July 14, 2024

Κική Μποτονάκη-KiKa Dj με άποψη, από τη Θεσσαλονίκη!

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν θα έλεγα ότι είμαι ένας από τους φανατικούς των ηχητικών δημιουργιών που προσφέρουν στο πλανήτη Γη με το παίξιμο τους οι DJs, αυτή είναι η αλήθεια και αυτό συμβαίνει, ίσως επειδή μεγάλωσα στους δρόμους της μουσικής των 60s και αργότερα έφηβος πλέον, αγάπησα της ροκιές και τους punk ήχους των 70s!

Έτος 2002 και παρακολουθώντας ένα βράδυ στο Manchester, τη προβολή της βιογραφικής Βρετανικής ταινίας΄΄24 Hour Party People΄΄ που έγραψε ο Frank Cottrell Boyce και σκηνοθέτησε ο Michael Winterbottom, άρχισα να αλλάζω γνώμη για τους ήχους που δημιουργούσαν με το παίξιμο τους… οι DJs!

Αυτό συνέβη ειδικά, όταν ο Tony Wilson (Steve Coogan) ιδρυτής της Factory Records, ευρισκόμενος μεταξύ των θαμώνων στο Hacienda Club, σε κάποια σκηνή της ταινίας ΄΄24 Hour Party People΄΄, βλέποντας όλους τους παρευρισκόμενους  εκεί, να ξεφαντώνουν έχοντας ως αφορμή τους ήχους των DJs, στο μονόλογο του διαπιστώνει…

΄΄Ξαφνικά έγιναν όλα ένα! Η Μουσική, ο Χορός, τα Clubs, τα Drugs, η Πόλη! Όλοι έρχονται στο Hacienda, ήταν ο ναός μας και απόψε γίνεται κάτι κοσμοϊστορικό! ‘Όλοι χειροκροτούν τον Dj! Όχι τη μουσική ή το μουσικό ή το δημιουργό… αλλά το μέσον! Αυτή είναι η γέννηση της μουσικής ρέιβ, η ευλογία του ρυθμού! Η εποχή του χορού! Μέχρι και οι λευκοί χορεύουν! Καλώς ήλθατε στο Manchester! ΄΄        

Μέσον μετάδοσης λοιπόν της μουσικής αλλά και παραγωγή αυτής, από τους DJs  και όλα τα προαναφερόμενα αναγκαία εισαγωγή θα έλεγα, ως καλωσόρισμα για την κουβέντα που θα έχουμε στη συνέχεια με τη Θεσσαλονικιά Κική Μποτονάκη-ΚiKa, την Dj και ραδιοφωνική παραγωγό του FLY 104 fm της Θεσσαλονίκης, όπου δίνει πάντα το δικό της στίγμα με τις δημιουργίες της! Πριν συνδεθούμε όμως με τη Θεσσαλονίκη για να συνομιλήσουμε με την Κική Μποτονάκη -KiKa-, καλό θα ήτανε να την γνωρίσουμε καλύτερα και μέσα από ένα σύντομο βιογραφικό της σημείωμα!

Η Κική Μποτονάκη-ΚiKa, όπως και σας προαναφέραμε είναι Dj και μουσικός παραγωγός από την Ελλάδα, έχοντας επίσης στο ενεργητικό της και τη δική της  δημοφιλή ραδιοφωνική εκπομπή στον FLY 104 fm στη Θεσσαλονίκη, καθημερινά 15:00-18:00!

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, και αγάπησε τη μουσική από παιδί. Άρχισε να εργάζεται επαγγελματικά ως Dj το 2006, στην πόλη των Σερρών, ενώ ήδη σπούδαζε εκεί Πληροφορική. Και αυτό ήταν μόνο η αρχή! Από τότε, έχει ταξιδέψει για Dj Set σε όλη την Ελλάδα, καθώς και σε άλλες χώρες όπως Κύπρο, Γερμανία και Γαλλία.

Έχει εργαστεί ως resident DJ σε πολλά διάσημα Bar και Club της Θεσσαλονίκης. To 2012 η συνεργασία της με τη Σοφία Πασαλή στα dj sets, αλλά και στη μουσική παραγωγή έφερε τη δημιουργία των “Vibers”, όπου έγιναν το πιο διάσημο γυναικείο dj duo στην Ελλάδα.

Το καλοκαίρι του 2017 πήρε μέρος σε μία ιδιαίτερα σημαντική και προοδευτική παρουσίαση νέων μουσικών τεχνολογιών στη Γαλλία, σε συνεργασία με το κορυφαίο πανεπιστήμιο του Παρισιού, ενώ παράλληλα έντυσε μουσικά την εκδήλωση ενός από τους κορυφαίους οίκους μόδας εκεί.

