April 30, 2024

LOVE ACTUALLY… μια ταινία για τις ημέρες των Χριστουγέννων

Χριστούγεννα 2003,δεκατρία ολόκληρα χρόνια από τότε και το Love Actually μπορεί να θεωρηθεί ως μία διαχρονική ταινία για όλη τη διάρκεια των εορταστικών ημερών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς!

Ο Σκηνοθέτης –Σεναριογράφος Richard Curtis δημιουργεί με ένα ξεχωριστό τρόπο μια ρομαντική κωμωδία και μέσα από κάποιες ιστορίες αποδεικνύει το νόημα και την αξία της αγάπης. Η αγάπη λοιπόν είναι παντού και αν δεν το ξέρεις η ταινία του Curtis είναι η αφορμή και η απόδειξη στο να το ανακαλύψεις .

Πρόσφατα ένα ζευγάρι υπερηλίκων χώρισε αναγκαστικά, η γυναίκα αποχαιρέτησε τον επί 62 χρόνια σύντροφο της στο ταξίδι του προς την αιωνιότητα και δεν είναι δυνατόν να ξεχάσω τα λόγια της ,όταν λογάριαζε… τα πόσα χρόνια αγάπης έζησε μαζί του! Δεκατρία χρόνια από το Love Actually και μια ακόμη ιστορία αγάπης είχε εξελίχθη μπροστά στα μάτια μου με ένα τέλος χωρίς… happy end αλλά γεμάτο αλήθειες!

Επανερχόμενοι στη ταινία του Richard Curtis,βλέπουμε ότι μέσα από τις ιστορίες που μας περιγράφει, δίνονται οι απαντήσεις στο πως μπορεί μια γυναίκα να επηρεάσει τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Μεγ.Βρετανίας και Ην.Πολιτειών . Αλλά και με ποιό τρόπο είναι δυνατόν ένας ξεπερασμένος ροκ στάρ να κερδίσει επιστρέφοντας με ένα  hit song στα Χριστουγεννιάτικα charts. Ακόμη το πώς ένα μικρό αγόρι μπορεί να τραβήξει την προσοχή της πιο δημοφιλούς κοπέλας στο σχολείο του .Επίσης ποια είναι η αφορμή όταν κάποιος με κάθε τρόπο αποφεύγει τη γυναίκα του καλύτερού του φίλου, ενώ ένας  άλλος την ίδια ίσως στιγμή ταξιδεύει σε μια άλλη Ήπειρο για να βρει τις γυναίκες της ζωής του! Ηταινία ακόμη περιγράφει το πώς μπορεί να ευδοκιμήσει μια ερωτική σχέση, όταν το ζευγάρι μιλάει διαφορετικές γλώσσες!…

Σε αυτά ,αλλά και σε άλλα ερωτήματα, δίνονται όλες οι απαντήσεις μέσα από το φίλμ  Love Actually του R.Curtis ,σεναριογράφου-παραγωγού των αγαπημένων ταινιών, Four Weddings and a Funeral  Notting Hill, και επίσης του Bridget Jones’s Diary.

Απολαύσετε λοιπόν αυτήν την απόλυτη ρομαντική κωμωδία με το εκπληκτικό καστ και την πανέμορφη μουσική από DVD,εν μέσω οικογενειακού περιβάλλοντος ,στο σπίτι σας   Μια ταινία που εξερευνά τα πάντα θα λέγαμε γύρω από τις ανθρώπινες σχέσεις και μας διδάσκει, ότι αν κοιτάξουμε καλά, η αγάπη βρίσκεται πραγματικά γύρω μας…!

Πρωταγωνιστούν : Hugh Grant, Liam Neeson, Colin Firth, Laura Linney, Emma Thompson, Alan Rickman, Keira Knightley, Martine Mc Cutcheon, Bill Nighy, Rowan Atkinson.

Σημειώστε επίσης  το εκπληκτικό O.S.T  της ταινίας , το οποίο πρέπει να ακούσετε και αν δεν το έχετε ,να το αποκτήσετε !Αξίζει να αναφέρουμε ακόμη ότι  το τραγούδι  που ερμηνεύει ο Bill Nighy είναι μια διασκευή του τραγουδιού των TROGGS ’Love is All Around’  το οποίο ηχογραφήθηκε τον Οκτώβρη του 1967.

https://www.youtube.com/watch?v=Ut5uC91FcbI

https://www.youtube.com/watch?v=5Fmf3D9oNn4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back