March 28, 2024

Αποκλειστική συνέντευξη με τον Paul Ryder των Happy Mondays

Ο Paul Anthony Ryder είναι ο μπασίστας και ιδρυτικό μέλος των Happy Mondays προερχόμενος από τη μουσική βιομηχανία του Ην.Βασιλείου και πιο συγκεκριμένα από  τη πόλη του Μάντσεστερ.


Είναι αδελφός του Shaun Ryder και ενεργό μέλος του συγκροτήματος από το 1983 χρονιά ίδρυσής του group.
Μέχρι σήμερα αυτός  πιστώνεται θετικές αναφορές στο όνομά του, επειδή έδωσε στους  Happy Mondays  το σήμα κατατεθέν του, στο οποίο χτίστηκαν μερικές από τις πιο μεγάλες επιτυχίες τους.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του με τους Happy Mondays  , είχε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του με άλμπουμ, όπως τα ‘’Pills ‘n’ Thrills’’ και ‘’Bellyaches’’  τα οποία έχουν πωλήσεις ,περισσότερες από 350.000 αντίτυπα μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Παρά το γεγονός ότι είναι γνωστός για το ρόλο του, στους  Happy Mondays, έχει και συμμετοχή σε αρκετές ταινίες, όπως “The Ghosts of Oxford Street” και “Losing It” επίσης αυτός ήταν που έδωσε μια πραγματικά εξαιρετικότατη ερμηνεία, στην ταινία “24 Hour Party People” ,όπου έπαιξε το ρόλο ενός γκάνγκστερ.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι ο  Paul Ryder  έχει εμφανιστεί σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές τόσο ως ηθοποιός, όσο και ως παρατηρητής της μουσικής βιομηχανίας.
Εμείς λοιπόν, συναντήσαμε διά μέσου του διαδικτύου, αυτόν  τον πραγματικά πολύ   αξιόλογο καλλιτέχνη, που ακούει στο όνομα Paul Anthony Ryder και είχαμε μαζί του μια ενδιαφέρουσα συζήτηση .    

https://www.youtube.com/watch?v=6M0xdLO_bmo

ATHENS CALLING : Πότε και γιατί άρχισες να παίζεις μουσική;

PAUL RYDER (HAPPY MONDAYS): Πιθανών γύρω στην ηλικία των 14 ετών, τότε πήρα την πρώτη μου κιθάρα. Είχα επηρεαστεί να αρχίσω να παίζω μουσική από τους γονείς μου. Υπήρχαν πάντα μέσα στο σπίτι, που ανήκε στον πατέρα μου.

ATHENS CALLING : Ποιος ήταν ο πρώτος δάσκαλός σου στη Μουσική


PAUL RYDER (HAPPY MONDAYS): Είχα μόνο ένα μάθημα μπάσου, γιατί θα πρέπει να σου πω ότι ο δάσκαλος μου  θα μπορούσε να με δει μόνο την Τετάρτη στις 7 το βράδυ που συνέπιπτε  με το μουσικό  τηλεοπτικό πρόγραμμα ‘’Top of the Pops’’ έτσι εγώ επέλεξα το μουσικό πρόγραμμα αντί για τα μαθήματα μπάσων .
ATHENS CALLING :  Θα ήθελα τώρα ,να βαθμολογήσεις από το 1 μέχρι και το 10 ότι  θα σου αναφέρω και ξεκινάμε, για τον δημοσιογράφο, παραγωγό και δημιουργό δισκογραφικής εταιρείας  TONY WILSON , τη  FACTORY RECORDS  και τέλος για την ταινία  24 HOUR PARTY PEOPLE , βαθμολογήστε παρακαλώ.

PAUL RYDER (HAPPY MONDAYS):  Υποθέτοντας ότι το 10 είναι το καλύτερο, τότε είναι 10 στα 10 για τον Tony Wilson, πραγματικά δεν συναντώ ποτέ, κανένα  σαν αυτόν. Επίσης  θα έλεγα 10 στα 10 για την Factory Records, συνολικά ιδεαλιστές και φυσικά για τη ταινία ‘’ 24 hour Party People’’ και εδώ μιλάμε για 10 στα 10  για υπερβολή ,τα  ψέματα και την αλήθεια της.

