March 29, 2024

Ο Χορευτής (Dancer)…μια αληθινή ιστορία!

Οι σταθεροί θαυμαστές της μουσικής έκφρασης των Pixies, γνώρισαν τον σκηνοθέτη S.Cantor μέσα από την ενδιαφέρουσα ταινία του, loudQUIETloud (2006),αναφορά στη μπάντα των Pixies.

Έτος 2016 και ο Σκηνοθέτης S.Cantor μας παρουσιάζει ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στο σημαντικότερο σύγχρονο χορευτή,μετά από τους θρυλικούς του χορού Νουρέγιεφ και Μπαρίσνικοφ, που δεν είναι άλλος από τον ιδιόμορφο Σεργκέι Πολούνιν!

Ο Πολούνιν στα 19 του χρόνια έγινε ο νεότερος κορυφαίος στα Βασιλικά Μπαλέτα του Λονδίνου, όπου τρία χρόνια μετά παραιτήθηκε από αυτά, λόγω του ανατρεπτικού του χαρακτήρα, αλλά και των ίσως αυτοκαταστροφικών του τάσεων!

Επαναστάτης με ανατρεπτική συμπεριφορά, ο Πολούνιν χαρακτηρίστηκε ως το κακό παιδί του χορού, όμως εκείνος είχε ένα και μοναδικό σκοπό να αλλάξει τη μορφή του μπαλέτου που γνωρίζαμε, δίνοντας τις δικές του τεχνικές στις παρουσιάσεις του.

Η ταινία Dancer είναι μια σε βάθος ματιά στη ζωή του Πολούνιν, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι δυνατόν να αισθάνεσαι ελεύθερος άνθρωπος, όταν είσαι το νούμερο ένα στη τέχνη, εν προκειμένω του μπαλέτου, το τίμημα πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μεγάλο!

Σκηνοθεσία: Steven Cantor 

Ειδική Συμμετοχή: David La Chapelle

Παραγωγή: Gabrielle Tana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back