Το Σεπτέμβριο του 2017, έγινε μέρος του μεγαλύτερου φεστιβάλ της χώρας μας, του Reworks Festival στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα του Reworks Agora. Επίσης έλαβε μέρος στο 40ο River Party στο Νεστόριο μαζί με τον Kiko Navarro το καλοκαίρι του 2018.

Το καλοκαίρι του 2019 με την περιοδεία “WeFly 2019” γύρισε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια, με σημαντικούς σταθμούς το Cavo Paradiso στη Μύκονο, το Laze στη Σαντορίνη, Paradisos στην Αγία Νάπα και το Rascekor στη Bitola

Τέλος, τα έξι τελευταία χρόνια ασχολείται και με τη μουσική παραγωγή, πραγματοποιώντας δικά της projects, κάτω από την επωνυμία “Vibers”, αλλά και μόνη της ως “ΚiKa” ή “Kiki Botonaki”.

https://www.youtube.com/watch?v=kqo0e1e_veo

Athenscalling.gr: Καλημέρα στη πόλη των Τεχνών, τη Θεσσαλονίκη και με ιδιαίτερη χαρά τη Καλημέρα και σε εσένα Kiki Botonaki-Kika και καλώς όρισες στο Athenscalling.gr!

Κiki Botonaki-KiKa: Καλημέρα στην πολυαγαπημένη μου Αθήνα και σε εσένα φυσικά! Καλώς σας βρήκα.

Athenscalling.gr: Θα μας επιτρέψεις καταρχήν να σε ρωτήσουμε για τις ρίζες σου! Θεσσαλονίκη γεννήθηκες και όμως το επίθετο σου μας οδηγεί στη Κρήτη μια που στα Χανιά κυρίως… υπάρχουν τα επίθετα Μποτόνης και Μποτονάκης, υπάρχει κάποια σχέση με τη Μεγαλόνησο?

Κiki Botonaki-KiKa: Έπεσες μέσα! Και τα αναφέρεις και πολύ σωστά και τα δύο επίθετα. Η καταγωγή μου είναι από τα πανέμορφα Χανιά και συγκεκριμένα από τα Πεμόνια. Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στη Θεσσαλονίκη βέβαια, αλλά όσες φορές επισκέπτομαι τα Χανιά και τη Μεγαλόνησο γενικότερα, πέραν του ότι περνάω πάντα υπέροχα, νιώθω σαν στο σπίτι μου!

Athenscalling.gr: Μάλιστα. Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή και να σε ρωτήσω πως βίωσες όλο αυτόν τον εγκλεισμό και τις απαγορεύσεις λόγω της Πανδημίας του COVID-19 και ειδικά δε με το θέμα της απαγόρευσης της μουσικής στα μαγαζιά… άρα το ερώτημα είναι διπλό και αν θέλεις δώσε ειδικά βάρος στην απάντησή σου, για την μέχρι πριν λίγες μέρες απαγόρευση της μουσικής που πραγματικά… δεν την κατάλαβα ποτέ, για το τι ενοχλούσε?

Κiki Botonaki-KiKa: Προσωπικά το περασμένο διάστημα (αυτό του εγκλεισμού) άλλαξε τελείως η ζωή μου, όχι μόνο λόγω του Covid-19, αλλά κυρίως επειδή ακριβώς στην έναρξη της πρώτης καραντίνας υποδεχτήκαμε το νέο μέλος της οικογένειας μας, τον μικρό Πάνο-Φοίβο. Οπότε ήμουν πολύ απασχολημένη με το νέο αυτό ρόλο της μητέρας και άργησα πολύ να συνειδητοποιήσω για το τι ακριβώς συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο. Όταν λοιπόν άρχισα να το βιώνω κι εγώ κανονικά μπορώ να πω ότι μου προκάλεσε μια φοβερή τρομοκρατία, αλλά και καταπίεση, λόγω του ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε πάρα πολλά “φυσιολογικά πράγματα”. Θα μπορούσα να γράφω ώρες για αυτή την εμπειρία! Τώρα όσον αφορά την απαγόρευση της μουσικής κι εγώ δεν μπορώ να καταλάβω στο τι ακριβώς ενοχλούσε, εφόσον είχαμε τους περιορισμούς που είχαν ήδη θέσει. Ήταν πολύ σοβαρό έως ανεπανόρθωτο για πολλούς, το οικονομικό πλήγμα στα καταστήματα εστίασης και σε όσους δουλεύουν εκεί. Και φυσικά σε όλους τους καλλιτέχνες. Ας ελπίσουμε σύντομα να επανέλθουν όλα ακριβώς εκεί που τα αφήσαμε..

