EMIGRE… 20 Χρόνια! Συνάντηση με το Γιάννη Χανιωτάκη.
Με τον ήχο των ΕMIGRΕ είχα έρθει σε επαφή για πρώτη φορά το 2007, όταν πήρα στα χέρια μου το 2ο τους album, με τον τίτλο «Είμαστε Ένα»… πραγματικά ήτανε μια εντυπωσιακή πενταγραμμική πρόταση και ιδιαίτερα το ομώνυμο τραγούδι θες από στίχο, θες από μουσική… και από φωνή εκπληκτική ερμηνεία από την Χαρά Αγγελοπούλου… τότε λοιπόν το τραγούδι «Είμαστε Ένα» κυριολεκτικά το είχα λειώσει στα πλατό του ρ/φ XENIOS F.M, παίζοντάς τότε κάθε μέρα!
Από τότε μέχρι σήμερα πέρασαν ουκ ολίγα χρόνια και ήρθανε τα πάνω κάτω και τα κάτω πάνω… ιδιαίτερα για τον κόσμο της μουσικής!
Αλήθεια πόσο νοιάζονται σήμερα οι κρατούντες ,για τα όσα ζουν όλοι αυτοί, που ζούσαν από τη μουσική… και που σήμερα μένουν εκτός από κάθε μέριμνα ?
Εποχή εγκλεισμού, πανδημίαCOVID-19 και μέσα στη τρέλα της εποχής… ίσως και μια ευκαιρία ανασύνταξης για την πραγματοποίηση κάποιων εργασιών ή επαφών μας, που είχαμε αγνοήσει μέχρι τώρα και που εδώ αδιαμφισβήτητα, ο εγκλεισμός μας ευνοεί τις επαφές μέσω διαδικτύου και για να μην τα πολυλογώ, αυτό που θα ακολουθήσει ήθελα από καιρό να το πραγματοποιήσω… αλλά το άφηνα, αύριο και αύριο και τελικά πριν λίγες μέρες επικοινωνώντας με τον Χάρη Πρώιο, της εκ Θεσσαλονίκης PLUS(+)RECδισκογραφικής εταιρείας, έκλεισα εκείνο το ραντεβού λοιπόν που έπρεπε να είχε γίνει πριν από κάποια χρόνια, με τον κινητήριο μοχλό των EMIGRE… Γιάννη Χανιωτάκη!
Athenscalling.gr: Καλώς ορίζοντας σε, στο Athenscalling.gr και χωρίς πολλά λόγια θα σου πω ότι αυτήν την κουβέντα ήθελα να την κάνω μαζί σου εδώ και κάμποσα χρόνια πριν, τελικά κάλλιο αργά παρά ποτέ! Αγαπητέ Γιάννη χαίρομαι πράγματι για τη συνάντησή μας!
Γιάννης Χανιωτάκης (EMIGRE): Η χαρά είναι δική μου, γιατί επιτέλους τα λέμε και κυρίως γιατί έπαιξες σπουδαίο ρόλο στο να γνωρίσει ο κόσμος τους EMIGRE και την μουσική τους διαδρομή.
Athenscalling.gr: Με αφορμή λοιπόν του album «EMIGRE 20» αυτή η συνάντηση μας και θα ρωτήσω πως και αυτή η απόφαση, για την κυκλοφορία ενός GREATEST HITS, εν καιρώ πανδημίας, αυτό να υποθέσω ότι είναι ένα εμπορικό ρίσκο ή ήταν αναγκαίο να γίνει κάποια στιγμή?
Γιάννης Χανιωτάκης (EMIGRE): Το timing έχει τους δικούς του χωροχρονικούς κανόνες ανεξαίρετα του τι συμβαίνει στον κόσμο. Νιώσαμε ότι η ώρα του να κυκλοφορήσουμε το «20» ήταν τώρα καθώς κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να προσδιορίσει το πότε θα τελειώσει η πανδημία και η PLUS REC στήριξε με αγάπη και πίστη αυτή την απόφαση να κυκλοφορήσουμε αυτό το Ανθολόγιο της 20χρονης Δισκογραφικής μας διαδρομής. Η καριέρα των EMIGRE στηρίχτηκε περισσότερο στο κάλεσμα της καρδιάς όλα αυτά τα χρόνια παρά σε εμπορικούς κανόνες. Έτσι και αλλιώς μπορεί να υπάρχει διάχυτα η ανασφάλεια και ο φόβος του ρίσκου λόγω της πανδημίας όμως ο Χρυσός και στην λάσπη ξεχωρίζει. Χα χα!
