April 21, 2024

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΖΩΑ…

‘Ετος  2017 και μια κρύα  μέρα του Φλεβάρη, έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο και πιο συγκεκριμένα το συγγραφικό δημιούργημα της διάσημης Αγγλίδας συγγραφέως Τζ.Κ.Ρόουλινγκ , με το τίτλο ‘’ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ  ΖΩΑ  ΚΑΙ  ΠΟΥ  ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ‘’!

Δηλωμένος fan της Τζ.Κ.Ρόουλινγκ  , άρχισα να  το διαβάζω  και μέσα από τις σελίδες του μεταφέρθηκα σε μια σκοτεινή αίθουσα ,όπου στη μεγάλη οθόνη της είχε ήδη ξεκινήσει ,μια εξαιρετικά privet και φυσικά μαγική προβολή!

Δεκέμβρης του 2018 ,τελευταίος μήνας του χρόνου και μήνας ανταλλαγής δώρων  των Χριστουγέννων! Πάντοτε λοιπόν  θυμάμαι ότι η επιλογή μου γύρω από τα δώρα των Χριστουγέννων ήταν μία, τα βιβλία ,το πολυτιμότερο ίσως δώρο! Έτσι μέσα στις επιλογές των βιβλίων που διάλεξα να δωρίσω αυτές τις γιορτινές ημέρες του 2018   ήταν το βιβλίο συνέχεια, θα έλεγα,στο ‘’ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ  ΖΩΑ  ΚΑΙ  ΠΟΥ  ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ’’  που είχα διαβάσει πέρσι το Φλεβάρη του 2017 και το οποίο με είχε εντυπωσιάσει αρκετά !

Έτσι τα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΖΩΑ  θα συνέχιζαν το ταξίδι τους , ως ένα Χριστουγεννιάτικο  δώρο και ο αναγνώστης, λήπτης του δώρου, θα είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει και εκείνος στο μαγικό κόσμο του απείρου, διαβάζοντας το πραγματικά εκπληκτικό και μαγικό ‘’ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ  ΓΚΡΙΝΤΕΛΒΑΝΤ ‘’, σε μία ακόμη privet προβολή!

Τα δύο προαναφερόμενα βιβλία της συγγραφέως  και δημιουργού επίσης των ιστοριών του Χάρι Πότερ , Αγγλίδας  Τζ.Κ.Ρόουλινγκ ,κυκλοφορούν σε πολυτελή εμφάνιση από τις Εκδόσεις Ψυχογιός , και αφορούν τα πρωτότυπα σενάρια των ταινιών της εταιρείας Warner Bros  ‘’ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ‘’ και    ‘’ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΚΡΙΝΤΕΛΒΑΝΤ ‘’ .

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ

Έτος 1926 βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη!

Μια εποχή και ένας τόπος όπου οι πράξεις μιας ομάδας ανθρώπων και πλασμάτων θα καθορίσουν τη μοίρα των πολλών.Ο Μαγικοζωολόγος Νιούτ Σκαμάντερ μόλις έχει φτάσει στη πόλη με τη πρόθεση να μείνει μόνο για λίγο .Όταν όμως η Μαγική του βαλίτσα χάνεται και κάποια από τα φανταστικά ζώα του δραπετεύουν στη πόλη ο κίνδυνος είναι προ των πυλών !

Εμπνευσμένο από το εγκεκριμένο εγχειρίδιο του Νιουτ Σκαµάντερ στη Σχολή Χόγκουαρτς, το Φανταστικά Ζώα και πού βρίσκονται σηµατοδοτεί το σεναριακό ντεμπούτο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, συγγραφέως της πολυαγαπηµένης και διεθνώς ευπώλητης σειράς βιβλίων µε ήρωα τον Χάρι Πότερ. Οι θαυµαστές του ιδιοφυούς ταλέντου της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ θα αναγνωρίσουν σε κάθε σελίδα το χιούµορ της, την απίστευτη οπτική που διαθέτει για ένα µαγικό σύµπαν, καθώς και τη βαθιά συµπάθεια και κατανόηση που τρέφει για όλους τους ανθρώπους (είτε έχουν ραβδιά είτε όχι).

Πρόκειται για µια επική, πολυπρισµατική αφήγηση, που θα σας κόψει την ανάσα.

ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΚΡΙΝΤΕΛΒΑΛΝΤ

Όταν το ταξίδι στο κόσμο της μαγείας συνεχίζεται… τότε σίγουρα και χωρίς καμιά αμφιβολία ο κόσμος του φανταστικού είναι ικανός να σε οδηγήσει παντού εκεί που το κάθε σου όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα !

Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ, ο πανίσχυρος μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ έχει συλληφθεί στη Νέα Υόρκη με τη βοήθεια του Νιουτ Σκαμάντερ και τώρα βρίσκεται φυλακισμένος στα υπόγεια του Κογκρέσου Μαγείας των ΗΠΑ. Ωστόσο, πραγματοποιώντας την απειλή του, καταφέρνει να το σκάσει και αρχίζει να συγκεντρώνει Ακολούθους, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν υποπτεύονται καν τον αληθινό στόχο του: να αναθρέψει καθαρόαιμους μάγους που θα κυριαρχήσουν σε όλα τα μη μαγικά όντα. Σε μια προσπάθεια να ανακόψει τα σχέδια του Γκρίντελβαλντ, ο Άλμπους Ντάμπλντορ στρατολογεί τον Νιουτ, πρώην μαθητή του στο Χόγκουαρτς, που συμφωνεί να τον βοηθήσει για άλλη μία φορά, αγνοώντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Η αγάπη και η πίστη θα δοκιμαστούν πλέον ακόμη και ανάμεσα σε πραγματικούς φίλους αλλά και σε οικογένειες, σε έναν ολοένα και πιο μοιρασμένο μαγικό κόσμο.

Το Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ είναι το δεύτερο σενάριο στη σειρά των πέντε κινηματογραφικών ταινιών με την υπογραφή της διάσημης πλέον Αγγλίδας συγγραφέως Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, των παγκόσμιων μπεστ σέλερ με τις περιπέτειες του Χάρι Πότερ. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος με Όσκαρ Έντι Ρέντμεϊν στον ρόλο του μαγικοζωολόγου Νιουτ Σκαμάντερ. Εν έτει 1927, μερικούς μήνες αφότου ο Νιουτ Σκαμάντερ βοήθησε να ξεσκεπαστεί και να συλληφθεί ο διαβόητος μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ, άλλη μια ιστορία μυστηρίου, που εξελίσσεται στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και στο Παρίσι, έρχεται να αποκαλύψει ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο στον Κόσμο της Μαγείας.

Η συγγραφέας ΤΖ. Κ. ΡΟΟΥΛΙΝΓΚ

Η ΤΖ.Κ.ΡΟΟΥΛΙΝΓΚ είναι η Αγγλίδα συγγραφέας της πολυβραβευμένης σειράς των περιπετειών του Χάρι Πότερ,η οποία αποτελείται από 7 βιβλία τα οποία έχουν πουλήσει πάνω από 450 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως και έχουν μεταφραστεί σε 79 γλώσσες  σημειώστε επίσης ότι έχουν γυριστεί 8 κιν/κες ταινίες από τη Warner Bros με μεγάλη επιτυχία. Έχει γράψει επίσης τρία συνοδευτικά βιβλία της σειράς, τα δικαιώματα των οποίων διατίθενται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, τα ΤΟ ΚΟΥΙΝΤΙΤΣ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ και ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ (τα έσοδα και των δύο τίτλων διατίθενται υπέρ του φιλανθρωπικού ιδρύματος Comic Relief), καθώς και το ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΙΝΤΛ ΤΟΥ ΒΑΡΔΟΥ (τα έσοδα διατίθενται υπέρ του δικού της φιλανθρωπικού ιδρύµατος Lumos).Ο ιστότοπος και το ηλεκτρονικό κατάστηµα Pottermore, δικής της ιδιοκτησίας, αποτελούν τον ψηφιακό κόµβο του Κόσµου της Μαγείας. Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ συνεργάστηκε µε τον συγγραφέα Τζακ Θορν και τον σκηνοθέτη Τζον Τίφανι στη θεατρική παραγωγή Ο Χάρι Πότερ και το Καταραµένο Παιδί – Μέρη Ένα και Δύο, που έκανε πρεμιέρα στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου το 2016. Επίσης, έχει γράψει το μυθιστόρημα για ενηλίκους ΕΝΑΣ ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ, καθώς και, µε το ψευδώνυµο Ρόµπερτ Γκάλµπρεϊθ, τα τρία βιβλία της αστυνοµικής σειράς µε ήρωα τον Κόρµοραν Στράικ, τα οποία πρόκειται να διασκευαστούν και να προβληθούν από το BBC. Το ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ είναι το πρώτο κινηµατογραφικό σενάριο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back