June 18, 2024

THE ZOMBIES… The legendary band of the 60’s!

Τhe Zombies είναι το όνομα μίας θρυλικής μπάντας των 60’s που δημιουργήθηκε το έτος 1962 από τους Rod Argent (piano,organ -vocals) και Colin Blunstone(vocals), όταν οι προαναφερόμενοι μαζί με άλλους συμμαθητές τους είχαν σχηματίσει πιο πριν τους Mustangs στο St.Albans και τους οποίους μετονόμασαν σε Ζombies!

Το 1964 πρωτεύσαν στον τοπικό διαγωνισμό Herts Beat και έτσι κέρδισαν το πρώτο τους συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία Decca.Η ικανότητά τους να γράφουν πανέμορφα τραγούδια, φάνηκε αμέσως με το hit single,΄΄She’s Not There΄΄ το οποίο είχε εξαιρετική πορεία στη δυσκολότερη μουσική αγορά του πλανήτη γη, δηλαδή στην Αμερική !

΄Ενα ακόμη τραγούδι τους με τον τίτλο΄΄Tell Her No ΄΄συγκαταλέγεται μέσα σ΄αυτά  τα οποία δημιούργησαν και με επιτυχία τελικά πραγματοποίησαν,την κατά κόσμο λεγόμενη  Βρετανική Μουσική ΄΄εισβολή΄΄ στις ΗΠΑ .

Ουσιαστικά η θρυλική μπάντα THE ZOMBIES αν και είχε μερικά διαλλείματα κατά τη πορεία της στη Διεθνή Μουσική Σκηνή,αλλά και με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση των μελών της, παραμένει ακόμη ενεργή και στις καρδιές μας ολοζώντανη !

Από το 2011 μέχρι σήμερα  η μπάντα εμφανίζεται με κινητήριους μοχλούς της δύο από τα ιδρυτικά της μέλη ,δηλαδή τους θρυλικούς Colin Blunstone (lead vocals) και  Rod Argent(organ,backing and lead vocals) και ηχογραφούν δύο αξιόλογα pop –rock album τo΄΄Breath Out Breath΄΄(2011) και το΄΄Still Got That Hunger΄΄(2015) μαζί τους,οι Tom Toomey (guitar-backing vocals),Jim Rodford (bass and backing vocals) και ο Steve Rodford(drums).

Ο COLIN BLUNSTONE… μιλάει για τους ZOMBIES!

΄Ετος 2017 και εμείς από το Αthens Calling G.R, μια βροχερή και κρύα ημέρα του Γενάρη και έχοντας ζεστή καρδιά, βρεθήκαμε απέναντι από τον θρυλικό ΄Εγγλέζο τραγουδιστή και τραγουδοποιό Colin Blunstone, έναν εκ των ιδρυτικών μελών της μπάντας THE ZOMBIES, η ευγένεια αλλά και η απλότητά του θρυλικού ερμηνευτή ήταν εντυπωσιακή! Όταν άρχισε να μας μιλάει, διαπιστώσαμε ότι η φωνή του είχε το ίδιο ακριβώς ηχόχρωμα με εκείνο που ακούς, όταν ο Colin τραγουδάει!

Έτσι λοιπόν ο Colin Blunstone εκείνη την βροχερή και κρύα ημέρα του Γενάρη ξεκίνησε να μας διηγείται κάποιες στιγμές από την ιστορία των Zombies! ………………………………………………………………………………………..

΄΄ Είναι πραγματικά σημαντικό για μένα που μου δίνεται η ευκαιρία να μιλήσω μαζί σας και να δώσω τις καλύτερες απαντήσεις στα ερωτήματά σας ! Ξέρετε το μυστικό που διατηρεί τους Zombies ακόμη μέχρι σήμερα ζωντανούς είναι ότι απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε, δηλαδή να γράφουμε ,να ηχογραφούμε και να σας παρουσιάζουμε τα τραγούδια μας και αυτό γίνεται  περισσότερο από 50 χρόνια!

Η μουσική που παίζουμε είναι δύσκολο να την κατηγοριοποιήσουμε. Μπορώ όμως να πω ότι είναι η μουσική που παίζετε από την καρδιά μας!

