April 23, 2024

ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ … Angelika Dusk

Ήταν ένα ζεστό πρωινό του Καλοκαιριού όταν με ξύπνησαν οι ήχοι ενός τραγουδιού, που έπαιζε στη διαπασών και ακουγότανε από το διπλανό διαμέρισμα! 
‘’Πρωί πρωί, τι ξύπνημα και αυτό ’’ σκέφθηκα  και κοιτάζοντας το ρολόι μου διαπίστωσα ότι δεν ήταν  και τόσο πρωί! 
Εξάλλου μου άρεσε αυτό που άκουγα… και συγχώρεσα  τους γείτονες!  
Το τραγούδι αυτό λοιπόν ήτανε η αφορμή να βρεθώ σε λίγο στο διπλανό διαμέρισμα και να πάρω πληροφορίες για την ερμηνεύτρια  του!
Πραγματικά όταν αργότερα σερφάρισα στο internet και άκουσα και τα άλλα τραγούδια της και διαβάζοντας το βιογραφικό της και βλέποντας  την πραγματικά ενδιαφέρουσα εικόνα της στο youTube, αποφάσισα να την συναντήσω και  να συνομιλήσω μαζί της!
Η εν λόγω τραγουδοποιός άκουγε στο όνομα Angelika Dusk!

Συναντώντας την Angelika Dusk!
ATHENS CALLING : Kαταρχήν  θα ήθελα να ομολογήσω ότι με εντυπωσίασαν τόσο τα τραγούδια σου ,όσο και το σκηνοθετικό πέρασμα τους , στο youTube! 
Angelika Dusk: Ω, σε ευχαριστω πολύ! Μ’αρεσει να παντρευω τον ηχο με την εικονα, θεωρω ότι με την οπτικοποιηση ολοκληρωνεται η δουλεια μου, η ιδεα που ειχα πισω από το τραγουδι.
 
ATHENS CALLING : Αλήθεια τι σημαίνει για σένα η Μουσική και ποιός είναι ο ρόλος της, στο φίλμ της ζωής σου ?
Angelika Dusk: Η μουσική ισοδυναμει με τη ζωη. Χωρις αυτη δεν υπαρχει ζωη για μενα. Στο φιλμ της ζωης μου η μουσική ειναι το αιμα που κυλαει στις φλεβες μου.
 
ATHENS CALLING : Υπάρχουν ξεχωριστές στιγμές όταν συνθέτεις ,κάποιο τραγούδι και με ποια αφορμή γίνεται η δημιουργία του ,όσον αφορά στίχο και ήχο?
Angelika Dusk: Ολα τα τραγουδια μου πηγαζουν απο προσωπικα μου βιωματα. Θα εμπνευστω απο κατι που μου ειπε καποιο κοντινο προσωπο, απο μια λεξη που μου ηρθε στο μυαλο, απο συναισθηματα. Στο “Scream” για παραδειγμα ήθελα να ουρλιαξω από ό,τι κι αν το προκαλούσε αυτό: θυμός, αγανακτηση, ηδονη, χαρά! Στο «Catfight” διακωμωδησα τα νευρα που μου προκαλουσε μια σχεση, ενώ στο «Drown Out the Lightέγραψα για τις αυτοκαταστροφικες μου τασεις.

ATHENS CALLING : Υπάρχει κάποιο Μουσικό είδος που κατατάσσεις τις μουσικές σου δημιουργίες? 
Angelika Dusk: Εχω πολλες επιρροες. Αν δεις τα playlists στο Spotify μου μπορει να θελησεις να με κλεισεις σε ψυχιατρειο. J Εχω από Metallica και Rage Against the Machine, μεχρι Whitney Houston και Μίμη Πλεσσα. Αλλα στο δευτερο αλμπουμ μπορω να πω ότι με επηρέασαν οι Florence and the Machine, οι Archive, οι Editors, οι Evanescence, μεταξυ αλλων.
 