Athenscalling.gr: Πολύ ωραία… και στο ξεκίνημά σου σε συναντάμε στις Σέρρες το έτος 2006 να σπουδάζεις Πληροφορική… και να προκύπτει η Μουσική! Πως το λοιπόν πέρασε και έμεινε στη ζωή σου η Μουσική?

Κiki Botonaki-KiKa: Η αλήθεια είναι ότι πάντα έψαχνα να βρω κάτι που να μου αρέσει στη σχολή που η ίδια επέλεξα! Εκεί που το έβρισκα, εκεί το έχανα. Η Πληροφορική χρειάζεται 100% αφοσίωση και πολύ χρόνο από την καθημερινότητα σου, οπότε πρέπει να την λατρέψεις. Τη μουσική τη λάτρευα από πολύ μικρή , οπότε δεν ήταν δύσκολο από ότι φάνηκε στο να κερδίσει τη θέση που της άξιζε στη ζωή μου και είμαι ευγνώμων για αυτό! Κάπου εδώ βέβαια να ευχαριστήσω τον σύζυγο μου για ακόμα μια φορά που με βοήθησε να το ανακαλύψω και να το δουλέψω περισσότερο.

Athenscalling.gr: Μουσική λοιπόν, η μεγάλη σου αγάπη να υποθέσω… σωστά? Και τα πρώτα σου βήματα με κάποιο συγκεκριμένο μουσικό είδος παίζοντας στο κοινό?

Κiki Botonaki-KiKa: Ναι βέβαια, αυτή είναι η μεγάλη μου αγάπη. Παλιότερα το όνειρο μου ήταν να γίνω τραγουδίστρια ,…xa xa xa!. Αφού το σκέφτηκα όμως καλά τελικά το άφησα σε πάρα πολύ πρώιμο στάδιο. Έχοντας πάρει μέρος μόνο σε χορωδίες και σε σχολικές γιορτές. Α! και σε ό,τι διαγωνισμό καραόκε έβρισκα! Ευτυχώς κέρδισα κάποια δώρα (γέλια). Ας σοβαρευτούμε τώρα, λοιπόν, τα πρώτα βήματα μου ως dj έγιναν σε μια κεντρική καφετέρια στην πόλη των Σερρών το OMM Cafe-Bar.

Athenscalling.gr: Διάβαζα κάπου, μα στα αλήθεια δεν θυμάμαι που ακριβώς ότι τα 60s, περιέχονται στις προτιμήσεις σου, αν ναι και δεν είναι fake news, ανέφερε μας 5 από τα ονόματα, του δικού σου TOP 5!

Κiki Botonaki-KiKa: Ναι η αλήθεια είναι ότι για αυτό φταίνε τα βινύλια του πατέρα μου και το πικ-απ που είχαμε στο σπίτι και το οποίο εξακολουθώ να διατηρώ στο δικό μου τώρα. Ξεχωρίζω λοιπόν τους Beatles, Rolling Stones, Elvis Presley, Simon & Garfunkel και αγαπώ πολύ τον Marvin Gaye. Ακόμα μου αρέσει να βρίσκω ωραίες διασκευές από αγαπημένα τους κομμάτια.

Athenscalling.gr: Αλήθεια υπάρχουν συγκεκριμένες στιγμές στη δημιουργία των κομματιών σου, ή προέρχονται από κάποια ξαφνική παρόρμηση?

Κiki Botonaki-KiKa: Συνήθως είναι ένας συνδυασμός. Μία ιδέα από κάποια ξαφνική παρόρμηση κι έπειτα έρχεται η στιγμή της υλοποίησης της ιδέας αυτής.

Athenscalling.gr: Θα ρωτήσω τώρα, γιατί πραγματικά αυτό δεν το γνωρίζω, αν επιχείρησες κάποια στιγμή να βάλεις στις μουσικές σου… Ελληνικό έμμετρο λόγο, κάτι σαν ραψωδία ή πιο απλά σαν παρλάτα να πούμε!

Κiki Botonaki-KiKa: Ακόμα όχι, αλλά είναι στα σχέδια μου.

Athenscalling.gr: Στις καλλιτεχνικές σου δραστηριότητες και η παρουσία σου στο ραδιόφωνο του FLY 104 fm στη Θεσσαλονίκη, καθημερινά 15:00-18:00 κάθε μέρα αρκετά δύσκολο το 3ωρο να υποθέσω και με δική σου playlist ή κατά την παραγγελία της ΄΄εργοδοσίας΄΄, όπως αυτό δυστυχώς συμβαίνει σήμερα με τα πιο πολλά ραδιόφωνα!

Κiki Botonaki-KiKa: Το ραδιόφωνο είναι ο πιο πρόσφατος μεγάλος έρωτας (πριν το παιδί μου) οπότε δε μου φαίνεται καθόλου δύσκολο. Υπάρχει τρομερή συνεργασία για το playlist που μακάρι να υπήρχε σε όλα τα ραδιόφωνα!