Όσον αφορά τους στίχους των τραγουδιών θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα περισσότερα  από τα τραγούδια των Zombies είναι γραμμένα από τον Rod Argent ,αλλά αν μπορώ να απαντήσω για λογαριασμό του,… Εκτός του ότι είναι εμπνευσμένα από κάποιες προσωπικές εμπειρίες , ξέρω ότι ο ήχος των λέξεων παίζει μεγάλο ρόλο επάνω σε όσα δημιουργεί ο Rod, έτσι ώστε να είναι σημαντικό αυτό που λένε οι στίχοι μίας ιστορίας  αλλά και να είναι επίσης ζωτικής σημασίας!

Τώρα όσο για το τραγούδι A Rose is For Emily”,το οποίο όπως μου αναφέρετε σας αρέσει ιδιαίτερα ,το έγραψε ο Rod Argent παίρνοντας τον τίτλο του,από  ένα διήγημα του William Faulkner ,στους στίχους τώρα  δεν  χρησιμοποίησε κάτι από την ιστορία του FaulknerRod μου έχει πει πολλές φορές ότι αυτός ξύπνησε κάποιο πρωινό στο βάθος των ’60s και με την αθωότητα της νιότης του πήρε την απόφαση να γράψει ένα τραγούδι ,αμέσως εκείνο το πρωί ! Το συγκεκριμένο τραγούδι τελείωσε μέσα σε λίγα λεπτά εκείνο το πρωινό, τι παράξενο και όμως συνέβη !!!! Το τραγούδι αυτό σίγουρα είναι ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια !΄΄

Η συζήτησή μας με τον Colin Blunstone ,έφθασε στο σημείο εκείνο που σίγουρα όλοι θα περιμένατε. Η αναφορά μας τώρα  για το album σταθμό, τόσο για την ιστορία της μπάντας, άλλο τόσο και για τη Διεθνή Μουσική Σκηνή και ο λόγος φυσικά για το εκπληκτικό  ΄΄Odessey and Oracle΄΄!

Ο Colin μας κοίταξε χαμογελώντας με νόημα και έστρεψε το βλέμμα του στο βάθος του ορίζοντα λέγοντας μας ότι ακριβώς είχε στη σκέψη του ,εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή…………………………………………………………………………………..    

΄΄Αγάπησα …το ΄΄Odessey and Oracle΄΄ όταν καταγράφηκε για πρώτη φορά το 1967 αλλά ήταν μια εμπορική καταστροφή! Με τα χρόνια έχει σταδιακά κερδίσει τη κριτική και εμπορική επιτυχία. Είναι μια απόδειξη  ότι όλα μπορούν να συμβούν στο χώρο της μουσικής και αυτό είναι που το κάνει τόσο συναρπαστικό !!!!!

Η ώρα περνούσε ευχάριστα συζητώντας με τον Colin ,εξάλλου η προθυμία του να απαντήσει σε όλα μας τα ερωτήματα ικανοποιούσε απόλυτα την καλοπροαίρετη περιέργεια μας ,γύρω από τη θρυλική μπάντα των Zombies.΄Ετσι λοιπόν συζητώντας φθάσαμε στο πιο πρόσφατο σήμερα ,στο έτος 2015 όπου ήρθε στη δισκογραφία η νέα δημιουργία τους, το 6ο δηλαδή studio album τους , με τον πραγματικά παράξενο τίτλο ΄΄Still Got That Hunger΄΄ …………………………………………………………….

΄΄ Το ΄΄Still Got That Hunger ΄΄ άρχισε να μας λέει ο Colin, ηχογραφήθηκε για να παρουσιάσει την υπέροχη live μπάντα που έχουμε τώρα. Κάθε ένα από τα τραγούδια ακολουθούν πιστά το μουσικό πνεύμα των Zombies και δημιουργήθηκαν μετά από   εκτεταμένες πρόβες ,υπό την καθοδήγηση του θαυμάσιου  παραγωγού Chris Potter. Ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία για εμάς και ελπίζω ειλικρινά ότι μπορούμε να την επαναλάβουμε στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον! Το άλμπουμ πήγε αρκετά καλά σε όλο τον κόσμο και μπήκε στο USA Billboard Top 100 !.

