπές? Θα τους αφήσουμε μόνους και τι θα απογίνουν μέσα στη μοναξιά τους΄΄!

Έτσι απλά λοιπόν θα το πούμε με το χέρι στη καρδιά, ένα σινεμαδάκι το βραδάκι τώρα το καλοκαιράκι, είναι ίσως μια διέξοδος, σε όλη αυτή την τρέλα που ζούμε λόγω της πανδημίας… τουλάχιστον εμείς έτσι το βλέπουμε, αρκετά πια ο καναπές βούλιαξε… και οι τηλεοράσεις θα πρέπει να κλείσουν!

ΛΟΥΤΡΑΚΙ – ΘΕΡΙΝΟΣ ΣΙΝΕ ΗΛΕΚΤΡΑ – ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ 7η ΤΕΧΝΗ

Το Λουτράκι στο νομό Κορινθίας είναι χωρίς αμφιβολία ένας Καλοκαιρινός προορισμός, που έστω και αν τον πνίγει το τσιμέντο, λόγω των πολυκατοικιών που υπάρχουν, στοιβαγμένες η μία δίπλα στην άλλη, παρόλα αυτά αντέχει ακόμη και η μαγική του εικόνα, έχει το δικό της τρόπο, να συνδέει το χθες με το σήμερα!

Ένας από τους κρίκους της χρυσής αλυσίδας, που συνδέει το χθες με το σήμερα στο Λουτράκι είναι και ο ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΗΛΕΚΤΡΑ που αντέχει στο χρόνο και στέκει αγέρωχος εδώ και τόσα χρόνια, προβάλλοντας μας πάντα ότι το καλύτερο συνέβαινε και συμβαίνει στο κόσμο της 7ης Τέχνης!

Έφηβος θυμάμαι την ΄΄Ηλέκτρα΄΄ , εμένα και την παρέα μου, να μας υποδέχεται τότε τη δεκαετία του ΄70, στη πρώτη της προβολή-παράσταση και να βλέπουμε ταινίες που ταυτόχρονα παίζονταν και στην Αθήνα και λέω στη πρώτη προβολή γιατί μετά τις 10.30, αφήνοντας την, παίρναμε το δρόμο για τα club Tropicana, Maxim, Sayonara και Aphrodite, όπου τι εποχές ήταν και αυτές, να βλέπεις εκεί επί του πάλκου των υπαίθριων clubs… τους Stormies , το Παύλο Σιδηρόπουλο με τα Μπουρμπούλια, τους Sover Group και όλοι την αφρόκρεμα της pop/rock σκηνής του τότε, να έρχεται εδώ στο Λουτράκι!

Όμως όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν… και μόνο οι αναμνήσεις από το θερινό  ΄΄Ηλέκτρα΄΄ μένουν, μια που μέχρι και σήμερα μας υποδέχεται, ζώντας σε μια άλλη εποχή και προβάλλοντας πάντα ότι καλύτερο συμβαίνει στην 7η Τέχνη!

Στο ομορφότερο σημείο, χωρίς υπερβολές, του Λουτρακίου και κυριολεκτικά δίπλα στη θάλασσα, περιτριγυρισμένος από αιωνόβιους ευκαλύπτους , γιασεμιά και μπουκαμβιλίες, βρίσκεται εκεί ο θερινός κινηματογράφος  ΄΄Ηλέκτρα΄΄ !

΄΄Ηλέκτρα΄΄ ένα όνομα , που έχει τη δική του ιστορία σε κάποιες από τις σελίδες που περιγράφουν την πορεία των θερινών κινηματογράφων στην Ελλάδα!

Από το έτος 1937  λοιπόν είναι χωρίς ουδεμία υπερβολή του λόγου, ένας από πιο ιστορικούς  θερινούς κινηματογράφους στη Ελλάδα όπου μέχρι το 1981 λειτούργησε και με χειμερινή αίθουσα .

