March 28, 2024

Βlaze Bayley και Greek Tour 2-8 /12

Ο θρυλικός front man… Blaze Bayley πρώην τραγουδιστής των Iron Maiden επιστρέφει στη χώρα μας με το Greek Tour, παρουσιάζοντας μας σε 6 πόλεις αλλά και στην Αθήνα το Σάββατο 7/12 στο Temple…, την μουσική του ιστορία!
Αναλυτικά οι εμφανίσεις του έχουν ως εξής, στη Κατερίνη 02/12, Κομοτηνή 03/12 Θεσσαλονίκη 04/12 Καρδίτσα 05/12, Ιωάννινα 06/12, Αθήνα 07/12 και τέλος στη Καστοριά 08/12!
Φυσικά δεν είναι και λίγοι εκείνη που αναρωτιόνται το πόσο εύκολο είναι να ακολουθήσεις solo καριέρα όταν για μία πενταετία έχεις υπάρξει frontman σε με μια από τις θρυλικότερες metal μπάντες του πλανήτη, όπως αυτή των Iron Maiden Όμως, ο Blaze Bayley, πρώην τραγουδιστής των Iron Maiden, παραμένει ένας από τους ανθρώπους που σε κάνουν να πιστέψεις ότι ναι, αυτό είναι εύκολο!

Το βάπτισμα του πυρός ήρθε μέσα στα έντονα χρόνια της δεκαετίας του ’80, όταν μαζί με τους Jason Edwards, Jeff Hateley και Steve Danger σχημάτισε τότε τους Wolfsbane. Μέσα στην επόμενη δεκαετία η μπάντα κυκλοφόρησε τέσσερα άλμπουμ και είχε την ευκαιρία να εμφανιστεί στο πλευρό σημαντικών heavy metal καλλιτεχνών, όπως οι Motörhead, Ozzy Osbourne, Alice Cooper, Anthax και Sepultura.

Το 1994, μετά την κυκλοφορία του ομώνυμου άλμπουμ Wolfsbane, ο Bayley ανακοίνωσε ότι αποχωρεί. Ήταν η εποχή που ανέλαβε χρέη τραγουδιστή στους Iron Maiden, με τους οποίους κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ: το The X Factor (1995) και το Virtual XI (1998). Το 1999 παρέδωσε και πάλι τη σκυτάλη στον τραγουδιστή Bruce Dickinson, κλείνοντας ένας σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της μπάντας.

Με την αποχώρηση των Wolfsbane από την ενεργό δράση ο δρόμος του ήταν ανοιχτός για νέα projects. Σχημάτισε 2 μπάντες, τους Blaze και Blaze Bayley Band Παρά τις συχνές αλλαγές στο lineup η μπάντα κατάφερε να αφήσει το στίγμα της στη metal σκηνή των 00’s.

Το 2011 συνεχίζει να ασχολείται με τη μουσική ως solo artist συνεργαζόμενος με μέλη των Wolfsbane που κυκλοφόρησαν τότε το “Wolfsbane Save the World” ενώ μέσα στο 2012,ηχογράφησε το “The King of Metal”, το 1Ο προσωπικό άλμπουμ.
To 2013 γιόρτασε τα 30 έτη του στο χώρο, με το Soundtracks of My Life. Μέσα από τα 30 κομμάτια του άλμπουμ ο Blaze διηγείται τη μουσική του πορεία, που είναι ταυτόχρονα και αναπόσπαστο κομμάτι στην ιστορία της metal σκηνής τις τελευταίες δεκαετίες.
Για τη ζωντανή προώθηση του άλμπουμ συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τον Luke Appleton των Iced Earth και τον A.J. Pero των Twisted Sister.Πέρσι, μετά από το άλμπουμ Freedom (2015) και την τριλογία Infinite Entanglement (2016-2018) κυκλοφόρησε τον acoustic δίσκο December Wind, σε συνεργασία με το Βέλγο κιθαρίστα Thomas Zwijsen.