Όσο για το τραγούδι που σας αρέσει και είναι το “New York”, αυτό βασίζεται στο    πρώτο ταξίδι των Zombies στην Αμερική ,τα Χριστούγεννα του 1964. Ήμασταν όλοι τόσο ενθουσιασμένοι γιατί είμαστε στη χώρα που ήταν το σπίτι του rock ‘n’ roll και εμείς  παίζαμε στο Brooklyn Fox , μαζί με τόσους πολλούς και λαμπρούς ερμηνευτές  συμπεριλαμβανομένων Patty La Belle-The Shirelles-DionneWarwick-Shangri Las. Παίξαμε για 8 shows την ημέρα και για 10 ημέρες και αυτό μας άρεσε κάθε λεπτό από αυτό που ζούσαμε !

Μετά από αυτό αξίζει να πώ ότι εμείς περιοδεύουμε συνήθως στην Αμερική  3 φορές το χρόνο και έτσι έχει γίνει ένα είδος δεύτερης κατοικίας μας !… Όμως η Αγγλία θα είναι πάντα στο σπίτι μου όπου και να είμαι και έτσι θα έχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου! Όσο για τη Νέα Υόρκη, αυτή έχει αλλάξει από τη δεκαετία του 60 και εμείς όταν πήγαμε εκεί για πρώτη φορά βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση ,αλλά τώρα αισθανόμαστε ότι βρίσκεσαι σε μία από τις ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο.

https://www.youtube.com/watch?v=0XO-7nFdNr0

Τώρα για το θέμα που αφορά τα μελλοντικά μας σχέδια, σημειώστε τις από το Μάρτιο περιοδείες που θα είναι αφιερωμένες σε όλο το …΄΄Odessey and Oracle΄΄ από το πρώτο έως το τελευταίο τραγούδι ! Θα πρέπει να παίξουμε σε όλες τις Η.Π.Α και τον Καναδά για περίπου 2 μήνες. Αν θέλετε και μια ακόμη είδηση, να σας πω ότι θα  ήθελα να ελπίζω ότι  ένα νέο album μας ,θα ξεκινήσει η εγγραφή του πριν από το τέλος του 2017 ,για να κυκλοφορήσει τελικά το 2018, αλλά θα πρέπει ακριβώς να δούμε πώς θα πάει! ΄΄ …..

΄Ετσι  λοιπόν και με την απογοήτευση μας, ότι η Θρυλική band THΈ  ZOMBIES προς το παρόν, αν και θα το θέλανε πολύ  να έρθουν στην Ελλάδα, αυτό δεν είναι εφικτό ,ανταλλάξαμε τα του αποχαιρετισμού παρελκόμενα λεχτικά στοιχεία αρκετά ενθουσιασμένοι από τη συνάντηση που είχαμε με τον αξεπέραστο  Colin Blunstone !

Σ.σ . Ακολουθεί η συνέντευξη με τον COLIN BLUSTONE μη μεταφρασμένη, όπως ακριβώς έγινε με το Θρυλικό τραγουδιστή του συγκροτήματος THE ZOMBIES.

Interview  with  the legendary singer  …Colin Blunstone! Lead singer and one of  the original/founding members of the legendary band THE ZOMBIES!!!

 

Athens Calling : At the beginning You need to know, that we are very happy because we have the opportunity to talk with the legendary band of the music scene  named THE ZOMBIES !

Colin Blunstone: It’s really great to have the opportunity to talk to Athens Calling …..I will do my best to answer their questions to the best of my ability!!

 

Athens Calling : Really what is the secret,which from 1962 until today, the band is still alive?

C.Blunstone:  The secret is that we all still really enjoy writing, recording and performing as much as we did when we first started out as professional musicians over 50 years ago. It’s a privilege to still be performing at this time in our lives!!!!!

 

Athens Calling: Is a musical genre for your music? What is exactly, is Psychedelic pop  rhythm and blues, jazz rock only rock ,or something else, finally  what genre is your real fantastic music ?