Athenscalling.gr: Και μια που μιλάμε για Δισκογραφία και τα της κυκλοφορίας… Αλήθεια τι γίνεται σήμερα στο χώρο με τις δισκογραφικές εταιρείες, όσες φυσικά υπάρχουν ακόμη εν ζωή… πως αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους της Μουσικής?
Γιάννης Χανιωτάκης (EMIGRE): Υπάρχει κρίση ως προς την διαχείριση της κατάστασης τόσο από τις Δισκογραφικές και τα γραφεία Management, όσο και συνολικά από τα Media που εξαρτάται η βιωσιμότητα τους από τους Artists. Βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο και χρειάζεται χρόνος για να ξεκαθαρίσει τα πεδίο τόσο με τους νέους κανόνες που επιβάλλει πλέον η αγορά λόγω κορεσμού υπερπροσφοράς και καθόλου ζήτησης όσο και με τους καλλιτέχνες που θα παραμείνουν πλέον στο παιχνίδι. Δεν είναι καθόλου εύκολο να ασκείς καλλιτεχνία στην χώρα μας. Ίσως η πανδημία να είναι και μια χρυσή ευκαιρία για να ξεκαθαριστεί το τοπίο καθώς η Ελλάδα έχει πατάρι και η μισή χώρα τραγουδά και η άλλη μισή γράφει στίχους. Είναι φύση αδύνατο να βρουν διέξοδο όλες οι φωνές στα αυτιά και την καρδιά του κόσμου. Η τέχνη της μουσικής είναι η γέφυρα του ασυνείδητου με το Θεϊκό, είναι η γλώσσα των αγγέλων. Για να μπορέσεις να σταθείς πάνω στην σκηνή δεν φτάνει μόνο να έχεις ύφος, ταλέντο, φωνή, παρουσία, βύσμα ή επιχειρηματία από πίσω να σε στηρίζει χρειάζεται να έχεις κοπιάσει, να έχεις ρεπερτόριο, άστρο, μαγνητισμό, ήθος, ολοκληρωμένη προσωπικότητα, διαχειριστική ικανότητα, όραμα, να έχεις κάτι να πεις. Δεν κάνουν όλοι για όλα και δεν μπορεί τα φώτα της σκηνής να μετατραπούν σε καθαρτήριο, σε ψυχολογική υποστήριξη στα αδιέξοδα του καθένα που τραγουδά. Αν δεν βάλεις το χέρι στην τσέπη δουλειά δεν γίνεται, με ψέματα δεν χτίζονται καριέρες. Δεν μπορούν όλοι να είναι μαέστροι σε μια ορχήστρα, δεν μπορεί σε μια χώρα να είναι όλοι τραγουδιστές και μάγειροι.
Athenscalling.gr: Πανδημίας εποχή και στα αλήθεια πως τα περνάς τις ημέρες σου όλο αυτό τον καιρό?
Γιάννης Χανιωτάκης (EMIGRE): Ξαναβρέθηκα με Εμένα, βρήκα χρόνο να φιλτράρω την Ζωή μου, να αναθεωρήσω, να ανακαλύψω τα νέα θέλω μου, να βρω νέες κατευθύνσεις, να διαβάσω, να γράψω, να ταξιδέψω μέσα μου, να δω αγαπημένες ταινίες που ποτέ δεν είχα περίσσιο χρόνο για να τις παρακολουθήσω, να αφιερώσω χρόνο στην οικογένεια μου και να ακούσω επιτέλους φρέσκια μουσική. Ο αυτοπροσδιορισμός χρειάζεται χρόνο και η πανδημία μου έδωσε το πολύτιμο διάστημα που μου έλειπε όλα αυτά τα χρόνια για να μπορέσω να ξανά εφεύρω τον εαυτό μου.
Athenscalling.gr: Και με τον κόσμο της μουσικής… τι γίνεται βλέπεις κάποιο φως στο τούνελ?
