June 18, 2024

Συνέντευξη MISSIO- ELECTRONIC DUO… Από το AUSTIN / TEXAS ! NOVA ROCK FESTIVAL 2024

Πέμπτη 13. Ιούνιος- Red Bull Stage 18:35 – 19:25

Οι MISSIO από το Ώστιν του Τέξας είναι ένα ηλεκτρονικό δίδυμο γνωστό για τη σκοτεινή, συγκινητική ποπ τους.
Δημιουργήθηκαν το 2014 και είναι ο τραγουδιστής/τραγουδοποιός MATTHEW BRUE και ο παραγωγός/οργανίστας DAVID BUTLER.
Αρχικά, το έργο τους ξεκίνησε έχοντας ως διέξοδο από το υλικό του Brue.
Αργότερα κάλεσε τον Μπάτλερ να συνεργαστούν σε μερικά τραγούδια και έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν μαζί.
Ηχογραφώντας στο στούντιο που ανακαινίστηκε στο γκαράζ/σπίτι του Μπάτλερ, άρχισαν να σμιλεύουν τον ανθισμένο ήχο τους, κυκλοφορώντας κομμάτια όπως τα “I Don’t Even Care About You”, “I Run to You” και “Can I Exist?”

MISSIO Discography
2017- Loner
2020- Can You Feel The Sun
2022- VILAIN
2024- I Am Cinco

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ MISSIO!

Athenscalling.gr: Γεια σας magic duo…χαίρομαι που μιλάω μαζί σας!

MISSIO(MATTHEW): Είναι υπέροχο να μιλάω και μαζί σας!
Ήμουν στην Ελλάδα μόλις πριν από λίγα χρόνια κατά τη διάρκεια του χειμώνα και ήταν καταπληκτικό να γνωρίσω τις πόλεις και τα νησιά χωρίς πολλούς τουρίστες.

Athenscalling.gr: Πες μας για το όνομα σας και τον νονό του, αν δεν κάνω λάθος προέρχεται από τη λατινική λέξη… «αποστολή» και νομίζω ότι ο Brue είναι ο νονός του ονόματος!
Αλήθεια πόσο σημαντικό είναι το όνομα σε ένα συγκρότημα?

MISSIO(MATTHEW): Το όνομα της μπάντας είναι κάτι που το νιώθαμε ότι ήταν πάντα προεπιλεγμένο για εμάς. Αρχικά το έκανα τατουάζ πριν καν γίνει το όνομα της μπάντας και όταν επέλεγα πώς να ονομάσω το έργο, το όνομα MISSIO ήταν το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό. Απλώς το ένιωθα σωστό και σκόπιμο!

Athenscalling.gr: ”Goodbye to the Old Me”, αυτό το τραγούδι είναι από τα αγαπημένα μας! Αλήθεια ποια είναι η ιστορία του ?

MISSIO(MATTHEW): Αυτό το τραγούδι είναι για να αποχαιρετήσουμε τα πράγματα στη ζωή που δεν μας ταιριάζουν πλέον. Ίσως είναι ένας προηγούμενος εθισμός, ουσία, φιλία/σχέση που δεν είναι υγιής για εμάς και τόσα άλλα.
Έχει να κάνει με το να γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα καλύτερο μέλλον μπροστά μας.
Πες αντίο στον παλιό μου, το μέλλον είναι πολύ λαμπρό!

Athenscalling.gr: Μου αρέσει η μουσική σας, αλλά σου μιλάω ειλικρινά μου είναι πολύ δύσκολο, να πω κάτι για το μουσικό σας είδος, να σας εντάξω δηλαδή σε κάποιο είδος εννοώ Pop/Rock ή Synth/Pop… ή τι άλλο;

MISSIO(MATTHEW): Δυσκολευόμαστε επίσης και εμείς να το χαρακτηρίσουμε. Συνήθως προσπαθούμε να γράψουμε τραγούδια, ωστόσο βγαίνουν χωρίς να περιοριστούμε σε ένα κουτί. Συνήθως λέμε στους ανθρώπους ότι είμαστε εναλλακτικοί/ηλεκτρονικοί, αλλά αξιοποιούμε τόσα περισσότερα είδη σε αυτό το σημείο που είμαστε τεχνικά χωρίς είδος!

Athenscalling.gr: Από τα άλμπουμ που έχετε είναι το αγαπημένο σας?

