April 25, 2024

Η ΞΗΡΑΣΙΑ… Ένα Αριστουργηματικό Αστυνομικό Θρίλερ Με την υπογραφή της JANE HARPER

Είναι λίγες οι φορές που διαβάζοντας ένα βιβλίο και ειδικά ένα αστυνομικό θρίλερ  πραγματικά αναρωτιέσαι, πως είναι δυνατόν να συμβούν τόσα πολλά αναπάντεχα γεγονότα… και όμως στο βιβλίο Η Ξηρασία της Jane Harper , συμβαίνουν τα πάντα!

Εδώ λοιπόν η ανάγνωση ,γίνεται μελέτη και αυτό συμβαίνει γιατί η πέννα της πρωτοεμφανιζόμενης Jane Harper , στη κυριολεξία ‘’τσακίζει κόκαλα’’.

Η Ξηρασία… είναι σίγουρα και χωρίς υπερβολές ένα εντυπωσιακό αστυνομικό αριστούργημα , παρόλο το ογκώδες σχήμα του 426 σελίδες, το οποίο σε αναγκάζει να το διαβάσεις καθισμένος σε πολυθρόνα και όμως το διαβάζεις το πολύ σε δύο μέρες.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σε μετάφραση που έγινε από την Χίλντα Παπαδημητρίου και σχεδιασμό εξωφύλλου Redoine Amzian .

Οι κριτικές για το βιβλίο, Η Ξηρασία  της  Jane Harper  από την Evening Standard  των συγγραφέων Ian Rankin και Val McDermid , της  Guardian  αλλά και του εβδομαδιαίου Stylist, … διθυραμβικές και δεν έχουν άδικο!

Τις κριτικές συνοδεύουν και οι διακρίσεις, του 2017 όπως : ΒΡΑΒΕΙΟ GOLD DAGGER  ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ , INDIE BOOK AWARDSBΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ  ΒΡΑΒΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ , ΒΡΑΒΕΙΟ NED KELLY ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ και  ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΤΟΥ AMAZON ΣΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ / ΘΡΙΛΕΡ

Και μετά από όλα αυτά ,σίγουρα ο αναγνώστης του βιβλίου της Jane Harper, που   τον εντυπωσίασε το γράψιμο της , θα αναμένει την ημερομηνία της έκδοσης  των άλλων δύο βιβλίων της , που ήδη έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό και ο λόγος για το Force of Nature και το The lost man .

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ: Η Αυστραλία βιώνει τη χειρότερη ξηρασία εδώ κι ένα αιώνα,στη μικρή πόλη της Κιβάρα έχει να βρέξει 2 ολόκληρα χρόνια. Οι εντάσεις που υποβόσκουν στην κοινότητα γίνονται αφόρητες όταν 3 μέλη της οικογένειας Χάντλερ βρίσκονται νεκρά. Όλοι θεωρούν ότι ο αρχηγός της οικογένειας Λ.Χάντλερ , αυτοκτόνησε αφού σκότωσε τη σύζυγο και τον 6χρονο γιο του.

Ο αστυνομικός Άρον Φαλκ επιστρέφει στη γενέτειρά του για τη κηδεία του καλύτερου φίλου των παιδικών του χρόνων και παρά τη θέλησή του, αναγκάζεται να συμμετάσχει στην έρευνα. Καθώς τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται και η καχυποψία απλώνεται στην πόλη, ο Φαλκ υποχρεώνεται…

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ  :  Γεννημένη στο Μάντσεστερ, η Jane Harper μετακόμισε με την οικογένειά της στην Αυστραλία όταν ήταν οκτώ χρόνων και έζησε έξι χρόνια στη Βικτόρια , παίρνοντας και την Αυστραλιανή υπηκοότητα . Επέστρεψε έφηβη στην  Μ. Βρετανία , όπου σπούδασε Αγγλική Φιλολογία & Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Κεντ, και στη συνέχεια δούλεψε ως δημοσιογράφος για αρκετά χρόνια. Το 2008 ξαναγύρισε στην Αυστραλία, όπου και πάλι εργάστηκε στα media. Άρχισε να ασχολείται σοβαρά με τη συγγραφή όταν ένα διήγημά της επελέγη για το ετήσιο Fiction Edition του περιοδικού Big Issue το 2014, οπότε και έκανε αίτηση για να συμμετάσχει στο online πρόγραμμα δημιουργικής γραφής μυθιστορήματος του λογοτεχνικού πρακτορείου Curtis Brown. Έγινε δεκτή με το προσχέδιο του μυθιστορήματος που θα γινόταν η Ξηρασία. Μετά το εξαιρετικά επιτυχημένο της ντεμπούτο, έγραψε το μυθιστόρημα Άγρια φύση, στο οποίο επίσης πρωταγωνιστεί ο αστυνομικός Άρον Φαλκ, που θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά το φθινόπωρο του 2019. Το βιβλίο η Ξηρασία έλαβε πλήθος διακρίσεων και μεταφέρεται ήδη στη μεγάλη οθόνη με παραγωγό τη Ρις Γουίδερσπουν και τον Έρικ Μπάνα στον ρόλο του πρωταγωνιστή.
Για να διαβάσετε περισσότερα για τη συγγραφέα janeharper.com.au

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back