Γιάννης Χανιωτάκης (EMIGRE ): Ο δρόμος προς το Φως δεν αποτελεί κάποιο είδος μονοπωλίου για καμιά γενιά. Η δίψα για Ζωή και η ανάγκη για Δημιουργία δεν σταματά καθώς υπάρχει Υπαρξιακή ανάγκη να προχωρούμε μπροστά και να εκφραζόμαστε. Η Γη δεν σταματά να γυρνά όπως και ο πόθος για εσωτερική Λύτρωση δεν τελειώνει ποτέ. Πάντα θα βγαίνουν νέες τάσεις και πάντα θα υπάρχει Προσφορά και Ζήτηση. Ναι, βλέπω πολύ φως στο τούνελ. Όλοι έχουμε την Στιγμή μας στον χρόνο και εγώ νοιώθω πολύ περήφανος που κατάφερα με τους EMIGRE να βάλω το δικό μου λιθαράκι στο μεγάλο χτίσμα της Ελληνικής Δισκογραφίας. Ξέρω ότι κάποιοι με έναν στίχο μας αγαπήθηκαν, παντρευτήκαν, βρήκαν καταφύγιο όταν χωρίσανε, τους συνόδεψε στα κάτω και στα πάνω τους. Ότι κι αν πέρασα για να φτάσουμε ως εδώ, άξιζε τον κόπο.
Athenscalling.gr: Μάλιστα… με τους EMIGRE τι γίνεται, υπάρχουν σταθερά μέλη στο σχήμα ή ανάλογα με τις εποχές?
Γιάννης Χανιωτάκης (EMIGRE): Οι EMIGRE ήταν ένα προσωπικό μου όραμα και με την βοήθεια, την επιμονή και την πίστη του Χάρη Πρώιου (PLUS REC) τόσο στην Παραγωγή όσο και στο Management καταφέραμε να κρατήσει αυτή η κολόνια όλα αυτά τα χρόνια. Η κάθε περίοδος των EMIGRE σε αυτά τα 20 χρόνια είχε τις δικές της ανάγκες και εμείς έπρεπε κάθε φορά να αναπροσαρμοστούμε καθώς οι προσωπικές δεσμεύσεις του κάθε μέλους διέφεραν από περίοδο σε περίοδο και όσο ανέβαιναν οι υποχρεώσεις τόσο έπρεπε όλοι να ανασυντάξουμε τα Θέλω μας στον νέο βηματισμό που επέβαλλαν οι καταστάσεις και αυτό δεν ήταν πάντα εύκολο η θεμιτό από όλους, έτσι έπρεπε να εφευρίσκουμε κάθε φορά καινούργιες λύσεις. Με όλα τα παιδιά όμως ανεξαιρέτως που περάσανε από την μπάντα ζήσαμε μοναδικές στιγμές που μας αλλάξανε, κάναμε χιλιάδες χιλιόμετρα μαζί και όλη αυτή η κοινή διαδρομή μας έκανε αυτό που γίναμε. Όλοι τους ανεξαιρέτως βάλανε την προσωπική τους πινελιά και παίξανε καθοριστικό ρόλο τόσο στην συνολική πορεία των EMIGRE όσο και στην δική μου εσωτερική ανάπτυξη και εξέλιξη. Τους χρωστώ τόσα πολλά. Νιώθω βαθύτατα ευγνώμων για όλα όσα έζησα και δεν θα άλλαζα το παραμικρό, με όλες τις Χαρές και τις Λύπες, με τα Σωστά και τα Λάθη, με τα Πάνω και τα Κάτω μας. Όλα αυτά στο φινάλε είμαι Εγώ, όλα αυτά είναι οι EMIGRE, όλα αυτά είναι η Ιστορία μου, όλα αυτά είναι το δικό μου προσωπικό Ταξίδι.
Athenscalling.gr: Το «EMIGRE 20», ωςGreatest Hits είναι μια πολύ αξιόλογη και καλοδουλεμένη δισκογραφική κυκλοφορία, με ένα πλήθος συνεργατών και εδώ μου δίνεται η αφορμή να ρωτήσω… γιατί τόσες διαφορετικές γυναικείες φωνές?