O σεισμός όμως που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της καταστροφής του σε όλο το Λουτράκι δυστυχώς , επηρέασε αναπόφευκτα και το κινηματόγραφο ΄΄Ηλέκτρα΄΄ Η οροφή της χειμερινής αίθουσας είχε υποστεί σοβαρές ζημίες που θα έθεταν σε κίνδυνο το πέρασμα των θεατών , καθώς η είσοδός της θερινής αίθουσας ήταν κοινή με την χειμερινή .

Ο κινηματογράφος ΄΄Ηλέκτρα ΄΄  ξεκίνησε τη  λειτουργία του όπως προαναφέραμε το 1937 . Τα δύο αδέλφια ,ο Ευθύμιος και  ο Γεώργιος Δρίτσας , διαμόρφωσαν τις παλιές αποθήκες της  Lloyds δημιουργώντας ουσιαστικά δύο αίθουσες , μια για το  χειμώνα και μια για το καλοκαίρι… χειμερινή και θερινή .

Για σαράντα χρόνια οι δύο αίθουσες είχαν γίνει σημείο συνάντησης για όλες τις γενιές του Λουτρακίου. Κύριο χαρακτηριστικό της χειμερινής αίθουσας ήταν η ξύλινη οροφή καθώς και οι πέτρινες καμάρες που συνόρευαν με την καλοκαιρινή αίθουσα .

Η καλοκαιρινή αίθουσα ήταν -αν όχι η μοναδική -σίγουρα από τις λίγες αίθουσες στην Ελλάδα στη οποία ο θεατής είχε οπτική επαφή με την θάλασσα .  Το 1981 η νέα τότε γένια κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον καταστροφικό σεισμό . Ο Μιχάλης και ο Παναγιώτης  λοιπόν, λόγω των εκτεταμένων ζημιών που είχε υποστεί  η χειμερινή αίθουσα , αναγκάστηκαν να γκρεμίσουν  την ξύλινη οροφή, έτσι λοιπόν   ενοποιήθηκαν οι δυο αίθουσες ( χειμερινή , καλοκαιρινή ) δημιουργώντας έναν χώρο περιτριγυρισμένο από αιωνόβιους ευκαλύπτους , γιασεμιά και μυρωδάτες βουκαμβίλιες, πάντα δίπλα στο κύμα της θάλασσας!

Αυτόν το χώρο διάλεξε ο Σωκράτης Μάλαμας και ο  Διονύσης Σαββόπουλος  για τις δύο ιστορικές συναυλίες που έδωσαν στο Λουτράκι .

Από το 2015 η νέα γένια κινηματογραφιστών ο Αλκιβιάδης και Ευθύμιος  Δρίτσας ανακατασκευάσαν  πλήρως την αίθουσα με σεβασμό στην ιστορία του χώρου δίνοντάς της, τη σημερινή της μορφή .

Το 2016 γιορτάσαν τα 80 χρόνια λειτουργίας της ΄΄Ηλέκτρας΄΄. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τίμησαν όλους όσους εργάστηκαν μαζί τους και συνέβαλαν και αυτοί στη μακροημέρευση του κινηματογράφου .

Χωρίς πολλά λόγια θα πούμε, ότι πραγματικά αυτός ο Θερινός Κινηματογράφος είναι ίσως από τους λίγους στην Ελλάδα, θερινούς, που εξασφαλίζουν στο θεατή την ποιότητα της προβολής αλλά του ήχου μιας ταινίας, κατά τέτοιο τρόπο που σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι παρακολουθείς μια ταινία σε χειμερινή αίθουσα, με το προνόμιο όμως…να βλέπεις τα αστέρια, περιτριγυρισμένος από τα γιασεμιά, τους  ευκαλύπτους και τις και μυρωδάτες βουκαμβίλιες και το πιο σημαντικό και ίσως το μοναδικό…, πάντα δίπλα στο κύμα της θάλασσας!

Η ΄΄Ηλέκτρα΄΄ λοιπόν απέχει από την Αθήνα με ήρεμη οδήγηση περίπου 45΄λεπτά και το Σαββατοκύριακο το Λουτράκι βουλιάζει από επισκέπτες, που έρχονται από τους γύρω νομούς αλλά και από την Αθήνα, εδώ σε αυτό το σημείο εμείς θα σας προτείνουμε, για ένα όμορφο βράδυ κάτω από τα αστέρια, την μεγάλη οθόνη του θερινού σινέ ΄΄Ηλέκτρα΄΄, όπου η 7η Τέχνη έχει το δικό της στέκι!

ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΛΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΜΟ… ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΄΄ΗΛΕΚΤΡΑ΄΄

Ο Άλκης και ο Θέμος Δρίτσας είναι τα δύο αδέλφια που έχουν αναλάβει από το 2015 μέχρι σήμερα τη διαχείριση του θερινού κινηματογράφου ΄΄ΗΛΕΚΤΡΑ΄΄ στο Λουτράκι!

Ένα βράδυ λοιπόν μετά το τέλος της 2 ης προβολής, συναντήσαμε τις πρώτες πρωινές ώρες, στο προαύλιο του κινηματογράφου, τα δύο αδέλφια τον  ΄Αλκη και  τον Θέμο.

Athenscalling.gr: Να σας καλημερίσω καταρχήν, μια που συναντιόμαστε τις πρώτες πρωινές ώρες, μιας καινούργιας ημέρας και φυσικά ΄Αλκη και Θέμο να σας καλωσορίσω στο webzine του Athenscalling.gr!

ΑΛΚΗΣ & ΘΕΜΟΣ(CINE ΗΛΕΚΤΡΑ): Καταρχάς να σας ευχαριστήσουμε που επιλέξατε το κινηματογράφο μας για την νυκτερινή σας διασκέδαση , όσο και για την πρόταση σας να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη – αφιέρωμα  που θα δώσει την δυνατότητα στους αναγνώστες του site σας να μάθουν την ιστορία του χώρου μας .

Athenscalling.gr: Να δηλώσω στην αρχή της κουβέντας μας… τον θαυμασμό μου για την πραγματικά τέλεια προβολή εικόνας και το άριστο ηχητικό αποτέλεσμα… στον θερινό ΗΛΕΚΤΡΑ! Είναι θα έλεγα πολύ σημαντικό να παρακολουθείς μια ταινία σε καλοκαιρινό σινεμά και με τέτοια ποιότητα και εδώ θα αναρωτηθώ πως προέκυψε?

ΑΛΚΗΣ & ΘΕΜΟΣ(CINE ΗΛΕΚΤΡΑ): Η ψηφιακή εποχή πλέον έχει μπει για τα καλά στην « ζωή» του κινηματογράφου!  Αυτή η εποχή έφερε μεγάλη βελτίωση στην εικόνα και στο ήχο όπως πολύ σωστά αναφέρατε . Έτσι η νέα αυτή εποχή  μείωσε τον χρόνο που μεταφέρονται η ταινίες , καθώς οι βαριές μπομπίνες των ταινιών αντικαταστάθηκαν με τους σκληρούς δίσκους .Για εμάς βεβαία που γεννηθήκαμε μέσα στους κινηματογράφους, θα σας πούμε ότι μας λείπει λίγο,… ο ήχος της παλιάς μηχανής προβολής !

Athenscalling.gr: Παρακολουθώ εδώ και αρκετά χρόνια την επιλογή των ταινιών σας, όπου είναι αρκετά ψαγμένη… πως τις επιλέγετε και με ποιο γνώμονα?

ΑΛΚΗΣ & ΘΕΜΟΣ(CINE ΗΛΕΚΤΡΑ): Η επιλογή των ταινιών εδώ και χρόνια γίνεται με απόλυτο σεβασμό στο κοινό μας . Είναι κύριο μέλημα μας να προσφέρουμε σε  όλες τις γενιές που στηρίζουν τον κινηματογράφο μας τις ποιοτικότερες ταινίες . Αυτή η συνταγή είναι διαχρονική . Η κάθε γενιά που διοίκησε τον κινηματογράφο « Ηλέκτρα » λειτούργησε με αυτό τον γνώμονα . Το κοινό μας από την πλευρά του εδώ και 84 χρόνια μας « επιβραβεύει » για τις επιλογές μας ,και αυτή η επιβράβευση είναι που έχει φέρει την μακροημέρευση του κινηματογράφου μας. 

