June 18, 2024

NOVA TWINS… Συναντώντας την Amy και την Georgia!

NOVA TWINS…

FREQUENCY FESTIVAL 2022. FRIDAY 19.AUGUST. St Pölten AUSTRIA

NOVA TWINS, είναι το όνομα που επέλεξαν η Amy και η Georgia 2 ταλαντούχα  και πανέμορφα κορίτσια, για να δηλώσουν το δικό τους πενταγραμμικό παρόν στη Διεθνή Μουσική Σκηνή!

Οι NOVA TWINS, έχουν ήδη ξεκινήσει από τις 26 του Μάη την μεγάλη τους περιοδεία στην Ευρώπη με τελικό προορισμό το Canaveral Acres, FL το Γενάρη του 2023!

Μεταξύ των πόλεων που θα εμφανιστούν είναι και το St Pölten της Αυστρίας, όπου τη Παρασκευή στις 19 Αυγούστου, θα ανέβουν τη σκηνή του μοναδικού σε ποιότητα Αυστριακού … FREQUENCY FESTIVAL 2022!

Η Amy Love και η Georgia South, είναι το δίδυμο που σίγουρα αποτελούν το νέο αίμα στο Μουσικό στερέωμα και δίκαια χαρακτηρίζονται ως ένα από τα πιο συναρπαστικά συγκροτήματα του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι οι δημιουργοί των αλλαγών, μιας νέας πολυμορφικής στιχουργοηχητικής άποψης!

Δημιουργήθηκαν στο Λονδίνο το 2014, έχοντας τη φιλία τους οδηγό και ένωσαν τις μουσικές τους ανησυχίες με ένα και μοναδικό σκοπό, να δημιουργήσουν κάτι που θα ΄΄κατέστρεφε΄΄ τα όρια και θα αψηφούσε τις προσδοκίες του μέχρι τώρα μουσικού κατεστημένου!

Βέβαια όλα αυτά, έχουν κριτή το κοινό, τους κινούντες τα νήματα της μουσικής βιομηχανίας και το χρόνο, που είναι εκείνος που θα αποδείξει, το κατά πόσο θα αντέξουν, να δημιουργούν τραγούδια πολυμορφικού περιεχομένου!

Εδώ έχουμε ένα δίδυμο που δημιουργεί μια σύγκρουση ιδεών από τον κόσμο του πανκ, της ραπ, της ποπ, του σκληρού ροκ και όχι μόνο, ο ήχος τους είναι αυτός που ναι μεν συντρίβει τα είδη, αλλά… δείχνει τις πολλές πτυχές του ταλέντου των NOVA TWINS…και την καταγωγή τους. Είναι αυτές που με τον τρόπο τους πολέμησαν τα πάντα όλα, που αφορούσαν την  παλιά φρουρά των στενόμυαλων προσδοκιών του ροκ!

Το ντεμπούτο τους άλμπουμ «Who Are The Girls?» όταν κυκλοφόρησε το 2020 χαρακτηρίστηκε ως ακραίο και εντυπωσιακό και έτυχε μεγάλης αναγνώρισης από τους κριτικούς του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στις 17 Ιουνίου, έρχεται το νέο τους album με τον τίτλο SUPER NOVA και με τα ήδη επιτυχημένα και εκρηκτικά τους singles ANTAGONIST, CLEOPATRA και πρόσφατα με τα εκρηκτικά… K.M.B, και PUZZLES!   

ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ AMY LOVE & ΤΗΝ GEORGIA SOUTH.

Athenscalling.gr: Αρχικά… να σας ευχηθώ από καρδιάς τα καλύτερα αγαπητές μας Amy και Georgia! Καλώς ορίσατε στο webzine of Culture Athenscalling.gr!

AMY LOVE & GEORGIA SOUTH (NOVA TWINS): Να σας ευχαριστήσουμε και εμείς για το κάλεσμα σας!

