July 14, 2024

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΡΥΛΙΚΟΙ BORIS Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στο Fuzz Live Music Club!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΡΥΛΙΚΟΙ BORIS Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στο Fuzz Live Music Club!

Δύσκολα κατατάξιμοι, αινιγματικοί και – για πολλούς – θρυλικοί πλέον, οι Boris είναι ένα σχήμα που έχει ξεπεράσει μουσικά είδη και ετικέτες, παρότι η μουσική τους έχει κατά καιρούς χαρακτηριστεί, μεταξύ άλλων, noise rock, avant-garde metal, drone, sludge, ambient, experimental, psychedelic rock, shoegaze, dream pop, στη διάρκεια των περίπου 25 χρόνων που έχουν διανύσει από το ξεκίνημά τους, το 1992 στο Τόκυο.Έχουν εμπνευστεί το όνομά τους από το ομότιτλο τραγούδι των Melvins (από το “Bullhead” του 1991), τους οποίους τοποθετούν στη λίστα των βασικών επιρροών τους, μαζί με ονόματα όπως οι: Sleep, Earth, Nick Cave, Nick Drake, Venom. Παράλληλα, έχουν συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες και σχήματα όπως οι: Merzbow, Sunn O))), Stephen O’ Malley, Michio Kurihara, Keiji Haino, Ian Astbury, Jim Jarmusch.Το σίγουρο είναι πως είναι δύσκολο να γράψεις το οτιδήποτε για μία μπάντα σαν τους Boris. Άλλωστε, ήταν κάτι που επεδίωξαν από την πρώτη στιγμή και παραμένουν πιστοί σε αυτό, έχοντας ήδη 23 (!!!) studio albums στο ενεργητικό τους – όπου, πριν από την κυκλοφορία του καθενός, ποτέ δεν ήξερες τι θα ακούσεις!

Από τις πρώτες μπάντες που συνέδεσαν την αισθητική τους με τους ενισχυτές Orange, οι Boris στήνουν πάντοτε τον εξοπλισμό τους με ένα τρόπο που να μπορεί να εξυπηρετήσει την ποικιλομορφία της μουσικής τους. Σημειώνουμε πως στη συναυλία της Αθήνας δεν πρόκειται να κάνουν καμία… έκπτωση σε αυτόν τον τομέα, δημιουργώντας ένα μοναδικό περιβάλλον που υπόσχεται να μας ταξιδέψει πέρα κι από τα όρια του πιο heavy ήχου!

Τα λόγια του Atsuo είναι χαρακτηριστικά: “Το ότι περιοδεύουμε τόσο πολύ και κυκλοφορούμε πολλά albums, πιστεύω πως είναι αντιπροσωπευτικό του σε τι αποσκοπούμε. Η άμεση επικοινωνία είναι κάτι που τείνει να χαθεί στους καιρούς μας. Είναι κρίμα – ακόμα και οι συνεντεύξεις γίνονται τηλεφωνικά. Θεωρώ πως είναι σημαντικό να βλέπουμε τους ανθρώπους κατά πρόσωπο – γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντικό για εμάς το να κάνουμε περιοδείες. Είναι μία βασική ανθρώπινη ανάγκη την οποία έχουμε ξεχάσει τώρα τελευταία.”

Όπως προαναφέραμε, η συγκεκριμένη περιοδεία είναι αφιερωμένη στο περίφημο “Pink”, το album που αποτελεί σημείο αναφοράς στη δισκογραφία των Boris. To 2006 το είχε βρει μέσα σε πολλές λίστες με τα κορυφαία της χρονιάς, μεταξύ των οποίων και εκείνη του Pitchfork. Δέκα χρόνια μετά, το album επανακυκλοφορεί σε expanded μορφή, σε βινύλιο και CD, αναγνωριζόμενο ως ένα από τα επιδραστικότερα ακούσματα της σύγχρονης σκηνής, ανεξάτητα από μουσικά είδη και στυλ.

Η αυθεντική τριάδα (μετά την αποχώρηση του Nagata το 1996) που αποτελεί την μπάντα από το 1996, θα μας το παρουσιάσει ζωντανά, στη σκηνή του Fuzz Live Music Club, σε μία συναυλία που θα αποτελέσει αληθινή εμπειρία για όσες και όσους επιλέξουν να την παρακολουθήσουν, βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα – τουλάχιστον όσον αφορά στα club shows – για τον τίτλο του live της χρονιάς!

ΤΑ  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ :  Η προπώληση για τη συναυλία ξεκινάει στα 22 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 25 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 28 ευρώ.

Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ticket House και το www.viva.gr

Boris + opening act (t.b.a.)

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016, Fuzz Live Music Club (Πατριάρχου Ιωακείμ 1 & Πειραιώς 209, Ταύρος / τηλ. 210 3450817 / www.fuzzclub.gr)

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back