Γιάννης Χανιωτάκης (EMIGRE): Γιατί το κάθε τραγούδι είχε τις δικές του ανάγκες, είχε ανάγκη την δική του Ξεχωριστή Φωνή. Το κάθε τραγούδι είναι ένα μοναδικό συμβόλαιο με τον χρόνο και εμείς πάντα κυνηγούσαμε το ρεφραίν που θα μείνει, αναζητούσαμε σε κάθε ηχογράφηση να πιάσουμε το αέναο Πάντα. Γιατί αυτό θα μείνει στο τέλος από όλα, ένα Ρεφραίν και εγώ ως Δημιουργός που σέβομαι το έργο και την υπογραφή μου είμαι υποχρεωμένος να αφήσω πίσω μια Αύρα, μια Μυρωδιά της στιγμής και αυτό δεν μπορεί να αποτελεί αποκλειστικότητα για καμία τραγουδίστρια.
Athenscalling.gr: 19 τραγούδια στο «EMIGRE 20» και από αυτά τα 19 υπάρχουν τρία τουλάχιστον τραγούδια που τα αγαπάς πιο πολύ?
Γιάννης Χανιωτάκης (EMIGRE): Πως θα μπορούσα να ξεχωρίσω τρία από τα 19 παιδιά μου. Ίσως λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργήθηκαν τα κομμάτια θα μπορούσα να ξεχωρίσω το «Σάββατο Απόγευμα» καθώς στις 4 το πρωί με ειδοποίησαν ότι ο Αντώνης Ρέμος δέχτηκε να τραγουδήσει το τραγούδι μαζί μας και εγώ πήρα κατευθείαν την Όλγα Βλαχοπούλου για να αναπροσαρμόσει τους στίχους όσο εγώ θα δούλευα την μετατροπία για το μέρος του Ρέμου, καθώς ο χρόνος πίεζε λόγω ότι την επομένη το ηχογραφούσαμε και έτσι καταφέραμε να αποτυπώσουμε τον εθνικό ύμνο των EMIGRE. To «Εγώ είμαι Εσύ» λόγω του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που μετά από τόσο καιρό που τον πίεζα να το τραγουδήσει μαζί μας τελικά δέχτηκε μόνο όταν του εξομολογήθηκα ότι το κομμάτι το έγραψα για τον πατέρα μου και τελικά ήρθε στο studio αφού κυριολεχτικά τον «έκλεψα» από τις εντατικές πρόβες που είχε εκείνη την περίοδο και κατάφερε να το ηχογραφήσει και να αφήσει πίσω του πια την μονάκριβη παρακαταθήκη του και εμείς να κάνουμε τον πρώτο Χρυσό μας δίσκο. Για το τέλος άφησα τα «Κόκκινα Γυαλιά», η διασκευή που μας καθιέρωσε και μας άνοιξε τον δρόμο προς την επιτυχία παρ’ όλο που μέχρι να φτάσουμε στην συμμετοχή του Σταμάτη Κραουνάκη είχαμε περάσει δια πυρός και σιδήρου στο studio από δημιουργικής άποψης καθώς το original τραγούδι ήταν με ένα πιάνο μόνο γραμμένο και έπρεπε να δώσουμε ταυτότητα χωρίς να προσβάλουμε την αρχική αισθητική. Ένιωσα βαθιά ευγνωμοσύνη που μπόρεσα να συνεργαστώ με έναν Δημιουργό που θαύμαζα την δουλειά του και στιγμάτισε την αισθητική μου όσο λίγοι και με επιβράβευσε με έναν ακόμη Χρυσό δίσκο στα τηλεοπτικά πλατό του «Αλ Τσαντίρι News».
Athenscalling.gr: Θα μου επιτρέψεις να σταθώ στο «Είμαστε Ένα»… αγαπημένο μου τραγούδι και θα ήθελα στα αλήθεια εάν το επιθυμείς και εσύ να μας πεις την ιστορία του, με ποια αφορμή δηλαδή γράφτηκαν οι στίχοι του και η μουσική του?