Athenscalling.gr: NOVA TWINS από το 2014, πολλά χρόνια καριέρας, αλήθεια ποια ήταν η πιο όμορφη στιγμή στην καριέρα σας μέχρι σήμερα;

GEORGIA: Είναι τόσο δύσκολο να εντοπίσεις μια και μοναδική στιγμή! Είμαστε ένα συγκρότημα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, όπου υπήρξαν μικρές χαρές αλλά και μεγάλες, αλλά στο σύνολο τους όλα αυτά τα πράγματα συσσωρεύονται μέχρι εδώ που είμαστε τώρα. Σίγουρα  συνέβησαν μερικά μεγάλα γεγονότα, όπως όταν παίξαμε στο HellFest, για πρώτη φορά στη Γαλλία,όπου αυτό το φεστιβάλ ήταν  πολυπληθέστατο, συγκρίνοντας το, ακόμη και στα φεστιβάλ που παίζουμε  ι τώρα! Ήταν κάτι σαν να λέμε 22.000 άτομα παρόντα και δεν είχαμε δει ή παίξει ποτέ σε τόσους πολλούς ανθρώπους πριν, αυτό ήταν απλώς ένα τεράστιο σοκ… όμως με την καλή έννοια! Επίσης, όταν κερδίσαμε το Heavy Music Award, εποχή της πανδημίας, ήταν και αυτό μια τεράστια στιγμή για εμάς, καθώς δεν παίζαμε κάπου ή δεν κάναμε τίποτα, οπότε κερδίζοντας το βραβείο νοιώθαμε ότι το κοινό μας, εξακολουθεί να μας υποστηρίζει έστω και εάν δεν μας βλέπει σε live….αλλά και η μουσική βιομηχανία ήταν ακόμα εκεί, μαζί μας!

AMY: Θα ήθελα να προσθέσω και εγώ με τη σειρά μου… ότι  αυτό που ήτανε πραγματικά εκπληκτικό στα σόου μας, είναι ότι όταν ξεκινήσαμε για πρώτη φορά την καριέρα μας, το κοινό μας ήταν κυρίως λευκοί άνδρες στις συναυλίες μας, οι οποίοι ήταν πάντα καταπληκτικοί και υποστηρικτικοί και αγόραζαν τα μουσικά μας προϊόντα! Αλλά ένα πράγμα που ξέραμε είναι ότι θέλαμε να δούμε, ήταν ένα πιο διαφορετικό πλήθος, περισσότερες γυναίκες που έρχονταν στις παραστάσεις μας και άτομα που δεν ήταν ζευγάρια, έτσι ώστε αυτοί οι άνθρωποι να αισθάνονται ότι ανήκουν σε ένα ροκ σόου. Και είναι υπέροχο να κοιτάς όλα αυτά και έτσι να σκέφτεσαι ότι τώρα είναι ένας συνδυασμός όλων, όσον αφορά δηλαδή το κοινό στις συναυλίες…  από τους άντρες μέχρι τις γυναίκες , τους έγχρωμους…  μέχρι και την LGBTQ+ κοινότητα, νομίζω ότι είναι εκπληκτικό να βλέπεις όλους αυτούς  τους ανθρώπους να συμμετέχουν σε μια ροκ συναυλία! Αυτό είναι κάτι που εμείς ξεκινήσαμε να το κάνουμε και κάτι που θα συνεχίσουμε να το κάνουμε !  

Athenscalling.gr: Υπάρχουν όμως και οι δυσάρεστες στιγμές στη καριέρα κάθε του καλλιτέχνη … δεν είναι έτσι;