ATHENS CALLING : Στη δισκογραφία εμφανίζεσαι με δύο album, αλήθεια πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, η δημιουργία της δισκογραφικής παρουσίας?
Angelika Dusk: Κοιτα, το CD ως αντικειμενο εχει πεθανει πια. Εγω όμως βλεπω το αλμπουμ σαν μια ολοκληρωμενη καλλιτεχνικη δουλεια που αντικατοπτριζει τη φαση της ζωης μου ενώ το εγραφα. Και θελω αυτό να υπαρχει σαν οντοτητα, ειτε ψηφιακα ειτε απτα. Πιο πολύ σημασια όμως δινω στην επαφη μου με το κοινο, στις συναυλιες και στη δημιουργια, παρα στις πωλήσεις
 
ATHENS CALLING : Επηρεάζει, ή μάλλον παίζει θετικό ή αρνητικό ρόλο το γεγονός ότι είσαι κόρη του κ. Δασκαλόπουλου βλέπεις εδώ στη χώρα μας όλα παίζουν ρόλο!
Angelika Dusk: Εσυ βλεπεις κατι αρνητικο? (γελια) Μονο θετικα το βλεπω εγω, νιωθω ευγνωμων που μπορεσα να ξεκινησω απο το μηδεν και οχι απο το μειον εικοσι και πολλες φορες αγκαλιαζω τον πατερα μου και τον ευχαριστω που μου προσφερε αυτη τη δυνατοτητα
ATHENS CALLING : Αλήθεια ποια είναι τα μουσικά σου ακούσματα ,υπάρχουν κάποιοι Καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει τη πενταγραμμική σου πορεία?
Angelika Dusk: Εχω πολλα ακουσματα, απο jazz, blues, κλασική, ελληνική παραδοσιακη, heavy metal, rock κα. Θαυμαζω καλλιτεχνες όπως, ο Stevie Wonder, η Ella Fitzgerald, η Eva Cassidy για τις φωνες τους, και εχω σαφως επηρεαστεί από ονόματα που αποτελούν κλασικες αξιες για μενα όπως είναι οι Fleetwood Mac, o Prince, o BB King.
 
ATHENS CALLING :  Από συναυλίες από ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω, έχεις αρκετές εμφανίσεις στην Ελλάδα, τι ρόλο λοιπόν παίζουν για σένα οι επί της σκηνής παρουσιάσεις της μουσικής σου ταυτότητας?
Angelika Dusk: Είναι η καλυτερη πτυχη της δουλειας μου! Μ’αρεσει η επαφη με το κοινο, και για μενα είναι ένα συνεχες στοιχημα με τον εαυτο μου : να γινομαι καλυτερη, να αφηνομαι 100% σε αυτά που τραγουδαω και να αγγιζω οσο περισσοτερο τον κοσμο με τη μουσικη μου .
 
ATHENS CALLING : Συναυλίες εντός των συνόρων λοιπόν, υπάρχουν σκέψεις ή σχέδια, για συναυλίες εκτός συνόρων και ίσως για μια συμμετοχή σε κάποιο Διεθνές φεστιβάλ?
Angelika Dusk: Σαφως και υπαρχουν αλλα θελει υπομονη και επιμονη. Ειναι μεγαλη και ανταγωνιστική η αγορα, ειδικα εξω, Δεν γινεται απο τη μια στιγμη στην αλλη.

 

ATHENS CALLING : Λίγο πριν σε αποχαιρετήσω ,θα ήθελα να κάνουμε ένα παιχνίδι με τα αρχικά γράμματα μιάς λέξης ,που πιστεύω ότι παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή σου ! Σου δίνω λοιπόν τη λέξη ΜΟΥΣΙΚΗ και εσύ με τα αρχικά των γραμμάτων της λέξης (Μ) (Ο) (Υ) (Σ) (Ι) (Κ) (Η)  σχηματίζεις κάποιες άλλες λέξεις.
Angelika Dusk:
  ( Μ)………..  (Ο)……….( Υ)………(Σ)……..(Ι)……..(Κ)……..(Η)………
 
Μ: Μπανια! Καλο καλοκαιρι!
Ο: Οχι. Κανει καλο να λεμε που και που. Απελευθερωνει απο πιεσεις.
Υ: Υγεια. Ο,τι πολυτιμοτερο
Σ: Σφηνακια Jegermeister
Ι: ισως. Τιποτα δεν είναι προκαθορισμενο
Κ: Καλοσυνη. Ο,τι σπερνεις θερίζεις.
Η: Ηρεμία. Όπως τη βρισκει κανεις. 
 
ATHENS CALLING : Επίλογος της συνάντησης μας, οι από καρδιάς ευχές μας για ότι το καλύτερο είναι δυνατόν να σου συμβεί στο μουσικό σου ταξίδι!
Angelika Dusk: κι εγω απο καρδιας, ευχαριστω!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back