Γιάννης Χανιωτάκης (EMIGRE): Το «Είμαστε Ένα» γράφτηκε στην πιο δύσκολη περίοδο της ζωής μου καθώς εκείνο το διάστημα είχα συνειδητοποίηση την δύναμη που κρύβει η Συγχώρεση, η Κατανόηση και η βαθιά Πίστη πως τελικά είμαστε όλοι φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό αστερόσκονης. Είχα αποφασίσει να σταματήσω τους EMIGRE, γιατί είχα απογοητευτεί μετά την κυκλοφορία του πρώτου μας δίσκου «ΣΗΜΕΡΑ». Είχα βουτήξει στα βαθιά και έπρεπε να μάθω να κολυμπώ, δεν ήταν τελικά όλα τόσο αυτονόητα όσο πίστευα, ο δρόμος δεν ήταν καθόλου εύκολος στις αρχές και είχα ξενερώσει από τις συμπεριφορές και τις αντιδράσεις που δεχόμουν. Εκείνη την περίοδο είχα ετοιμάσει υλικό για τον δεύτερο δίσκο των EMIGRE και ένα από τα πρώτα τραγούδια που είχα ηχογραφήσει ήταν το «Είμαστε Ένα». Ο Χάρης Πρώιος τότε ακούγοντας το υλικό μου πρότεινε να βγάλουμε τον δεύτερο δίσκο, γιατί πίστευε ότι άξιζε τον κόπο και αναλόγως μετά πράττουμε. Ο δεύτερος δίσκος των EMIGRE μας εκτόξευσε στα ουράνια και ποτέ δεν επιστρέψαμε πίσω, πάνω από 650 παραστάσεις σε γήπεδα και θέατρα, 3 χρυσούς δίσκους, ατέλειωτες συνεργασίες, εμφανίσεις στον Λυκαβηττό στο πλευρό του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, στο Βεάκειο στο πλευρό του Γιάννη Σπανού και στην τελετή Λήξης των Special Olympics στο Καλλιμάρμαρο. Μια απίστευτη διαδρομή με χιλιάδες ιστορίες στην πλάτη μας. Η πίστη και η σιγουριά του Χάρη για το «Είμαστε Ένα» τελικά μας έδωσε μια αληθινή καριέρα και ας μην το έχουν πάρει πολλοί χαμπάρι. Θα έρθει και η ώρα μου και τα μέσα θα βγούνε έξω, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ζωή. Το DNA μας έχει κοινές αγωνίες και αναζητήσεις, όλοι Είμαστε Ένα μπροστά στον Θάνατο, στην Χαρά, στην Λύπη, στην Αγωνία και μόνο το Σκοτάδι του ενός, Δυο μαζί το κάνουν Φως. Κουβαλάμε ο ένας τα βάρη του άλλου και το μόνο πολεμοφόδιο που έχουμε είναι η τρέλα της Πίστης για κάτι καλύτερο, πως δεν μπορεί να είναι αυτό μόνο. Το καλοκαίρι εκείνο του 2006 που έπαιζα διαρκώς στην κιθάρα μου εκείνο το μοτίβο μέχρι να έρθει και να σχηματιστεί στα χείλη μου η πρόταση «Είμαστε Ένα» μου έσωσε την Ζωή.
Athenscalling.gr: Στα τραγούδια που υπογράφεις… Στίχοι – Μουσική, πως ακριβώς ξεκινάς τη δημιουργία τους, με στίχους και μετά τη μουσική ή και αντιθέτως και με ποια αφορμή τα δημιουργείς, τόσο σε ήχο αλλά και σε στίχο?
Γιάννης Χανιωτάκης (EMIGRE): Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος για να γράψεις ένα τραγούδι. Πηγή έμπνευσης μπορεί να αποτελεί οτιδήποτε θα μπορούσε να ερεθίσει την ανάγκη έκφρασης της στιγμής, την ανάγκη καταγραφής του Τώρα. Ένας ήχος, μια μυρωδιά, μια κουβέντα, μια εικόνα, μια αύρα, μια σκέψη, ένα φιλί, μια αγκαλιά, ένα χαμόγελο. Είμαι ένας παρατηρητής της γενιάς μου που προσπαθεί με λαογραφική διάθεση να αποτυπώσει την στιγμή. Κάνω τραγούδια τις φωνές που ακούω μέσα μου και εγώ το μόνο που κάνω είναι να αποδέχομαι αυτή την Θεία υπόδειξη και να την καταγράφω.
Athenscalling.gr: Για να ταξιδέψουμε τώρα για λίγο στο παρελθόν και σε καλώ να θυμηθείς… ποιο ήταν το πρώτο album που αγόρασες?