MISSIO(MATTHEW):Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση για να απαντηθεί, καθώς είναι σαν να ρωτάς έναν γονέα ποιο από τα παιδιά του αρέσει περισσότερο( Χα χα ) . Όλοι έχουν μια θέση σε αυτόν τον κόσμο για μένα, σε διαφορετικές στιγμές. Συνολικά θα έλεγα πιθανώς «Loner» γιατί ήταν η πρώτη πραγματική έκφραση των MISSIO, όταν δηλαδή ξεκίνησε η καριέρα μας.

MISSIO(DAVID): Αλήθεια δεν έχω κάποιο αγαπημένο μας άλμπουμ, είναι όλα το ίδιο γιά εμένα όλα νούμερο ένα!

Athenscalling.gr: Τώρα ας κάνουμε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο και θα ρωτήσω αν θυμάστε το πρώτο άλμπουμ που αγοράσατε…

MISSIO(MATTHEW): Ειλικρινά δεν μπορώ να θυμηθώ το πρώτο άλμπουμ που αγόρασα ποτέ. Πάντα έκλεβα τα CD του αδερφού μου ως παιδί, οπότε δεν χρειαζόμουν ποτέ να αγοράσω μουσική. Είμαι σίγουρος ότι ήταν κάτι σαν KORN ή System of a Down!

MISSIO(DAVID):Αυτό… M.C. Hammer “Please Don’t Hurt ‘Em”.

Athenscalling.gr: Matthew Brue και David Butler είστε πολλά χρόνια μαζί, φίλοι αλλά και συνεργάτες… Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή στην καριέρα σας?

MISSIO(MATTHEW): Η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μας… Όταν πήραμε την πρώτη μας δισκογραφική δουλειά και ξεπλήρωσα όλο το προηγούμενο χρέος μου, αυτή ήταν μια καταπληκτική στιγμή. Ένιωσα τόση ανακούφιση και ένιωσα ότι όλη η σκληρή δουλειά που είχα καταβάλει για χρόνια και χρόνια τελικά απέδωσε!

Athenscalling.gr: Ματθαίο γιά να χρησιμοποιήσω και το όνομά σου στα Ελληνικά… περιέγραψέ μας, με μιά λέξη τον φίλο και συνεργάτη σου David…

MISSIO (Ματθαίος): “Πιστός” !

Athenscalling.gr: David περιέγραψέ με με μια λέξη τον φίλο και συνεργάτη σου Mατθαίο…

MISSIO(David): “Στοχαστικός”!

Athenscalling.gr: Στις 13 Ιουνίου παίζετε στο NOVA ROCK στην Αυστρία… πώς προέκυψε;

MISSIO: (Μάθιου) Ο διεθνής μας ατζέντης, Jon Ollier, ήταν αυτός που μας έκλεισε γιά αυτό το φεστιβάλ και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα είμαστε εκεί σε λίγες ημέρες!
Θα είναι υπέροχο σετ!

Athenscalling.gr: Η τελευταία ερώτηση είναι για τη χώρα μου…Μας ανέφερες στην αρχή γιά την Ελλάδα … Τι άλλο?

MISSIO(MATTHEW): Όταν ήμουν λοιπόν στην Ελλάδα πριν από μερικά χρόνια, όπως σου προανέφερα, εξεπλάγην με τις τόσες γάτες που τριγυρνούσαν στις πόλεις και ήταν ξαπλωμένες παντού! Πραγματικά όλα αυτά ήταν πολύ χαριτωμένα!

Athenscalling.gr: Όμως θα βγω ψεύτης γιατί έχω κάτι ακόμη να σε ρωτήσω και το οποίο είναι για το νέο σας άλμπουμ… I Am Cinco!

MISSIO (MATTHEW): Είναι ένα πολυτελές άλμπουμ που αποτελείται από 26 τραγούδια και
each Ε.p, που κορυφώνονται στο πλήρες άλμπουμ και κάθε E.p περιγράφει ένα διαφορετικό ανθρώπινο συναίσθημα.
Όπως… είμαι λυπημένος, είμαι ψηλός, είμαι φοβερός, είμαι θυμωμένος και είμαι τρελός! Είμαστε τόσο περήφανοι για αυτό καθώς μπορέσαμε πραγματικά να επιτρέψουμε στην καλλιτεχνική μας έκφραση με μιά ελεύθερη μουσική ροή.

Athenscalling.gr: Matthew, σε ευχαριστούμε πολύ γιά τα όσα μας είπες… πολλα φιλιά και μιά μεγάλη αγκαλιά από την Αθήνα!

MISSIO (MATTHEW): Σας ευχαριστώ πολύ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back