ATHENS CALLING : Ποιοι μουσικοί ή συγκροτήματα θαυμάζεις και γιατί; Θέλω να πω ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας μουσικοί, Ομάδες, ή  CD.

PAUL RYDER (HAPPY MONDAYS):  Μου αρέσουν όλα τα είδη μουσικής, όμως  αυτό που ακούω, εξαρτάται από την ώρα της ημέρας, ή από το  πώς αισθάνομαι. Μεγάλωσα ακούγοντας τον Buddy Holly, τους  Rolling Stones και τους Beatles. Τότε ως έφηβος επηρεάστηκα έντονα από την Motown. Στη συνέχεια, στην ηλικία των 13 ετών επηρεάστηκα  από την  πανκ, τους Sex Pistols, τους  Stranglers ! Αυτή την εποχή ακούω μια μπάντα προερχόμενη από το Λος  Άντζελες η οποία έχει το όνομα  Juggs και Cafe  Del  Mar  chill out compilations. Όσον αφορά για το ποιούς  μουσικούς, οι αγαπημένοι μου μπασίστες είναι οι James Jameson, Phil Lynott και φυσικά ο Bootsy Collins.

ATHENS CALLING : Ποιές θα έλεγες ότι είναι οι καλύτερες μουσικές σου αναμνήσεις   Στο σπίτι σου  στη γειτονιά σου ή στην πόλη σου.

PAUL RYDER (HAPPY MONDAYS): Αναμνήσεις έχω  από το σχολείο , είχε μια ντίσκο για  μία φορά την εβδομάδα , από το 1975 έως το 1980.

ATHENS CALLING : Παίζεις σε συναυλίες. Νιώθεις νευρικός πριν ανέβεις στη σκηνή και πώς αλήθεια εσύ χειρίζεσαι κάποια ίσως λάθη κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης

PAUL RYDER (HAPPY MONDAYS): Πίσω στις νεώτερες μέρες μου ,χρησιμοποιούσα a sick bucket με τον εξοπλισμό μου, που κρατούσα στο πλάι της σκηνής για να μπούμε στο show, γιατί ήμουν τόσο νευρικός. Τώρα δεν το χρειάζομαι, αυτές τις μέρες, είμαι πολύ πιο ήρεμος πριν αλλά  και κατά τη διάρκεια των shows .Τώρα εάν θα κάνω κάποιο λάθος, βεβαιώνω ότι δεν το κάνω ξανά!

ATHENS CALLING : Πώς μπορείς και εξισορροπείς τη μουσική , με τις όποιες άλλες υποχρεώσεις  σου ,  σύντροφοι , παιδιά ή ότι τελικά διαφορετικό προκύψει.  

PAUL RYDER (HAPPY MONDAYS):  Η μουσική είναι δουλειά μου και μονοπάτι και αυτό λειτουργεί μόνο, σε όλους τους τομείς της ζωής μου!
 
ATHENS CALLING : Και για τα μελλοντικά σας σχέδια. Θέλω να πω για συναυλίες ή κάποια καινούργια κυκλοφορία cd.

PAUL RYDER (HAPPY MONDAYS): Οι HAPPY MONDAYS παίζουν σε πολλά φεστιβάλ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θα ήταν ωραίο όμως να κάνεις ένα νέο άλμπουμ με τους HAPPY MONDAYS, που ξέρεις, μπορεί να συμβεί μια μέρα.

ATHENS CALLING : Υπάρχει κάποιος προγραμματισμός για συναυλία στην Ελλάδα;

PAUL RYDER (HAPPY MONDAYS): Θα θέλαμε να έρθουμε και να παίξουμε στην Ελλάδα, δεν είναι κάτι μακρινό   για εμάς όσο υπάρχουν  τα live shows.

ATHENS CALLING : Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τη συζήτηση μας ,πραγματικά  ήταν κάτι το ξεχωριστό για εμάς! Σου εύχομαι  τα καλύτερα για τα μουσικά σου ταξίδια!

PAUL RYDER (HAPPY MONDAYS):  Σας ευχαριστώ!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back