AMY: Βασικά, ήμασταν πάντα μια μπάντα και το κοινό ήταν πάντα μαζί μας, έστω και αν δεν ακουγόμαστε παντού, απλά δεν μπορούσαμε να βρούμε την κατάλληλη υποστήριξη. Πάντα θα συνεχίζαμε να λειτουργούμε ανεξάρτητα, αλλά βλέπεις υπάρχει και ένας ορισμένος βαθμός στον οποίο χρειάζεστε βοήθεια, είτε πρόκειται για μια ετικέτα δισκογραφική, ή έναν διανομέα και τέτοια πράγματα και απλώς πιστεύαμε ότι οι αρμόδιοι άνθρωποι δεν μας καταλάβαιναν πάντα λόγω της εμφάνισής μας , και το μείγμα των ήχων της μουσικής μας! Τώρα είναι της μόδας να κάνεις αυτό το είδος μουσικής, αλλά δεν ήταν πριν από λίγα χρόνια, έτσι εμείς απογοητευόμαστε αρκετά, γιατί έπρεπε να εξηγήσουμε και να υπερασπίσουμε τον εαυτό μας και το τι κάναμε. Αυτό, λοιπόν, ήταν ένα από τα πράγματα που μας στενοχώρησε. Αλλά τότε λέγαμε πάντα… δε γαμιόνται και συνεχίζαμε γράφοντας    τα τραγούδια μας !

Athenscalling.gr: Νομίζω πριν από 6 χρόνια ήμουν θαυμαστής και είμαι μέχρι σήμερα με το τραγούδι σας ΄΄ Bassline B*tch ΄΄. Αλλά και το νέο τραγούδι σας, με τον τίτλο “KMB”, με εντυπωσιάζει και αυτό! Πείτε μας την ιστορία τους;

AMY: Το «Bassline Bitch» φτιάχτηκε στην Ουαλία, με αφετηρία τα ουρλιαχτά μας σε ένα χωράφι με πρόβατα!

GEORGIA: Ναι, αυτό δημιουργήθηκε στην Ουαλία και ήταν το πρώτο single που βγάλαμε, ήταν απλά διασκεδαστικό και ξεκινήσαμε να το ηχογραφούμε με εκείνα τα ουρλιαχτά μας στο χωράφι με τα πρόβατα! Μετά πήγαμε σε ένα βουλκανιζατέρ και ρωτήσαμε αν μπορούσαμε να το δανειστούμε, για τις ανάγκες του τραγουδιού μας το έδωσαν και έτσι απλά και εκεί γυρίσαμε ένα βίντεο! Τώρα αν θές για να το δούμε και να το συγκρίνουμε με το νέο μας single… το “KMB”, που το φτιάξαμε στη διάρκεια της πανδημίας, στα δωμάτιά μας, εντελώς απομονωμένοι, και μετά στο βίντεο ήταν τόσο διασκεδαστικό γιατί είχαμε όλους τους φίλους μας να παίζουν σε αυτό, σε αυτό το τρελό σπίτι, στο Hastings. Αυτά τα δύο που σας αρέσουν, έγιναν με υπέροχες αλλά εντελώς διαφορετικές καταστάσεις!.

Athenscalling.gr: Για το ΄΄ Who Are the Girls΄΄ που είναι το ντεμπούτο σας άλμπουμ τι έχετε να μας πείτε;

AMY: Το «Who Are The Girls» ήταν εμείς! Εμείς που βγαίναμε πίσω από τις εμπειρίες μας, από την είσοδό μας στη βιομηχανία και οι άνθρωποι να σχολιάζουν και να λένε «ποιες είναι αυτές να εμφανίζονται σε αυτά τα μεγάλα φεστιβάλ, αλλά κανείς δεν ήξερε πραγματικά ποιες είμαστε! Το «Who Are The Girls» λοιπόν έριξε φως στους ανθρώπους που ίσως ένιωθαν αόρατοι, αλλά έκαναν τα δικά τους στον δημιουργικό τους χώρο και από μόνοι τους. Προχωρώντας προς τα εμπρός και φθάνοντας στο album “Supernova” αποδεικνύουμε την επόμενη εξέλιξη, όπου θα μας γνωρίσετε καλύτερα και εμείς  θα σας προσφέρουμε ένα σύνολο εργασιών που είναι σχετικό με το πού ήμασταν και πού θέλουμε να πάμε!