C.Blunstone: I think it’s very difficult to categorize The Zombies music other than to say it’s music played from the heart.

 

Athens Calling : Now we would like to tell us about the creation of the lyrics of your  songs, what is the cause of creation ?

C.Blunstone: Rod Argent writes most of The Zombies songs but if I may answer on his behalf…..besides being inspired by personal experiences I know that the sound of words is very important to Rod so that not only is it important what story a lyric is telling it’s also vital that the actual words sound right.

 

Athens Calling : Living in the past…‘’A Rose is for Emily’’ ! Living today …A Rose for?….

C.Blunstone : Rod Argent wrote “A Rose For Emily”.

He took the title from a short story by William Faulkner though he didn’t use any of Faulkner’s story in the lyric. He has told me many times that he awoke one morning in the far off 60’s and with the innocence of youth decided that he would write a song immediately that morning. And in the strange way that sometimes these things happen “A Rose For Emily” was finished inside a few minutes that very morning!!!! It’s one of my favourite Zombie songs but after all this time I think we should leave the title as it is!!!!

 

Athens Calling : Remaining in the past ,we note that from 1968 until today the album with the title ‘’Odessey and Oracle’’ It remains always at the heart of older friends and win the love of youngers, what is it that keeps this album… for always fresh?    

C.Blunstone : I loved Odessey and Oracle when it was first recorded in 1967, but it was a commercial disaster. Over the years it has gradually gained critical acclaim and commercial success. It is an utter and complete mystery to me how it can be ignored in one decade and acclaimed in another thus proving that anything can happen in the music business and that’s what makes it so exciting!!!!!

 

Athens Calling : Year 2015 and the big surprise comes with the really amazing album ‘’Still Got That Hunger’’ is the sixth studio album by The Zombies. Let’s talk now  about this album . What was the reason of creating this album and how exactly welcomed people, in Europe and America ?

C.Blunstone: “Still Got That Hunger” was recorded to capture the playing of the  wonderful live band we have now. Each of them is a master of their instrument and totally committed to The Zombies’ cause. After extensive rehearsals the album was basically recorded “live” under the guidance of the wonderful producer Chris Potter. It was a very happy experience and I sincerely hope we can repeat it in the not too distant future! The album sold well all over the world and made it into the U.S. Billboard top 100.

 

Athens Calling : Now, we would like to talk about  the amazing song from this album with the title…’’ New York ’’! Please tell us the story of this song. You must know that is the favorite track of Athens calling team!

C.Blunstone: The song “New York” is totally based on The Zombies first trip to America in the Christmas of 1964. We were all so thrilled to be in the country that was the home of rock ‘n’ roll and playing at The Brooklyn Fox with so many brilliant performers including Patty La Belle, The Shirelles, Dionne Warwick and The Shangri Las. We played 8 shows a day for 10 days and we loved every minute of it.

 

Athens Calling : America or England … New York or London? What is your opinion about ? What you prefer more and why?

C.Blunstone : England will always be home to me and so has a very special place in my heart. We usually tour America 3 times a year so it has become a sort of second home. New York has changed out of all recognition since the 60’s. It was a fairly tough place when we first went there but now it feels like one of the safest cities in the world. I could easily live in either city though would probably always still think of London as home.

 

Athens Calling : You have planned a series of concerts in Greece?

C.Blunstone: Unfortunately I don’t think there are any plans for The Zombies to tour in Greece in the immediate future but I know we would love to come over and play for you if we get the opportunity.

 

Athens Calling : What are your future plans for concerts and a new album?

C.Blunstone : The Zombies start touring in March playing the whole of Odessey and Oracle – from the first track to the last – live with the original surviving Zombies. We will be playing all over the U.S. and Canada for about 2 months.  I would hope that we will start recording our next album before the end of 2017 for release in 2018 but we’ll just have to see how it goes!

 

Athens Calling : Eventually we would like to thank you, for what you said, thank you very much for our meeting and a big hug from Athens Greece for the legendary band The Zombies…we love The legendary band… The Zombies, many many thanks !

C.Blunstone: Many thanks for supporting The Zombies and especially for sending the big hug!!!!!best wishes

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back