March 28, 2024

Οι ταινίες της εβδομάδας 2.2.2017

Rings: Σήμα Κινδύνου 3

Τρόμου (2016)

Σκηνοθεσία: Φ. Χαβιέ Γκουτιέρεζ
Πρωταγωνιστούν: Ματίλντα Άννα Ίνγκριντ Λουτζ, Άλεξ Ρόου, Μπόνι Μόργκαν, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Τζόνι Γκαλέκι

 

Υπάρχει ένα βίντεο. Πρώτα το παρακολουθείς. Μετά πεθαίνεις.

Ένα νέο κεφάλαιο της δημοφιλούς σειράς ταινιών τρόμου RING: ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ. Μια νεαρή κοπέλα ανησυχεί για το αγόρι της που εξερευνά μια σκοτεινή υποκουλτούρα αναφορικά με μια μυστηριώδη βιντεοκασέτα που λέγεται πως σκοτώνει, επτά ημέρες μετά, όποιον την παρακολουθεί. Θυσιάζεται για να σώσει το αγόρι της κι ανακαλύπτει κάτι τρομακτικό: υπάρχει “μια ταινία μέσα στην ταινία” που δεν την έχει δει ποτέ κανείς.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕΣ

Θρίλερ (2016)

Σκηνοθεσία: Σον Έλις
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμι Ντόρμαν, Κίλιαν Μέρφι, Μπράιαν Κασπ, Τόμπι Τζόουνς

Τσεχοσλοβακία 1942. Ο Josef Gabčík και o Jan Kubiš φθάνουν στην κατεχόμενη Πράγμα με σκοπό να φέρουν εις πέρας την επιχείρηση «Ανθρωποειδές». Η αποστολή έχει στόχο να δολοφονήσει τον αξιωματικό των SS Reinhard Heydrich. τον τρίτο κατά σειρά ισχυρότερο αξιωματικό του 3ου Ράιχ μετά τον Hitler και τον Heinrich Himmler. Ο Heydrich ήταν επίσης επί κεφαλής των Ναζί στην Τσεχοσλοβακία και γνωστός ως ο “σφαγέας της Πράγας”.
Εκεί οι δύο άντρες θα έρθουν σε επαφή με την τοπική αντίσταση και με πολλές δυσκολίες θα προσπαθήσουν να οργανώσουν την επιχείρηση τους η οποία ίσως να είναι η τελευταία της ζωής τους.

Débarquement Immédiat! (Last Call For Nowhere) / Άμεση Αποβίβαση

Κωμωδία (2016)

Σκηνοθεσία: Φιλίπ ντε Σαβερόν
Πρωταγωνιστούν: Αρί Αμπιτάν, Μεντί Σαντούν

Ο σκηνοθέτης/σεναριογράφος και δύο εκ των πρωταγωνιστών του «Θεέ μου, τι σου Κάναμε;» επιστρέφει με μια ακόμη ξεκαρδιστική, αιχμηρή κωμωδία!
Ο Χοσέ έχει μία τελευταία έκδοση κρατούμενου πριν την πολυπόθητη προαγωγή του. Όμως, ο κρατούμενός του, Ακίμ, εξοργίζεται όταν αντιλαμβάνεται ότι του έχουν φορτώσει κατά λάθος την ταμπέλα του υποψήφιου τρομοκράτη και τον στέλνουν πίσω στην Καμπούλ. Αυτό που ξεκινά σαν ταξίδι ρουτίνας καταλήγει σε μπελά, αφού το αεροπλάνο τους προσγειώνεται στη Μάλτα και ο Ακίμ διαφεύγει, αναγκάζοντας τον Χοσέ να ξεκινήσει το πιο τρελό ανθρωποκυνηγητό με αναπάντεχες και εκρηκτικές επιπλοκές!

GOLD

Θρίλερ (2016)

Σκηνοθεσία: Στίβεν Γκάχαν
Πρωταγωνιστούν: Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Μάθιου Μακόναχι, Τόμπι Κέμπελ, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Ρέιτσελ Τέιλορ, Κόρι Στολ

Ο Kenny Wells (Matthew McConaughey), ένας άτυχος επιχειρηματίας, ενώνει τις δυνάμεις του με τον γεωλόγο Michael Acosta (Édgar Ramírez) για να ξετρυπώσουν χρυσάφι που βρίσκεται βαθιά μέσα στις ανεξερεύνητες και απάτητες ζούγκλες της Ινδονησίας.

Δολοφονικά αμαξίδια (Kills on Wheels)

Κοινωνική (2016)

Σκηνοθεσία: Ατίλα Τιλ
Πρωταγωνιστούν: Ζόλταν Φένιβεσι, Σάβολτς Τούροτσι, Άνταμ Φέκετε, Δρ. Ντούσαν Βιτάνοβιτς, Λίδια Ντάνις

Χρυσός Αλέξανδρος – Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2016

Η επίσημη πρόταση της Ουγγαρίας
για τα Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2017

Σύνοψη
Ο 20χρονος Ζολί, ο φίλος του κι ένας πρώην πυροσβέστης, χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, σπρωγμένοι από απελπισία κι από φόβο πως σύντομα θα θεωρούνται άχρηστοι, αποφασίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη μαφία ως πληρωμένοι δολοφόνοι. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία θολώνουν και η ιστορία γίνεται ένα ιλιγγιώδες καλειδοσκόπιο που μας δείχνει γκάνγκστερ και πιστολίδια, αλλά και τη γεμάτη προκλήσεις και εμπόδια ζωή στο αμαξίδιο, όπως και τον πόνο που προξενεί η απόρριψη από τον πατέρα. Σ’ αυτή την αυθεντική κωμωδία δράσης, ο Ούγγρος σκηνοθέτης Ατίλα Τιλ επιχειρεί μια διακριτική εξερεύνηση στις ζωές των πρωταγωνιστών που ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας και αγωνίζονται για πράγματα που οι μη ανάπηροι θεωρούν δεδομένα.

THE WARRIOR’S GATE

Φαντασίας (2016)

Σκηνοθεσία: Ματάϊας Χάουν
Πρωταγωνιστούν: Μαρκ Τσάο, Νι Νι, Ντέιβ Μπαουτίστα, Σιένα Γκιλόρι, Ουράια Σέλτον

Ένας αμερικανός έφηβος, ο Τζακ Μπρόνσον (Ουράϊα Σέλτον) ζει μία εικονική ζωή. Στο σχολείο τον εκφοβίζουν, ενώ η μητέρα του εργάζεται σκληρά, προσπαθώντας να πληρώσει την υποθήκη του σπιτιού τους. Έτσι, με κάθε ευκαιρία, ο Τζακ δραπετεύει από την πραγματικότητα μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Μια μέρα μεταφέρεται μαγικά στην αρχαία Κίνα, όπου και καλείται να γίνει ήρωας και να σώσει μία όμορφη πριγκίπισσα από τον βάρβαρο βασιλιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back