July 17, 2024

Yann Tiersen Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Yann Tiersen

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

 Ωδείο Ηρώδου Αττικού

 ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Έναρξη προπώλησης

Δευτέρα 8 Μαΐου

Για λόγους που αφορούν αποκλειστικά και μόνο στο οργανόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, υποχρεούμαστε, ως παραγωγός εταιρία, να ξεκινήσουμε την προπώληση για την συναυλία του Yann Tiersen (13 Ιουλίου, Θέατρο Ηρώδου του Αττικού) τη Δευτέρα 8  Μαΐου.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση του κοινού.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την υποστήριξή σας.

https://www.facebook.com/events/1440049336058884/?notif_t=plan_user_joined&notif_id=1493121592926475

 Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση του Φεστιβάλ. 

Σύμφωνα με απόφαση της «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.», η προπώληση για όλες τις παραγωγές, ιδιωτικές ή μη, που εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου 2017, θα ξεκινήσουν προπώληση εισιτηρίων την Δευτέρα 8 Μαΐου 2017.

As per the decision of the “Hellenic Festival S.A.,” advance booking for all performances, private or otherwise, which form part of the Athens & Epidaurus Festival 2017 programme, begins on Monday, 8 May 2017.


An evening with Yann Tiersen solo in concert in Athens
Yann Tiersen
Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
 

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά τη Δευτέρα 8 Μαΐου από το δίκτυο viva.gr (11876, Seven Spots, Reload, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, αθηνοραμα gr.)

Τιμές εισιτηρίων

Οι τιμές εισιτηρίων ξεκινούν από 25 ευρώ και φθάνουν τα 60 ευρώ
Συγκεκριμένα:
Άνω Διάζωμα
Τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 25 ευρώ (early bird)
Μετά την εξάντλησή τους η τιμή θα διαμορφωθεί στα 33 ευρώ
Κάτω Διάζωμα
Ζώνη Γ: 40 ευρώ
Ζώνη B: 45 ευρώ
Ζώνη A: 50 ευρώ
Διακεκριμένη Ζώνη Β΄: 55 ευρώ
Διακεκριμένη Ζώνη Α΄: 60 ευρώ
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της συναυλίας
Στις 13 Ιουλίου, ο Yann Tiersen θα πραγματοποιήσει μια μοναδική παράσταση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
«Δεν είμαι κλασικός συνθέτης, δεν έχω κλασική μουσική παιδεία, χώρος μου είναι τα στούντιο και η σκηνή». Πράγματι, ο Yann Tiersen δεν έχει τίποτα το κλασικό. Οι μελωδίες του, μινιμαλιστικές, νοσταλγικές, αρκετές φορές μυσταγωγικές, επαναπροσδιορίζουν την έννοια του κλασικού και επάξια τοποθετούν τον ίδιο στον πυρήνα της νεώτερης γαλλικής μουσικής σκηνής. Τα συναισθήματα κατακλύζουν τις νότες, που τοποθετούνται άναρχα στο πεντάγραμμο και με συνέπεια αποδίδουν τον ψυχικό και πνευματικό κόσμο του μαέστρου τους.

«Πολλοί θεωρούν ότι γράφω soundtrack. Όχι, απλά τα τραγούδια μου μπορεί να ταιριάζουν σε κάποια ταινία ή σε κάποιο σκηνοθέτη», λέει ο ίδιος και το επιβεβαιώνει ακόμη και το πιο απαίδευτο μουσικά αυτί, εντοπίζοντας την καλλιτεχνική του σφραγίδα στις μελωδίες που έντυσαν το Amélie – ταινία σταθμό του σύγχρονου γαλλικού κινηματογράφου- και το GoodBye Lenin!, αντίστοιχα σημαντικό δημιούργημα του γερμανικού κινηματογράφου. Το νοητό νήμα που ενώνει αυτές τις δύο ταινίες είναι οι ηλεκτρισμένοι ήχοι, ερωτικοί κι ευαίσθητοι, εύθραυστοι κι αποφασιστικοί, φινετσάτοι και πανκ, τόσο συνεπείς στο δημιουργό τους, που απορρίπτουν κάθε κανόνα στη μουσική δημιουργία.

Και το κοινό ερωτεύτηκε τα soundtracks του Yann Tiersen: μέσα από μια χούφτα νότες, μέσα από τα ακατάπαυστα επαναλαμβανόμενα μουσικά μοτίβα, που εκπέμπουν νοσταλγία και σπινθηροβολούν λαχτάρα και επιθυμίες, ο συνθέτης καταφέρνει να χτυπά κατάκαρδα και να ξυπνά τα πιο βαθιά συναισθήματα.
Γιατί αυτός είναι ο Yann Tiersen, ένας αιώνιος μουσικός, που εξακολουθεί να πειραματίζεται και να εκπλήσσει το αφοσιωμένο του κοινό. Το κοινό που κάθε φορά τον ευχαριστεί που γέμισε με μελωδίες ακόμη και τις πιο ανεξερεύνητες πτυχές της ψυχής του και μαζί του ταξίδεψε, ταυτίστηκε με τα πλήκτρα του πιάνου και ένιωσε τον συνθέτη, σα μαέστρο, του δικού του ψυχικού μωσαϊκού.
Με ξεγυμνωμένη την ιδιόρρυθμη μουσική του ύπαρξη, ο Tiersen ταξιδεύει στην αγαπημένη του Αθήνα.

Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να τον δει να καταθέτει την ψυχή του, πότε με ένα πιάνο, πότε με ένα δαιμονικό βιολί, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Την Πέμπτη 13 Ιουλίου,
ο πολύ- οργανίστας συνθέτης μας προσκαλεί σε μια απέριττα, μυσταγωγική βραδιά, τόσο οικεία όσο και «μυστική», όπως μία παράσταση μέσα σε ένα «παλιό μουσικό κουτί».
Το τελευταίο του project, Εusa, είναι μια εξερεύνηση των ήχων και της ατμόσφαιρας του μικρού νησιού στο οποίο ζει, της Ushant, απέναντι από τις ακτές της Βρετάνης, γραμμένων στο τόσο χαρακτηριστικό του πιάνο.
Την Πέμπτη 13 Ιουλίου οι μουσικές του, θα είναι όλες εδώ, σε ένα μαγευτικό live show και τα κομμάτια του, νέα και παλιά, θα φωλιάσουν στην ψυχή μας.
Οι φωτογραφίες του δελτίου τύπου είναι του Christopher Espinosa Fernandez και μπορείτε να τις κατεβάσετε σε μεγάλη ανάλυση από παρακάτω link:

Download link https://we.tl/lElauXoFmE

Ο Yann Tiersen θα εμφανιστεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, υπό την Αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά τη Δευτέρα 8 Μαΐου από το δίκτυο viva.gr

11876
σε όλα τα καταστήματα
Seven Spots, Reload, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, αθηνόραμα gr.
Τιμές εισιτηρίων
Οι τιμές εισιτηρίων ξεκινούν από 25 ευρώ και φθάνουν τα 60 ευρώ
Συγκεκριμένα:
Άνω Διάζωμα
Tα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 25 ευρώ (early bird)
Μετά την εξάντλησή τους η τιμή θα διαμορφωθεί στα 33 ευρώ
Κάτω Διάζωμα
Ζώνη Γ: 40 ευρώ
Ζώνη B: 45 ευρώ
Ζώνη A: 50 ευρώ
Διακεκριμένη Ζώνη Β’: 55 ευρώ
Διακεκριμένη Ζώνη Α’: 60 ευρώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back