Athenscalling.gr: Σκληρές στιγμές για τη τέχνη της κάθε μορφής, η τέχνη σε απόγνωση θα έλεγα, λόγω της Πανδημίας, πως το αντιμετωπίζετε?

ΑΛΚΗΣ & ΘΕΜΟΣ(CINE ΗΛΕΚΤΡΑ):Πράγματι οι εποχές είναι σκληρές για όλους τους επαγγελματικούς κλάδους . Η τέχνη και ο πολιτισμός βέβαια ίσως είναι από τους κλάδους που πλήττονται  με την μεγαλύτερη σφοδρότητα καθώς στις οικονομικές κρίσεις αλλά και στην υγειονομική κρίση είναι από τα πρώτα πράγματα που θα έρθουν σε « Δεύτερη μοίρα » όταν πρέπει να παλέψεις για την επιβίωση σου   . Ένα από τα πολλά πράγματα που μάθαμε από την οικογένεια μας είναι να μην τα παρατάμε ποτέ . Έτσι και σε αυτές τις δύσκολες συγκύριες προσαρμοστήκαμε στις ανάγκες των εποχών . Όπως αναφέραμε και παραπάνω η προσαρμογή έγινε χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στις υπηρεσίες μας . Η  μέχρι ώρας ανταπόκριση του κόσμου μας γεμίζει με αισιοδοξία .   

Athenscalling.gr: Τελικά αναρωτιέμαι, είναι ρίσκο σε μια τέτοια εποχή όπως αυτή που ζούμε, η λειτουργία ενός θερινού σινεμά?

ΑΛΚΗΣ & ΘΕΜΟΣ(CINE ΗΛΕΚΤΡΑ):  Κάθε επιχειρηματική κίνηση χρειάζεται πολύ καλή μελέτη της αγοράς ,  και στο κοινό στοχεύσεις . Ειδικά αυτές τις εποχές τις οικονομικής και υγειονομικής κρίσης. Στη δικιά μας περίπτωση την φετινή χρονιά κληθήκαμε να διαχειριστούμε μια χρόνια δύσκολη , καθώς  από θέμα ποιότητας και ποσότητας ταινιών ίσως είναι η χειρότερή χρόνια τα τελευταία 10 χρόνια . Παράλληλα με προσωπική εργασία και ελαχιστοποίηση των εξόδων μας στα απολύτως απαραίτητα αναμένουμε να ολοκληρωθεί η χρονιά με επιτυχία.

Athenscalling.gr: Οικονομικά τι γίνεται … κάποια βοήθεια από το κράτος ?

ΑΛΚΗΣ & ΘΕΜΟΣ(CINE ΗΛΕΚΤΡΑ): Το κράτος άργησε πολύ να καταλάβει το πλήγμα που έχουν υποστεί οι κινηματογράφοι και αναφέρομαι ειδικά στις χειμερινές αίθουσες που είναι κλειστοί ένα χρόνο τώρα . Πέρα από την αναμενόμενη απαλλαγή του ενοικίου μόλις πριν από 2 μήνες άνοιξε η πλατφόρμα για να την « Επιδότηση» των εισιτηρίων που περιλάμβανε και τους θερινούς κινηματογράφους . Βέβαια μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει χρήματα από αυτή την αίτηση . 

Athenscalling.gr: Καλοκαίρι 2021 λοιπόν 100 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και εσείς δύο νέα παιδιά … επιτρέψτε μου να πω κάνετε και φέτος τη δική σας ΄΄επανάσταση΄΄, με ποιο περιεχόμενο των ταινιών που θα προβάλετε και μέχρι ποιο μήνα?

ΑΛΚΗΣ & ΘΕΜΟΣ(CINE ΗΛΕΚΤΡΑ): «Επανάσταση » κάνεις όταν κάτι σε καταπιέζει και θέλεις απαλλαγείς από αυτό . Η δικιά μας « Επανάσταση » λοιπόν είναι η σταθερότητα και η ποιότητα ! Κοινωνικά , αισθηματικά , επανεκδόσεις , ταινίες κινουμένων σχεδίων θα υπάρχουν στο πρόγραμμα μας μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη όπου υπολογίζουμε να ολοκληρωθεί η χρονιά ( Χαρδιαλιά επιτρέποντος )χα, χα, χα…..  