Athenscalling.gr: Studio ή Live τι προτιμάτε από τα δύο;

GEORGIA: Να παίζω live, όπου έρχομαι σε επαφή με το κοινό!

AMY: Και να συμπληρώσω… που έτσι επισκεπτόμαστε διάφορα μέρη!

GEORGIA: … Και να ολοκληρώσω, live διασκεδάζεις με τον κόσμο που σε βλέπει και έτσι μοιράζεσαι διαφορετικές ενέργειες … και φυσικά ταξιδεύεις παντού!

Athenscalling.gr: Ταξιδεύοντας στο παρελθόν τώρα κορίτσια… Άραγε θυμάστε το πρώτο άλμπουμ, που βάλατε στο σάκο σας;

AMY: Νομίζω ότι αγόρασα ένα άλμπουμ του Craig David ή κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι! Ή ίσως η Jenifer Lopez ή κάποια άλλη… Ήταν ένα pop album νομίζω, γιατί  όταν ήμουν παιδί άκουγα πολύ pop μουσική!

Athenscalling.gr: Και σήμερα… έχετε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση, εννοώ ίσως κάποιο τραγουδιστή ή και ακόμη κάποια μπάντα;

GEORGIA: Πάντα αγαπούσα τον Pharrel Williams!

AMY: Υπάρχουν πολλές μπάντες και μουσικά έργα που εκτιμούμε και αγαπάμε για διαφορετικούς λόγους! Εγώ δεν νομίζω ότι είχα ποτέ ένα κάποιο είδωλο …Ίσως  μπορεί η Beyonce! Γιατί την αγαπούσα από  την παιδική ηλικία! Οι Destiny’s Child μας έλεγαν  ότι είμαστε όμορφες εμείς οι  μαύρες γυναίκες και ότι  είμαστε δυνατές….!

Athenscalling.gr: Άλλο ένα υπέροχο τραγούδι σας και το λατρεύω, είναι αυτό με το όνομα ΄΄ Cleopatra΄΄! Αλήθεια θα πίνατε ένα ποτό σήμερα με την Κλεοπάτρα της Αρχαίας Αιγύπτου;

AMY:.. Ναι , γιατί όχι!

GEORGIA: Δεν θα ήταν και άσχημη ιδέα και πιστεύω ότι θα μας έδινε μερικές καλές συμβουλές… για το μακιγιάζ!

AMY: …Αναρωτιέμαι αν θα της αρέσουμε, χα χα χα !

Athenscalling.gr: Ας μιλήσουμε τώρα για την περιοδεία σας και για τα live σας στο FREQUENCY FESTIVAL της Αυστρίας αλλά και αλλού.  

AMY: Αγαπάμε τα φεστιβάλ! Μας αρέσουν όμως και οι εμφανίσεις σε κλαμπ, γιατί έχεις αυτό το άμεσο και κοντινό με το κοινό, ειδικά αν είναι καλός και ο ήχος είναι υπέροχα! Στα φεστιβάλ όλοι έρχονται για να περάσουν καλά, να δουν many bands  και να ανακαλύψουν άλλες, όλα θα είναι τέλεια και εκεί!

GEORGIA: A τα Club shows είναι σαν να πάς και να ξαναβλέπεις φίλους σου, αλλά ένα φεστιβάλ είναι σαν να κάνεις νέους φίλους, όπως στο F.F !

Athenscalling.gr: Από καρδιάς τα καλύτερα για εσάς AMY & GEORGIA, να είστε καλά κορίτσια, θα πάτε ψηλά, γιατί πιστεύω ότι είσαστε… Το νέο λαμπερό   μουσικό φώς του Ηνωμένου Βασιλείου! Σας ευχαριστούμε και σας αναμένουμε και στην Ελλάδα!

AMY LOVE & GEORGIA SOUTH (NOVA TWINS): Εμείς σας ευχαριστούμε πολύ για τα όσα είπαμε και ανυπομονούμε να έρθουμε στην Ελλάδα που λατρεύουμε!

 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back