Athenscalling.gr: FLY 104 fm στη Θεσσαλονίκη, ένας επιτυχημένος ρ/φ σταθμός δημιούργημα του Αντώνη Κανάκη! Εδώ με το χέρι στη καρδιά και με μια και μόνο λέξη, χαρακτήρισε μας παρακαλώ, τον αγαπητό σε εμάς Αντώνη Κανάκη!

Κiki Botonaki-KiKa: Μια λέξη είναι λίγη για να περιγράψω αυτή την προσωπικότητα, αλλά θα προσπαθήσω. Λοιπόν, νομίζω θα τον χαρακτήριζα ως ευφυέστατο, πολυπράγμων και δημιουργικό… Ξέφυγα λίγο νομίζω!

Athenscalling.gr: Παίζοντας με τις λέξεις λοιπόν, κάτι που αφορά εσένα. Με τα αρχικά γράμματα του ονόματος σου ΚΙΚΑ, συμπλήρωσε τα κενά με τις λέξεις οι οποίες πιστεύεις ότι σε χαρακτηρίζουν

Κiki Botonaki-KiKa: (Κ)οινωνική (Ι)διαίτερα Εργασιομανής (Κ)αλοπροαίρετη (Α)νυπόμονη!

Athenscalling.gr: Και κάτι ακόμα που αυτόν το καιρό καλώς ή και όχι, παίζει το δικό του ρόλο στη προβολή των Καλλιτεχνών και ομιλώ για τα κάθε είδους και μορφής social media…. Βοηθάνε ή όχι και σε ποιό βαθμό?

Κiki Botonaki-KiKa: Φυσικά και βοηθάνε. Αρκεί να υπάρχει και το ανάλογο περιεχόμενο καθώς και ο σωστός τρόπος προώθησης του.

Athenscalling.gr: Κάποιοι φίλοι από την Αθήνα, που θαυμάζουν τη δουλειά σου μου παράγγειλαν να σε ρωτήσω τι μουσική ακούς, τον ελεύθερο χρόνο σου?

Κiki Botonaki-KiKa: Αρχικά να τους ευχαριστήσω πολύ, θα ήθελα να γνωρίσω καλύτερα τον κόσμο της Αθήνας κι εγώ για να πω την αλήθεια. Η μουσική που αγαπάω να ακούω στον ελεύθερο μου χρόνο είναι κυρίως ηλεκτρονική. Συνήθως σε πιο χαλαρούς ρυθμούς και μελωδική.

Athenscalling.gr: Κάτι που ίσως δεν είπαμε, σχετικά με κάποια τωρινά αλλά και μελλοντικά σου σχέδια και ίσως κάποιο δικό σου μήνυμα στους φίλους της μουσικής?

Κiki Botonaki-KiKa: Τα σχεδία μου τώρα είναι να παίξω μουσική για τον 1 ½ χρόνο που είχα να παίξω! Θα βρεθώ σε πολλά μέρη σε όλη την Ελλάδα για dj set αλλά και στα Βαλκάνια (καλώς εχόντων των πραγμάτων).

Επίσης, αναμένεται νέα κυκλοφορία σύντομα που θα είναι remix track σε κυκλοφορία της καλλιτεχνικής μου οικογένειας (Dj Antonio & Junior Pappa). Περιμένω λοιπόν όλους τους φίλους της μουσικής για να διασκεδάσουμε και να ξεχάσουμε ό,τι μας δυσκόλεψε το προηγούμενο διάστημα.

Athenscalling.gr: Να είσαι καλά KiKa, με τις ολόθερμες από καρδιάς ευχές μας σε ότι αφορά τη ζωή σου αλλά και τη μουσική σου πορεία!

Κiki Botonaki-KiKa: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την φιλοξενία. Στέλνω κι εγώ με τη σειρά μου την αγάπη μου στην πρωτεύουσα!

Kiki Botonaki – Intimate Heights EP (Upfilter Records)

Track List

  1. Intimate Heights (Original Mix)
  2. Intimate Heights (Christos Fourkis Ritual Afro Mix)
  3. Intimate Heights (Themis Georgoudis Mix)
  4. In The Morning

 YouTube Playlist: https://bit.ly/3wl68Gz

OUT NOW!

Beatport: https://bit.ly/2R8SGH7

iTunes: https://apple.co/2QBMM0H

Spotify: https://spoti.fi/3oyP8tY

Traxsource: https://bit.ly/3fPxA95

Junodownload: https://bit.ly/3uakzvE

Deezer: https://bit.ly/3oCfPOh

Amazon Music: https://amzn.to/2TbR00d

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back