April 20, 2024

Ο θρυλικός TOM PETTY… ταξιδεύει στην αιωνιότητα!

Ο θρυλικός καλλιτέχνης Τom Petty ταξιδεύει πλέον στην αιωνιότητα, έφυγε από κοντά μας  το πρωί στις 2 του Οκτώβρη  σε ηλικία 66 ετών,από καρδιακή ανακοπή  αυτό επιβεβαιώθηκε τελικά και από την οικογένειά του.
Ο Tom Petty  γεννήθηκε στο Gainesville της Florida, στις 20 Οκτωβρίου 1950 με όχι ρόδινα παιδικά χρόνια ζώντας στη φτώχεια και με έναν αλκοολικό πατέρα!
Το ενδιαφέρον του για τη μουσική rock and roll ξεκίνησε από την ηλικία των δέκα του χρόνων , όταν δηλαδή συναντήθηκε με τον Elvis Presley!
 Σε ηλικία 17 ετών, έφυγε από το σχολείο για να παίξει στους Mud Crutch που αργότερα έγιναν ο πυρήνας των Heartbreakers ,με τους Petty, Campbell και Tench   να συνεργάζονται με τον Ron Blair και Stan Lynch.

Το 1988 συμμετέχει  στη δημιουργία του super group Traveling Wilburys με τους George Harrison, Bob Dylan,Roy Orbison και τον Jeff  Lynne να έχουν ηχογραφήσει  δύο άλμπουμ, το πρώτο το 1988 και το δεύτερο το 1990,αν και ο Orbison είχε πεθάνει  πριν καταγραφεί το δεύτερο άλπουμ. Το super group των Traveling Wilburys το 1989 και το 1990 κέρδισε  βραβεία όπως,ένα Grammy ως Best Rock Performance by a Duo or  Group.

https://www.youtube.com/watch?v=L8s9dmuAKvU

Αξίζει να σημειωθεί ότι Ο Τom Petty  τιμήθηκε και με το Billboard Century Award που είναι  η υψηλότερη τιμή του οργανισμού για δημιουργικό επίτευγμα, σε τελετή στις 6 Δεκεμβρίου 2005, κατά τη διάρκεια των βραβείων Billboard Music στο MGM  Grand Garden Arena  στο Λας Βέγκας !
Δύο χρόνια αργότερα ,δηλαδή το 2007 σε σκηνοθεσία του Peter Bogdanovich ένα 4ωρο  ντοκιμαντέρ καταγράφει την ιστορία του Tom Petty και όλων των μουσικών του αναζητήσεων ! …..   Καλό ταξίδι Tom ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back