Στις εμφανίσεις του Blaze Bayley συμμετέχουν και δύο αξιόλογα group από την χώρα μας οι Serpent Lord και οι Sidë Effects!
Οι Serpent Lord μετά από μια άκρως επιτυχημένη Ευρωπαϊκή τους περιοδεία ως special guests των θρυλικών Γερμανών thrash metallers Necronomicon συνεχίζουν την προώθηση του ντεμπούτου άλμπουμ τους “Towards The Damned’ συμμετέχοντας ως special guests του Blaze Bayley (ex – Iron Maiden) στην Ελληνική του περιοδεία. Η “The Damned Tour – Greece Under Damnation”, θα περάσει από Κομοτηνή Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Καστοριά και Αθήνα, με τους Serpent Lord (GR) να υπόσχονται μια εντυπωσιακή εμφάνιση που δεν έχετε ξαναδεί. Δίνοντας βάση στις ζωντανές τους εμφανίσεις, παρουσιάζουν ένα show-τελετή εμπλουτισμένο από κεριά, μοναχούς, μυστικιστικά αντικείμενα και εκρηκτική ενέργεια.Η μπάντα κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της άλμπουμ “Towards the Damned” στις 14 Σεπτεμβρίου του 2018 μέσω της Alcyone Records και έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από τα ελληνικά και ξένα περιοδικά, με το ελληνικό Metal Hammer να το ανακηρύσσει άλμπουμ του μήνα, ενώ να παίρνει βαθμολογίες άνω του 7.5/10 από το Rock Hard Greece, Rock Overdose, Metal.de, Fireworks Magazine, Ultraje Magazine, Powerplay magazine, Cross-fire Metal κ.α.
Line up:
Konstantinos Sotirelis – Bass/ Back Vocals
Giorgos Terzitanos – Lead Guitar/Back Vocals
Marios Arikas – Vocals
Lazaros Bouroutzoglou – Rhythm Guitar
Vaggelis Karafotis – Drums

Οι Sidë Effects είναι μία Heavy/Power Metal band από την Αθήνα που ξεκίνησε
ο Γιώργος Νυδριώτη το 2017. Τα υπόλοιπα μέλη συγκεντρώθηκαν στις βραδιές jamming στο γνωστό rock/metal στέκι της Αθήνας The Crow Live Stage.
Η αρχική σύνθεση της μπάντας ήταν με τον Γιώργο Νυδριώτη (Kinetic, Apparently Dead), στο μπάσο, τον Ανδρέα Ζωγραφίδη (Zero Hour, Looking for Something, On Thorns I Lay) στην κιθάρα και τον Χρήστο Μπουβή στα τύμπανα.
Η δεύτερη κιθάρα προστέθηκε λίγο αργότερα όταν ο Κώστας Γραμμένος (Crystal Winds, Adventure), ήρθε στο συγκρότημα και έδεσε αμέσως.
Το ζήτημα του τραγουδιστή ήταν ένας γρίφος, καθώς κάποιες προσπάθειες έγιναν με διάφορους τραγουδιστές χωρίς κάποια ιδιαίτερη επιτυχία.
Τελικά η λύση βρέθηκε όταν ο Τάσος Λάζαρης (Hyperfuel, Ghost Season), με τις φωνητικές αλλά και μουσικές ικανότητες εν γένει, προστέθηκε στο οπλοστάσιο.
Η μπάντα ήταν έτοιμη να αρχίσει τη δουλειά, έχοντας την ιδέα ενός concept άλμπουμ, με κεντρικό θέμα την Οδύσσεια.
Οταν ολοκρηρώθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι ηχογραφήσεις, η μπάντα εξέδωσε το πρώτο της lyric video για το τραγούδι “Into the Sea”. Το δισκογραφικό τους ντεμπούτο κυκλοφορεί με τίτλο “Expedition”, από την Underground Symphony.
Τον Οκτώβριο του 2019 το συγκρότημα ανακοίνωσε την άφιξη δύο καινούριων μελών, του Στρατή Μαστραντωνά (i.see.red, Dawn of Meridian) και του Δημήτρη Βαρσάμη, οι οποίοι αντικατέστησαν τον Ανδρέα Ζωγραφίδη στην κιθάρα και τον Χρήστο Μπουβή στα τύμπανα αντίστοιχα.
Περισσότερες Πληροφορίες : Made Of Stone Productions & Underdogs present

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back