Athenscalling.gr: Αλήθεια ποιο το κοινό που έρχεται στην ΄΄ Ηλέκτρα΄΄, ηλικιακά και πως είδε την επαναλειτουργία του κινηματογράφου σας?

ΑΛΚΗΣ & ΘΕΜΟΣ(CINE ΗΛΕΚΤΡΑ): Οι ηλικίες που έρχονται πιο τακτικά στο κινηματογράφο,  είναι από τα 45 και πάνω . Ωστόσο τα τελευταία 2 χρόνια διαπιστώσαμε ότι και οι πιο νεαρές ηλικίες ( 25-35) άρχισαν να επιλέγουν το θερινό κινηματογράφο για την νυκτερινή τους διασκέδαση ! Κάτι που μας γεμίζει με αισιοδοξία .  Φέτος μετά από το μεγάλο διάστημα των περιορισμών που βιώσαμε τους χειμερινούς μήνες , το κοινό μας ανυπομονούσε να ανοίξουμε . Ειδικά τις  πρώτες μέρες τις λειτουργία μας ο κόσμος μας μετέφερε την χαρά του που λειτουργούμε για άλλο ένα καλοκαίρι . 

Athenscalling.gr: Να σταθώ στο όνομα και να αναζητήσω από εσάς, σε βάθος χρόνου να μας αποκαλύψετε , το νονό ή τη νονά του ονόματος, … ΗΛΕΚΤΡΑ που έχει δοθεί στον κιν/φο σας!

ΑΛΚΗΣ & ΘΕΜΟΣ(CINE ΗΛΕΚΤΡΑ): Από όσα γνωρίζουμε ο « Νονός  » του ονόματος είναι τα δύο αδέλφια ( Ευθύμιος – Γεώργιος Δρίτσας ) οι οποίοι δημιούργησαν το κινηματογράφο .Το όνομα φέρεται να έχει της ρίζες τους από την αρχαία τραγωδία . 

Athenscalling.gr: Και μια που μιλάμε για το όνομα, του κινηματογράφου σας  προτείνω ένα παιχνίδι! Παρακαλώ λοιπόν σχηματίστε 7 λέξεις, με τα αρχικά γράμματα της ΗΛΕΚΤΡΑΣ. Επτά λέξεις που τη αντιπροσωπεύουν, έχουμε λοιπόν τα αρχικά γράμματα της λέξης … (Η)……. (Λ)……(Ε)……(Κ)……..(Τ)…..(Ρ)…..(Α)……!

ΑΛΚΗΣ & ΘΕΜΟΣ(CINE ΗΛΕΚΤΡΑ):  Παίρνοντας λοιπόν τα αρχικά γράμματα της λέξης θα σημειώσουμε τα εξής…

(Η)ρεμία ,(Λ)άμψη,(Ε)υκάλυπτοι,(Κ)αλαίσθητο,(Τ)αινία ,(Ρ)ομαντικά ,(Α)γιόκλημα

Athenscalling.gr: Αποχαιρετώντας σας, να σας ευχαριστήσω για τα όσα είπαμε και να ζητήσω από εσάς… κάποιο μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στο κόσμο!

ΑΛΚΗΣ & ΘΕΜΟΣ(CINE ΗΛΕΚΤΡΑ): … Να στηρίζουν όλους τους χώρους πολιτισμού (συναυλιών, κινηματογράφους , θέατρα κτλ) καθώς αυτοί οι χώροι καλλιεργούν το πνεύμα και την ψυχή μας και σε βάθος χρόνου μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους . Κλείνοντας θα θέλαμε να αποχαιρετήσουμε το κοινό μας με μια φράση από μια ταινία , ωδή για το κινηματογράφο το cineParadiso

Ότι και αν καταλήξεις να κάνεις στη ζωή σου αγάπησε το . Όπως αγάπησες τον θάλαμο προβολής όταν ήσουν μικρός  !

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back