May 28, 2024

Οι NOUVELLE VAGUE επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο βραδιές !

Οι Nouvelle Vague, μία από τις πιο αγαπημένες μπάντες στην Ελλάδα επιστρέφουν στη χώρα μας για να τους απολαύσουμε σε δύο σαγηνευτικές και διασκεδαστικές συναυλιακές βραδιές Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στο Fix Factory of Sound(Θεσ/κη) και το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στο Fuzz Live Music Club (Αθήνα).
Το σχήμα των Marc Collin και Olivier Libaux  θα έχει στις αποσκευές του ένα νέο album («I Could Be Happy«), ενώ μέσα στη χρονιά παρουσίασε ένα ακόμα project  το ντοκυμαντέρ Nouvelle Vague by Nouvelle Vague and Some Friends συνεχίζοντας τον επιτυχημένο και ιδιόμορφο συνδυασμό new wave / post–punk συνθέσεων με bossa nova και lounge ρυθμούς. Μαζί τους αυτή τη φορά θα βρίσκεται η αυθεντική τραγουδίστρια του σχήματος,Melanie Pain, μαζί με τις πανέμορφες Élodie Frégé και Liset Alea!

https://www.youtube.com/watch?v=1boeQ9zoF-s

Με κινητήρια δύναμη το δημιουργικό ντουέτο των Marc Collin και Olivier Libaux  μουσικοί / παραγωγοί που ξεκίνησαν την πορεία τους στη μουσική σκηνή της Γαλλίας στα τέλη της δεκαετίας του ’80, μέσα από διάφορα σχήματα,οι N.V είναι μία  μία cover band εντελώς διαφορετική από όλες τις υπόλοιπες.
Η συνεργασία των δύο ξεκίνησε το 1998, αλλά η ιδεά των Nouvelle Vague πήρε σάρκα και οστά το 2003, με βασικό άξονα την κοινή αγάπη τους για τη new wave και  post punk σκηνή των 80’s. Αποφάσισαν να δώσουν στα ακούσματα της εφηβικής τους ηλικίας μία νέα χροιά, παρουσιάζοντας κομμάτια εκείνης της περιόδου , άλλοτε διάσημα και άλλοτε λιγότερο γνωστά το ευρύ κοινό ,όλα  σε επανεκτελέσεις βασισμένες σε λιτές ακουστικές ενορχηστρώσεις, παραπέμποντας ηχητικά στη bossa nova, τη jazz και την pop των 60’s. Σε συνδυασμό με τις αιθέριες γυναικείες φωνές που ανέλαβαν τα φωνητικά, το αποτέλεσμα ακούστηκε με λίγα λόγια ,αναπάντεχα φρέσκο και αναζωογονητικό, κερδίζοντας fans σε ολόκληρο τον κόσμο!
Οι Nouvelle Vague αγγίζουν ορισμένες διαχρονικές συνθέσεις με ανεμελιά και αθωότητα. Δεν αναζητούν την τέλεια ριζοσπαστική διασκευή, αλλά τιμώντας το πρωτότυπο του αποδίδουν μία feel good διάθεση, υπενθυμίζοντάς το στο κοινό με έναν ίσως πιο προσιτό και αναμφίβολα γοητευτικό τρόπο.
Αξιοσημείωτο είναι πως ορισμένοι από τους… διασκευαζόμενους έχουν αποδεχτεί την πρόσκλησή τους και έχουν τραγουδήσει μαζί με τους Nouvelle Vague στις νέες εκδοχές των κομματιών τους! Ο Ian Mc Cullough των Echo and the Bunnymen, ο Chris Bailey των Saints, o Barry Adamson των Magazine, ο Martin Gore των Depeche Mode, ο Terry Hall των Fun Boy Three είναι μερικοί από αυτούς.

https://www.youtube.com/watch?v=nz6MRCwjwQo

Τα εισιτήρια για τις δύο συναυλίες προπωλούνται:
Αθήνα / προς 25 ευρώ (μονό) και 45 ευρώ (διπλό / περιορισμένος αριθμός) και στο  ταμείο, η τιμή θα είναι 28 ευρώ.
Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης, στο Viva Kiosk Συντάγματος καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00), καθώς και στα www.fuzzclub.gr (Αθήνα), www.fixfactoryofsound.gr (Θεσσαλονίκη) και www.viva.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back