Γιάννης Χανιωτάκης (EMIGRE): Νομίζω το Synchronicity των Police η το Dynasty των Kiss. Δεν είμαι σίγουρος. Χα χα.
Athenscalling.gr:… Και έστω μια γλυκιά σου, από το παρελθόν ανάμνηση, μην το ψάχνεις… αυτή που σου έρχεται τώρα στο μυαλό.
Γιάννης Χανιωτάκης (EMIGRE): Όταν τα καλοκαιρινά βράδια γύρω από την φωτιά παίζαμε με τις κιθάρες αγαπημένα τραγούδια με την παρέα στην Χαλκιδική και μετά βουτούσαμε στην θάλασσα κάτω από την αυγουστιάτικη πανσέληνο. Freedom…
Athenscalling.gr: Αγαπημένα 3 ονόματα από τη Διεθνή Μουσική Σκηνή και άλλα 3 από Ελλάδα?
Γιάννης Χανιωτάκης (EMIGRE): Από την διεθνή σκηνή μου αρέσουν ιδιαίτερα η απίστευτη καλλιτεχνική διαδρομή του David Bowie, η μοναξιά του Keith Jarrett και η φωνή του Frank Sinatra, ενώ από την Ελλάδα λατρεύω τους στίχους του Σωκράτη Μάλαμα, το ύφος του Γιάννη Αγγελάκα και την σπαραχτική φωνή της Τάνιας Τσανακλίδου.
Athenscalling.gr: … Κάποια χόμπι τον ελεύθερο χρόνο?
Γιάννης Χανιωτάκης (EMIGRE): Μου αρέσει πολύ η φωτογραφία σαν τέχνη και προσπαθώ να πιάσω την στιγμή όποτε μου δίνεται η ευκαιρία, μου αρέσει να πηγαίνω σε Μουσεία, γιατί τρελαίνομαι να χάνομαι στο κατόπι της Ιστορίας και απολαμβάνω ιδιαίτερα να κάνω βόλτες με το ποδήλατό μου και να χάνομαι σε δάση ακούγοντας Κλασσική μουσική στα ακουστικά και να γίνομαι έστω και για λίγο 12 χρονών.
Athenscalling.gr: Να πάμε τώρα σε ένα παιχνίδι λέξεων, με το όνομα EMIGRE λοιπόν, χρησιμοποιώντας τα αρχικά γράμματα της λέξης να συμπληρώσεις τα κενά, με όποιες λέξεις, εσύ θέλεις (E)……. (M)……(I)…….(G)……..(R)…….(E)……, είσαι έτοιμος?…και ο λόγος σε εσένα!
Γιάννης Χανιωτάκης (EMIGRE): (Ε)γω Ειμί ο Ον. (Μ)αγεία. (Ι)σορροπία. (G)reece. (R)elax. (Ε)ίμαστε Ένα.
Athenscalling.gr: Λίγο πριν το τέλος της συνάντησης μας, κάποια μελλοντικά σχέδια?
Γιάννης Χανιωτάκης (EMIGRE): Ένας τυφλός ονειρεύεται ότι βλέπει και ένας κουφός ότι ακούει, ένας τρελός και ονειροπόλος σαν εμένα τι μελλοντικά σχέδια θα μπορούσε να έχει πέρα από το να συνεχίζει να ονειρεύεται το Όνειρο?
Athenscalling.gr: Α! Έχεις εσύ κάτι που τυχών θέλεις να συμπληρώσεις και δεν μας είπες?
Γιάννης Χανιωτάκης (EMIGRE): Θέλω να ευχαριστήσω τόσο εσένα και το Athenscalling.gr για την υποστήριξη σας στο δισκογραφικό έργο μας, όσο και τον κόσμο που σας διαβάζει και δίνετε λόγο ύπαρξης στους EMIGRE.
Athenscalling.gr: Αγαπητέ Γιάννη να είσαι καλά και από καρδιάς σου ευχόμαστε ένα δημιουργικό 2021… με ότι εσύ επιθυμείς!
Γιάννης Χανιωτάκης (EMIGRE): Ευτυχισμένο και καλότυχο το 2021 για τα όνειρα σας και τους στόχους σας. Σας ευχαριστώ πολύ!